Nyheter
Helgdiskussion – Hur viktig är grafiken?

Helgdiskussion – Hur viktig är grafiken?

70 kommentarer

Av 2016-01-23 10:00


The Witcher 3, Watch Dogs, Aliens: Colonial Marines och nu senast The Division. Det är ett par titlar där grafiken i det färdiga spelet är mindre snygg än vad som visades upp under utvecklingen.

Utvecklare kan hävda att man visar spelet från dess bästa sida, hur det skulle kunna se ut i den bästa av världar. Ögongodissugna gamers säger å sin sida att det är billigt bondfångeri, att skrupelfria företag lockar med ett utseende man aldrig har avsett att sälja.

Givetvis är grafik viktig, annars skulle vi fortfarande spela saker som såg ut som Asteroids. Men handen på hjärtat – hur stor roll spelar ett par extra skuggor eller lite krispigare polygoner? Är grafik verkligen en deal-breaker? Och vilken roll spelar det när utvecklare och utgivare lovar grafik de inte kan hålla?

Sega erkänner fusk med Aliens: Colonial Marines-grafiken
The Division-grafiken – då och nu
Så här såg Watch Dogs ut när det avtäcktes
The Witcher 3 i trailerform och på riktigt
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • nils45
  nils45 2016-01-23 10:11
  Falsk marknadsföring spelar stor roll, vidrig attityd, inget att lita på.

  Om Grafik, så länge jag tycker spelet är snyggt så är jag nöjd. Phantom Pain har inte super duper grafikiska detaljer, samma sak med Witcher 3, men båda spelen är tillräckliga snygga för att jag ska vara nöjd. The Division ser helt ok ut, men falsk marknadsföring, ush.
 • Nunk
  Nunk 2016-01-23 10:29
  Grafik är viktigt om spelet är utformat för att skapa en viss atmosfär. Rätt grafik till rätt spel skulle jag säga. En enklare mer platt värld skapar även den atmosfär. Och texturupplösning vinner inte alltid när det gäller att skapa något stämningsfullt.
 • Nosnos
  Nosnos Admin 2016-01-23 11:41
  Skulle bara lura mig själv om jag påstod att grafik inte var viktig och jag tror nog att de flesta tycker att den är det. Skillnaden ligger nog snarare i vad man tycker är "bra grafik". Somliga tycker att bra grafik är när det är så fotorealistiskt det bara går, medan andra inte bryr sig om fotorealism alls utan vill ha mer av en "egen stil" medan en annan grupp kanske tycker att för mycket grafik bara är i vägen från spelets övriga delar. Jag är själv en sån när det kommer till online-FPS. Där får det gärna vara lego för min del.

  Sen så gillar jag också när något är så verkligt som det bara går, men det är inte så pass viktigt att jag kommer lägga ner x antal tusen extra på en dator och X antal timmar på att konfigurera datorn för att GTAV eller witcher 3 ska vara snyggare. Tror nog att det är en rätt bra måttstock för hur viktigt man tycker att det är med grafik, är man villig att lägga ner mer pengar och tid på det eller inte? Så jag kan verkligen förstå de som har en high end pc som de sen känner att de inte får utnyttja av olika anledningar. Lite som att köpa en Ferrari och sen bara köra stadstrafik. Men då måste man ju vara medveten om att det inte är ekonomiskt gångbart för alla utvecklare att lägga ner timmar på att optimera ett spel till en i sammanhanget rätt liten del människor som har monsterdatorer på samma sätt som alla biltillverkare inte kan sälja sportbilar.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ