Nyheter
Totalbiscuit drar sig tillbaka från social media

Totalbiscuit drar sig tillbaka från social media

53 kommentarer

Av 2016-01-25 22:06


För snart två år sedan fick John "Totalbiscuit" Bain ett tufft besked. Han hade drabbats av en ovanlig cancerform i tjocktarmen som senare spred sig till levern. Statistiken säger att han har 2-3 år kvar att leva men eftersom många som drabbats av denna cancertyp ofta är gamla och svaga finns det hopp om att han ska klara sig längre. Han orkar dock inte längre med de ständiga diskussionerna kring honom och hans Youtube-filmer varför han nu valt att dra sig tillbaka från i stort sett all social media som inte där direkt kopplad till hans jobb som videokreatör.

Han tar farväl i en rättfram men ändå känslosam ljudblogg på Soundcloud och har bland annat detta att säga.

– Om detta blir mina sista år i livet vill jag tillbringa den tiden utan att må förjävligt. Om det innebär att koppla bort alla andra får det vara så. Min familj måste komma i första hand, min jäkla mentala hälsa måste komma i första hand. Förväntningen att alla som gjort sig ett namn på Internet måste vara i kontant kontakt med sina fans, dygnet runt, är galen. Det är orimligt. Ingen pallar det. Ingen. [suck] Gud. Ni skulle bara veta hur många av mina vänner som går i terapi på grund av det här jobbet.

Lyssna på blogginlägget
Totalbiscuit drabbad av svår cancer

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Arizato
  Arizato 2016-01-26 02:40
  Tomten skrev:
  disinfect skrev:
  Hipshot skrev:
  Men vad är det för kritik han pratar om? Har inte hört att han varit i blåsvädret eller utsatt för något direkt?


  TB har svårt att ta kritik i allmänhet. Han tar det väldigt personligt oavsett om kritiken är konstruktiv, hatisk, eller välmenande. Det brukar leda till att han överreagerar och säger något dumt om de som kritiserar honom vilket gör folk ännu argare, speciellt om det handlar om legitim kritik.

  I det här fallet så var det bara någon i TBs subreddit som gnällde lite på hans senaste warframe video, TB kommenterar gnället, folk gnäller på TBs kommentar om gnället, TB säger att han "hatar vissa" i sin subreddit, bla bla osv osv ... drama ingen borde bry sig om...


  Vilket bland annat ledde till att han skrev saker som detta.. Ironin är slående.

  Bild


  Ugh... Den tweeten är för fan över 5 år gammal nu. Jag är så jävla trött på att se den här tweeten delas så fort TotalBiscuits cancer kommer upp någonstans. Jag är övertygad om att han ångrar den där tweeten starkt. Varför kan inte internet bara inse att man kanske ångrar saker man sagt en gång i tiden?

  Går du och beskyller en kompis eller släkting till dig resten av den personens liv för att den någon gång hävt ur sig något korkat? Jag tvivlar starkt på det.
 • Nosnos
  Nosnos Admin 2016-01-25 23:03
  Hipshot skrev:
  Har inte så bra koll alls på total biscuit, eftersom jag knappt sett hans videos, men jag vet ju vem det är och att han är sjuk.

  Men vad är det för kritik han pratar om? Har inte hört att han varit i blåsvädret eller utsatt för något direkt?

  Är du tillräckligt stor får du alltid kritik och även om en klar majoritet är positiva så är det ju "lättare" att lyssna på de negativa. Särskilt om du är i en jobbig situation i övrigt som ju TB minst sagt är.

  Internet är en fantastisk plats för positiv energi men samtidigt en enoooorm spridare av negativ energi. Det får ju alla typer av kändisar känna på, men om internet är ditt levebröd vilket man väl ändå får säga att det är för TB så måste det vara enormt jobbigt.
 • Squeek
  Squeek 2016-01-25 22:25
  Förstår honom.... verkar dock som att han fortsätter med podcasten och sitt arbete, så man kommer ju fortfarande få hans recensioner osv.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ