Nyheter
Så känns Rise of the Tomb Raider på pc

Så känns Rise of the Tomb Raider på pc

47 kommentarer

Av 2016-01-27 15:00


Lara Crofts hyllade äventyr är äntligen släppt på pc. Vi har testat, och kan konstatera att du behöver absolut senaste hårdvaran för att spela med maxad grafik och anständigt bildflyt.

Åkta hår, fläskig upplösning och möjlighet att finjustera grafikinställningar. Rise of the Tomb Raider släpptes inledningsvis bara till Xbox One (läs vår recension), men nu stundar releasen till pc och ett redan snyggt spel blir snyggare. Inte helt oväntat går det att spela med tangentbord och mus och det är upp till dig vilken bokstav du ska trycka på för att sätta ishackan i ansiktet på någon. Ur ett personligt perspektiv är dock spelet bäst lämpat för gamepad, något det såklart också stöder.

Grafikinställningarna gör nog ingen besviken då det finns reglage för det mesta och majoriteten av dem har ett spann på low till very high. Det finns också flera varianter av kantutjämningsutjämning att välja mellan och kör du grafikkort från Nvidia kan Lara få fladdrigare hår, vilket demonstreras i klippet nedan.

Vi körde spelet med nedanstående konfiguration vilken hade svårt att mäkta med 60 fps med allt uppdragit på högsta inställningarna. Det sjönk dock aldrig under 30 och Nvidia har inte släppt några drivrutiner som är trimmade för just Rise of the Tomb Raider (eller SLI).

 • Intel Core i7-4790K
 • 2 st Nvidia GTX 980
 • 16 GB internminne

Våra kollegor på Sweclockers håller på att hårdtesta spelet med en rad olika pc-konfigurationer och kommer att publicera sitt test inom kort (förhoppningsvis senare i dag). Men det står redan klart att detta kräver sin hårdvara. Kenneth Lindqvist har detta att säga:

– Square Enix sätter ribban med nya Rise Of The Tomb Raider, där jakten på 60 bilder per sekund kräver väldigt mycket prestanda. Endast toppkorten lyckas komma närheten av önskvärda 60 fps med grafiken uppdragen till max.

Uppdatering: Nu har Sweclockers  gjort klart sitt test av olika grafikkort! 

Läs vår recension av Rise of the Tomb Raider (Xbox One)
Sweclockers testar grafikkort med Rise of the Tomb Raider!

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Spelinformation

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Ankh
  Ankh 2016-01-27 15:29
  Zero303 skrev:
  men utseendet är ju inte allt har vi ju alla lärt oss av våra mammor.  Max Reede: My teacher tells me beauty is on the inside.
  Fletcher: That's just something ugly people say.
 • Zero303
  Zero303 2016-01-27 15:25
  men utseendet är ju inte allt har vi ju alla lärt oss av våra mammor.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ