Nyheter
"DirectX 12 ger upp till 40 % bättre prestanda"

"DirectX 12 ger upp till 40 % bättre prestanda"

35 kommentarer

Av 2016-02-02 09:21


DirectX 12 är ett av Microsofts starkaste argument för att få gamers att uppgradera till Windows 10. Ända sedan det nya API:et presenterades för knappa tre år sedan har det gjorts en stor grej av att det ska dra betydligt bättre nytta av hårdvaran, detta genom att rensa bort så mycket kod som möjligt och "jobba nära hårdvaran". 

Fable- och Black & White-skaparna Lionhead hör till de frälstas skara. Studiochefen Stuart Whyte säger till Bidness Etc att DirectX 12 under bästa förutsättningar kan ge så mycket som upp tilll 40 procents bättre prestanda jämfört med DirectX 11. Därtill får vi vackrare grafik med bättre skuggor och effekter och högre framerate. Även Xbox One kommer dra nytta av DirectX 12-teknik.

Att Lionhead ägs av Microsoft gör att Whytes lovord inte ska tas för absolut, oemotsägelig sanning. Studion har ett intresse i att få DX att framstå i så god dager som möjligt. Samtidigt är det tvivelsutan en intressant uppgradering, och när fler DX12-spel dyker upp får vi en bättre bild av vilka prestandavinster det ger. 

I nuläget finns få DX12-spel ute, ett av få är Ashes of the Singularity som lanserades som early access i oktober och gick beta häromdagen.

Lionhead, som inte längre leds av den legendariska/famösa Peter Molyneux, snickrar på Fable Legends, ett free2play-multiplayerspel till pc och Xbox One som drivs av – du gissade det – DirectX 12. Spelet ska släppas någon gång i år.

Tech-nörderi med nya Futuremark
Första DirectX 12-spelet här
Makalös DirectX 12-demo från Square Enix
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • TexMurphy
  TexMurphy 2016-02-02 09:49
  "Upp till"...

  Om jag fått en krona varje gång jag hört det, hade jag haft upp till 500 spänn.
 • Ghan
  Ghan 2016-02-02 14:49
  Jonlissla skrev:
  Självklart att han säger så när bolaget ägs av Microsoft.

  Nä, fy fan för Win 8 och 10. Ett OS som är anpassat efter pekskärmar och touchscreen ska man tamefan inte ha på en PC.


  Du har alltså inte faktiskt testat Win10 ser jag. För det är inte gjort för pekskärmar som Win8 var. Flera gånger bättre än vad 8:an är. Bättre än 7:an tycker jag tom.

  Sen så verkar större delen av folk som klagar bara ha grävt ner sig i att 7:an ska vara något perfekt OS.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ