Nyheter
Så skulle Hearthstone se ut som NES-spel

Så skulle Hearthstone se ut som NES-spel

22 kommentarer

Av 2016-02-19 14:18


Hur skulle egentligen Blizzards populära kortspel Hearthstone: Heroes of Warcraft sett ut om det släpptes för cirka 25-30 år sen, till en 8-bitarsmaskin? Det har youtubaren Roflstone funderat kring och sedan återskapat i ett filmklipp.

Klippet besitter en lockande retrocharm och särskilt musiken känns som en kul detalj. Däremot undrar vi hur kul det hade varit att spela med de där menyerna i längden..

Fuska i Hearthstone – få malware i datorn
Stora förändringar till Hearthstone – delas in i två spellägen
Spelinformation

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • dbengtsson
  dbengtsson 2016-02-19 15:47
  Argh. Var ska man börja?

  NES:en stödde endast 4 färger per sprite och hade endast följande 56 färger att välja mellan https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/80/NES_palette_color_test_chart.png

  Varav endast 25 kunde visas på skärmen samtidigt.

  Edit: Mer nördigt onödigt vetande: En kul detalj är att man delade upp megaman i två sprites, huvud och kropp, för att kunna få ansiktsfärgen. Dessutom har NES:en fler kalla färger än varma. Megaman var till en början tänkt att vara röd men man ändrade det till blå när man såg vilka färger man hade att välja på.

  Ännu mer edit (även detta megaman-relaterat): För att lyckas rendera de stora minibossarna så målade man istället upp de på bakgrundslagret istället för att använda sig av sprites. Det är bl.a. därför som bakgrundsfärgen alltid är svart när man möter en större boss.
 • Apministern
  Apministern 2016-02-19 15:08
  För bra grafik ;)
 • Rafner
  Rafner 2016-02-19 15:56
  Verkligen inte NES. Vet inte ens om SNES hade hanterat den där grafiken.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ