Nyheter
Victor Leijonhufvud visar upp sitt spel Rain of Reflections

Victor Leijonhufvud visar upp sitt spel Rain of Reflections

20 kommentarer

Av 2016-02-19 08:59


Victor Leijonhufvud, känd från flertalet spelprogram (däribland vårt eget Fragzone) och Sveriges Radios P3 Spel, har sedan ett drygt år tillbaka pausat speljournalistkarriären för att istället utveckla ett eget spel. Hittills har vi bara fått se en tidig trailern från Rain of Reflections men i veckan visade han upp spelet på en pressdag för indieutvecklare.

Vi hade inte möjlighten att närvara men kollegan Jakob Nilsson på 99Mac tittade förbi och hade bland annat detta att säga om Rain of Reflections.

Av det dryga tiotalet spel som visas upp under Press Day Stockholm är intresset klart störst för Rain of Reflections, och för varje person som provspelar står det alltid två eller tre personer och kikar över axeln. Grafiken är tjusig och stämningsfull, med mycket regn och skuggor som framkallar den rätta känslan av film noir och cyberpunk.

Spelet körs ur tredjepersonsperspektiv, och påminner mig faktiskt en hel del om äventyrsspel från sent 90-tal så som The Longest Journey eller underskattade Blade Runner. Estetiskt för Rain of Reflections också tankarna till det första Mass Effect-spelet, med sina svulstiga Science Fiction-städer och många datorterminaler med gränssnitt i högteknologiskt gult.

Den rätta atmosfären verkar Lionbite alltså ha hittat, och förhoppningsvis lever också handling och spelmekanik upp till förväntningarna.

Titta förbi 99Mac för att läsa hans artikel om pressdagen där flera andra lovande svenska indietitlar visades upp.

Läs 99Macs artikel om indieträffen
Victor svarar på våra frågor om spelet
Se trailern från Rain of Reflections
Spelinformation

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • kebbe
  kebbe 2016-02-19 12:07
  Tomtampong skrev:
  Känd? Aldrig hört namnet innan.


  Startade Zlot, deltog frekvent i Spelradion, programledare/reporter för Gameplay i TV7, drivande kraft bakom Press2Play tillika programledare när Gameplay flyttades dit, skribent för FZ och PC Gamer, programledare i Fragzone och långvarig panelmedlem i P3 Spel (och Overkligt, som vann årets svenska spelpodcast 2016).

  Skulle påstå att man måste vara ganska dåligt påläst om svensk speljournalistik för att inte veta vem han är.
 • ChalleT
  ChalleT 2016-02-19 10:31
  Kan tipsa om podden Overkligt för de som inte känner till karln. Mycket skön pod om film, serier och spel! Hett tips är att gå tillbaks och lyssna ikapp de 152 avsnitt som släppts hittills.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ