Nyheter
Få pengar av staten för att spela Counter-Strike

Få pengar av staten för att spela Counter-Strike

61 kommentarer

Av 2016-02-23 14:24


Räck upp handen alla ni som smyginstallerat multiplayerspel i skoldatorsal. Ganska många nävar va? I höst kan du göra detta och samtidigt få pengar av den statliga myndigheten CSN då Strömbäcks folkhögskola öppnar upp en utbildning inom esport med fokus på Counter-Strike: Global Offensive.

DN har pratat med linjeförståndaren Johan Ågren, som menar att han själv inte är gamer men har varit på Dreamhack "några gånger", och han förklarar bland annat spelvalet.

– Vi funderade mycket på vilket spel vi skulle satsa på, men till slut stod det mellan "League och legends" och CS. Men vi tänker oss att vi som folkbildare ska befinna oss där folket befinner sig – och i dag är CS Sveriges största spel, säger Johan Ågren.

Man har ingen lärare klar för utbildningen som beräknas dra igång till skolstarten i höst. Man söker en person som gärna varit aktiv i proffsscenen och gärna har arbetat som coach. Notera att studenter måste stå för egen dator med tillbehör samt egen stol.

De tio dyraste vapnen i Counter-Strike: Global Offensive
Så mycket tjänar svenska esportare
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Xionize
  Xionize 2016-02-23 14:54
  Detta var väl kul, men många fler kommer stå arbetslösa efter gymnasiet. Man vet nästan aldrig vad man vill göra i gymnasiet, vilket leder till att man väljer något man tycker är roligt. Och visst gaming är kul, men för dem som inte blir proffs? Det blir rakt in till socialen och arbetsförmedlingens "lär dig skaffa en e-post"-program som går ut på att söka jobb under 8 timmar per dag typ..Höjhöj skattepengar.

  Conclusion: Very Bäd!
 • sageen
  sageen 2016-02-23 14:48
  Skit bra och ha på Cv:et!
 • Mabec
  Mabec 2016-02-23 15:39
  sageen skrev:
  Skit bra och ha på Cv:et!


  Svenska då?
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ