Nyheter
Gabe Newell kallar Dota 2-kommentator för "röv" och sparkar honom

Gabe Newell kallar Dota 2-kommentator för "röv" och sparkar honom

89 kommentarer

Av 2016-02-27 15:01


Shanghai Major-turneringen i Dota 2 har bara hunnit vara igång ett par dagar, men Gabe Newell har redan hunnit visa sin obarmhärtiga vrede. Måltavlorna för Valve-överhuvudets missnöje är kommentatorn James Harding och produktionsbolaget bakom sändningarna. Folk har klagat på sändningarna och Newell bemöter kritiken på reddit:

Two things:

1) James. We've had issues with James at previous events. Some Valve people lobbied to bring him back for Shanghai, feeling that he deserved another chance. That was a mistake. James is an ass, and we won't be working with him again.

2) As long as we're firing people, we are also firing the production company that we've been working with on the Shanghai Major. They will be replaced, and we hope to get this turned around before the main event.

 

Harding har bland annat snackat porr och onani i direktsändning, vilket kanske inte alla upplever som professionellt (spola fram till 0:55:10 i Twitch-klippet för smakprov). Kritiska röster menar dock att Valve borde vetat att detta är vad de får när de anställer Harding. Inte helt otippat så har Harding en annan syn på saken och ska förklara situationen ur sitt perspektiv. Följ honom på Twitter om du är intresserad av hans åsikter i frågan. 

Svenska Alliance kom ut som segrare i WCA 2015
Spelinformation

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Wranz
  Wranz 2016-02-27 15:40
  Bra.
  Någon nivå ska det vara, inte bara anpassa sig till småbarnen.
 • Toomsie
  Toomsie 2016-02-27 17:25
  Cliffie skrev:
  Jag tycker det är riktigt sopigt av Valve om jag ska vara ärlig. Det är inte nyheter att 2GD är såhär. Det är lite som att whina på att det är för mycket blod i ett Mortal Kombat spel, det är såhär och du borde veta vad det är du ger dig in i. Det är inte direkt som att James NÅGONSIN har provat sålt sig själv som något annat.

  Nej, riktigt lamt.


  Helt klart Valves fel som ens anställde snubben. Kalla någon för "cunt" och prata om porr 10 sekunder in i sändningen är inte direkt professionellt... är förvånad att de ens kontaktade honom.

  Jag bryr mig inte om vem han är eller vad han har gjort tidigare. Om man dömer från den sändningen så tycker jag att Gabe gjorde helt rätt i att sparka honom.
 • Tapiwen
  Tapiwen 2016-02-27 17:21
  Om han pratar om onani och porr i direktsändning så kanske det är lite övertramp, det räcker tillräckligt för en kick imo.

  Om det ska skes på en professionell nivå så här inte sånt hemma där, även om många tycker det är roligt eller inte så, det är en kommentator - ingen stand up komiker. Vill han vara rolig så har han hamnat fel.

  Tycker Valve gjorde ett bra val där, dem gav honom en extra chans och han sabbade den. Så han får väl skylla sig själv för att han inte kunde behärska sig.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ