Nyheter
HTC Vive blir 2000 kr dyrare än Oculus Rift i Europa

HTC Vive blir 2000 kr dyrare än Oculus Rift i Europa

22 kommentarer

Av 2016-02-29 09:01


Nyligen berättade vi att HTC Vive prissatts – 799 dollar kommer det kosta den som vill köpa upp sig på Valves och HTC:s virtual reality-set. Priset i Sverige och Europa släpps officiellt klockan 16 i dag, men i helgen läckte priset ut och det har nu bekräftats av utvecklarna

EU-priset för Vive blir 899 euro, vilket även är vad som listas för Sveriges del. Direktöversatt blir det omkring 8 500 kronor inklusive moms. Förmodligen tillkommer en fraktkostnad på ett par hundralappar, så gissningsvis kostar det dig ungefär 9 000 kronor att få hem ett styck HTC Vive.

Konkurrenten Oculus Rift kostar 599 dollar i USA (exklusive skatter och avgifter) och 699 euro här. Direktöversatt blir priset ca 6 500 kronor, men med frakt landar slutsumman på ungefär 7 000 kronor. 

Vive ser alltså ut att kosta omkring 2 000 kronor mer än Rift. I Vive-paketet får du med vr-glasögon, två handkontroller (ingår ej med Rift, där du istället får med en Xbox One-gamepad), rumsspårning, kablar och spelen Job Simulator: The 2050 Archives och Fantastic Contraption (Rift-lägret frestar med EVE: Valkyrie och Lucky's Tale).

Klockan 16 i dag kan du förboka HTC Vive. Headsetsen börjar skickas ut den 5 april.

Så mycket får du ge för en HTC Vive
Förbokningsstart för Vive i kväll
Allt om HTC Vive hos VRGeeks.se
Får vi Playstation VR-priset den 15 mars?

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
  • Petrik
    Petrik 2016-02-29 09:53
    9000kr för nått som typ har en handfull spel av vilka bara ett par ser någorlunda intressanta ut och några teknikdemos som kanske imponerar men inte för dom pengarna.

    Första generationens vr kommer sälja grymt dåligt det är min gissning.
    Hoppas bara dom har räknat med detta mer eller mindre som jag gissar typ nvidia och amd gör med sina titan x och fury x grafikkort, för det kan bli hur kul som helst i framtiden.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ