Nyheter
Spintires strular, utvecklaren förnekar inblandning

Spintires strular, utvecklaren förnekar inblandning

22 kommentarer

Av 2016-03-03 06:58


Spintires är ett spel av den nischade sorten, som går ut på att föra runt fordon i gyttja utan att köra fast. Ett spel som är skitigt på ett bra sätt, enligt Mats Nylund som recenserade liret när det släpptes 2014.

Fina omdömen och stor fanskara till trots så har det länge grott en konflikt mellan utvecklaren Pavel Zagrebelnyj och utgivaren Oovee. Som så ofta när det är bråk så handlar det om pengar, och Zagrebelnyj hävdar att Oovee är skyldiga honom en "skitstor" summa. Det ska dessutom ha funnits delade meningar om hur spelet ska utvecklas och uppdateras.

http://www.fz.se/bilder/?id=963428
En urartad situation.

Förmodligen är det därför som Zagrebelnyj under förra veckan sägs ha aktiverat ett antal tindsinställda "bomber" som saboterade spelet med diverse buggar. Bland annat ska spelet nu krascha till och från och i princip vara ospelbart. Oovee jobbar på att åtgärda problemen och har plockat bort möjligheten att köpa Spintires från Steam

I en tråd på reddit vädrar användarna missnöje, men presenterar också lösningar på problemet. Bland annat går det att ladda hem en fil som fixar några av problemen, eller så kan man använda ett program som lurar i spelet fel datum och gör att den elaka koden aldrig aktiveras. Alla länkar i reddit-tråden är dock inofficiella så använd dem på egen risk. 

Mer läsning om utvecklingen av Spintires och relationen mellan Zagrebelnyj och Oovee hittar du hos Eurogamer.

UPPDATERING:

Utvecklaren Pavel Zagrebelnyj har pratat med Gamasutra och förnekar att han skulle ha saboterat spelet. Istället menar han att det är en antipirat-funktion som strular. Zagrebelnyj berättar vidare att buggen fixats för en dag sedan, och att han inte vet varför utgivaren Oovee inte laddat upp patchen till Steam ännu.

Recension – Spintires
Spintires får gratis uppdateringar i gyttjan
Spelinformation

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Devan
  Devan 2016-03-03 07:10
  #OnlyInRussia
 • powerbuoy
  powerbuoy 2016-03-03 08:22
  Verkar som att det inte stämmer: http://steamed.kotaku.com/spintires-steam-clusterfuck-explained-1762498563

  "So, to recap: Spintires started crashing, people jumped to conclusions involving subterfuge and sabotage, the game got yanked from Steam (probably a good thing, for now), and then both the programmer and publisher came out and debunked the whole thing, saying it emerged from a bug in one of Spintires' anti-piracy fail-safes."
 • MEG
  MEG 2016-03-03 07:50
  Riktigt dåligt att Pavel Zagrebelnyj gör så mot sina fans.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ