Nyheter
Sony avslöjar priset på Playstation VR

Sony avslöjar priset på Playstation VR

50 kommentarer

Av 2016-03-15 22:17


Vi trodde vi skulle behöva sitta uppe hela natten för att få veta när Playstation VR släpps och till vilket pris. Nu är det bekräftat att deras virtual reality-headset dyker upp i oktober och till priset av 399 Euro.

– Responsen från spelare och utvecklare har varit enorm ända sedan vi presenterade PS VR under Game Developers Conference 2014. För att garantera att vi kan leverera tillräckligt många enheter och ett brett utbud av titlar över hela världen har vi beslutat oss för att lansera PS VR i oktober 2016, säger Andrew House, koncernchef och global VD för Sony Computer Entertainment Inc.

I priset ingår dock inte Playstation Camera, vilken krävs för att läsa av headsetets position. Man får heller inte med några rörelsekänsliga kontroller, något bland annat CNET hävdade i början av kvällen. HTC Vive tar det dubbla för ett paket med headset, trackingsystemet Lighthouse samt trådlösa kontroller medan Oculus Rift prismässigt hamnar mitt emellan de två. Dock utan rörelsekänsliga kontroller, de släpps först senare i år. Även om du kommer behöva köpa till kamera och Move-kontroller råder det ingen tvekan om att Playstation VR blir den billigaste lösningen, särskilt om man räknar in hårdvaran som krävs för att driva dem.

http://www.fz.se/bilder/?id=1248177
Det som finns i Playstation VR-lådan

Sony menar att de har 230 utvecklare arbetar med VR-upplevelser och att 50 spel ska släppas mellan oktober och årets slut. Man kommer också att kunna spela sina vanliga Playstation 4-spel i VR-headsetet, eller kolla på Netflix i tre olika zoom-lägen.

Hårdvarumässigt verkar inget ha förändrats sedan prototypen. Det rör sig fortfarande om en OLED-skärm på 5,7 tum med en upplösning på 1920x1080, kapabel till uppdateringsfrekvenser på upp till 120 hertz. Optiken ger synfält på cirka 100 grader.

Jämför VR-headset på VRGeeks.se

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Carl Johansson-Sundelius
  Carl Johansson-Sundelius Admin 2016-03-15 22:31
  Blackwolfe skrev:
  Men å andra sidan så är det med största sannolikhet endast till ps4.


  Haha, ja?
 • Nosnos
  Nosnos Admin 2016-03-16 09:08
  För mig personligen så är det här det enda "vettiga" alternativet, med tanke på prisbilden och rapporterna som man fått från den vittnar ju om att det levererar en bra VR-upplevelse. Inte som man får till Vive och OR direkt, men det är ju lite som att tro att du ska kunna köpa en Volvo och sen tro att du kan komma upp i samma hastigheter som i en Ferrari Enzo... En Enzo vore förstås trevligt men jag tror att för de allra flest räcker det gott och väl med en Volvo :)

  Sen är ju den stora frågan om VR är något att ha i dagsläget.
 • Hullken
  Hullken 2016-03-15 23:20
  LoffeLuff skrev:
  Hur ska det gå att spela VR om det inte går att hålla 30fps ens i "vanliga" titlar? (bortsett från att det inte finns några riktiga spel till konsoler)  PS4 kan utan problem köra 60 fps (som timewarpas till 120) eller 120 fps direkt. Däremot får du räkna med att grafiken skalas ner avsevärt.

  absimilard skrev:
  Den där beräkningslådan.. Jag har inte på något sätt läst om hur den kommer fungera, mer än att jag fattar att den är till för att hjälpa till och driva det som annars skulle bli en 3d slideshow på ps4:an.

  Det intressanta vore ju att veta om det rör sig om något som kanske kan hjälpa lådan i övrigt också, så att man kunde få ännu lite mer ögongodis i icke-vr spelen..


  Den tar bort förvrängningarna i bilden för att kunna spegla den till TVn eller visar en annan vy av spelvärlden för multiplayerspel där en har VR-hjälmen och de andra vanliga kontroller.

  Dessutom hanterar den 3D-ljudet för VR-hjälmen.

  Den ger INTE någon extra beräkningskraft till PS4:an, Det är INTE ett externt grafikkort.


  Redstar skrev:
  LoffeLuff skrev:
  Hur ska det gå att spela VR om det inte går att hålla 30fps ens i "vanliga" titlar? (bortsett från att det inte finns några riktiga spel till konsoler)
  Det är det beräkningslådan är till för.


  Nej.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ