Nyheter
Sony: Krångligt att fixa nätverksspel mellan PS4 och Xbox One

Sony: Krångligt att fixa nätverksspel mellan PS4 och Xbox One

11 kommentarer

Av 2016-03-18 17:38


Microsoft har det senaste året eller så gått från klarhet till klarhet när det gäller att göra gamers positivt inställda till Xbox One. I höstas blev ett antal Xbox 360-spel kompatibla med den nya krysslådan, och det senaste beskedet var att man ser positivt på att öppna för nätverksspelande mellan Xbox One och PS4.

Sony har nu bemött Microsofts uttalande, och det är... inte så lovande. Shuhei Yoshida förklarar för Eurogamer att cross-network-spelande är komplicerat redan mellan Playstation och Windows, som ju till skillnad från Xbox One är en öppen plattform. 

Because PC is an open platform it's much more straightforward. Connecting two different closed networks is much more complicated so we have to work with developers and publishers to understand what it is they are trying to accomplish.

Man måste också ta hänsyn till utvecklare och utgivare i de olika lägren, vilket knappast förenklar saken.

We also have to look at the technical aspect - and the technical aspect could be the easiest. We also have to look at policy issues and business issues as well.

Sist men inte minst, men outtalat av Shuhei Yoshida, är att Sony – vars PS4-konsol leder stort i fråga om försäljning jämfört med Xbox One – kanske inte har något större intresse av saken.

Microsoft öppnar för spel mellan olika konsoler

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
  • Mortaigne
    Mortaigne 2016-03-18 18:43
    Microsoft har nog tillräckligt med PC-spelandet och inviten till Sony var nog med baktanken att de vet att Sony skulle rygga tillbaka och framstå som bakåtsträvande. Ett PR-stunt.
  • ELF
    ELF 2016-03-18 19:23
    Det finns en lösning på problemet..... Öppna upp nätverken.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ