Nyheter
Nintendo kan vara på väg att avbryta Wii U-produktionen

Wii U kan få rekordkort konsollivslängd

Nintendo kan vara på väg att avbryta Wii U-produktionen

21 kommentarer

Av 2016-03-22 20:44


Den japanska nyhetspublikationen The Nikkei säger sig ha kommit över uppgifter som säger att Nintendo avbryter produktionen av Wii U redan till årsskiftet.

Det spär på ryktena om att Nintendo NX, deras nästa konsol, kan komma att släppas redan till julhandeln i år. The Nikkei hänvisar till låg spelförsäljning och dåligt intresse för konsolen som några av orsakerna till varför Nintendo upphör med produktionen redan fyra år efter lanseringen. Enligt Wikipedia har bara 12,6 miljoner enheter sålts vilket till och med är lägre än Xbox One.

Uppdatering 23/3: Nintendo förnekar att de kommer att avbryta produktionen av Wii U i år med följande rader till japanska sajten IT Media (som Kotaku översatt).

This isn't an announcement from our company. From the next quarter and thereafter as well, production [of the Wii U] is scheduled to continue.

Nintendo-sajt: nya konsolen NX släpps i år
Rykte: massor av detaljer kring Nintendo NX
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • ohem
  ohem 2016-03-22 23:01
  Konsolen är väldigt underskattad, respektabelt många spel av Nintendo.
 • Xepheros
  Xepheros 2016-03-23 03:52
  brandter skrev:
  Playcrafter skrev:
  Nintendo är körda om de inte klarar att ligga i framkant rent tekniskt. Känns som de fortfarande tror att marknaden är likadan som år 1990. Det finns inte en chans att de kan locka tillbaka de största tredjepartsutvecklarna, speciellt inte Ubisoft. När NX kommer ut ligger de redan långt efter Sony och Microsoft.


  Om nintendo fortsätter förlora lika mycket pengar de gör just nu så kommer de överleva i 80 år till. Att misslyckas med en konsol är inget de bryr sig om, de säljer odrägligt många 3DS:er och för att inte tala om hur bra deras Amiibo försäljning går.
  De behöver inte ligga i framkant, de behöver göra något nytt med sina spel. Alla de senaste 10 Mario spelen är mer eller mindre samma spel, samma sak med Zelda. De vågar inte testa något nytt med sina befintliga spelserier. Vad de behöver är ett nytt egenutvecklat Metroid, ett Zelda spel som faktiskt gör något nytt istället för att följa samma mall som alla andra. Och sen framförallt, komma på något nytt! De behöver innovation istället för gimmicks, sluta försök göra konsolerna till något nytt, uppenbart så bryr sig inte folk om nya kontroller eller skumma tillbehör.
  Wii:n sålde efterblivet mycket och den var klen som fan, men samtidigt så var det också den mest sålda begagnade konsolen, dvs man köpte den, spelade wii sports med några kompisar och sen sålde man den för man ville ha en konsol där man kunde sitta i soffan och spela normalt istället.
  Nintendos planer är märkliga, NX känns redan nu som en större flopp än Wii U:n har varit utav det man har sett ifrån ryktena.
  Men vi får se, i den nuvarande generationen så är wii U:n utan tvekan den bästa konsolen bara p.g.a. spelen. Har inte startat min PS4:a på 6 månader, spelar på WiiU:n ett par gånger i veckan.


  "Innovation istället för gimmicks" är nog det mest ironiska du kan skriva. Innovation är liksom uteslutet den enda och största motvieringen till varför det du kallar gimmicks kan existera till att börja med, då det inte finns en jävel som skapat dessa sk gimmicks i avsikt av att skapa gimmicks. Innovation är ett ord som helt tappat sin mening om du väljer att kalla slutresultaten av försök till innovation för gimmicks och sen dessutom hintar om att rätt sätt att innovera på är att uppgrader grafiken som i sin tur är det mest konventionella sättet att uppgradera saker på.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ