Nyheter
PS4 och Xbox One säljer mycket snabbare än PS3/360

PS4 och Xbox One säljer mycket snabbare än PS3/360

10 kommentarer

Av 2016-03-23 16:28


Trots regelbundna spekulationer om de stationära konsolernas nära förestående död verkar intresset för PS4 och Xbox One vara betydligt större än för föregångarna. Åtminstone i Storbritannien, där de båda konsolerna tillsammans säljer betydligt snabbare än föregångarna PS3 och Xbox 360. 

5,1 miljoner exemplar av PS4 och Xbox One har så här långt sålts i UK, enligt butikskedjan Game. Det är hela 45 procent bättre än PS3/Xbox 360 under samma period. De senare gick åt i 3,6 miljoner exemplar under sina första knappt två och ett halvt år på marknaden.

Den här konsolgenerationen säljer snabbare än den förra i Storbritannien. (Bild: Game)

Enligt Eurogamer har det fram till i dag sålts 14,5 miljoner PS3:or och Xbox 360 i Storbritannien, en siffra som inte verkar omöjligt att slå med tanke på den raska starten för de båda nykomlingarna. Över hela världen har 360 och PS3 sålts i 80 miljoner exemplar styck.

I januari i år hade PS4:an gått åt i knappt 36 miljoner ex. Siffrorna för Xbox One är osäkrare då Microsoft inte redovisat några på flera år, men enligt EA-uppgifter hade fler än 19 miljoner ex sålts i januari i år.

Microsoft öppnar för nätverksspel mellan Xbox och Playstation...
... men Sony är inte toksugna
Xbox kan bli uppgraderingsbar som en pc
Det ryktas om Playstation 4.5, som ska kunna köra 4K-spel

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
  • maaex
    maaex 2016-03-23 17:20
    Kanske har lite att göra med att det inte finns ett försäljningsmonster som Wii att konkurrera med. Den snodde nog lite försäljning av de båda.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ