Nyheter
Blizzard nerfar Overwatch-Tracers vinnarrumpa efter klagomål

Blizzard nerfar Overwatch-Tracers vinnarrumpa efter klagomål

171 kommentarer

Av 2016-03-29 16:45


Man viftar inte omotiverat på rumpan ostraffat! Det fick Blizzard nyligen lära sig, när användaren Fipps gav utförlig kritik mot den kvinnliga Overwatch-karaktären Tracers vinnargest. Fipps menar att den är omotiverat sexualiserad och inte alls ligger i fas med hennes karaktärsdrag.

Posen är fel för Tracer eftersom hon inte inte alls anspelar på sin egen sexualitet, menar Fipps. Det gör däremot karaktären Widowmaker, och vinnargesten hade därför passat bättre för henne, resonerar Fipps som menar att Blizzard plötsligt överger sina balanserade karaktärer för att tjäna en lätt hacka på sexighet. 

What about this pose has anything to do with the character you're building in tracer? It's not fun, its not silly, it has nothing to do with being a fast elite killer. It just reduces tracer to another bland female sex symbol.

Så här ser Tracers omdiskuterade vinnarpose ut:

Blizzard tog snabbt åt sig av kritiken och game director Jeff Kaplan gick in i diskussionen med ursäkter och besked att rump-posen skulle bytas ut.

Men eftersom sexualitet får folk att gå in i diskussioner som om livet hängde på hur starkt man kan framföra sin åsikt tog det snabbt hus i helvete, och Blizzard anklagades för att vika för den känsliga minoritetens vilja. Vilket fick Kaplan att ge ett utförkligare svar till den skrotade rumpposen. Han säger att man redan från början var missnöjda med Tracers första vinnarpose, och i färd med att byta den mot något mer i linje med hennes karaktär.

Vad internet tycker om det läser du i diskussionstrådens följande 19 sidor. FZ-redaktionen nöjer sig med att fortsätta vänta på Overwatch-premiären den 24 maj.

Det gorilla för Winstons fiender i animerad film från Overwatch
Tryck i dig 3 timmar Overwatch-gameplay
Overwatch har fått ett skarpt datum
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • vetebulle
  vetebulle 2016-03-29 17:27
  Puscifer skrev:
  Vad är det för sexuellt med den posen? Alla har en rumpa, så det är inga konstigheter där. Problemet ligger snarare i att folk antar att det är något sexuellt med posen bara för att man kan skymta en rumpa. Löjligt att hänga upp sig på en sådan småsak, och skamligt av Blizzard att ge med sig.


  Oavsett vad man tycker om posen och huruvida den hör hemma eller inte så förstår jag inte hur man kan säga att den inte försöker vara sexuell.

  Har du provat att själv ställa dig i en sådan pose? Krök på ryggen så att rumpan din putar ut, vicka på höften lite, skjut fram brösten och titta leende över axeln och säg att du känner dig bekväm och naturlig. Kan du föreställa dig Master Chief, Gordon Freeman eller Snake i samma pose?

  Jag tycker det här är en intressant historia, eftersom argumentet som framförs inte handlar om huruvida något som helst sexuellt bör få framhävas eller inte - personen som påpekade det hela argumenterade logiskt för varför det inte passade för just den här karaktären. Ingen har i denna ordväxling sagt att kvinnliga karaktärer aldrig får sexualiseras - bara att det är onödigt att alla kvinnliga karaktärer, oavsett hur de framställs i övrigt, ska sexualiseras.
 • Jonlissla
  Jonlissla 2016-03-29 17:23
  Är det bara jag eller känns det som om spelvärlden har blivit fjolligare?
 • Devan
  Devan 2016-03-29 16:54
  relevant:

Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ