Nyheter
EA-chef: i framtiden finns kanske inte konsoler längre

EA-chef: i framtiden finns kanske inte konsoler längre

43 kommentarer

Av 2016-05-07 17:31


Förr i tiden var det konsolkrig som rasade i chattkanaler och på skolgårdar när de bästa maskinerna skulle koras av allmänheten. En konflikt som visserligen finns kvar även idag, men som i stor utsträckning överskuggas av "konsol vs pc"-debatten.

EA-chefen Peter Moore ger sin syn på konsolernas vara eller icke vara i en intervju med The Daily Orange. Och hans prognos är inte lustfylld för de som gillar konsolerna i sin nuvarande form:

"I'm not sure there will be consoles, as we know them anymore. Games will be accessed by streaming technology, so we don't need hardware intermediaries in between the two. If you and I want to play Battlefield 12 against each other, we'll just jump into a game via whatever monitor we happen to have in our homes. It'll be on a chip, rather than in a box."

Streaming-tekniken kommer fortsätta utvecklas och praktiskt taget eliminera behovet av kraftfull hårdvara, menar Moore. En skärm och  ett chip är allt som kommer krävas för att uppleva framtidens spel.

Vad tror ni, ligger det något i Moores spekulationer eller kommer det alltid finnas en plats för konsoler (och speldatorer)?

Så bra funkar Steams stream-tjänst
Nvidia Shield stödjer streaming i 1080p

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • wrangman
  wrangman 2016-05-07 18:23
  Den dag ett spel som jag vill ha bara finns tillgängligt genom streaming är den dagen jag slutar spela. Oavsett vilket spel och hur bra det är.

  Jag vill ha spelet på min dator så jag kan installera, avinstallera och modda, etc. Dessutom vill jag inte behöva förlita mig på en internetuppkoppling. Inte mer än jag redan gör dvs.
 • Sapiens
  Sapiens 2016-05-07 18:57
  Men med streaming är ju risken alltid stor att spelet har låg och ostabilt flyt, något en konsol-spelare aldrig... oh yeah, nevermind.
 • pinalina
  pinalina 2016-05-07 17:58
  Beräkningskraften måste ju ändå finnas nånstans, jag har den hellre hemma hos mig där jag har någon form av kontroll av den istället för på någon server som ej är tillgänglig hälften av tiden.

  Lite roligt att detta uttalande dessutom kommer från EA som hade helt fruktansvärda loginservrar mot Sim City, hur hade dom då tänkt att lyckas ha bandbredden för detta med vettig uptime om dom inte klarar av det?
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ