Folks vilja att testa nya spel så fort som möjligt har inte gått spelindustrin förbi. Early access-fenomenet slog igenom med ofärdiga versioner av #Minecraft och #Dayz för några år sedan, och #EA kör en egen variant kallad play first trial. För en avgift på ungefär 40 kronor i månaden får Origin- och Xbox One-användare bland annat begränsad tillgång till vissa nya spel fem dagar innan de släpps officiellt.

Det blir fallet för #Mirror's Edge: Catalyst. Spelet lanseras i Europa den 9 juni, men den som betalar för tjänserna Origin Access (till pc) eller EA Access (till Xbox One) kan börja spela det den 2 juni (fem dagar innan USA-releasen). Men inte utan begränsningar: speltiden begränsas till sex timmar (klockan tickar så länge spelet är igång), och det finns tio uppdrag i två distrikt att lira i.

EA/Origin Access kostar cirka 40 kornor per månad att prenumerera på. Förutom känslan av att vara bland de första att spela en stor men begränsad betaldemo får du 10 procent rabatt på köp av digitala EA-produkter och fri tillgång till drygt 20 EA-spel i The Vault. Tjänsten finns inte till PS4. Värt att notera är att du får pc-versionen från 450 kronor (se Prisjakt-rutan nedanför) medan EA tar 599 kronor för det på Origin, eller cirka 540 kronor efter 10 procents rabatt.