#Blizzard stängde ner den privata #World of Warcraft-servern Nostalrius som körde vanilj-versionen av spelet. Fansen skrev under protestlistor och den före detta WoW-utvecklaren Mark Kern blev någon slags frontfigur för en rörelse som vill att Blizzard ska överväga att på ett eller annat sätt återinföra servrar med spelet så som det var år 2005. Som svar på denna begäran bokade Blizzard in möten med både Nostalrius-gänget och Kern.

Nu har mötet med Kern ägt rum. Enligt Kern var det en givande tillställning där de bland annat diskuterade den kluvna spelarbasen i WoW – de som föredrar old school-WoW och de som diggar nymodigheterna. Morhaime och Saralyn Smith (global director of community development) ska tydligen varit väl insatta i situationen och rörelsens ståndpunkter, men har inte lovat något konkret ännu. Dock lovar de att lyssna på fansen.

Kern betonar att det inte finns några enkla lösningar trots att Blizzard fortfarande har källkoden till original-WoW. Det krävs mer från Blizzards sida än att bara slänga upp en server.

Detaljerna från mötet kom från en serie tweets från Kern. Vid ett senare tillfälle ska han skriva ett ordentligt blogginlägg om alltihop. Blizzards möte med Nostalrius-skaparna är planerat till början av juni, och kanske är det först då vi får något konkret besked om vaniljutförandets vara eller icke vara.