De ihärdiga ryktena om en uppgraderad, kraftfullare Playstation 4-konsol, kallad Neo, bekräftas nu av #Sony. Andrew House, chef på Sony Interactive Entertainment, bekräftar konsolens existens i en intervju med Financial Times (betalsajt), skriver Engadget.

I och med det visar det sig att många påståenden om konsolen stämmer. PS4 Neo (arbetsnamn) riktar sig till hardcore-gamers och folk med 4K-upplösta tv-apparater, och den kommer säljas parallellt med den gamla PS4:an, fast till högre pris. Hur mycket den kommer kosta säger han inte, ej heller när den ska släppas – eller när man kommer berätta mer om den. Det står däremot klart att vi inte kommer få höra något om PS4 Neo under E3-mässan nästa vecka, vilket gör Gamescom-mässan i augusti en smula intressantare.

PS4 Neo ska kunna köra både spel och film i 4K-upplösning. Alla spel som släpps den här generationen ska funka på den gamla PS4-modellen, och "alla eller en väldigt stor majoritet" ska funka på PS4 Neo. Oklart vilka som eventuellt inte skulle fungera och varför, men Engadget spekulerar i att det är en dålig formulering som egentligen handlar om att vissa spel inte har grafik optimerad för 4K-upplösning.

Att House bekräftar PS4 Neo nu kan vara för att Microsoft tros presentera en uppgraderad Xbox One under E3. Bättre förekomma än förekommas, så att säga, även om man inte har särskilt mycket att komma med.