När spelare väljer att lämna pågående matcher i #Overwatch så resulterar det ofta i en hel del oreda för det berörda laget. Därför finns det ett system på plats som gör att man levlar väldigt långsamt – om man lämnar tillräckligt många matcher.

I det tävlingsinriktade spelläget, competitive play, som lanseras i slutet av månaden så blir det ännu värre för de som gillar att lämna i vredesmod. Utöver de reducerade erfarenhetspoängen så riskerar man att bli avstängd från spelläget en längre period. Lämnar du riktigt ofta kan du till och med bli bannad resten av säsongen. Vilket är ganska allvarligt, då en säsong pågår ungefär två och en halv månad.

Uppgiften når oss via en reddit-användare som knäppt en bild från spelets testservrar där competitive play testas för fullt. Vill du veta mer om det kommande spelläget kan du läsa ett rejält inlägg av game director Jeff Kaplan på battle.net. Där beskrivs bland annat designbeslut kring sudden death, assault-kartor och deras långsiktliga planer för det tävlingsinriktade spelläget.