Sedan en tid tillbaka befinner sig mmo-branschen i en ganska svår sits. Fullprisköp och månadsavgift, som var standard förr i tiden, kan nu endast de allra största komma undan med. Frågan är hur länge: #Blizzard har slutat redovisa spelarantal för genregiganten #World of Warcraft, vilket antyder att de inte ens befinner sig i närheten av storhetstiden.

Men de kämpar vidare, vilket även gäller för #Square Enix som tar betalt per månad för sitt #Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Och av allt att döma gör det så med framgång: de kunde nyligen notera att de nått ett totalt spelarantal på 6 miljoner. Vilket inte alls är särskilt skamligt i dessa free-to-play-tider.

Det ska dock sägas att Square Enix inte alls avslöjar hur många av dessa som sitter på aktiva konton – siffrorna gäller det totala antalet sålda spel, exklusive gratiskonton.

Nyheten når oss i anslutning till att patch 3.35 släppts till spelet. I den introduceras bland annat Deep Dungeon: The Palace of the Dead, som är slumpgenererade kartor där grupper av spelare samarbetar för att överleva bland fällor och bossar. Läs mer om uppdateringen i patch notes.