Nyheter
Final Fantasy XIV har sålt 6 miljoner exemplar

Final Fantasy XIV har sålt 6 miljoner exemplar

8 kommentarer

Av 2016-07-21 10:14


Sedan en tid tillbaka befinner sig mmo-branschen i en ganska svår sits. Fullprisköp och månadsavgift, som var standard förr i tiden, kan nu endast de allra största komma undan med. Frågan är hur länge: Blizzard har slutat redovisa spelarantal för genregiganten World of Warcraftvilket antyder att de inte ens befinner sig i närheten av storhetstiden.

Men de kämpar vidare, vilket även gäller för Square Enix som tar betalt per månad för sitt Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Och av allt att döma gör det så med framgång: de kunde nyligen notera att de nått ett totalt spelarantal på 6 miljoner. Vilket inte alls är särskilt skamligt i dessa free-to-play-tider.

Det ska dock sägas att Square Enix inte alls avslöjar hur många av dessa som sitter på aktiva konton – siffrorna gäller det totala antalet sålda spel, exklusive gratiskonton. 

Nyheten når oss i anslutning till att patch 3.35 släppts till spelet. I den introduceras bland annat Deep Dungeon: The Palace of the Dead, som är slumpgenererade kartor där grupper av spelare samarbetar för att överleva bland fällor och bossar. Läs mer om uppdateringen i patch notes

Upptäck farliga dungeons i Final Fantasy XIV: Heavensward

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Spelinformation
Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Senaste nyheterna från…
FZ