Förra veckan blåste vi halvtid för 2016 och blickade bakåt. I en stor omröstning lät vi sedan er läsare utse era favoritspel för det gångna halvåret. Över 2000 av er röstade, och utifrån det har vi sammanställt en topplista. Här är de 10 hittills bästa spelen i år, enligt FZ:as läsare.

10. #Firewatch - 3,01% av rösterna

Ett stämningsfullt äventyr om en brandutkik i Amerikas vackra natur. Dessutom också en både rolig och allvarlig berättelse med mänskliga samtal och ett par kluriga mysterium.

Läs vår recension

9. #Stardew Valley - 3,06% av rösterna

När Harvest Moon inte kommer till pc får man ta saken i egna händer. Och med man menar vi Stardew Valley-skaparen ConcernedApe som gjort den kanske bästa tolkningen av “bonde söker fru i spelform” någonsin. Välgjort, charmigt och pixelpittoreskt!

Läs vår recension

8. #Tom Clancy’s The Division - 3,72% av rösterna

#Tom Clancy’s The Division må ha dragits med mängder av buggar och allmänt trassel sedan lanseringen i mars, men shooter-mmo-konceptet har en otrolig dragningskraft som lockat tills sig mängder av spelare. Att utforska ett välmejslat New York med vänner (och fiender!) är helt enkelt något som många uppskattar.

Läs vår recension

7. #Xcom 2 - 4,7% av rösterna

PC-exklusivt (tills i höst) och toksvårt gerillakrig mot utomjordingar som tagit över planeten är ett hett alternativ för strategifantasten. Förutsatt att du har hjärta att se dina älskade soldater förvandlas till slarvsylta på slagfälten.

Läs vår recension

6. #Total War: Warhammer - 6,2% av rösterna

Ännu mer strategi blir det på sjätteplatsen där kombinationen Total War och Warhammer får det att vattnas i munnen på fans av respektive varumärke. Lyckligtvis blev sammanslagningen lyckad – det bästa av två världar, som vi konstaterade i vår recension.

Läs vår recension

Resten av listan ser du på nästa sida!