#Batman: A Telltale Games Series fick en första ordentlig trailer förra veckan. Sedan dess har de varit på San Diego Comic Con-mässan och visat upp en ny teknik som debuterar i spelet: Crowd Play.

Det är en form av multiplayer där du kan bjuda in kompisarna så de kan påverka de moraliska valen i äventyret. Du kan antingen ställa in så att du själv bestämmer över valen, men att polarna kan sätta tumme upp eller ner på dina beslut. Eller så låter du dem vara med och bestämma, där majoritetsomröstningar avgör vad som händer.

Rent tekniskt funkar det så att du aktiverar Crowd Play, vilket genererar en URL som du delar med folk som befinner sig i samma rum. De kan sen knappa in den på sin mobil. Det verkar inte finnas någon restriktion på hur många som kan medverka, vilket gör att funktionen funkar både med kompisgänget och på större evenemang. På grund av latency-trassel funkar det i dagsläget inte att använda Crowd Play över nätet vid till exempel streaming. Men det är inte uteslutet att kompabilitet för det kommer i framtiden.

Crowd Play ska implementeras i alla Telltales framtida spel.

Via Shacknews.