Rättelse: Chris Robert säger till Gamestar att Squadron 42 blir färdigt i år, att man inte längre lägger till några nya features utan att arbetet nu handlar om polering och buggjakt. Man siktar på att släppa Squadron 42 i år, men det kan komma att dröja till början av nästa år innan det släpps.

Pcgamesns uppgift om att Roberts sagt att Squadron 42 kan dröja till slutet av 2017 finns det inget fog för i Gamestars artikel. Vi ber om ursäkt för otydligheterna.

Ursprunglig nyhet: #Squadron 42, den påkostade singleplayer- och co-op-delen av #Star Citizen, kan ha drabbats av ytterligare en försening. Istället för premiär i år lutar det nu åt att vi får ställa in oss på release först nästa år – och det kan dröja ända till slutet av 2017 innan den första av de tre planerade Squadron 42-delarna är redo för release.

På spelets hemsida står fortfarande "2016" som releasedatum, men Chris Roberts ska ha berättat om framflyttningen för den tyska tidningen Gamestar, skriver Pcgamesn som översatt till engelska.

Om uppgiften stämmer är det en av många framflyttningar för Squadron 42. Del ett var ursprungligen tänkt att lanseras under 2015, men releasedatumet har krupit allt längre fram, och det senaste budet är att det kan dröja sisådär ytterligare 15 månader innan den är färdig.

Glädjande i denna ständigt pågågende framflyttningssoppa är emellertid att den inte beror på pengabrist. I nuläget har Star Citizen samlat in 122,9 miljoner dollar – över 1 miljard kronor. I utvecklardagboken nedan får du veta vad delar av pengarna går till.

Flera kända skådespelare medverkar i Squadron 42, däribland Mark Hamill, Gary Oldman, Gillian Anderson och Andy Serkis.