Tidigare i somras blev det mycket skriverier kring betting i Counter-Strike: Global Offensive efter att det uppdagats att flera framstående Youtube-profiler gjorde olaglig reklam för skinsajter de själva ägde. Nu verkar rättväsendets ögon ha riktats mot Fifa-communityt då två britter står anklagade.

De har tillsammans drivit Youtbe-kanalen FUTgalaxy, vilket syftar på spelläget Fifa Ultimate Team. Eftersom det bygger på ett system av spelarkort med olika samlarvärden, och som kan köpa för pseudovalutan Fifa Coins, har en tredjepartsmarknad växt fram där du kan köpa dessa för riktiga pengar.

Essex-borna Craig Douglas och Dylan Rigby åtalas enligt BBC News för att ha "promoting a lottery and advertising unlawful gambling". Åklagaren menar att de har riktat sig till en yngre publik som inte har åldern inne för varken lotterier eller gambling. Detta verkar bara vara det första av flera kommande åtal den brittiska spelkommissionen har på gång då man oroar sig för ökningen av gambling kopplat till olika spel. Särskilt bland minderåriga.