Nyheter
Valve blir stenhårda mot griefers i Counter-Strike: Global Offensive

Valve blir stenhårda mot griefers i Counter-Strike: Global Offensive

28 kommentarer

Av 2016-10-27 08:59


De flesta spelar multiplayerspel för spänningen i att tävla mot andra människor men det finns såklart en liten klick som mest vill förstöra för alla andra. På internetlingo kallas detta griefing och det kan röra sig om allt från att skjuta ihjäl sina lagkamrater med flit eller medvetet strunta i viktiga mål, såsom att desarmera en bomb.

Valve har sedan ett par år tillbaka ett system kallat overwatch där communityt i Counter-Strike: Global Offensive själva kan granska dåligt uppförande i matcher och dela ut straff, exempelvis tillfälliga avstängningar. I och med gårdagens patch blir dock ansvaret väldigt mycket tyngre då tidigare straffade spelare blir permanent bannade om de prickas igen.

A temporary griefing conviction assigned by Overwatch will now be elevated to a permanent conviction if the suspect had a previous temporary griefing conviction.

Utmana dina vänner på CS-frågesport!
Spraymålningar återvänder till CS men kostar nu pengar
Heaton: "Dags att Riksidrottsförbundet erkänner e-sporten som sport"
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • KoP
  KoP 2016-10-27 09:14
  Finns det ingen risk att detta missbrukas och att oskyldiga drabbas och straffas? Brukar aldrig vara 100% när man sätter användarna till att leka domare.
 • Scahn
  Scahn 2016-10-27 10:46
  AplAy skrev:
  Jag misstänker att dem som spelar sämst i det förlorade laget kommer att få detta som "straff" från sina lagmedlemmar.

  Att svälja en förlust har många svårt att göra, inklusive jag.

  Att skylla på/rapportera andra är lättaste sättet att svälja förlusten för många, inklusive mig.


  Visst kan man rapportera en spelar för griefing. Men om han inte griefar så kommer han inte få någon OW-ban. Det är ju rätt självklart.

  Idag straffas dåliga spelare dels genom att de hånas ingame men även genom att folk skjuter på dem.

  Själv tycker jag att det här är jättebra. Många matcher har förstörts av att någon blir på dåligt humör och skjuter egna lagmedlemmar.
 • jocke1989
  jocke1989 2016-10-27 11:56
  ClockWise skrev:
  Incal skrev:
  Det fina är väl att all data om vad som hände finns väl lagrad hos Valve? Borde vara enkelt att häva en felaktig permaban i så fall.


  Valve är inte direkt kända för att lyfta bans även om de är felaktigt gjorda. Läst om flertalet personer som blivit bannade för fusk i CS trots att de aldrig någonsin fuskat. Har hänt en vän till mig och han är för tekniskt handikappad för att kunna installera ett fusk. Det är åtminstone min erfarenhet med Valve's support.


  det är kul att varje gång man pratar om VAC ban är det "någons vän" som har blivit bannad, dessutom har han aldrig fuskat heller, samma i varenda tråd när det gäller VAC bans
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ