Nintendos konsoler har inte tillhört de mest tekniskt avancerade det senaste årtiondet, och den snart pensionerade konsolen Wii U har gått minst sagt knackigt, men det går inte förneka att Nintendo besitter en fingertoppskänsla för det ack så odefinierbara konceptet spelglädje. Lördagen den 10 december ska Geeks Gaming fira den spelglädje som Nintendo oavtröttligt bjuder på genom att spela några favoriter på Wii U.

Utöver detta kommer Geeks Gaming även upprätta en spelstation med den nya minikonsolen NES Classic Mini, där barndomens favoriter kommer gå varma. Under kvällens gång kan den som följer direktsändningen på Twitch lämna in önskemål om vilka klassiska titlar vi ska spela.

Den mångtaliga gruppen som utgör Nintendo-kvällen utgörs bland annat av Andreas Eklöv och Kenneth Lindqvist från Geeks-kontoret med Jonas Thörnqvist som den pålitlige kaptenen för kvällens tekniska lösning.

Det glada gänget från Geeks Gaming innefattar profilerna Andreas "Gix" Holmsten, Alvar "TheMadPanda" Berglind, David "DavidtheDoom" Kvist, Lars "Lan" Levin, David "Rönnlund" Rönnlund, Sir_netrix, Joakim "vargeEEEEn" Pekkari och Johan "sir_vesslan" Olander.

Streamingen från kvällens eskapader inleds klockan 19:00 och några av spelen som kommer avhandlas är Mario Kart 8 och New Super Mario Bros U. Det senare spelet erbjuder samarbete för upp till fyra personer, men då spelarna har full frihet att sabotera för varandra är ett visst mått av kaos att vänta. Virtuella slagsmål i Smash Bros kan också inträffa.

Om du uppskattar Nintendo-spel, eller bara vill se ett samlat Geeks Gaming-gäng visa vem som har störst vinnarskalle, kommer du kunna följa eventet på Twitch-kanalen Geeks Live. Vi kommer även lägga upp ett bildgalleri som fylls på löpande under kvällen.