Hur står det egentligen till med ekonomin hos #Crytek? Företaget anklagas åter för att ligga efter med löneutbetalningarna till sina anställda. Anklagelserna förs fram på sociala medier och till spelmedier, och det hävdas att lönerna försenats eller inte betalats ut alls det senaste halvåret.

En person som säger sig vara anställd hos Crysis i Tyskland skriver på Reddit att han/hon inte fått lön på nästan sex månader. Lönerna ska ha försenats förr, men aldrig under så lång tid som nu. Förseningarna ska dessutom gälla samtliga företagets studior, inte bara i Tyskland. Vidare anklagas ledningen för bristande, felaktig eller utebliven information.

Källor ska ha kontaktat Let's Play Video Games med liknande uppgifter. Bulgariska Crysis Black Sea ska brottas med svåra ekonomiska problem och inte ha kunnat betala löner på tre månader. Det sägs också att studion är till salu. Källornas tillförlitlighet ska ha verifierats av siten. En annan källa har vänt sig till Polygon och berättat att lönen uteblivit i två månader, och att den kommit oregelbundet de senaste fem månaderna.

Såvitt känt har Crytek inte bemött anklagelserna.

2014 stod Crytek inför svåra ekonomiska bekymmer, och även då anklagades företaget för sena eller uteblivna löner. Man lyckades undvika konkurs, bland annat genom att ge Amazon tillgång till spelmotorn Cryengine och sälja #Homefront: The Revolution till #Deep Silver. Någon potentiell storsäljare som #Crysis har man såvitt känt inte på gång nu, så frågan är hur man löser den eventuella ekonomiska krisen den här gången.

Crytek slog igenom stort med grafiska underverk som #Far Cry och Crysis i mitten av 00-talet. #Ryse: Son of Rome var visserligen snyggt men infriade inte försäljningsmålen. På sistone har man satsat på VR-spel (#The Climb) och free2play. Återstår att se om man får fart på affärerna igen.