I ett uttalande från 2015 sa Xbox VD Phil Spencer att de tänker satsa mer på att expandera Microsofts egna spelserier. Nyligen fick han en fråga på Twitter om samma sak gäller fortfarande, varpå han svarade ja.

Han passade även på att utveckla sig med några allmänna synpunkter kring spelindustrin. Mer specifikt vad som håller den tillbaka och vad som driver den framåt.

Han anser bland annat att EA Access, Fallout mods, Xbox Insider-programmet, samt crossplay-funktionen mellan Xbox One och PC är saker som ”driver spelindustrin framåt.” Ett exempel han lyfter är Halo 5: Forge som nyligen kom till PC.

Något han däremot tycker hindrar spelindustrin från att utvecklas är att betala så att andra plattformar inte kan ta del av ett visst material.

Kritiken kan verka hycklande eftersom Microsoft har använt samma taktik i sitt samarbete med Activision, och nu när Sony gör samma sak med Call of Duty och Destiny DLC är det plötsligt fel. Phil Spencer vill däremot inte peka finger, och påstår heller inte att Xbox är skuldfri, men att utövningen i sig är problematisk eftersom den står i vägen för tillväxt.