Nyheter
Miljoner e-sportkonton läckta efter att ESEA vägrade utpressas

Miljoner e-sportkonton läckta efter att ESEA vägrade utpressas

22 kommentarer

Av 2017-01-10 08:49


I julhelgen hackades e-sportorgansiationen ESEA, och förövarna kom över känsliga uppgifter från över 1,5 miljoner användarkonton. 

Hackarna krävde organisationen på 100 000 dollar för att behålla de läckta uppgifterna för sig själva och få vara med och fixa säkerhetshålet som möjliggjorde läckan. Men ESEA vägrade, och kort därpå dök uppgifterna, bland annat namn, e-post, bostadsort, hashade lösenord, födelsedatum och telefonnummer, upp på nätet.

ESEA upptäckte läckan den 27 december och man informerade sina medlemmar tre dagar senare. Uppgifterna dök upp på nätet den 7 januari. I en FAQ skriver ESEA att man vidtagit åtgärder för att fixa säkerhetshålet, och man uppmanar alla medlemmar att byta sina lösenord och lösenordsfrågor på alla andra siter där man eventuellt använt liknande uppgifter. 

ESEA ägs sedan december 2015 av svenska Modern Times Group, som bland annat äger och driver Dreamhack, TV3 och Viasat. Man kör e-sportturneringar i exempelvis Counter-Strike: Global Offensive och Team Fortress 2.

Steam DDOS:ades traditionsenligt (suck...) under julrean
NES mini hackades häromdagen
Dota 2-forumet hackades i höstas...
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Mabec
  Mabec 2017-01-10 13:32
  Ducci skrev:
  skade stånd


  aj
 • Dreijer
  Dreijer 2017-01-10 09:14
  Tråkigt att det sker, men det är fullt förståeligt att de inte väljer att betala, då lär det ju bara fortsätta. Ett ypperligt tillfälle för dem att se över säkerheten, dock.
 • Hipshot
  Hipshot 2017-01-10 10:20
  ESEA don't negotiate with terrorists...
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ