I slutet av förra veckan höll Nintendo ett event där vi äntligen fick veta mer om deras kommande konsol, med allt ifrån pris till lanseringstitlar. Optimisterna menar att Switch blir Nintendos återkomst på konsolmarknaden, medan pessimisterna menar att Nintendo kommer "göra en Nintendo" och inte ha tillräckligt med enheter vid lansering, likt NES Classic Mini.

I en intervju med Wired berättar dock Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime att företaget inte tänker göra samma misstag igen. Han berättar att Nintendo visste att gamla Nintendo-spel är populära, men att de inte hade väntat sig en så stor efterfrågan. Deras tanke var målgruppen främst skulle vara 30- och 40-åringar som lagt spelandet på hyllan och inte de som redan köpt Super Mario otaliga gånger och redan äger en Wii eller Wii U.

Fils-Aime berättar att de ska ha två miljoner enheter tillgängliga under konsolens första månad och de har målsättningen att alla som vill ha en Switch ska ha möjlighet att köpa en. Han säger att två miljoner är en otroligt stor siffra, med tanke på att det också är lågsäsong för konsolförsäljning.