Att spela #World of Warcraft som om det vore 2006 igen är inte alleles enkelt. Den mycket populära vanilla-servern Nostalrius ogillades av #Blizzard, som i våras tvingade den att stänga ner verksamheten. Men nyligen startade ett nytt projekt kallat Elysium, baserat på källkoden och med användarna från Nostalrius, och nostalgitörstande WoW-skallar fick nya gamla servrar att lira på.

Fast säg den lycka som varar. Nostalrius-folket har redan retat upp sig på hur koden används. Man menar att spelarna på Elysium-servarna inte delar deras värden: att få Blizzard att starta officiella legacy-servrar och att förena World of Warcraft-communityn.

Bara 10 procent av Nostalrius-spelarna har gått över till Elysium, skriver man och varnar för att communityn ser legacy-spelare som "pirater" istället för "fans".

Today, only 10% of the former Nostalrius players have generated a token to join Elysium, and we believe that we failed to satisfy this community entirely, as at the same time legacy fans acquired a reputation of “pirates” on the official WoW community.

För att stoppa denna utveckling ber man nu Elysium att sluta använda den data man fått från Nostalrius. Man har slutat föra över kontouppgifter till Elysium, och man säger sig jobba på flera idéer för att nå det övergripande målet.

Elysium-folket har bemött kritiken i ett inlägg på sin site (som nu ligger nere, men det finns också på Reddit). I korthet skriver man att man kommer städa bort Nostalrius-koden och ersätta den med den egna kodbasen Anathema, som man menar är minst lika duglig. Hela inlägget här.