Spelmässan E3 får klara sig utan #EA i år också. För andra året i rad väljer spelgiganten att köra det egna evenemanget EA Play ett par dagar innan E3 slår upp portarna i Los Angeles i juni. Årets EA Play går av stapeln den 10-12 juni, följt av E3 2017 som körs den 13-15 juni.

De klassiska spelmässornas betydelse har minskat på senare år, när spelbolagen valt att släppa sina stora nyheter innan själva mässorna. En taktik som gör att de slipper slåss om uppmärksamheten på de nyhetsintensiva mässorna, och EA har alltså gått så långt att man inte alls medverkar på själva E3. Förra året avtäckte man Battlefield 1 månaden innan både E3 och EA Play, och lät sedan besökare och journalister lira under sitt parallella E3-evenemang.

Vilka spel som visas på EA Play är inte offentligt än, men räkna med att det vankas #Star Wars: Battlefront 2, #Viscerals namnlösa Star Wars-titel, #Dragon Age 4, hockeysport, fotbollssport samt extramaterial till Mass Effect: Andromeda, #Battlefield 1 och #Titanfall 2.