Nyheter
Pewdiepie svarar på veckans kalabalik

Pewdiepie svarar på veckans kalabalik

61 kommentarer

Av 2017-02-16 20:42


Den här veckan har det stormat rejält kring Youtubes största stjärna. Efter att Wall Street Journal publicerat en artikel rörande Felix Kjellbergs skämt om judar beslöt sig Disney-ägda Maker Studios att avsluta samarbetet med honom och Youtube stoppade den andra säsongen av hans reality-serie Scare Pewdiepie. De uteslöt honom också från deras särskilda premiumtjänst Google Preferred, vilket garanterat lär påverka hans videobaserade inkomst.

Kjellberg har nu kommenterat kalabaliken i en video där han ber om ursäkt för skämtet där han betalade två indiska män att hålla upp en skylt där det stod "död åt alla judar". Han framhåller dock att man ska kunna skämta om allt, det finns dock bra och mindre bra sätt.

Vidare riktar han stark kritik mot Wall Street Journal som han anser ha pressat Disney och Youtube att ta dessa beslut. Han menar också att WSJ tagit sakerna i deras artikel ur sin kontext och att media överlag bara fokuserar på hur mycket han tjänat. Inte hur mycket han dragit in till välgörenhet eller hur han fördömer de nazistiska grupper som hyllat hans skämtande om judar.

Kjellberg kritiserar också alla som firat att hans serie blev nedlagd, något han säger hundratals personer arbetat med, och det om något är att normalisera hat - något han också blivit anklagad för. Han avslutar sin kritik av WSJ med följande rader, och det du kan se i rubriksbilden.

– Jag är fortfarande kvar. Jag gör fortfarande videos. Snyggt försök Wall Street Journal. Försök igen, motherfuckers.

Innan han stänger av riktar en ett tårögt tack till alla som stöttat honom under den här uppenbarligen tuffa veckan.

Youtube ställer in Pewdiepie-serie efter Disney-brytet
Tipstack till Eddz0r.
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • kristallkrona
  kristallkrona 2017-02-16 21:04
  Tycker det är fel att media har attackerat han så. Man måste ta reda på all fakta innan man publicerar en nyhetsartikel tycker jag.
 • Carl Johansson-Sundelius
  Carl Johansson-Sundelius Admin 2017-02-16 21:21
  Bojkott skrev:
  Läste något om att Disney gick med förlust på projektet som Felix var inblandad i pga att han fick för stor andel av vinsten, och att Disney därför ska ha anlitat Wall Street Journal för att dra hans namn i skiten bara för att få en skälig anledning att göra sig av med honom.


  Oj, låter foliehattigt. Länk?
 • Struggle
  Struggle 2017-02-16 22:22
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ