Om lite drygt en månad kommer vi att kunna spela #Mass Effect: Andromeda och för att göra väntan lite mer uthärdlig har #Bioware släppt en ny trailer som går på djupet och förklarar mer om hur vapen och förmågor kommer att fungera i spelet.

Striderna ska vara snabbare och mer följsamma än tidigare, mycket tack vare små raketer som är inbyggda i dräkten. Dessa rakter låter spelaren göra snabba undanmanövrar och även sväva kortare sträckor.

I videon märker vi också att klassrestrikonerna på vapen är borta, så det är fritt fram att pröva sig fram för att hitta en kombination som passar ens egen spelstil. Tillbaka är också förmågor indelade i tre huvudkategorier - combat, tech och biotics. Oavsett inriktning går dessa förmågor att skräddarsy vidare i ett omfattande skill tree.

#Mass Effect: Andromeda ser ut att bli en kombination av det vi gillat bäst från tidigare delar i serien, där snabba och responsiva strider blandas med en djupare nivå av karaktärsutveckling. Det återstår att se hur allt kommer samman när rymdoperan släpps den 22 mars.