#Ghost Recon: Wildlands kretsar kring ett Bolivia svårt drabbat av narkotikakartellers allt större inflytande över landet. Det här uppskattas inte av Bolivias regering, som nu lämnat in en formell protest till franska ambassaden.

Om Frankrike inte gör något åt skildringen i spelet, som görs av det franska företaget #Ubisoft, överväger Bolivias inrikesminister Carlos Romero att vidta rättsliga åtgärder, säger han till Reuters.

– Vi har stöd i lagen för att göra det [vidta rättsliga åtgärder], men vi föredrar att först gå via de diplomatiska kanalerna, säger Romero.

Ubisoft svarar via Reuters att spelet är "ett fiktivt verk", och att man förlagt handlingen till Bolivia för landets "magnifika landskap och rika kultur".

– Medan spelets premiss utgår från en annan verklighet än den som existerar i Bolivia i dag, vill vi att spelvärlden kommer i närheten av att vara representativ för landets underbara terräng.

Det känns inte sannolikt att Bolivia skulle kunna få den franska staten att styra innehållet i ett stycke underhållning skapat av ett privat företag. Men om vi leker med tanken att det får ett bredare genomslag skulle det kunna få stora konsekvenser för den konstnärliga friheten, och vilken sorts händelser och platser man kan skildra i spel. #Battlefield 1942? #Call of Duty: Black Ops? #The Hunter: Call of the Wild..?

Ghost Recon: Wildlands släpps på tisdag nästa vecka.