Imorgon släpps det första extramaterialet till #Battleield 1, vilket också markerar fransosernas inblandning i Digital Illusions tolkning av det första världskriget. Banorna fokuserar därför på fransk landsbyggd och de rejäla fort som som skulle mota bort tysken.

Förra veckan besökte vi Dice för att spela They Shall Not Pass och det nya spelläget Frontlines, vilket är en blandning av Rush och Conquest. Både lagen inleder striderna mot en centralt belägen flagga och det lag som lyckas hålla den får flytta fram sina linjer till nästa flagga, närmare motståndarnas bas. När flaggorna är slut ska två artilleristationer sprängas för att säkra vinsten. Om försvararna lyckas hålla flaggan flyttas dock linjerna tillbaka, och en ny kamp mot en ensam flagga inleder. Det bäddar för riktigt insensiva strider.

En av de nya kartorna kretsar kring Fort Vaux, ett rejält fort byggt på slutet av 1800-talet som spelmekaniskt kan bli Battlefield 1:s variant på populära Metro från Battlefield 3. Långa gångar, trånga rum och rejält med pangpang väntas. Tyvärr var spelets grafikinställningar satta till "low" när vi började spela in så ögongodiset uteblev på just denna karta.

På Verdun Heights kommer det dynamiska vädersystemet till sin fulla rätt då miljöerna halvvägs in i striden täcks i en mjuk, rödaktig dimma. Riktigt stämningshöjande!

Vi hann inte spela tillräckligt mycket för att sätta betyg på They Shall Not Pass idag när embargot gick ut. Därför kommer vi lira vidare i veckan så håll utkik efter en recension om några dagar.