Nyheter
Kritikerkåren är enig – Mass Effect: Andromeda är ganska såsigt

Kritikerkåren är enig – Mass Effect: Andromeda är ganska såsigt

52 kommentarer

Av 2017-03-20 13:51


När streams och förhandstittar målade upp en ganska så negativ bild av de första timmarna i Mass Effect: Andromeda hoppades ändå många på att spelat skulle lyfta senare. Och många verkar överrens, inledningen av Biowares resa till granngalaxen är riktigt svag men det finns också andra punkter som skaver. Samtidigt finns det gott om positiva aspekter också, något vår egen recension berör.

Om du vill ta del av fler recensioner inför lanseringen på torsdag (eller imorgon om du beginner dig i Nordamerika) listar vi nedan ett gäng länkar. Spelet har för närvarande en genomsnittspoäng på cirka 75 av 100 möjliga.

Läs FZ:s recension av Mass Effect: Andromeda
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Newklear
  Newklear 2017-03-20 15:23
  Cybersoul skrev:
  har man cosplayers som lead animation designer så är det väl inte mycket att förvänta sig


  Varför inte?

  Sen har detta förnekats redan, sluta trolla.
 • kaealy
  kaealy 2017-03-20 14:06
  Tyckte själv att frånvaron av EA:s vanliga PR-maskineri vid deras stora AAA releaser var en stor red flag.
 • Pettor
  Pettor 2017-03-20 14:53
  Busko skrev:
  Tycker ändå den fick höga betyg vilket värkar vara standard för AAA spel nu. 7,5 och 8 i mina ögon är köp detta är bra. Tycker tidningar delar ut alldeles förmåga 5:or och 10:or.
  Tur att man kan bilda sig egen uppfattning med EA access 250 spänn för ett år tycker jag de var helt klart värt.


  Håller helt med. Just nu är allt relativa skalor som man nästa får känna till innan för att göra något med. Att ett spel är knappt köpvärt / mediokert och får 75/100 är rätt knepigt.

  Filmer som får 75 på Metacritic är ofta riktigt sevärda och motsvarar ofta > 8 på IMDB. Många stora Hollywood-filmer får även runt 30-50 på Metacritic, något som är sällsynt för storproduktioner i spelbranschen. Känns som det finns mycket historia i hur medium betygsätts och spel har fått något snevriden skala som är alldeles för hög, men svår att rätta till också då gemene mans skala nu är i förhållande till detta.

  Var ju mycket snack också om att spelföretag får stora bonusar beroende på Metacritic-betyg, något som inte gör det lättare att justera skalan efter. T.ex. påstod man att vissa bolag skulle nå 85/100 för denna bonus.

  Att FZ jobbar med 5-gradig skala känns dock helt ok. 3/5 är ändå rätt tydligt.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ