I år är det drygt 19 år sedan RTS-spelet #Starcraft släpptes till PC. Blizzard Entertainments sci-fi-saga introducerade spelare till en värld av Zerg, Protoss och Terran, och har sen dess fått en ikonisk status.

Oavsett hur bra ett spel är kan det dock inte undgå att visa några ålderstecken efter så pass många år. Moddar finns det gott om, men ibland krävs det officiellt stöd för att göra verklig skillnad. Och det är precis vad Starcraft nu har fått. Så sent som imorse annonserade Blizzard att de har gjort en officiell remaster-version av det episka strategispelet från 1998.

Remaster-utgåvan innehåller Starcraft-expansionen #Starcraft: Brood War som släpptes samma år, nya texturer, stöd för 4K och matchmaking-uppdateringar i och med flytten till Blizzards egna klient - som precis bytt namn från Battle.net. Det finns alltså gott om motivation för spelare som velat återvända till äventyret som kickade igång den klassiska RTS-serien.

Pris och släppdatum är ännu hemligt men troligtvis kommer du kunna lägga dina digitala vantar på utgåvan senare i år.

Blizzard har tidigare pratat om att återuppliva andra klassiska titlar. Vilken annan remaster skulle du vilja se från företaget?