Särskilt mycket rollspel handlar det inte om i Sacred 2; även om detta Diablo-liknande spel lyfts fram som ett rollspel. Vad det istället handlar om är att ränna runt och försöka avsluta en mängd uppdrag - som rätt ofta känns krystade. Att rädda någons nallebjörn eller slå ihjäl några rövare på en enslig väg är inte särskilt upphetsande, men märkligt nog är det ändå beroendeframkallande. Kanske på grund av att det i grund och botten är roligt att samla allt som går att samla för att få ihop mer guld.

Världen är enorm och den sträcker sig från grönskande skogar till stinkande träsk. Utan att ha lyckats spela igenom hela världen så kan jag lätt uppskatta att det handlar om ett par hundra timmar om man ska hinna igenom det här spelet. Det går också att spela både som god och ond, något du väljer redan när du skapar din karaktär. Tröttnar man på att vara präktig så är det en utmärkt idé att spela på myntets andra sida och istället bete dig som en riktig gris.

Skön känsla

Men inte mycket nytt

Tack vare den sköna känslan hade Sacred 2 kunnat nå upp till en fyra, men det finns några små taggar i rosenbädden. Grafiken har ett skumt problem där den hackar ibland, särskilt om man rör sig snabbt. Det kanske är någonting som utvecklarna Ascaron kan fixa till med en uppdatering, men just nu fungerar det dåligt.

Ett annat hinder från ett högre betyg är att även om spelet är mer än spelbart så finns det inte mycket nytt. Du hade lika gärna kunnat välja vilket annat spel som helst i samma genre och inte känna att du förlorar något. Något som också känns irriterande efter ett tag är att du kan behöva springa runt en hel del för att hitta rätt. Trots att det går att gå till de flesta platser utan svårigheter så är det rätt ofta som man befinner sig nära målet och ändå inte kommer fram för att det är ett gäng klippor i vägen.

En av spelets styrkor är multiplayermöjligheterna, oavsett om det gäller lokalt eller över Xbox Live. Det är alltid roligare att spela de här spelen tillsammans med vänner, särskilt som du klarar dig bättre om du blandar rollfigurer med olika förmågor.

Men med de små problemen i bakhuvudet är det som ligger Sacred 2 mest i fatet att det inte tillför något nytt. Samtidigt går det att slå ihjäl ett rejält antal timmar utan att känna att man slösar bort tiden.

» Läs även vår pc-recension av Sacred 2