För er som inte känner till titeln Mirror's Edge så går den ut på att du i rollen som Faith, en så kallad runner, springer och hoppar omkring på hustaken i en framtida stad. Du springer inte omkring helt utan mål, du fungerar nämligen som en slags underground-budbärare. Snart dras du in i en härva av mord och konspirationer och du måste fly från polisen. Just fly är det centrala i Mirror's Edge. Det gäller att så snabbt som möjligt springa ifrån förföljarna (oftast lagens långa arm) och att gå in i närstrid är något du helst bör undvika.

Hur har då hoppet från konsol till pc fungerat? Alldeles ypperligt måste jag säga. Att spela med mus och tangentbort går hur bra som helst (Xbox 360-kontrollen kan användas den med för de som vill). De förstnämnda ger spelet lite mer frihet då det är lättare att "sikta" när du springer omkring och hoppar mellan hustaken. När det gäller det grafiska har inga större förändringar skett. Dock bör du ha en hyfsat bra dator om du vill spela med någorlunda grafik. När jag körde med de högsta grafikinställningarna började spelet krascha, men jag misstänker att det beror mer på grafikkortets drivrutiner än själva spelet. Har du dessutom ett grafikkort som stödjer PhysX kan du få ut lite [n=29753 mer grafiskt godis].

Mirror's Edge till dator är helt klart ett bra spel men precis som på konsol är det väldigt kort. Det tar inte många timmar innan eftertexterna börjar rulla (till Lisa Miskovskys skönsång) och allt som är kvar då är de "Speed Runs" och "Time Trials" du kan göra för att klättra upp på rankinglistorna på nätet (som kräver ett EA-konto). Har du lirat spelet på konsol är det ingen större idé att springa till affären och köpa det till pc då de är i stort sett identiska. Är du datorkramare som inte testat Mirror's Edge kan det vara värt att spana in det nästa gång du ska köpa nytt spel.

» Läs vår recension av konsolupplagan