FZ.se Just Cause 3
En aspirants bekännelser
3
pointer
E3-feber
Skrivet 2012-06-01 23:18, av Ebeeto

Bild
Jag minns väl när jag ögnade igenom 90-talsnummer av SuperPLAY och begeistrades av foton av Los Angeles Convention Center. Ett glattigt uppslag i tidningen pryddes av detta spelmecka med palmer i förgrunden och otroliga löften om underbara spelupplevelser. Spel i full 3d, spel som inte får plats på en ensam cd, nya konsoler med sketfräcka namnsuffix som Ultra och X och liknande. Tänk den som någon gång skulle få uppleva E3. Det kan kommer ju aldrig hända. Förresten; finns det spel där det finns palmer? Är det inte bara typ beduiner där? Jag tänkte konstigt på den tiden, och detta har suttit i.

Nu sitter jag på Hisingen dagen innan avfärd till Los Angeles, för att uppleva just Electronic Entertainment Expo 2012. Uppleva är nog fel ord. "Överleva" eller "lyckas utvinna tillräckligt ur för att inte bli återbetalningsskyldig till förlaget" är närmare bullseye. Än så länge har det hela varit ett jäkla jobb med försök till god planering av hands-on-demos, intervjuer och presskonferenser. "Jodå, 15:30 på onsdag låter bra" kan man bara meddela en gång innan det innebär totalkaos. Jag hoppas att det inte finns några allvarliga dubbelbokningar på mitt schema.

Under en resa i Belgien språkade jag med en spansk speljournalist med redig kalaskula och matchande skägg. I år skulle han inte åka till E3, utan stanna på sin redaktion, just för att få någonting gjort. Jag har ännu inte satt min skakiga fot på mässgolvet, iklädd inplastad pressbricka, men har full förståelse för hans tankegång. Att kubba omkring mellan bås och möteslokaler för att förhoppningsvis få en god insikt i vad man faktiskt håller på med låter inte som den bästa av strategier. Allistair Pinsof har sammanfattat tivolit ganska väl i sin läsvärda krönika "What does a game journalist do at E3?". I efterdyningarna hoppas jag kunna återkomma med min egen sammanfattning av vad E3 är idag och hur en stressad besökare upplever det.

Kollegor har lovat att E3 är en upplevelse som är värd besväret. Jag tvivlar inte en sekund på att det ska bli intressant, och förhoppningsvis kommer det något matnyttigt ur det utöver trötta floskler, ständiga uppföljare och överhypning av halvtaskig hårdvara, även om sådant förmodligen bjuds i stor utsträckning. Uppmana mig gärna om vad som borde hållas utkik efter extra mycket.

En uppdatering borde även göras angående redaktionsinvasionen som jag ägnade mig åt i måndags. Efter de illasinnade spratt jag spelat på unge herr Svärd bar det av till Bishop's Arms där jag slukade fish n' chips och Clausthaler och därefter diskuterade årlig topp-100-lista med en samling frilansare och redaktionsmedlemmar. Det mest intressanta denna gång, precis som tidigare, var den övernattningslägenhet som jag delade med den snart mycket pappalediga Thomas Petersson. Att somna gick bra. Det var uppvaknandet som bjöd på dagens definitiva höjdpunkt. Jag låg på den uppfällda tältsängen och i takt med att mina ögonlock öppnades så uppenbarades en syn som utan problem skulle kunna användas som skrivbordsbakgrund i oändlig tid framöver; ett par vita kalsonger, några centimeter från mitt anlete, och ett majestätiskt skägg som såg ut att täcka världen och mörka alla stjärnor på himlavalvet. Mitt ansikte skulle explodera om mitt sinnelag inte redan upplevt tillräcklig storhet för att acklimatisera mig något. "God morgon" sa den skäggige. Döden är icke räddning nog från Skägget och Paketet på sjunde våningen på Kungsholmen.

4
pointer
På redaktionen
Skrivet 2012-05-28 16:08, av Ebeeto

Jag sitter nu i PC Gamers majestätiska lokaler och dricker en brygd som kaffeapparaten kallar "street coffee". Jakob Svärd tror att jag arbetar hårt med att planera inför E3. Jag skrattar honom rätt i hans rödtonade ansikte. Det jag gör är långt ifrån svenska akademiens definition av arbete.

Det mystrevligaste är att jag även lyckats olla två (2) av Jakob Svärds tillhörigheter och även stirrat elakt på honom i smyg. Jag ska klappa mig själv på axeln och byta namn till "Coola Erik".

8
pointer
Noteringar från en pressresa
Skrivet 2011-07-26 15:49, av Ebeeto

Jag sitter i baksätet på en Mercedes-taxi tillsammans med en spinkig Italienare med skägg och keps samt en fet Italienare utan skägg men med pilotbrillor. De pratar italienska med varandra utan att bry sig om mig. Jag skulle kunna börja prata engelska med dem, men jag utgår från att deras Engelska suger och att de hellre snackar med varandra. Jag slås av en stark längtan efter att dö i eld. En sikh med festlig mössa kör taxin. Han är en pretty cool guy som, utgår jag ifrån, inte heller förstår italienska. Jag känner en viss connection med sikhen. Sikh i bestämd form låter roligt. Sikhen sikh. Sicken ening. Sikhen Karlsson. Sikh and thou shalt find. In i taxin och kör för-sikh-tigt. Åh, nej. Mina inavlat dåliga ordvitsar har avsevärt spätt på min önskan om att dö i eld. Vad göra? Kanske sjunga ålefeskarns vals i huvudet? Fast jag är så skrovlig i min hals, jag sjunger åle-sikh-arns vals. Åh, nej! Jag måste dö i eld!

Jag har spelat Rage och Rage var roligt. Det var Borderlands med snyggare grafik och bättre bilfysik. Är det likt A*Teens, en kopia på ett original då? Borderlands var ju inte mycket till original ändå. En massa blandade genrer som råkade funka ihop. Men det är så man gör. En sockerbagare gör en kaka på valnötter och en sockerbagare gör en kaka på hjortron. En tredje sockerbagare gör sig känd. A challenger appears. Han gör en kaka på valnötter *och* hjortron. The crowd goes wild. Publiken blir vild. Il publico loco. Nej, jag kan inte Italienska. Jävla Italienare. Det är de som ska dö i eld. De var med Hitler under andra världskriget. De har ett samhällsvidrigt TV-monopol. De äter panini till sin pasta. Panini. Det låter som en grön rymdkanin från en tecknad åttiotalsserie. Panini, he came from the planet Carrot. Panini, he's here to save our world from rot. Panini, he's green and teaches kids about friendship and family. Fast det var ju Bucky o'Hare som var en grön kanin från rymden. Fast en hare. Harar och kaniner ser nästan likadana ut. Varför har evolutionen sett till att vi fått två djursorter som har så groteskt stora öron?

Italienarna var trevliga prickar, men det var inte förrän vi sa "hejdå" som vi faktiskt pratade med varandra. De var hur som helst ett par festliga tjommar. De stack sedan iväg som små svin. Jag hatar dem. Jag minns inte vilket Guitar Hero som Andreas saknade, men jag hoppas att det är Warriors of Rock och har nu köpt det för sjuhundrafemtio tusen svenska kronor. Jag köpte även Band Hero, men det kostade bara två och en halv miljard kronor. Jag gjorde verkligen ett klipp, som nudisten sa när han högg snett med häcksaxen. Penisen hade ju liksom ramlat av, förstår du. Om han klippt helt fel. Så sant som det är sagt.

De talar om Anders Breivik på en giganorm TV vid gäjten. Gate A15. Han ska sitta i isolering i 4 veckor, hållas instängd i totalt åtta innan rättegång, samt smörjas in med rumpkaka och rumpsaft. Nej, det sista hittade jag på med min fantasi i min hjärna. Tänk om hjärnan satt i foten! Då skulle alla fotbollspelare ramla ihop och nästan dö varje gång de sparkade på fotbollen. De skulle dessutom lägga all sin kroppsvikt på hjärnan, vilket inte kan vara nyttigt. Tänk om bara fotbollspelare hade hjärnan i foten. Eller hjärnan i röven? Nej, det var okallat för. Eller, så heter det ju inte. Jag ska genast sluta upp med att göra förokallade saker. Det sitter två brittiska herrar brevid mig och pratar om Anders (Breivik, alltså. Vi är så mycket kompisar att vi använder förnamnen och ibland kallar varandra 'Sockerbullen' och 'Lille Breivikaren'. Det är jag som kallas Lille Breivikaren.)

Nu pratar den ene brittiske mannen med någon om XML-filer och LCD-grejer. Jag förstår inte riktigt, Han är alldeles för gammal för att veta vad en XML-fil är. Han ska dricka te, äta krompets och pilla på sin lusiga hund. Och spela golf. Och döda folk i Midsomer parish. Som Anders Breivik, fast han var på Ututututöya. Det är nog trevligare i Midsomer. Midsomer är gjort av England, jord, gräs, träd och gamla människor. Och inspektör Jones. Jag undrar hur många procent av hela Midsomer som är Jones när Jones är där. Det är nog långt under 0,0001 procent. Det finns ju så mycket jord. Så räknat i vikt eller massa så är det lite Jones. Om man däremot räknar per Jones så är det ju 100% Jones i Midsomer. Det betyder att Midsomer inte längre är en parish/county/municipality/whatever utan en man. En livs levande Jones. Om Barnaby byter namn till Jones och man räknar mängden Jones per Jones i Midsomer så blir det fortfarande 100%. Det är ju allting. Everything is love, everything is Jones. Tänk om Jones hette Barnaby precis som Barnaby. Då blir det 0% Jones i Midsomer. Om man inte byter namn på all jord och cement till Jones. Då blir det ganska mycket Jones.

Norske premiärministern är på TV. Han ser ut som en dansk fastän han är norrman. Det tycker inte jag att man ska få göra. Är man norrman så ska man se ut som en norrman. Detta gäller dock endast norrmän och danskar. Övriga nationaliteter göra sig icke besvär. De ser ju ändå uppåt väggarna ut. Tänk att tapetsera sitt hus med norska premiärministrar. Man skulle vara den första i världen med talande tapeter. Om ingen annan gjort det tidigare. Ungefär som att gå på månen eller dricka mjölk. Det har folk gjort tidigare. Det är inget man skriver sina memoarer om. Det är snarare något man skriver en Facebookuppdatering eller en tweet om. På sin höjd. På höjden. På Mount Everest. Mount Everest är också gammal skåpmat. Fast man kan nog inte äta Mount Everest. Det hade allt smakat va? I ett nunnekloster. Se inte så rädd ut jag ska inte äta oppr. Jag undrar vad en oppr är. Ska den rundhuldade herren med mustascherna i nunneklostret inte äta oppr på grund av moraliska eller religiösa övertygelser? Är det en ny, moderiktig diet? Han kanske bara inte tycker om oppr. Jag undrar fortfarande vad oppr är. Det kanske är en sorts ost eller galosher av något speciellt märke. Kanske vill mannen verkligen äta oppr, men känner sig inträngd i ett hörn av filmens huvudperson? Låt honom äta oppr för satan. Stackars karl. Jag hänger verkligen inte med. Nu ska jag gå på planet. Tjupp!

4
pointer
Clown för en dag
Skrivet 2011-03-31 12:43, av Ebeeto

"Vad gör du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig?" skalderar röster från sällsamma delar av Internet. Vad jag faktiskt har för mig kan jag gå igenom under en framtida föreläsning då mitt psyke utvärderats tillräckligt.

Mina fumlande formuleringar finns nu även att läsa i Göteborgs största gatutidning Faktum. De som aldrig läst Faktum borde göra det, och de som inte bor på västkusten (eller helt enkelt håller sig gömd i sin källare för att undvika det förfärliga dagsljuset) kan läsa flertalet av artiklarna på nätet. Däribland nedanstående reportage från verkligheten.

http://www.faktum.nu/2011/03/clown-for-en-dag/

Jag har även gått och blivit dödsföraktande aktiv på Twitter. Något som förmodligen blir någon sorts nådastöt i ett framtida professionellt tillhandahavande. "Chefen ser dig" och "What gets on the Internet, stays on the Internet" är mantran som gör sig påminda. Så länge man kan försvara det man säger så är jag mot hård självcensur. Det är väl ingen fara i att recitera Backstreet Boys och uttrycka en vilja att ligga med sin tandläkare?

http://www.twitter.com/Ebeeto

8
pointer
*Skriva* *Flippa ur* *Skriva* *Backspace, backspace, backspace*
Skrivet 2010-10-07 15:23, av Ebeeto

Huruvida följande tillvägagångssätt är normalt eller otroligt ovanligt är jag inte helt införstådd i. Det är i alla fall ett uppträdande som jag hittat hos mig själv.

När jag sitter och skriver en korrekt och formell text hamnar där plötsligt meningar och ord som inte alls hör hemma i sammanhanget. Jag är helt medveten om dem och de försvinner lika fort som de tillkommer. Jag plitar på en recension av ett spel. Plötsligt står där något i den här stilen:
Med denna uppföljare har utvecklarna försökt att knulla böghoror och äta diarréfitta.

Två sekunder senare är de sista orden borttagna och ersatta med något annat; något mer vidkommande och intressant.

Vad det rör sig om måste vara någon form av litterär Tourettes syndrom. Med den stora skillnaden att ingen, i det här fallet får ta del av utspelet (tills detta blogginlägg). Kanske är det ett sätt att få utlopp för ett fullständigt normalt undertryckt behov av det som i folkmun kallas "CP-ryck". Om inte annat så kan det ju vara en överkörd bäverneger med snoppsås.

Folkmun, förresten... Vad är det för en mun, egentligen? En oralöppning för folket, för folket att göra vad de vill med? Hoppas inte folket är perverterat. Fast det är de ju.

Jag ska självmedicinera med kaffe.

8
pointer
Valfrågor
Skrivet 2010-09-15 21:58, av Ebeeto

Bild
Valet närmar sig med stormsteg. Vet Du vad som är bäst för Sverige, världen och framförallt din plånbok? Eskanderita-Demokraterna vet vad folk vill ha (och behöver) och det kan inga andra partier erbjuda. Detta är vad vi vill uppnå om vi på valnatten står med minst 51% av Svenska folkets röster.

Skola och barnomsorg
- Den svenska skolan skall hålla en god nivå och alla elever ska ha samma möjligheter till utbildning.

- Alla som kallade mig "Köttbullen" eller "Körven" under min grundskoletid ska straffas i månens namn.

- Mobbare ska få genomgå en extensiv extrakurs där de sätts på en diet av endast Mums-mums och Jolt. De ska tvingas se alla säsonger av Naruto (fan-subbade) och klä sig uteslutande i khakishorts och T-shirts från Play-Asia.

- Alla lärare ska tilldelas skattesubventionerad, billig whisky att inmundiga i materialrummet, precis som på 50-talet.

- Aga i skolan återinförs men får endast utföras med kuddar då detta ser roligt ut.

Miljö
- Utsläpp av växthusgaser samt annan form av miljöpåverkan ska successivt förminskas och slutligen helt stoppas.

- Utsläpp av metangas genom anus måste alltid uppföljas med ett "Hoppsan, Kerstin!" och ett pillimariskt leende.

- Att inreda hela sitt vardagsrum i sjukhusvitt skall medföra omedelbart omyndigförklarande.

- Mördarsniglar ska genast avlägsna sig från svenska trädgårdar.

- För att minska sopberget måste alla som vill skaffa platt-TV kunna visa upp en helt slutkörd tjock-TV innan köp godkänns.

Invandring
- Alla som önskar få uppehållstillstånd i Sverige måste kunna påvisa goda kunskaper i rövarspråket.

- För att minska transportkostnaderna ska 12 miljoner kinesiska barn genast föras in i Sverige för att tillverka saker.

- Att vandra in sina nya skor ska aldrig behöva ta mer än två dagar av idog gång.

- Alla som säger "mi" istället för "mej" och "di" istället för "dej" ska genast utvisas.

Jobb
- Marknaden ska stimuleras för att skapa fler arbetstillfällen.

- Att ta på sig en obekväm hatt eller en traditionell Y-front ska räknas som pensionsgrundande arbete.

- Alla pizzerior måste ha central telefonbeställning via Indien. Samtliga pizzor måste innehålla curry och banan.

- Jobb, jobb och jobb.

- Hon får aldrig sin klänning färdig.

Pensionerna
- Alla gamla aber som påstår att de minsann arbetat så hårt under sina liv och nu borde ha lov att dricka två glas boxat rödtjut om dagen och åka på charterresor ska brännas i stora ugnar för att bli en billig energikälla.

- Pensionsåldern sänks till 38. Efter det gör folk inget riktigt arbete ändå.

Utrikespolitik
- Norge ska genast annekteras för att vi ska kunna lägga vantarna på olja och snuskig fisk.

- Danmark också. De har bättre filmindustri än vi och mumsiga wienerbröd.

- Polen ska invaderas av oförklarliga men självklara anledningar.

- Alla tecknade filmer som dubbas till svenska måste besätta Carl Bildt i minst två roller.

Kultur
- Spel är kultur. I alla fall om spelet är svartvitt, "retro" eller plågsamt pretentiöst.

- Mer pengar till att göra såna där skojiga auto-tune:ade nyhetsinslag.

- All form av TV- och radioreklam förbjuds. Samtliga kommersiella sändningar finansieras genom försäljning av narkotikaklassade preparat.

Kan vi göra det? Ja, det kan vi! Förändring vi tror på! Jag har en dröm!

2
pointer
Dagens tips! samt HL2-tävlingsomröstning
Skrivet 2010-06-15 00:16, av Ebeeto

Saxat från Arbetsförmedlingens hemsida:
Bild

Jag har på intet sett något emot lite "vilda" frisyrer. Jag är även den siste som borde döma någon för deras eventuella övervikt. Jag har däremot svårt att tro att någon levande (eller död) människas "bästa sida" är iklädd rosa långärmad T-shirt under brandgul kortärmad T-shirt och en Torshammare runt halsen.

Kanske är hon ett varnande exempel. "Visa dig från din bästa sida!" säger hon. "För mig är det för sent."

Med största sannolikhet är hon bara ytterligare en i raden av PK-fadäser. Piercingar och dreads ska det vara för att kidsen ska hörsamma myndigheternas torra budskap. Oftast uppstår bara lyteskomik. Och plågade kräkreflexer.

HL2-tävlingen
Hörrö! Gå till nedanstående forumtråd för att se de otaliga (4) bidrag min Half-Life-tävling fått, samt för att rösta på din favvo.
http://www.pcgamer.se/forum/thread.php?id=99429

1
pointer
TÄVLING! Vinn spelet du redan spelat!
Skrivet 2010-06-14 16:46, av Ebeeto

Nu blir det tävling av! Jag och ett gäng inhyrda huliganer har rånat en gammal tant och kommit över en Steam-nedladdning av Half-Life 2. Detta bäddar för...
Bild

För att vinna detta högst åtråvärda pris behöver du bara öppna valfritt grafikhanteringsprogram (pre-Windows 7 Paint är alltid att föredra) och skapa en bild med temat:

Gordon Freeman upplever den svenska sommaren

Skicka bilden i valfritt filformat (helst inte .WAV eller .DLL) till ebeeto (AT) gmail.com

Även om du har H-L 2 liggande; delta ändå! För glädjen och kärleken! Och såna grejer.

4
pointer
Voodoo-mormor
Skrivet 2010-06-09 19:52, av Ebeeto

Jag fick ett samtal från ett övervaknings- och larmföretag i veckan. De ville träffa mig på en intervju angående ett jobb som dörrförsäljare av deras larmlösningar. När jag blev uppringd så var jag mitt uppe i en biologilektion med en sjundeklass och var milt sagt ganska disträ. Jag gick med på att komma på ett möte.

Kort därefter började ett tvivel växa i mig. Mormor och morfar såg otroligt lidelsefulla ut när jag berättade om erbjudandet. Jag bestämde mig snabbt och lätt för att avboka mötet. Detta gjorde jag med nedanstående mail:

------------------------
Kära Alexandra,
Jag tackade ja till att träffa Niklas XXXXXXX i en intervju angående någon form av anställning på XXXXXXXXXXXX. Detta är något jag nu måste avboka. Anledningarna till detta är många, men en av dem står över samtliga övriga och den gäller min mormor.

Min kära mormor har inte avlidit eller något lika dramatiskt, även om inledningen till detta brev kan tänkas indikera något sådant. Hon har däremot lovat att förskjuta mig från familjen om jag tar ett jobb som dörrförsäljare. Hon är mycket barsk i tonen och jag är rädd att husfriden kan äventyras om jag ens funderar på att träffa nämnda filialchef Niklas. Mormor står väldigt starkt för sin sak, förstår du.

Jag har aldrig sett min mormor utöva voodoo, men är långt ifrån övertygad om att det inte är det hon gör på sin kammare sent om kvällarna. Vid ett tillfälle fick granngubben magont i flera veckor efter en av mormors extra högljudda seanser i källaren. Om övernaturliga krafter faktiskt existerar så är jag säker på att min mormor haft kontakt med dessa under flera år.

Detta är dock egentligen petitesser. Huruvida mormor kan uttala trollformler eller inte är långt ifrån relevant då hon oavsett vilket, kommer att förbanna mig om jag blir försäljare. Jag är på intet sätt rädd för mormor men hyser en stor respekt för kvinnan. Hon födde min mor, som förstås födde mig, vilket är nog för att jag skulle gå genom eld och vatten för henne.

Jag hoppas att jag inte gett upphov för några problem i och med mitt val att avboka mötet och inte föra extensiv vidare kontakt med XXXXXXXXXXXX. Mormor är i alla fall glad.

Med vänlig hälsning,
Erik Bergérus
------------------------

2
pointer
Ofärdigt material
Skrivet 2010-05-17 09:54, av Ebeeto

Devisen att man inte ska visa upp ofärdiga verk är förmodligen god att följa. Samtidigt känner jag mig lite nedrig då det gått så lång tid sedan senaste bloggeriet. Jo, det finns en devis om att inte omtala dålig blogguppdatering också, men 1,5 månad känns svårt att ignorera, speciellt med tanke på Årets Blogg-blimpen där uppe.

Ofärdiga verk skola icke visas för allmänheten, men Norges nationaldag är anledning nog att bryta mot regler. Här bjuds några utkast, halvfärdiga eller fragmentariska texter som man kan förkovra sig i för att fylla ut några minuter.

Bild

Frysen
Hon stod i köket och fyllde på kaffebryggaren när han kom in från sovrummet. Han försökte berätta sin mardröm för henne. Yviga, vakna gester trots trötta ögon och frisyr på ända. Hon förstod inte. Skämtade bort det med något om Freud och att han borde gå i terapi, typ.
Han öppnade skafferiet för att plocka fram något bröd. Tomt.
"Finns det mer bröd?"
"Kolla frysen" sa hon.
Frysen tog emot när han drog i handtaget. Den ville liksom inte öppnas. Kylan slog emot honom. Rann ut ur skåpet och ner över golvet. Fötterna blev kalla. Tjock snö runt vitmålade metallstänger. Det enda bröd som fanns att tillgå var riktigt hardcore fullkorn. Praktiskt taget ihoppressade frön. Han ville ha något vitt just idag. Mikrad hönökaka med prickig korv och för mycket ost. Doppad i tjock O'boy. Bara glida runt i t-shirt och kalsonger hela dagen och lukta hushållsost. Spela lite Xbox. Kolla på Dr. Phil. Det kändes inte som att den här dagen ville ha honom och känslan var ömsesidig.

Hon åt müsli. Helylle.
"Jag kommer hem sent idag. Jag måste hälsa på mamma efter jobbet."
Han var inte välkommen hemma hos hennes mamma. Hon tyckte att det blev jobbig stämning när han var med.
"Är det inte lite konstigt att jag aldrig hänger med när du hälsar på din mamma?"
Hon flyttade inte blicken från tidningen en millimeter.
"Nej."
Hon åt müsli. Jävla helylle äckelmüsli.

Föda
Varför avlägger döden visit hos ett barn? Ett barn som tvingas vänta tills nästa själ innan det får lära sig tala, gå och älska.
Extrarummet inreddes med tavlor och leksaker. Gardiner i spröda, ofläckade tyger. Väggarna målades med längtan och förväntningar. De grova golvplanken etsades med kärlek och tro.
Men tiden strödde sot på fönsterglasen. Stal ifrån dem något de aldrig haft men ändå kommit att älska. Leksakerna är hela och rena som för att förtälja om det de mist.

Sparven hoppar av och an med trasade vingar, sökande föda för dagen.

Medicinerna som Saga får hjälper nästan. De bedövar nog för att ge henne en tredjedels natts sömn innan monstren kommer. Hon känner av dem innan de är framme, och plötsligt står en vid sängen. Med böjd hals i flera krokar bevakar den henne.
Den rör sig nära inpå och dess utblottade och tomma ansikte rör nästan vid hennes kind. Om den nuddade skulle hennes hjärta stanna.

Sparven hittar ett gyllengult frö i myllan men kan det icke tillgodose sig, ty dess näbb är för evigt förseglad.

En man som gråter
CHORUS
Ingen ser en man som gråter
Ser hans stolta tårar rinna

Nej, ingen ser en man som gråter
Hans revolutionära hjärta brinna
Brinna ut

VERSE 1
Det är ju lite kul ändå
Att dottern blivit ekonom
Kvinnokamp på Sparbank, om det nu bara var sant

Han vet de kör samma stil
Kostymer och ny bil
Utan en hederlig dags arbete i hela sina liv

Huvudet har blivit kalt
Sobrilen har han svalt
Det hade kunnat kännas bra, men hans jävla son röstar liberalt

CHORUS

VERSE 2
Sjukhuset är privat
Ligger mitt i stan
Utförsäljningar och vårdval, han vill inte stanna kvar

Ett hjärta är alltid rött
Det ringer, nu har pappa dött
Vi beklagar, det var smärtfritt, vi skickar genast räkningen, väl mött

Lenins egen kis
Begravd på modernt vis
Av ett konsultbolag till konkurrenskraftigt pris

Close by
Curled up in the corner of the sofa
eating an apple with a kitchen knife

Licking the blade with precision unmatched
Sitting in the glow, dead of night

You move your hair away from your face
Still holding the knife with that sharp blade

Eyes still concentrated on the lights
The message of something coming soon

Oh, please sit there some more
I'm on the other side of the room and you ignore me

But it's the best ignorance I ever felt

Little bird
Fly away little colorful bird
Find your own home at the end of the world
Settle down with a wife and a little girl
Go to work every day, money must be earned

Get drunk every weekend, get hungover and hurl
Realize your life is crap and that you hate the world
Kill your bird wife and the little birdie girl
Let that little birdhouse burn, burn, burn!

Fröet
Genom att tro på sin egen fōrmåga och vilja att nå fōrāndring, sådde hon omedvetet ett frō. Ett frō som lānge vilat i en fōrsluten påse prydd med ett stort, svart kors.
Frōet låg orōrligt i hennes hjārta tills den omedelbara sorgen lāt sitt ljumna vatten falla och ge nāring. Sprickor spreds i hōljet och gav vika fōr ett jordskred som fōrblindade henne och skakade sjālen i dess brāckliga fundament.
Tanken sāgs ha makt att fōrsātta berg, men i realiteten kan den endast fōrāndra ōgonen som blickar mot berget. Den kan kvāva en sorg, men aldrig mota undan de klor som måttar hugg mot densamma. I tanken ār man ensam, och den gōr med kroppen vadhelst den behagar. Att styra den ār att desperat slita i rodret då vågorna går hōga och sātta sin tro till att djupen visar pardon då man oundvikligen omsluts i dess kyla.

Elias
Elias hade blivit 23 år. Han hade plötsligt blivit vuxen utan att själv märka det.

Han brukade ligga vaken till radions ihåliga röster.

Han gick ut på balkongen barfota trots att klockan var över 2 på natten och det var flera minusgrader. Den kalla betongen bedövade hans fotsulor och det var nästan som om han slog rot, lutad mot metallräcket. En liten sjö av orangea ljuspunkter bredde ut sig framför honom. Ovanför vilade ett becksvart himlavalv. Femte våningen var så nära gud man kunde komma i just det här huset, så länge man inte stod på taket, men det var avstängt sedan en man hoppat därifrån. En sommarnatt hade han gett upp och kastat sig mot asfalten. Polis och sjukvårdare hade städat bort honom på morgonen. Han låg brevid den nybyggda klätterställningen i fyra timmar.
Ett dovt, morrande sorl från motorvägen fyllde världen.

------------------

Let's end on a high note:
Jag köpte xenon-lysen men kunde fortfarande inte se nån.

Tally-ho!

Nästa sida »
En aspirants bekännelser
Ebeeto
Ebeeto
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 155552
Senaste veckan: 100
I dag: 2
FZ