FZ.se Just Cause 3
En aspirants bekännelser
8
pointer
Noteringar från en pressresa
Skrivet 2011-07-26 15:49, av Ebeeto

Jag sitter i baksätet på en Mercedes-taxi tillsammans med en spinkig Italienare med skägg och keps samt en fet Italienare utan skägg men med pilotbrillor. De pratar italienska med varandra utan att bry sig om mig. Jag skulle kunna börja prata engelska med dem, men jag utgår från att deras Engelska suger och att de hellre snackar med varandra. Jag slås av en stark längtan efter att dö i eld. En sikh med festlig mössa kör taxin. Han är en pretty cool guy som, utgår jag ifrån, inte heller förstår italienska. Jag känner en viss connection med sikhen. Sikh i bestämd form låter roligt. Sikhen sikh. Sicken ening. Sikhen Karlsson. Sikh and thou shalt find. In i taxin och kör för-sikh-tigt. Åh, nej. Mina inavlat dåliga ordvitsar har avsevärt spätt på min önskan om att dö i eld. Vad göra? Kanske sjunga ålefeskarns vals i huvudet? Fast jag är så skrovlig i min hals, jag sjunger åle-sikh-arns vals. Åh, nej! Jag måste dö i eld!

Jag har spelat Rage och Rage var roligt. Det var Borderlands med snyggare grafik och bättre bilfysik. Är det likt A*Teens, en kopia på ett original då? Borderlands var ju inte mycket till original ändå. En massa blandade genrer som råkade funka ihop. Men det är så man gör. En sockerbagare gör en kaka på valnötter och en sockerbagare gör en kaka på hjortron. En tredje sockerbagare gör sig känd. A challenger appears. Han gör en kaka på valnötter *och* hjortron. The crowd goes wild. Publiken blir vild. Il publico loco. Nej, jag kan inte Italienska. Jävla Italienare. Det är de som ska dö i eld. De var med Hitler under andra världskriget. De har ett samhällsvidrigt TV-monopol. De äter panini till sin pasta. Panini. Det låter som en grön rymdkanin från en tecknad åttiotalsserie. Panini, he came from the planet Carrot. Panini, he's here to save our world from rot. Panini, he's green and teaches kids about friendship and family. Fast det var ju Bucky o'Hare som var en grön kanin från rymden. Fast en hare. Harar och kaniner ser nästan likadana ut. Varför har evolutionen sett till att vi fått två djursorter som har så groteskt stora öron?

Italienarna var trevliga prickar, men det var inte förrän vi sa "hejdå" som vi faktiskt pratade med varandra. De var hur som helst ett par festliga tjommar. De stack sedan iväg som små svin. Jag hatar dem. Jag minns inte vilket Guitar Hero som Andreas saknade, men jag hoppas att det är Warriors of Rock och har nu köpt det för sjuhundrafemtio tusen svenska kronor. Jag köpte även Band Hero, men det kostade bara två och en halv miljard kronor. Jag gjorde verkligen ett klipp, som nudisten sa när han högg snett med häcksaxen. Penisen hade ju liksom ramlat av, förstår du. Om han klippt helt fel. Så sant som det är sagt.

De talar om Anders Breivik på en giganorm TV vid gäjten. Gate A15. Han ska sitta i isolering i 4 veckor, hållas instängd i totalt åtta innan rättegång, samt smörjas in med rumpkaka och rumpsaft. Nej, det sista hittade jag på med min fantasi i min hjärna. Tänk om hjärnan satt i foten! Då skulle alla fotbollspelare ramla ihop och nästan dö varje gång de sparkade på fotbollen. De skulle dessutom lägga all sin kroppsvikt på hjärnan, vilket inte kan vara nyttigt. Tänk om bara fotbollspelare hade hjärnan i foten. Eller hjärnan i röven? Nej, det var okallat för. Eller, så heter det ju inte. Jag ska genast sluta upp med att göra förokallade saker. Det sitter två brittiska herrar brevid mig och pratar om Anders (Breivik, alltså. Vi är så mycket kompisar att vi använder förnamnen och ibland kallar varandra 'Sockerbullen' och 'Lille Breivikaren'. Det är jag som kallas Lille Breivikaren.)

Nu pratar den ene brittiske mannen med någon om XML-filer och LCD-grejer. Jag förstår inte riktigt, Han är alldeles för gammal för att veta vad en XML-fil är. Han ska dricka te, äta krompets och pilla på sin lusiga hund. Och spela golf. Och döda folk i Midsomer parish. Som Anders Breivik, fast han var på Ututututöya. Det är nog trevligare i Midsomer. Midsomer är gjort av England, jord, gräs, träd och gamla människor. Och inspektör Jones. Jag undrar hur många procent av hela Midsomer som är Jones när Jones är där. Det är nog långt under 0,0001 procent. Det finns ju så mycket jord. Så räknat i vikt eller massa så är det lite Jones. Om man däremot räknar per Jones så är det ju 100% Jones i Midsomer. Det betyder att Midsomer inte längre är en parish/county/municipality/whatever utan en man. En livs levande Jones. Om Barnaby byter namn till Jones och man räknar mängden Jones per Jones i Midsomer så blir det fortfarande 100%. Det är ju allting. Everything is love, everything is Jones. Tänk om Jones hette Barnaby precis som Barnaby. Då blir det 0% Jones i Midsomer. Om man inte byter namn på all jord och cement till Jones. Då blir det ganska mycket Jones.

Norske premiärministern är på TV. Han ser ut som en dansk fastän han är norrman. Det tycker inte jag att man ska få göra. Är man norrman så ska man se ut som en norrman. Detta gäller dock endast norrmän och danskar. Övriga nationaliteter göra sig icke besvär. De ser ju ändå uppåt väggarna ut. Tänk att tapetsera sitt hus med norska premiärministrar. Man skulle vara den första i världen med talande tapeter. Om ingen annan gjort det tidigare. Ungefär som att gå på månen eller dricka mjölk. Det har folk gjort tidigare. Det är inget man skriver sina memoarer om. Det är snarare något man skriver en Facebookuppdatering eller en tweet om. På sin höjd. På höjden. På Mount Everest. Mount Everest är också gammal skåpmat. Fast man kan nog inte äta Mount Everest. Det hade allt smakat va? I ett nunnekloster. Se inte så rädd ut jag ska inte äta oppr. Jag undrar vad en oppr är. Ska den rundhuldade herren med mustascherna i nunneklostret inte äta oppr på grund av moraliska eller religiösa övertygelser? Är det en ny, moderiktig diet? Han kanske bara inte tycker om oppr. Jag undrar fortfarande vad oppr är. Det kanske är en sorts ost eller galosher av något speciellt märke. Kanske vill mannen verkligen äta oppr, men känner sig inträngd i ett hörn av filmens huvudperson? Låt honom äta oppr för satan. Stackars karl. Jag hänger verkligen inte med. Nu ska jag gå på planet. Tjupp!

Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
 • Iliyena
  Iliyena 2011-07-27 02:26
  *huge smile* Mer sånt här! ^_^
 • Untergang
  Untergang 2011-07-27 02:37
  sikhet blogginlägg

  HA!
 • flamgorilla
  flamgorilla 2011-07-28 12:42
  Little did they, the people of planet zorgon know, that the genius that could solv the problem of eternal not-so-much-laugh illness that the king suffered
  from lived on planet earth. His name was ebeeto"the supermanly-super-man-man-LOAD"*",8,1-ultra-king-man-mannen" and he was the saviour of the universe he would save them all.
 • Jakob Svärd
  Jakob Svärd Admin 2011-07-28 15:38
  Flamgorilla: Mata inte monstret!
 • absimilard
  absimilard 2011-07-29 11:27
  Vad du än röker.. sluta!
 • Monokel
  Monokel 2011-08-03 01:19
  perfektion.
 • ProFreak
  ProFreak 2011-08-06 08:01
  Detta gav mig en bra början på en grå lördag. (Skrattar febrilt och spiller ut allt mitt kaffe *sadface*)
 • Raging Ronin
  Raging Ronin Admin 2011-08-16 16:43
  Jag gillar Karl-Bertil Jonsson-referensen. Undrar hur många som kopplade den. Tja, jag i alla fall.
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
En aspirants bekännelser
Ebeeto
Ebeeto
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 155590
Senaste veckan: 96
I dag: 4
FZ