IEGOCENTRIC
4
pointer
Problem med Spotify?
Skrivet 2016-10-24 23:55, av walter_iego

Om du kör med Chrome har du kanske märkt att det den senaste tiden poppar upp ett fönster där det står:

"Please install Flash to use Spotify".

- när du sedan laddar ned programmet och startar om webbläsaren står det exakt samma sak igen. Det hjälper inte ens att starta om datorn. Om du har otur har Flash-installationen också installerat något program från Intel och McAffee någon Antivirus-variant från deras produktpark.

Jag fick Spotify att funka så här:

1. Starta: Chrome -> "Settings" -> "Show Advanced Settings".

2. Scrolla ned till "Privacy" och klicka på: "Content Settings".

3. Scrolla till "Plug-ins" och välj: "Click to play".

4. På samma menyval, välj: "Manage Exceptions".

5. Under "Hostname Pattern", klipp-och-klistra in: "https://play.spotify.com" (inga "-" tecken)

6. Välj sedan: "Allow".

7. Klicka: "Done" - två gånger, stäng ned och starta om. Nu ska det funka.

Om det ändå inte funkar. Ta på dig skorna. Gå till närmsta butik som säljer CD-skivor. Införskaffa musiken du diggar, och bara njut.

0
pointer
The Iegocentrics
Skrivet 2016-10-24 23:09, av walter_iego

Facebook, Snapchat, Viber, WhatsApp, Skype m.fl. Listan kan göras lång på bra och rediga chatappar man kan bruka i vardagen för att hålla kontakten med nära och kära. Jag har testat hela bunten, men har aldrig fastnat för någon av ovanstående program. Visserligen använder jag Facebooks "Messenger" varje dag, men det är ju för att de flesta vill hålla kontakten där.

För ett tag sedan upptäckte jag appen "Telegram" som krypterar allt innehåll. Det fina med den, förutom det jag just nämnde, är att man kan skicka ljudmeddelanden på ett väldigt enkelt sätt, för att inte säga, dela med sig av sin vardag när man är ute på språng.

Jag har en kompis i Finland, och vi typ hörs bara av till varandra via Telegram.

Ladda ned programmet här till mobilen (android):

Google Play: https://goo.gl/EDzFTX

- eller till datorn här:

https://desktop.telegram.org

Använd sedan denna invite:

https://telegram.me/joinchat/DtB2FD6l2k3k2lyeosOG
Kg


- så kommer du till en kanal (The Iegocentrics) som jag har skapat.

Vi hörs!

1
pointer
Rymdnationen: "Asgardia"
Skrivet 2016-10-20 01:12, av walter_iego

Världen är FUBAR!

Hur många gånger har man inte suttit på ljugarbänken och snackat om det ena- och det andra som borde förändras i världen? Hur ofta har man inte sedan mötet med gubbarna / the homies - slutat, upptäckt att det finns så många fel och illgärningar att man liksom inte orkar att börja någonstans för att göra världen bättre för alla?

Jag har sannerligen haft massor av sådana stunder, bara för att uppgivet konstatera i nattsärken, att vi är dömda att misslyckas med vad vi än företar oss. Tja, allt är ju inte förlorat. Visst fick vi ned freongaserna, och vi konsumerar väl allt mindre plast, eller hur var det nu med den saken; *host* - *host* Great Pacific Garbage Patch

Forskaren och affärsmannen Igor Ashurbeyli - som är en av grundarna bakom Aerospace International Research Center (AIRC) i Wien, påminner i allra högsta grad om en människa som inte riktigt orkar med jorden och önskar vi alla kunde ta vårt pick och pack och bo någon annanstans. Med denna inställning i ryggen, har han och hans polare skapat en "nation" som enbart existerar i rymden; nationen "Asgardia".

Saxat från nätet:

"Asgardia is the brain-child of the accomplished Russian scientist and businessman Igor Ashurbeyli, who describes the motivation behind this endeavor as an attempt to create a nation founded on 'Peace in Space, and the prevention of Earth's conflicts being transferred into space.'

The idea is to create a 'mirror of humanity in space' in low-Earth orbit that would be devoid of Earthly divisions based on borders and religions."


Härlig tanke, dock tyngd av en stänk naivitet (?) Hur det än är med den saken kan man söka medborgarskap i Asgardia. Jag har gjort det och blev antagen, och kan sälla mig till skaran av 446062 andra Asgardianer.

Är detta möjligtvis en start till något större?

Saxat från nätet:

"Since the dawn of time humankind has strived to reach into the unknown, to achieve the impossible and to do the unthinkable.

People have populated all of planet Earth, explored every corner and flown into the atmosphere and beyond. Travel to other planets will occur in the foreseeable future. It is thanks to the inquisitive nature of past generations that humanity has continually evolved.

And yet the science which allows such marvelous advances is not always a priority for society at large. Economical and political considerations often take precedence over purely scientific ones and ethical boundaries are considered necessary to sustain safety.

Modern evolution and intellectual progress can best serve the humanity when decisions are taken primarily on a scientific basis. In the future our children and grandchildren will take for granted what
for us is unimaginable.

Asgardia will demonstrate to scientists throughout the world that independent, private and unrestricted research is possible. Its first prototype satellite is planned for launch in 2017-2018.

Asgardia - named in honour of an ancient mythological city in the skies - will offer an independent platform free from the constraint of a land-based country's laws. It will become a place it in orbit which is truly 'no man's land'."


LÄS MER: https://goo.gl/6Lb30R

BLI ASGARDIAN: https://asgardia.space/

8
pointer
Välkommen till världen!
Skrivet 2016-10-19 16:20, av walter_iego

I år fyller FZ 20 år, och min son, som kom till världen för ett par dagar sedan, är blott en parantes, precis som vi alla andra - i en värld som sett vindar komma och gå i ett par miljarder år. Det nyblivna faderskapet får mig att filosofera om allt möjligt just nu, så ni får ursäkta om jag blir lite blödig mellan varven.

Tvärtemot vad man vanligtvis brukar göra i sådana här sammanhang, lägger jag inte ute en bild på honom, men kan berätta att han föddes förra torsdagen och vägde 3.218 kg och var 48 cm lång. Precis som alla andra föräldrar tycker om sina barn, kan jag tänka mig, är detta världens vackraste barn i mina ögon. Jag kan ligga och stirra på honom i timmar och vara fascinerad över hur fina de små fingrarna är, hur söta fötterna är och hur gott han luktar.

För närvarande har "Mini Me", två hobbisar, och det är att äta och sova. Stundom sprakar det till från slottskanonen, då är det blöjbyte som gäller. Jag har aldrig mått bättre och njuter av varje minut.

Känns det som om världen är förändrad för alltid?

Onekligen.

Det känns skönt att ha en "uppgift" här i livet, det känns skönt att ha någon annan att tänka på och att vara någons pappa, ja, det är en mycket hedersam roll.

När jag tänker tillbaka på mitt eget liv, hade jag en far som tyvärr valde flaskan istället för ett liv med mig och min mor. Jag kan bli lite ledsen över det här, för det är ju så mycket underbart han aldrig fick uppleva.

Varje liv för med sig ett eget öde, och det här är mitt. Ett mycket fint sådant.

Välkommen till världen mitt hjärta!

20
pointer
Höstlek
Skrivet 2016-10-18 21:36, av walter_iego

Bild

Jag börjar!

Gissa spelet, och skriv sedan ett citat från ett annat spel som någon annan får gissa på i kommentarsfältet.

"... I took the liberty of relieving you of your weapons. Most of them were government property. As for the suit, I think you've earned it."

Den som kan det här utan att googla har förtjänat min respekt.

0
pointer
Trailerdax: Assassin's Creed
Skrivet 2016-10-18 21:27, av walter_iego

Dags för trailer nummer två där jag tycker Michael Fassbender får en chans att lysa lite extra. Härligt att de kör med lite pastischer från spelen i vissa scener.

7
pointer
Trailerdax: John Wick: Chapter 2
Skrivet 2016-10-09 09:13, av walter_iego

Kan inte säga jag tyckte den första filmen var speciellt bra, men jag har alltid gillat Neo, därför kommer jag självklart se den nya filmen också.Statistik på morgonen? Från den första filmen ...

Bild

26
pointer
SW - The Force Awakens sågas ...
Skrivet 2016-10-07 11:45, av walter_iego

- av Mr. Plinkett från "Red Letter Media", och gör det med all rätt. Vilken tråkig utveckling det blev med Star Wars. Allt känns så plastigt nu.

Se den här:

5
pointer
Teaserdax: Dead Men Tell No Tales ...
Skrivet 2016-10-03 13:09, av walter_iego

Jepp, Depp är tillbaka nästa år.

2
pointer
Den utarmade staden
Skrivet 2016-10-03 02:08, av walter_iego

Det har alltid sagts, för att något nytt ska kunna födas, måste något gammalt dö, och det är där vi befinner oss nu när det gäller den gamla bilden av den levande stadskärnan. Aldrig förut har så många gallerior och köpcentrum poppat upp utanför städer, och aldrig förut har städer känts så utarmade på folk och själ. Visserligen ser man ständigt människor på stadens gator, men istället för att röra sig inåt, söker de sig utåt och flyger fram på vägarna i sina plåtburkar mot någon ny, spännande destination.

Här nere i Malmötrakterna såg man länge fram emot att giganten "Emporia" skulle slå upp portarna, när de väl hade gjort det, och man hade gått de sedvanliga köprundorna kändes det som om något fattades. Långt borta var de tidigare förhoppningarna att detta skulle bli en levande oas man gärna skulle vilja återvända till. Istället för en oemotståndlig dragningskraft, känner den som besökt Emporia en repa i själen. Det finns förklaring till varför det är så.

Till det yttre är den en imponerande byggnad, men invändigt är den ett skelett av förenklade detaljer som slagit ihop sina påsar med ett rörigt innanmäte. Det är svårt att få ihop det i huvudet, än svårare är det att smälta vad kapitalisterna hade för planer med bygget. Tjäna pengar, självfallet, men för att locka till sig beundrare behöver man så mycket mer. Man behöver ha "det", och det är något som det ståtliga bygget saknar.

Liknande känslor har rört sig i magtrakten när jag bevistat liknande köpcentrum runt om i världen, men de har ofta hamnat på pluslistan på grund av någon ack så liten, men viktig detalj.

Bild

Galeries Lafayette - någon gång efter 1910 ...

Jag glömmer aldrig mitt första besök på Galeries Lafayette som ligger på Boulevard Haussmann i det nionde arrondissementet i Paris. Jag klev in från gatan och möttes av en underbar doft. Den kulturella smältdegeln kittlade näsan, fantasin och mitt konstnärliga hjärta att jag blev alldeles till mig. När jag stirrade upp mot taket föreföll det vara ett oändligt avstånd, endast bjälkarna av järn tycktes hejda blicken. Runt omkring mig var det fullt av rörelse, men ingen jäktade eller var stressad. Sorlet var behagligt, så även alla intryck. Varje detalj jag såg registrerades inombords men blev inte övermäktigt vilket annars är ganska vanligt när det förgångna och det moderna möts.

Ett par dagar innan besöket hade jag min vana troget bläddrat i historieböckerna och visste lagom mycket för att bli intresserad på riktigt. Det var Théophile Bader och hans kusin Alphonse Kahn som en glad dag år 1895 inledde den första etappen av det som en dag skulle bli gallerian genom att öppna en modest, men tämligen välutrustad klädbutik i en lokal som delade plats med en sybehörsförsäljare. Så snart affärerna tog fart, sparade man mer och mer pengar och kunde året därpå köpa upp hela byggnaden som låg vid Rüe La Fayette och Chaussée d'Antin. Drygt tio år senare köpte man upp tre stora närliggande byggnader och kunde sätta igång med nästa etapp. Kusinerna anlitade arkitekten Georges Chedanne som hade en förkärlek till art nouveau. Denna konststil var ytterst dekorativ och framhävde alltid den mjuka formen som gav associatoner till rörelse, vilket faktiskt var ett riktigt genidrag.

Jag och min ex-fru vandrade omkring i gallerian flera timmar, och det var faktiskt under dessa timmar som jag riktigt förstod vad som hade hänt med Paris. Det Paris jag mest kände till var det jag hade mött i böckerna. Här var något annat; en levande stad som förvaltade kulturella minnen och ständigt höll dem aktuella. Något liknande hade jag inte upplevt i Sverige innan, men det berodde mest på att jag bara hade sett mig om i Skåne. Det var först efter att jag hade bott i Stockholm ett tag som jag förstod vikten av att hålla stadskärnan levande.

Emporia är mer än ett skrytbygge, det är ett försök att expandera intresset för den nya stad som håller på att byggas upp, men det känns sorgligt att den gamla staden bit för bit, faller i glömska. Vad man än anser om modernitet, finns det inget som slår känslan av perfekt balans mellan nutid och det som varit. Ibland, men bara ibland, möts de på lika villkor och skapar något unikt.

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2016 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2318936
Senaste veckan: 5130
I dag: 139
FZ