FZ.se Starcraft 2: Legacy of the Void
IEGOCENTRIC
1
pointer
Minne till bärbar
Skrivet i går, 16:48, av walter_iego

Köpte precis denna laptop:

Acer Aspire Nitro i5 8GB GTX 960M

www.inet.se/produkt/1978079/acer-aspire-nitro-i5-
8gb-gtx-960m#/specs


- såg att den enbart har 8Gb minne installerat samt har någon hybriddisk (som jag kommer byta ut).

Vilket är det smidigaste sättet att hitta "rätt" minne till denna bärbara? Jag antar att det är smartast att köra med samma minnestillverkare så det inte blir några problem.

5
pointer
Drottning är död, länge leve drottningen!
Skrivet i går, 07:56, av walter_iego

Idag, för 24 år sedan, gick en av tidernas bästa frontman bort. Freddy Mercury avled i lunginflammation i samband med sjukdomen aids och blev bara 45 år gammal.

Saknaden har aldrig lämnat oss och det ursprungliga Queen är onekligen en av de bästa band som någonsin funnits.

Kolla in klippet hur Freddy äger scenen och har publiken i sina händer. Magiskt. Tänk om man hade varit där.

4
pointer
Tiden bara springer iväg
Skrivet 2015-11-23 18:01, av walter_iego

... när jag tar en joggingtur genom ödelandet i "Fallout 4". Mycket är som vanligt i Bethesdas universum; de skrynkliga karaktärerna, de förstörda byggnaderna, de nedsläckta Nuka-Cola automaterna, jakten på kapsyler, på stimpaks, på rätt kläder och rätt vapen i det härjade landskapet.

Den största skillnaden - som jag kan se, mot föregående äventyr, är att allt går så mycket fortare den här gången. Kartan är mindre, det känns, och jag fyller på pluskontot med XP så fort jag vänder mig om. Där dör en krabba, där en Deathclaw och allt vad de heter.

Med det sagt är mysfaktorn helt perfekt. Färgsättningen och grafiken är måhända inte den allra bästa, men det funkar som det ska. Boston ser faktiskt bra ut som helt sönderbombat, och detta tack vare spelutveklarens goda öga för detaljer.

Om man ska utforska allt, gäller det nog att ta på sig maratonskorna, och icke att glömma är DLC:erna som alltid brukar komma en viss tid efteråt.

Jag skulle absolut rekommendera F4 till den som är sugen, men höja ett varningens finger:

"War never changes ..."

8
pointer
Ny internetleverantör (?)
Skrivet 2015-11-23 13:14, av walter_iego

Kan det här vara bra?

www.net1.se/privat

5
pointer
Snart är det dags
Skrivet 2015-11-22 00:00, av walter_iego

... är du redo för "anti-reklamblockare"!

LÄNK: http://goo.gl/rX1DEI

Jag ser framför mig vedervärdiga upplevelser när man ska surfa runt på nätet. Reklam precis överallt, videoklipp som startar av sig själv, jinglar, pop-ups, under-pops, fuck-ups!

Ja, precis allt det där som man avskyr. På något sätt ser jag nästa framemot det. Jag har många böcker jag behöver läsa ut. Det blir kanske inte så dåligt när allt kommer omkring (?) Vi kommer surfa mindre, eller betala för att slippa reklam. Är det en sådan framtid vi vill ha?

4
pointer
Första snön är kommen!
Skrivet 2015-11-21 16:20, av walter_iego

... och jag har lust att lägga mig under en sten.

Nej, nu ska jag inte vara den som är den. Det finns massor av fördelar med snö. Exempelvis, ja, ta det här med, ni vet, allt som blir bättre när det blir kallt och riktigt ruggigt, typ, tja, det som man liksom gillar med det annorlunda men har svårt att uttala. Det där som alla fattar. En mening utan ord; en generell filosofi ...

Hmm.

Alla dessa lögner!

Vem gillar egentligen snöblask?

Jag vet att vägverket inte gör det, eller alla människor som fastnar i snödrivor eller kommer för sent till sina jobb, eller lyckliga vinterresenärer som bara vill komma till punkt B efter att ha stått och frusit häcken av sig vid punkt A. Helt spontant undrar man varför SJ existerar överhuvudtaget?

Den svenska vintern är inte värst kul. Kanske är det bättre uppe vid Sälen med omnejd, för inne i stadskärnan är snöyra som en trasig kökshanduk ingen vill använda.

Jag har haft kul vintertid för länge sedan. Det var när jag begav mig till de norra delarna av Japan, närmre bestämt i en naturpark i Hokkaido. Det var ett vackert tidlöst landskap som öppnade sin famn, det var en upplevelse som fortfarande känns idag. Jag vandrade över levande vulkaner, blev jagad av svarta svanar och nästan bortglömd av en trött chaufför.

Bild

Jag minns en hög klippa och en sjö lång där nere. Vattnet hade frusit till is och vi människor stod där uppe och undrade hur man skulle behålla en sådan vidunderlig syn i själen ...

3
pointer
Fallout 4 - hitta bästa "Power Armor"
Skrivet 2015-11-20 14:26, av walter_iego

Bra tips. Måste ta och hitta den där platsen någon gång i framtiden ...

0
pointer
Mänsklighetens kapacitet för enfald
Skrivet 2015-11-20 13:21, av walter_iego

Medan jag sitter här och skriver på min C-uppsats i Konstvetenskap, rullar nyheterna på i bakgrunden. Frankrike är ännu en gång i fokus för terrorister och det förefaller som om stadens blodiga historia aldrig kommer få ett slut.

Vi som djupdyker i historisk fakta väldigt ofta, vet att blodbad i Frankrike inte är en unik företeelse. Det har hänt så många gånger att man (historiker) har slutat förvåna sig, men det är inte bra. Varje tid har skapat sina tragedier och format människorna, och det vi har sett nu har faktiskt hänt många gånger förr, dock ej med automatvapen eller självmordsbombare, men med samma ihåliga orsaker att mörda oskyldiga; skapa hämndlystnad och initiera perpetuell krigsföring.

När jag sneglar mot historieböckerna kan jag se att Paris och dess tidigare invånare, har en lång blodig historia bakom sig som började för tusentals år sedan. Ett axplock (grova drag):

Under mesolitikum ca. 9000 - 5000 f.Kr, börjar de första människorna skapa boplatser i Paris, närmre bestämt var det 15:e arrondissement ligger idag. Man tror att det var kelter som kom dit först, och den första staden de anlade i området gav de namnet: "Lucotecia". Detta skedde ca. 250 f.Kr.

Kelterna uppmärksamas av Julius Caesar kring 53 f.Kr., vilket senare leder till slaget om Lutetia, vilket var en sorts garnisonstad nära Seine. Generalen Titus Labienus slog sig för bröstet år 52 f.Kr. och räknade huvuden. Det var ganska många. Därefter följer en myriad av händelser som har varit svåra att få ett ordentligt grepp om.

Bild

Paris år 1871 ...

Staden får sitt första officiella namn: "Parisii", kristendomen och de kristna kommer till staden, biskopen avrättar romare på löpande band; martyerna får sin första hemvist i det som numera kallas Montmatre. Tyska stammar invaderar, man bygger fortifikationer, hunnerna hotar staden, blodsutgjutelser / blodbad varje dag. Vikingarna anfaller, bränner kyrkor, slaktar alla i sin väg. Broar byggs, broar förstörs, mord i Odens namn. När allt lungnar ned sig lite, lägger en Kejsare, Otto II - sin smutsiga hand i Paris affärer, mer elände följer i flera hundra år. Tempelriddarna blomstrar, kättare torteras och mördas, häxor bränns levande. Staden plågas av sjukdomar, av pesten, av svält (kannibalism), av militanta faktioner som vill få övertag. Oskyldiga dör. Svåra vintertider.

Bild

Snart (drygt 800 år senare) närmar sig den franska revolutionen, giljotinen uppfinns, huvuden rullar, blodet flyter, misstänkta kastas i fängelsehålor för att aldrig dyka upp igen. Mord och död i en stadig och ständig ström.

Bild

Jag skulle kunna fortsätta så ett lång tag till, men det är onödigt. Det viktiga är att poängtera att Paris har överlevt. Människorna i alla tider har hittat sätt att samla kraft, gå vidare och på något sätt läka såren och förlusterna. Hur viktigt det än kan var att visa upp eftermälen efter hemska händelser, måste man också våga visa att det finns kraft kvar hos de överlevanden.

Bild

Vad det gäller mänsklighetens kapacitet för enfald är det tydligt att krig och våld är en del av vår natur. Hur ska vi få stopp på den? Jag tror inte vi kan det. Vi måste leva med det, hur svårt det än är.

2
pointer
Trailerdax: The Huntsman: Winter's War
Skrivet 2015-11-19 10:40, av walter_iego

Det var en gång en grabb som alltid gick på matiné, sedan drogade Hollywood ned sig och jagade snabba pengar, upphörde ha fantasi, spelade in nygamla filmer och slasktraskade sig genom manus tunna med innehåll så att grabben blev sné ...

De här filmerna alltså. Jag har inga ord längre.

2
pointer
Trailerdax: Gods of Egypt
Skrivet 2015-11-19 00:10, av walter_iego

CGI-porr för hela slanten, och med Gerard "Spaaaaaaaarta" Butler i huvudrollen.

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2088652
Senaste veckan: 8154
I dag: 270
FZ