FZ.se Heroes of the Storm
IEGOCENTRIC
2
pointer
Mörker undvik min hand
Skrivet i går, 23:55, av walter_iego

När räkningarna börjar hopa sig i slutet av varje månad, och plånboken man bär ständigt tycks lätta, kryper onekligen tvivlet fram bakom de långa skuggor vi stundom tycks befinna oss i och får hjärtat att flämta efter mening och mod.

Är det allt vad livet går ut på?, frågar man sig själv och känner hur en plötsligt trötthet övertar precis alla sinnen. Man jobbar och jobbar, sen då?

Kanske sjunker någon ihop där de står och känner hur livets bördor får allt hopp att rämna.

Varje dag, samma visa, varje dag, varje dag ...

Man går kanske och lägger sig ensam i sin säng med endast kudden till sällskap, begrundande livets märkliga vägar. Om det fattas kärlek, fattas en stor del av livet, det vet man, som om inte detta vore nog, bankar samhället in detta i våra huvuden varje dag. Personlig saknad, blir helt plötsligt en allmän angelägenhet och tusentals tips i media berättar vad- och hur vi ska göra för att bli lika lyckliga som alla andra. Sedan vill inte vännerna vara sämre och kommer, fint nog, med sina råd.

Det finns dock ett problem. Jag tror inte alla är lyckliga, hela tiden. Det är en illusion man bör sluta jaga.

Det har blivit en naturlig del av människan - verkar det som, att stundvis befinna sig i mörker. Det viktiga är att man ser till att man inte dröjer kvar där för länge. En stund av svaghet har man råd med, sedan måste man upp och åter fokusera blicken framåt.

Kanske undrar man stilla mellan tårarna varför man inte fick det där jobbet man ville ha. Kanske undrar man vad det var för mening med att träffa drömtjejen bara för att upptäcka att ett krossat hjärta är svårare att leva med en än påträngande ensamhet.

Det finns ingen mening med att söka efter meningen. Det är bättre att bara acceptera att det var så det blev, eller inte blev, och sedan resa sig igen.

Jag brukar ofta hitta tröst i musiken om man har riktigt dåliga dagar. Ju mer aggressiv musik, desto mer sorg och ilska absorberar denna i våras vägnar. Hur överanvända vissa floskler är, finns det en som alltid stämmer in med verkligheten.

Efter regn, kommer sol ...

0
pointer
Filmdax: Thresher
Skrivet i går, 23:17, av walter_iego

Den här ruggiga kortfilmen är riktigt bra och var bland de fem bästa bidragen i en tävling som Guillermo del Toro och filmstudion "Legendary" annordnade förra året.

Släck ljuset och skruva upp ljudet ...

4
pointer
Lekande lätt
Skrivet i går, 09:53, av walter_iego

Den här gamern är väldigt duktig på "Dishonored". Ett spel ni för övrigt bör spela.Dishonored är tyvärr ganska segt de tre första timmarna, sedan blir nivåerna lite roligare.

Själv spelar jag "Destiny" igen, köpte en PS3:a för 500:- på GAME som jag tänkte spela sönder fullständigt.

Idag tänkte jag mangla genom den svåra "Thorn-bountyn" på egen hand. Det tar ungefär tre timmar, men det är ack så roligt.

Om ni håller på och smälter i värmen, glöm inte hur tråkigt det är med höstmörker och vinterkyla. We need this!

8
pointer
Regissören som försvann
Skrivet 2015-07-03 18:16, av walter_iego

Sverige har sedan filmens barndom aldrig gjort särskilt mycket väsen av sig förutom vissa alster från en liten skara filmskapare (Mauritz Stiller, Ingmar Bergman, m.fl.) För det mesta har man (publiken) fokuserat på mer- eller mindre avklädda skådespelerskor, och dessa har fått representera det bästa vad vi går för. Idag är läget lite annorlunda, och många i Sverige hemmahörande filmskapare har fått uppmärksamhet utomlands; Daniel Alfredson, Daniel Espinosa, Mikael Håfström och självfallet Lasse Hallström (fast han började som bekant för väldigt länge sedan (1973).

När året var 1984, fanns det en pigg cineast från Lidköping, Mats Helge Olsson - som ville skapa ett eget Hollywood i Västergötland.

Bild

Här är historien om kultfilmen "The Ninja Mission", och om mannen bakom filmen.

2
pointer
Drömmen om hänget
Skrivet 2015-07-02 21:09, av walter_iego

Jag och de klassika hängmattorna (två träd, en hängmatta) - har ett alldeles särskilt förhållande. Jag är den part i förhållandet som älskar hängmattor, men hängmattorna är den part i förhållandet som inte tycker om mig. Av den enkla anledningen har vi aldrig kommit överens riktigt, och jag trillat i gräset så snart jag försökt att hoppa i famnen på en sådan vacker tingest.

Bild

Edmund Purdom + en snygg babe ...

Drömmen om den perfekta hängmattan kvarstår, men jag borde nog förbereda mig på att sådana äventyr inte kommer gratis. För att kunna få uppleva den himmelska njutningen det innebär att ligga som en slokande banan i en skön skugga, måste jag nog se till att fixa balansen.

Det är på intet svårt att lyfta det ena benet och låta det sjunka ned i den mjuka väven; det blir först svårt när man ska göra den s.k. "Edmund Purdom-manövern" (han var en klassisk skådespelare av den gamla skolan). Denna manöver går ut på att man håller ena armen usträckt med handen som stöd mot ett träd, medan den andra armen är utsträckt på det motsatta hållet och den andra handen håller ett flexibelt tag om hängmattans uttänjda resår.

När man bemästrar att göra dessa saker samtidigt, lyfter man sakta det högra- eller vänstra benet (beroende på hur man står), och låter foten erfara kontakt mot väven. Nu börjar man sakta trycka med foten så att hängmattan trycks ned mot marken, och efter ett par sekunder drar man försiktigt foten mot kroppen så att resåren rör vid benet.

NU ÄR DET SOM DET FANTASTISKA SKA HÄNDA!!!

Snabbt som en påtänd vessla med chilli i baken, ska man släppa taget om hängmattans resår med handen; vrida kroppen med ryggen mot hängmattan tills man hittar den perfekta vinkeln (se den matematiska formeln nedan) - och falla ned mot väven samtidigt som man släpper stödet mot trädet. Gör man denna manöver och alla moment perfekt, faller man ned i hängmattan som en mogen frukt och utbrister: "Ahhhhh ..." 99 av 100 gånger jag har gjort det, låter det snarare: "Aj som f-n!"

Bild

Den matematiska formeln till manövern ...

Visserligen kan man fuska, och köpa en sådan där hängmatta som är fastnitad i metallrör, men säg mig var är tjusningen i det? Att vila i en sådan vore som att köpa en sexgunga för singlar. Nej, det är inget som jag kan rekommendera.

Nu har det varit skönt och varmt ett par dagar, vilket har satt igång fantasierna. Någonstans där ute finns en hängmatta som råmar mitt namn, jag behöver bara hitta den.

0
pointer
Portal Stories: Mel
Skrivet 2015-07-02 15:22, av walter_iego

Ni missar väl inte den här alldeles utmärkta modden till "Portal 2" - "Portal Stories: Mel".

Jag är bara precis i början av spelet, men kunde inte undgå att lägga märke till hur mycket jobb de lagt ned. Inte konstigt det ser bra ut när de spenderat fyra år på att skapa det.

Grafiken är alldeles utmärkt och det har bra röstskådespeleri.

Det finns gratis att hämta på STEAM, men ni måste ha Portal 2 installerat.LÄNK: http://store.steampowered.com/app/317400

0
pointer
Den förlängda "Uncharted 4"-demon från E3
Skrivet 2015-07-02 02:43, av walter_iego

Se den från början till slut, och lägg gärna märke till alla detaljer i animationerna. Helt otroligt vad Naughty Dog är kapabla till. Modellerna är så verklighetstrogna nu att de ser ut som riktiga personer. Jag har svårt att tro att någon kommer toppa det här, för att inte säga actionsekvenserna.

Vad ska vi med Hollywood till när spelutvecklarna berättar mer intressanta historier idag?

Vad säger man, givet köp? Självklart ...

6
pointer
Meh of Duty - Black Ops III
Skrivet 2015-07-01 01:36, av walter_iego

Fasiken också.

Jag trodde mer gameplay från "Black Ops III" skulle övertyga mig att det var något man borde köpa dag 1. Jag trodde fel. Det ser ut som en blandning av "TitanFall" och "Advanced Warfare". Den som inte är insatt i de båda spelen kan ha svårt att avgöra vilket som är vilket nästan.

Meh of Duty:TitanFall:

3
pointer
Ancestors - THO
Skrivet 2015-07-01 01:13, av walter_iego

Bild

Det här är Patrice Désilets, mannen som kläckte fram idéen till det ursprungliga "Assassin's Creed", men även det av Ubisoft nedlagda: "1666". Han har legat lågt ett långt tag, men är på gång med ett nytt spel med det käcka namnet:

"Ancestors: The Humankind Odyssey".

Saxat från nätet:

"Désilets wants (the game) to be nothing less than a third-person action/survival game about the dawn of humanity, from the predecessors to Homo Sapiens to our kind's eventual dominion of the planet. The game? 'It's Civilization tech tree meets Assassin's Creed,' Désilets suggested."

Jag hittade en liten teaser på Kotaku:Sexigt värre ...

LÄNK: www.panachedigitalgames.com

2
pointer
Homeland
Skrivet 2015-06-28 01:16, av walter_iego

Snygg animation och trevlig musik från Alexander Preuss ...

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1939023
Senaste veckan: 9459
I dag: 836
FZ