IEGOCENTRIC
0
pointer
Triple whammy!
Skrivet i dag, 16:57, av walter_iego

Något så okänsligt uttryckte man sig i filmen "Talldega Nights" med Will Ferell i huvudrollen när dennes karaktär, eller resten av gänget, riktigt hamnade i skiten (det är ett benämningsnamn på en rad olika åkommor som kvinnor tyvärr kan råka ut för).

Min rubrik syftar på de predikament som karaktärerna i spelen "Shadow of Mordor", "The Evil Within" och "Alien Isolation" kan hamna i, vilket jag hoppas de gör, annars hade det inte varit roligt att spela.

Jag hade tur idag; tog med mig en kupong Gamestop skickade till mig förra veckan där jag kunde köpa tre spel och få det billigaste gratis, i det här fallet blev det Mordor, vilket inte är hel fel med tanke på att spelet har fått bra omdöme.

Igår kastade jag en förbannelse över Destiny, men beslöt mig ändå att behålla spelet. Jag väntar sex månader och testar igen. Jag är nyfiken om Bungie kommer lyssna till kritiken eller bara gå sin egen väg. Det senare är nog inte så smart då konsumenten har mycket makt idag. Vi får se helt enkelt.

I vilket fall som helst, ha en trevlig Fredag, det ska jag ha.

Bild 996169
Gratis är gott ...

4
pointer
Joule sang
Skrivet i dag, 11:12, av walter_iego

VARNING - MISSHANDEL AV DET SVENSKA SPRÅKET I KLIPPET!

Så här kan det gå om man försöker lära sig svenska julsånger och inte har druckit julmust.

12
pointer
Far och flyg Destiny!
Skrivet i går, 21:18, av walter_iego

Spelutvecklaren Bungie är en av de mest kända i hela världen; därför har de sedan de framgångsrika "Halo"-åren haft världens ögon på sig. När de övergav sin mest framgångsrika spelserie var det många som undrade vad de nu skulle jobba med. Svaret vet vi idag; det odefinierade spelet "Destiny" som både är bra och dåligt, samt fruktansvärt och underbart. Hur man har lyckats med det i ett och samma spel är smått fantastiskt, men bara lite.

Destiny har sålts i många miljoner kopior, och den främsta anledningen till det är spelutvecklarens tidigare goda namn. I ljuset av det nya spelet bedöms de med helt nya ögon, och detta med all rätt. Destiny uppackat direkt från spelboxen är i sanningens namn ett icke färdigställt spel; det är ett Beta-släpp vi har betalat för, och således är det precis det vi fått. Trots att det har trevlig grafik, bra kontroller och riktigt bra musik ibland, går det inte att skutta och hoppa bort från magkänslan som säger att man ska överlämna det till sitt eget öde (pun intended).

Besöker man de officiella kanalerna och forumet hos Bungie, uppträder de som fisförnäma spelutvecklare som har en sådan storslagen vision att ingen kritik rår på dem. Istället för att blidka människorna som har betalt dyra pengar för den halvfärdiga produkten, gör de hela tiden tvärtom, vilket återigen påminner den kloke gamern att man bör överge skeppet.

Destiny är en ofärdig produkt och det är en stor förolämpning mot alla oss som betalade för deras experiment. Såldes är minuslistan långt större än spelets plussida.

Nu ska jag inte sitta här och låtsa att jag inte har haft roligt med det, för det har jag, men träsmaken som alltid kommer fram efter en spelsession är överrumplande och luktar illa i den rationelles näsa.

Den allra största anledningen jag har att inte spela spelet längre är att jag tycker min tid är alldeles för värdefull. Det känns oerhört dumt att göra om samma moment om och om igen utan någon som helst belöning. Om du skulle råka få en belöning, säg ett exotiskt vapen, då kommer din glädje vara kortvarig då det visar sig att det inte har någon större effekt på något sätt. Det känns som att få spott i ansiktet. Tack för det kära spelutvecklare.

Bungies tioårsplan är fullständigt irrelevant för oss gamers och det är uppenbart att de inte alls förstår demografin.

Imorgon följer Destiny med till spelbutiken och försvinner ur mitt liv. Jag tycker vi avslutar inlägget med en passande låt.

2
pointer
Dracula Untold - Skisser (2)
Skrivet i går, 17:38, av walter_iego

Idag fortsatte jag jobba vidare med illustrationen till "Dracula Untold". Bilden ska inte vara en filmposter i vanlig bemärkelse, utan Universal Pictures vill ha en bild i CD-format, oftast 1476 x 1476 px stor - som ska ligga ute på de hemsidor där musiken till filmen kommer säljas. Således är formatet kvadratiskt, inte rektangulärt.

Jag ritade vidare på Luke Evans ansikte och försökte få till skuggorna helt perfekt, men det kan vara aningen svårt när inte hela bakgrunden är färdig. Det viktiga är att alla de partier som har distinkt svärta, ska vara just svarta, inte mörkröda.

I den här bilden kommer basen (partiet i nederkant) vara svart och sedan ha en mjuk övergång till mörkrött, detta område måste vara mörkt eftersom filmens logotyp kommer ligga där.

Evans hår i den övre delen måste också vara riktigt kolsvart, så även partiet kring ögat, munöppningen och hakan. Dessa bitar ska jag jobba vidare med ikväll.

Slottet i bakgrunden är en ungefärlig uppskattning av slottet jag såg i trailern, men det behöver inte vara helt perfekt. Så länge det passar bilden och smälter in i omgivningen förstår man vad det ska föreställa. När denna biten är klart, samt ljuset från månen, ska jag rita fladdermöss och fixa till ljuskällorna lite bättre.

Bild 995820
Dracula Untold - Grundarbetet är nästan klart ...

6
pointer
Dracula Untold - Skisser (1)
Skrivet i går, 03:57, av walter_iego

Det kommer inte bli så mycket bloggande de närmsta dagarna då jag har fullt upp med att färdigställa min illustration till Universal Pictures "Dracula Untold" - tävling. Hela världen är inbjuden så det kommer bli ganska tufft att tävla mot duktigt folk.

För min egen njutnings skull har jag valt att först teckna upp min bild på vanligt papper, sedan har jag skannat in mitt original, sedan kalkerat av min grundskiss med en digital blyertspenna. Det är det enklaste sättet att förklara tillvägagångsättet.

På med ett rutnät, sedan bygger jag upp illustrationen genom att rita av ett porträtt av skådisen Luke Evans som spelar huvudrollen i filmen. När konturerna är klara, kollar jag alltid av med perspektivlinjerna och fixar till eventuella fel. När detta är klart, som ni kan se på översiktsbilden här, går man in på finliret, vilket tar mellan 10 - 20 timmar beroende hur detaljerat man vill ha bilden.

Tävlingsreglerna lyder att man bara får inspireras av filmen och skådespelarna, inte använda sig av befintligt material, vilket innebär, misstänker jag, att hälften av bidragen ryker direkt. En digital målning är ett originellt verk och kommer därför godkännas. Inget klipp och klistrande här.

Ta en titt på de första nio skisserna nedan. Jag kommer lägga ut en bild sen hur arbetet fortskrider. Det är bara elva dagar kvar tills det ska vara inlämnat, så jag får jobba på.

Bild 995554
Dracula Untold - Mina originalskisser ...

3
pointer
F.E.A.R. - Online
Skrivet i går, 01:42, av walter_iego

... är ute nu. Finns att ladda ned från STEAM och är F2P:

http://store.steampowered.com/app/223650/

Jag ska kasta ett getöga på det och skriver sen ett par rader om det.

2
pointer
Behöver tips och råd
Skrivet 2014-10-22 20:50, av walter_iego

... på att roota en Samsung Galaxy SIII Mini. Är fruktansvärt trött på all bloatware och allt vad det heter, så även Samsungs egna applikationer som förstör hela mobilen totalt.

Mobben har dessa specs:

Modellversion: GTI1890N
Android-version: 4.1.2.


Någon som vet hur man gör det på ett snabbt och säkert sätt?

6
pointer
Briljanta one-liners!
Skrivet 2014-10-21 23:44, av walter_iego

Här kommer ett gäng från komikern Stewart Francis ...

14
pointer
Mode för muslimer
Skrivet 2014-10-20 15:33, av walter_iego

Jag undrar vad man ska tycka om den här kollektionen. Är det mode, är det förtryck, är det en kvinnas fria val som vi ser uttryckas i de här bilderna som gäller för marknaden i Saudiarabien? Jag har svårt att bilda en åsikt. Det har nog att göra med att kläderna känns så främmande för mig. Jag har aldrig vistats i miljöer där de förekommer.

Rent spontant är kläddesplaggen onekligen väldigt snygga. De har inte sytts ihop på en rast. De är smakfulla på det sätt att de har en utmärkt balans mellan färg och form, men de är hemska på det sätt att hela kvinnans uppenbarelse döljs bakom plaggen. Vi får varken se hår, armar eller ben; vi får däremot se ögon, läppar och leende, men så är det inte alltid.

Om man döljer en kvinnas kroppsdelar med motiveringen att de anspelar på sexualiteten, är det inte i själva verket just det man gör, dvs. sexualiserar hela kvinnans kropp? Om nu kvinnan är så åtråvärd i sitt naturliga tillstånd, varför lär sig inte män se kvinnan på ett annat sätt, istället för att skuldbelägga henne för något hon inte kan göra något åt?

Man har ju som bekant inte så mycket val att bestämma innan man föds.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bilderna kommer från "Miss Abaya".
www.missabaya.com

0
pointer
Ljusterapi av ett annat slag
Skrivet 2014-10-20 11:14, av walter_iego

Varje förmiddag vaknar jag med ett leende på läpparna eftersom fötterna kittlas av solsken. Trots att hösten är på väg vägrar solen maka på sig, och det gläder mig. Om ett par månader kommer mörkret fylla alla vrår, och de långa dagarna kommer kännas som evighetslånga.

Det sägs att man inför hösten ska fylla på sitt D-vitaminförråd för att överleva, och det ligger mycket i det. Avsaknaden av dagsljus förändrar vårt lynne till det sämre; och det finns nog inget värre än att vakna trött och sedan fortsätta vara trött hela dagen. När inget kaffe hjälper (ingen julmust), och ingen sol syns på himlen får man leta efter andra energikällor.

De här senaste veckorna har jag jobbat som en utombordare i grumligt vatten. Det blir lätt så när man frilansar och får fritt disponera över sin tid som man vill. Bara arbetet blir gjort kan man sitta uppe hela nätterna och sova dagarna genom, vilket undertecknad har mycket erfarenhet av.

Jag har inget emot fasta tider, men när man ska vara kreativ under klockans direktiv, då kan det vara bra att jobba just när humöret är på topp. För egen del inträffar detta allra oftast på kvällarna. Om man väntar till dessa, de magiska timmarna, då kan hjärnan få fritt spelrum och slippa bry sig om de vardagliga problemen; ni vet, de som man alltid tänker på om man har ett tråkigt dagjobb.

Dagjobb i all ära, men det ligger något perverst i fjättra människan till ett kontor under dagens mest ljusa timmar. Sitter man fast i ett kontorskomplex och kan skåda ned på myrstacken, vill man ju själv också vara den som rör sig från en punkt till en annan. Känslan av fart, rättare sagt framåtgående, är vital för vår lycka. Det finns nog ingen som mår bra om den är draperad av stagnation eller känner att den aldrig kommer vidare med någonting i sitt liv. Om man skulle råka befinna sig i en sådan fas i sitt liv, behöver man spränga sina bojor. Ibland kan man dock inte göra det själv. Man behöver hjälp.

Det jag tänkte skriva lite om var ljusterapi, den kan man få på olika sätt. Under de senaste veckorna har vi inte haft så mycket solljus att skryta om, och det har känts inombords på det där obeskrivliga sätt som enbart en sorts saknad kan skapa i själen. Att sitta och stirra in i en glödlampa ger ju inte D-vitamin, och D-vitamin i pillerform, eller i någon annan mycket nyttigare förpackning, kan inte själv dra upp humöret på den som befinner sig i träsket.

Jag upptäckte nyligen hur fantastiskt det är med riktigt fina vänner, nu menar jag inte bekanta, utan vänner vars omtanke skiner som en sol. Det är en slags ljusterapi av det osynliga slaget, men den känns ändå så där ... helt underbar, som en stund i ljus och värme.

Våra liv består aldrig av en rak linje lycka, den som intalar sig det är mycket bra på att ljuga för sig själv. Upp och ned, hit och dit; känslorna pendlar beroende på omständigheterna, men om vännerna består, då klarar man det mesta.

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1612734
Senaste veckan: 12312
I dag: 1177
FZ