IEGOCENTRIC
2
pointer
Gravitationsvågor bekräftade!
Skrivet i dag, 09:04, av walter_iego

Det har surrats i många, många år om deras faktiska existens: gravitationsvågor, och nu har man bekräftat att de verkligen finns. "Ligo" (Laser Interferometer Gravitational Wave Observatory) - presenterade resultaten på en presskonferens på torsdagseftermiddagen och har mer eller mindre ryckt undan mattan från oss, för detta implicerar de mest vidunderliga ting.

Bild

... och Herren tyckte det voro kul om man placerade planeterna på osynliga studsmattor.

Tänk att tiden kan bli krökt, det innebär, om jag hade haft kraften i mina händer att göra precis så, att jag när som helst hade kunnat förflytta mig till en viss punkt i universum där jag fortfarande hade långt hår och lyssnade på hårdrock från 1980-talet. Magi!

Bild

Saxat från Wikipedia:

"Gravitationsvågor är inom fysiken krusningar i krökningen av rumtiden som propagerar som vågor, vilket reser ut från källan. Fenomenet förutspåddes 1916 av Albert Einstein baserad på hans allmänna relativitetsteori, som säger att gravitationsvågor transporterar energi som gravitationsstrålning. Förekomsten av gravitationsvågor är en möjlig konsekvens av den kovariant relativitetsteorin av den allmänna relativitetsteorin eftersom det för med sig konceptet om en begränsande utbredningshastighet av fysiska interaktioner. Däremot kan gravitationsvågor inte existerar i den newtonska teorin om gravitation, vilket postulerar att fysiska interaktioner propagera i oändlig hastighet."

Hur skrämmande detta än kan te sig, är det fantastiska nyheter att begrunda. Dessa vågor kan färdas precis genom allting, är osynlig och man trodde upp tills nyligen att de inte gick att se (höra) på något sätt. Vad dessa vågor gör med den mänskliga gestalten kan man bara spekulera över, och det är något jag frågar mig i mitt romanbygge "Den strävsamma sången" som jag har berättat tidigare om här i bloggen.

2
pointer
Mannen som mördade Gud
Skrivet i går, 08:25, av walter_iego

Vem kom först, människan eller apan? Är Jorden 6000 år gammal? Har dinosaurier funnits på riktigt? Några av dessa frågor besvarades inte allt för länge sedan.

En gång i tiden publicerades det en bok som var så kontroversiell att vissa hävdar att vi fortfarande inte riktigt har återhämtat oss. Författaren hette Charles Darwin (1809 - 1882), och boken var: "On The Origin Of Species" (Om Arternas Uppkomst) som gavs ut år 1859.

Bild

Charles Darwin innan instagram fanns ...

Den som av någon anledning inte vet vad den här boken handlar om, kan man bäst förklara att den hävdar att människan, och alla organismer i naturen - utvecklas och dör genom ett fundamentalt naturligt urval. För oss som lever idag verkar den här idéen kanske helt och hållet förnuftig, men det var den inte för drygt 160 år sedan (1859) då religiösa dogmer styrde det mesta i samhällena.

Det land som Darwin bodde i, nämligen The Great Empire of Britain, var lika skenheligt som dess ledare. Till det yttre höll man fasaden, men under de fina kristallkronorna, och speciellt i intellektuella sammanhang, började man känna av ett stigande uppror mot religiösa indoktrineringar. Allt som krävdes var att någon skulle våga ställa sig upp och ryta till ordentligt. Detta skulle ske inom sinom tid, men på ett ganska otippat område.

Darwin genomförde sin berömda expeditionsresa med båten: "HMS Beagle", mellan åren 1831 - 1836, och kom hem som en förändrad man. Han kämpade många år med sitt manus, och fick slutligen kraft att avsluta det när han till viss del kommit över sorgen av sin äldsta dotters död. Redan innan boken var färdigskriven klappade ateister honom på ryggen och sade att han hade mördat Gud. Man skulle kunna tro att detta epitet passade honom som handen i handsken, men liksom många vetenskapsmän på sin tid ville han bara att sanningen skulle få lika stor plats som religionen, sedan fick man tänka och tycka precis som man ville.

Genom att anpassa sig till rådande sanning och omständigheter, kunde människan, enligt Darwin, precis som organismerna han beskrev i boken, sälla sig till "the survival of the fittest". Detta uttryck kom dock inte från Darwin själv, det myntades av filosofen Herbert Spencer som var redaktör för tidskriften "The Economist". Spencer skulle senare komma till att bli en av upphovsmännen till något som benämns som "socialdarwinism", vilket syftar på en samling ideologier som framställer att människans tävlingsinstinkt inom livets många områden, är det som styr vår utveckling. Ännu en gång en antydan till: "de bäst anpassades överlevnad".

Darwin mördade inte på något sätt Gud, han gav oss: den moderna människan (homo sapiens sapiens), de nödvändiga tankeverktygen att ifrågasätta vår egen existens och inte blunda för konkreta bevis. Ur dessa, hans tankar, har dagens ateister hittat mycket kraft, men jag känner mig bättre till mods med "anti-teism", ett förhållningssätt som tar avstånd från: "teism" trots sitt namn, som enligt det grekiska ursprungsordet betyder just Gud. Om man ska vara riktigt kritisk, finns det många som har omvandlat Darwins ord till heliga ord, och då hamnar man ändå i någon sorts idoldyrkan som förefaller lika splittrad som de rådande religionerna i vår värld.

Vad man än tror på, eller inte tror på, ska man åtminstone ge sig själv tillräckligt mycket respekt att man vågar erkänna det för sig själv. En organism som vill tillhöra de som är bäst anpassade för överlevnad, inser tidigt i sitt liv att den viktigaste rösten den hör, är inte är den som kommer utifrån, utan inifrån ...

0
pointer
Afrika är stort!
Skrivet i går, 07:03, av walter_iego

Bild

Högerklicka och välj nytt fönster för större bild.

0
pointer
De märkliga bröderna Collyer
Skrivet 2016-02-10 23:14, av walter_iego

När man älskar böcker och litteratur, är det lätt att man börjar samla på sig bokskatten. Den lilla högen man först hade, växer sig snart större att man själv får allt mindre plats. Om du känner igen dig i det här, behöver du nog inte vara orolig, men man tycker nog att bröderna i historien du snart ska läsa, borde ha förstått att någonting inte stod rätt till i deras liv.

Det var den 21:e mars år 1947 som stanken blev som värst och folk började reagera på lukten som spred sig från ett märkligt hus i staden. Från det 122:a distriktet i New York skickades det ut en polis för att undersöka det larm som kommit in tidigare på morgonen. En anonym tipsare hade meddelat att det troligen fanns en död man i ett hus han gått förbi. När en polisman anlände till huset upptäckte han att det inte fanns någon ringklocka på dörren. Något telefon verkade inte innehavarna Homer- (1881–1947) eller Langley Collyer (1885–1947) heller ha, så han fick komma på ett annat sätt att ta sig in och undersöka om tipset hade varit korrekt.

Bild

Något var i allra högsta grad konstigt med ytterdörren. När det inte gick att öppna den med nycklar eller låsmed insåg polisen att man skulle bli tvungen att ta till andra metoder för att forcera hindret. Det skulle visa sig senare varför dörren hade varit helt omöjlig att rubba. Inne i hallen hade ytterdörren barrikaderats med en bräckjärn och yxor, och därefter med en massiv vägg av tidningar och annat bråte. Det enda sätt att ta sig in skulle senare bli genom att krypa in genom ett fönster med hjälp av en brandstege på tredje våningen. Kommissarie William Baker blev den förste att krypa in bröderna Collyers hus. Han blev tvungen att åla sig genom en labyrint av gångar innan han påträffade en stinkande kropp. Den döde skulle visa sig vara Homer Collyer.

Bild

Allteftersom myndigheterna undersökte det märkliga huset och försökte ta reda på vem som hade bott där, framkom det fler och fler märkliga detaljer. Men för att ens kunna se vad som egentligen fanns i huset blev de tvugna att röja det ordentligt. Närmre 180 ton (mest skräp och tidningar) skulle komma till att forslas bort. Bland sakerna som hittades fann man femton pianon, tre provdockor, en cykel och ett chassi från en T-Ford. Man fann även dinosaurieägg, en röntgenapparat samt käkbenet från en häst. Fler musikinstrument påträffades; violiner, orglar samt söndervittrade julgranar. Man hittade femton tusen medicinböcker, nakenbilder på dåtidens snyggingar, hundrafemtio meter tyg, kamerautrustning, skjutvapen, leksaker, barnvagnar och över sex ton tidningar, som verkade vara brödernas omisstagliga favoritsak att samla på.

Bild

Vad var det för märkliga individer som hade bott i huset undrade hela USA när nyheten spreds sig som en löpeld.

Homer och Langley Collyer hade av någon anledning isolerade sig från omvärlden i ett tolv rum stort hus i Harlem, New York. Under större delen av sina vuxna liv hade de samlat på sig en otrolig mängd föremål. De hade sitt ursprung i en välbärgad familj, fadern var gynekolog, modern en intellektuell kvinna vilket borde ha medgett en trygg uppväxt.

Bild

Den ene av bröderna skulle senare i livet vara en utbildad advokat och hade examen från Columbia och den andre blev ingenjör, men senare också en mycket uppskattad konsertpianist. Familjen härstammade från Long Island, men flyttade till Harlem som i början av 1900-talet var ett populärt område för den vita medelklassen. Någon gång år 1909 övergav fadern familjen, och pga. av landets ekonomiska nedgång förändrades Harlem snabbt och familjen, dvs. de två bröderna och deras mor, stannade kvar där de var utav rädsla att hamna på gatan. I ungefär tio års tid försökte de så gott det gick att jobba och försörja deras mor, sedan började det gå utför på riktigt. År 1917 stängdes vattnet av och telefonen snart efteråt. Lite längre fram hade de inte råd med el och gas, och vatten som de behövde hämtade de i en närliggande park. När modern dog år 1929 hade de under många år lyckats framställa egen electricitet med hjälp av motorn från en gammal T-Ford.

Bild

Många trodde så småningom att bröderna Collyer hade mycket pengar; att de var snåla och att det var därför som det hade slagit slint i huvudet på dem. För att hålla nyfikna borta började bröderna barrikadera sig i sitt hem; dörrar och fönster fick således massor av tidningar och böcker uppställda så att det skulle bli svårare för något tjuv att ta sig in. Langley Collyer satte ut fällor som han gömde på massor av olika ställen; allteftersom tiden gick glömde han bort exakt var vissa fanns och höll sig därför borta från vissa våningar.

Bild

Då Homer Collyer slutade som advokat led han av reumatism och blev ett par år senare helt blind och utelämnad till sin brors vård. Langley hoppades att han via en mirakelkur (att få sin bror att äta 100 apelsiner i veckan), skulle kunna återge Homer hans syn. När så skedde ville Langley att hans bror skulle få läsa alla tidningar som han hade missat och började därför spara alla tidningar han kunde komma åt. Därefter började det maniska samlandet av allt som han kunde få tag på. Homer var aldrig utanför huset efter år 1940.

Bild

Langley Collyers öde var ovisst i två veckor efter att polisen brutit sig in i deras hem, sedan hittade man hans kropp en bit ifrån Homers. Langley hade fastnat i en av sina egna fällor och dött. Pga. att smutsen och oredan i hela huset, hade råttor börjat överta fastigheten, och när Langley påträffades fattades halva hans ansikte, händerna och fötterna hade odjuren också festat rikligt på. Enligt rättsläkaren dog han av kvävning och uttorkning och torde således ha varit levande när råttorna kom på besök.

Bild

Bröderna begravdes på kyrkogården Cypress Hill och huset revs när nya byggnader i närheten uppfördes.

0
pointer
Trailerdax: Skiptrace
Skrivet 2016-02-10 21:56, av walter_iego

Den här kalkonen vill jag nog stå över; trist att Jackie Chan har svårt att göra bra filmer nuförtiden. Han borde ha insett för länge sedan att en direktkontakt med USA inte innebär bra film.

0
pointer
Ensamhetens hav
Skrivet 2016-02-10 20:51, av walter_iego

Så nu var vi här igen, på rätt sida av året ...

Nu beger vi oss åter mot ljusare tider, och lämnar, om än så sakta, det mörka och det tråkiga bakom oss. Mars hägrar, så även horder av döende istappar; vinterriddare och dunkla skuggor; men det tar inte slut där. Kylan kommer ge vika för varma väder.

Jag såg det idag, en ack så liten förändring i luften. Det såg ut som om etern vibrerade av rädsla för vad som komma ska. Jag känner igen den rädslan, men min är av en annan sort.

Våren är den vackraste av alla årstider om ni frågar mig, den är som en gammal vän som kommer på kärt besök. När man sätter sig där mittemot varandra är det som om ingen tid har förlutit.

Mitt allra starkaste vårminne är från barndomen. Jag och min mor går till en park och har picknick. Hon har packat ned en Acke-tidning till mig, vi har med oss Loranga och goda kakor, sedan ligger vi där på filten och har det mysigt i det vackra solljuset.

Bild

Emily Dickinson ...

Vad det gäller den mörka årstiden vi lämnar bakom oss, hör jag rösten från ett annat århundrande; det är en kvinnas röst:

"There is a solitude of space,
a solitude of sea,
a solitude of death, but these
society shall be
compared with that profounder site;
that polar privacy
a soul admitted to itself,
finite infinity …"


Emily Dickinson (1830 - 1886)

Miss Dickinson visste verkligen hur vårt lynne skiftade med säsongerna. Kanske kunde vi kalla denna säsongernas skiftning för "omhändertagandet av liv", för jag vet inte annars hur man ska definiera det mörkas frånfälle.

2
pointer
Svensk konformism
Skrivet 2016-02-10 16:19, av walter_iego

Du bor i Sverige, du är medborgare, du lever med andra ord i en demokrati och kan säga vad du vill? Det är fel tyvärr. Du kan kalla kungen för en idiot, hans fru för en sköka, du kan kalla deras barn avskum och du kan förolämpa hela landets regering utan att någon höjer på ett ögonbryn, men, du kan aldrig säga att du är duktig på något om du bor i Sverige, gör du det, käre svensk, då har du gjort ett grovt övertramp och tror att du är förmer än andra.

I Sverige förstår du, får man nämligen aldrig, under några som helst omständigheter, säga att man är duktig på något. Gör man det, innebär det att man som individ vet sitt eget värde, och så kan man ju inte ha det. Hur skulle samhället se ut om alla gick omkring och trodde att de var bra som de var? Landet hade ju stannat om människor helt plötsligt var lyckliga och kände sig uppskattade. Försäljning av godis, alkohol och tobak hade förmodligen minskat drastiskt om man hade kunnat få en kick av att vara sig själv.

Varifrån kommer denna rädsla för erkännandet av egenvärdet? En del av den svenska misantropin kan förklaras med den s.k. "Jantelagen", den lyder:

01. Du skall icke tro, att du är något.

02. Du skall icke tro, att du är lika god som vi.

03. Du skall icke tro, att du är klokare än vi.

04. Du skall icke tro, att du är bättre än vi.

05. Du skall icke tro, att du vet mer än vi.

06. Du skall icke tro, att du är förmer än vi.

07. Du skall icke tro, att du duger något till.

08. Du skall icke skratta åt oss.

09. Du skall icke tro, att någon bryr sig om dig.

10. Du skall icke tro, att du kan lära oss något.


Den som bär skuld till dessa märkliga budord är den danske författaren Aksel Sandemose, som fick för sig att beskriva barndomsstaden Jante i sin roman: "En flykting korsar sitt spår". Han hade nog aldrig kunnat förutse att ett helt land skulle genomsyras av de märkliga lagarna och plantera en avog misstänksamhet i gemene medborgare.

Den av all rätt geniförklarade författaren Oscar Wilde (1854 - 1900) kände av dessa vibbar långt före Sandemose och skrev:

"Varje gång man åstadkommer något skaffar man sig en fiende. Man måste bli medelmåttig för att bli populär."

Den största anledningen till varför negativitet och kluvet civilkurage får fotfäste är just för att det finns väldigt många människor som är missunnsamma andras lycka och glädje. Att förminska andras värde har lett till uttrycket "den svenska avundsjukan", vilket tyvärr har blivit en av våra största folksjukdomar. Det går inte att vaccinera sig mot denna sjukdom, den kan drabba alla, men forskning (ironi) - har visat att den lättare får fotfäste hos människor som aldrig har haft positiva erfarenheter av någon slags gemenskap. Med detta sorgliga konstaterande är det inte anmärkningsvärt varför just Sverige dyrkar Jante. Jag tycker att man bör ha en "anti-Jante-lag" som lyder:

01. Du ska tro att du är enastående.

02. Du är värd långt mer än du tror.

03. Du kan lära dig allt.

04. Du är bättre än många andra.

05. Du vet mycket mer än många andra.

06. Du har mycket att vara stolt över.

07. Du duger till allt.

08. Du skall le och skratta.

09. Du har någon som bryr sig om dig.

10. Du har kunskaper att lära ut.


- men både du och jag vet att det inte kommer att hjälpa på långa vägar.

Hur eliminerar man svarta tankar från människors psyke är en bra fråga; en annan får man ställa till sig själv och ta ställning till om man bara ska låta det vara och hoppas att det aldrig drabbar en själv eller ens nära och kära? Jag har råkat ut för det, och det har säkert du också som läser detta. Inga trevliga minnen, eller hur?

Negativitet är för många en stor grotesk best som inte går att bekämpa, men jag tror att det går, på något sätt så länge man respekterar sina medmänniskor.

0
pointer
Uppbrottet från den gamla världen
Skrivet 2016-02-10 14:22, av walter_iego

Vaknar som vilken skåning som helst, med ena foten i pottan och stiger upp i gryningen när grisarna i stallet bredvid vänder sig på sidan och grymtar efter någon slags näring. För egen del handlar morgonen om att samla tankar och komma i fas med verkligheten, för den är något alldeles speciellt nu. Jag kan inte berätta mer ingående än så just nu.

Märkligt nog, denna morgon, finner jag mig själv att tänka tillbaka på slutet av 1990-talet, då man i början av internets intåg fortfarande inte riktigt visste vad man skulle göra med det världsomspännande nätverket. Jag minns att jag och kompisarna letade efter nakenbilder på snygga tjejer så fort vi kunde, men även att jag försökte leta upp fantastiska konstverk och begrunda deras faktiska existens. Trots att det inte var så länge sedan, känns denna tid som ett uppbrott från en gammal värld.

Det hände nästan över en natt. Internetcaféer började poppa upp som svampar ur marken, och PC-maskiner med modermodem började göra sitt fantastiska intåg i var mans hem. Jag började mer och mer snegla på tidningar som PC Extra och PC-Gamer och förkastade Playboy och MenOnly och allt vad de hette. Det var en spännande tid, så många möjligheter, så mycket sci-fi i den ständigt föränderliga moderniteten.

I den lilla värld där jag mest befann mig, låg musiken högst upp på agendan för mig, men så snart jag förstod vad datorer var kapabla till, för att inte säga Photoshop för bildbehandling, kändes det som om en ny värld öppnade upp sig. Musiken var fortfarande viktigt för mig (jag ville försörja mig på mitt skapande), men jag förstod att det var en ganska jobbig värld att existera i. Man var så beroende av andra för att få projekt att funka; dessutom kändes det som om denna värld också var i gungning på den tiden (CD-skivan stora övertagande).

PC-tidningar fanns det gott om, den ena efter den andra försökte bräda varandra i att erbjuda gratis mjukvara för något ändamål. Jag vet inte hur många antivirusprogram jag installerat, eller hur många DVD-skivor jag köpte på den tiden, men det var otroligt spännande att slänga in en skiva och se något komma fram på skärmen. I jämförelse med stenålderns VHS-spelare, var detta verkligen framtiden.

Efter att jag upptäckt Half-Life och Lands of Lore 2, var jag fast i spelträsket och spelade genom det mesta jag kunde. En period samlade jag DVD-filmer och kollade på datorn tills den tidiga morgonen.

Minns ni hur det var att snickra ihop de första hemsidorna? Jag var en fena på Frontpage, i varje fall tills man skulle publicera allt på internet, då blev det lite svårare, men det lärde man sig också. Javascript låg högt upp på modet, animerade giffar, dynamiskt HTML, m.m. Det fanns ingen gräns vad man kunde göra.

Drygt 20 år senare, ser världen onekligen annorlunda ut, men i grund och botten är det inte så mycket som har förändrats, eller vänta lite. Det har det nog. Vi kommunicerar mer och mer via tekniska apparater och vi har på något sätt också blivit mer introverta, själviska och behovsgraden av kickar är ständigt pågående.

När jag tittar i backspegeln är det en mycket naiv värld jag ser, men en värld med mycket drömmar, och det kittlar skönt i kistan om jag måste använda mig av en kliché.

6
pointer
Tom Cruise har imponerande färdigheter
Skrivet 2016-02-09 19:45, av walter_iego

- detta anser Larry Vickers, en f.d. Delta Force-militär med massor av gedigen erfarenhet ute på fältet, och som dessutom jobbar med att träna bl.a. SAS-soldater och annat folk som behöver kunna handskas med vapen på ett säkert och smidigt sätt.Jag anser själv att Cruise är en av de bästa actionskådisarna vi har. Han levererar alltid, och det är mer än vad man kan säga om vissa skådisar.

2
pointer
Viktiga operationer
Skrivet 2016-02-09 18:50, av walter_iego

Rubriken syftar inte på operationer utförda av läkare på ett sjukhus, utan viktiga militära operationer vars syfte, får man hoppas, har varit något ytterst akut att ordna upp för mänsklighetens gagn. Hur det egentligen ligger till i varje enstaka operation vet inte vi utomstående, utan får förlita oss på den informationen som är tillgänglig.

Hur många av dessa kände du till sedan tidigare?

01. Operation: Valkyrie
Syfte: Likvidera Hitler.

Claus Von Stauffenberg och ett gäng nyuppvaknade anti-nazister försökte genomföra ett bombattentat den 20:e Juli år 1944, men misslyckades. Vad som hade hänt med nazityskland om Hitler hade blivit dödad kan man undra. Kaos? Fred? En ännu värre utgång än den världen fick uppleva?

Bild

02. Operation: Neptune Spear / Geronimo
Syfte: Likvidera Osama Bin Laden.

Amerikanska Navy Seals infiltrerade Osama Bin Ladens safehouse i Pakistan och sköt honom med två skott. Kroppen begravdes ute till havs och många konspirationsteorier läckte ut. Vissa tror att Bin Laden egentligen var död i många år dessförinnan operationen och tror även att USA har inväntat rätt tillfälle att informera allmänheten för att på så sätt få medborgarna och världen på andra tankar i stundande kriser. Det låter lite väl ... arrangerat, men man vet ju aldrig.

Bild

03. Operation: Eiche
Syfte: Befria Benito Mussolini.

Efter invasionen på Sicilien (Operation: Husky 10 Juli - 17 Augusti år 1943), kollapsade den italienska regeringen som planerat och Mussolini kastades bakom "galler" av den italienske kungen Victor Emmanuel. Detta gjorde inte Hitler glad. När han fick veta att Musse satt i säkert förvar på hotellet Campo Imperatore i Gran Sasso, satte han genast igång med att planera en fritagning. En man vid namn Otto Skorzeny fick uppdraget att utföra fritagningen. Denne skulle senare, mot slutet av kriget, kallas för Europas farligaste man eftersom man trodde att han fått order från hemlig ort att eliminera Winston Churchill, så väl överbefälhavaren Dwight D. Eisenhower. Fritagningen gick galant och Mussolini togs till Österrike där han blev välkomnad som en hjälte (?)

Bild

04. Operation: Wrath of God
Syfte: Hitta och eliminera terrorister.

Efter att terroristgruppen Svarta September kidnappade och mördade elva israeliska idrottsmän under de Olympiska spelen i München år 1972, befattade sig den israeliska underrättelsetjänsten Mossad med uppsökandet och likvideringen av terrormisstänkta över hela Europa. Hemliga agenter grep och avrättade dessa misstänkta människor i så stor utsträckning att världen kom med invändningar Den före detta chefen för Mossad Zvi Zamir sade i en intervju år 2006 när frågan om vad syftet med alla dessa avrättningar var kom upp:

"We were not engaged in vengeance. We are accused of having been guided by a desire for vengeance. That is nonsense. What we did was to concretely prevent in the future. We acted against those who thought that they would continue to perpetrate acts of terror …"

Cineasten kan, om intresse finns, se Steven Spielbergs film "Munich" som handlar om just dessa händelser.

05. Operation: MK-ULTRA
Syfte: Hjärnkontroll och manipulation.

I början av 1950-talet och 1960-talet, experimenterade amerikanska CIA med olika sätt att påverka den mänskliga hjärnan. Förutom hypnos och avancerade IQ-test, använde man sig av syntetiserad LSD och andra okända droger för att manipulera människors verklighetsuppfattningar och minnen. Syftet var dels att plocka bort minnen och dels hitta sätt att plantera nya så att man på ett mycket effektivt sätt kunde skapa en osynlig soldat som kunde infiltrera och spionera på andra stormakter.

Experimenten blev inte lyckade, och när så information lyckades sippra ut mellan fingrarna på galna forskare, någon gång i början på 1960-talet, upphörde man med dessa försök, det gick dock inte att radera all kännedom om dessa märkligheter. År 1977 släppte FOIA (Freedom of Information Act) - över 20.000 dokument rörande dessa experiment, vilket ledde till ökad misstro mot det amerikanska underrättelseväsendet. Av förståeliga skäl blev denna skada bestående.

Detta var bara ett axplock av operationer under en mindre period på 100 år. Om man gör research som sträcker sig ett par hundra år bak i tiden, upptäcker man långt mycket mer än vad man trodde fanns. Hur, och vem som än försöker dölja sanningen om dessa händelser, kommer den fram till slut. Visst är det så att "the truth is out there", men om den är odestillerad eller inte, det kan vi aldrig veta.

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2149937
Senaste veckan: 6250
I dag: 750
FZ