IEGOCENTRIC
4
pointer
Bör Copyswede finnas kvar?
Skrivet 2014-12-18 03:12, av walter_iego

Den svenska EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) har en bra sak att säga om just: "Copyswede":

"Det var säkert jättebra på 1900-talet, men nu är det ju bara en relik från en förgången tid."

Jag håller med så mycket att jag har lust att skicka en ask praliner till henne och bjuda ut henne på nyårsafton med orden:

"Får jag gifta mig på dig!"

Men, riktigt så desperat är jag inte. Den som vill läsa mer vad denna kvinna har att säga om saken får bege sig till IDGs hemsida:

LÄNK: http://goo.gl/chjgI6

Copyswede känns som ett gäng troll (den skäggiga sorten) som inte riktigt har häng med den snabba utveckling. Det förefaller även vara så att de mest är intresserade av att behålla sina egna jobb, varför annars tvärvägrar de inse att året år 2014, inte 1994? Företaget är ju inte heller ett "företag", utan en sorts ekonomisk förening, vilket gör det hela märkligare. Hur lyckades de med den bedriften?

Tydligen finns de en förklaring här; men jag har inte tillräckligt med julmust hemma för att orka läsa hela rasket:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Copyswede

4
pointer
Payday 3 (?)
Skrivet 2014-12-17 00:38, av walter_iego

Nej, "GTA Online Heists". Ta en titt.Jag köpte GTA-V till PS4:an samma dag det kom ut, men har bara spelat drygt två timmar. Det är inte speciellt kul tyvärr. Jag tycker kontrollerna är väldigt dåliga. Men, jag ska försöka kämpa mig genom det. Heists verkar kul i varje fall.

Ni som har spelat hela GTA-V, när man är färdigt med alla s.k. "storymissions", är det bara ett renodlat sandlådespel därefter?

4
pointer
Ett förlorat konkordat mellan svin
Skrivet 2014-12-16 16:47, av walter_iego

När jag tänker på skinka, tänker jag inte på ex-fruns stora bakdel som kunde försätta kråkor i trans eller skymma solen, ej heller tänker jag på att benämningen: "helmuskelskinka" som homo sapiens sapiens har kläckt ur sig på slaktdelen är opassande ur metafysiskt perspektiv. Jag tänker istället på det stackars svin som hamnar under det andra svinets kniv och får sätta livet till för att vi ska ha något att mumla om innan- och efter att måltiden glupskt har tryckts ned i våra feta strupar.

Jag måste först berätta att jag inte är någon sorts militant vegan med skoskav. Jag äter kött, men mest halvfabrikat på löpande band. Det skulle inte förvåna mig om någon på företaget Scan har en bild på mig i fikarummet där det står:

"En glad skåning, är en mätt skåning!"

I helgen när jag gick min sedvanliga shoppingrunda och plockade varor från pensionärers halvtomma kundvagnar (de är ganska fattiga), slog det mig hur de äldre alltid ser kött som "riktig" mat. Pasta, gurka, kinamat och allt vad det heter, är bara "mög" (skit), och är ingenting en riktig, hederlig svensson stoppar i sig. Jag tror denna matfilosofi har att göra med hur världen såg ut just förr i världen. Den som växte upp på 1930- 1950-talet, fick nog uppleva hur svårt det var med ransoneringskort för att inte säga köttfria veckor. När dessa människor sedan växte upp, var det helt naturligt att de skulle ha kött på bordet varje dag som vuxna; och inte enbart till middag, utan även till frukost och kvällsmat.

Om allt vore frid och fröjd och ingen kom till skada i vårt bekvämlighetssamhälle, hade jag inte haft några problem med det. För det mesta lyckas jag faktiskt förtränga vad vi sysslar med i slakthusen. Jag kan inte förklara hur jag går till väga. Någonstans i bakhuvudet har jag nog en liten röst som säger att:

"Ingen annan bryr sig, så varför ska du?"

Just där och då vinner rösten över mina handlingar, och jag stoppar i mig någon köttprodukt. Samvetet ligger dock på lur och skuttar fram sedan när jag har det som allra behagligast och jag börjar först då lida med djuret som dog för att jag skulle bli mätt. Det är en paradox; en autonom förträngning som har gått i arv från generation till generation.

Nu är det alltid vanskligt att vara ställföreträdande för djur för att ta reda på vad de verkligen känner, så jag sträckte ut en digitala arm för ett tag sedan och lyckades få tag på ett litet svin som ville ställa upp på en kort intervju.


Bild 1014353
"Barry" heter egentligen "Ingo" och vill inte förekomma med sitt riktiga namn på nätet (?)


"Barry" är ett litet svin som bor i de södra delarna av landet, men vill inte framträda med sitt tryne (svinögon) i media med risk för repressalier av förmögna köttbönder. Det enda jag vet om honom är att hans bror ryktas vara det omtalade "laser-svinet" som brände ned ladugårdar härom året.

Nedan följer vår korta mailkontakt:

Walter: "Hej Barry, tack för du vile svara på några frågor. För det första vill jag be om ursäkt om jag har råkat äta upp några av dina släktingar. Vi människor har för vana att låta andra göra skitjobbet och vill bara gå och handla det vi behöver i närmsta matbutik. Vad jag undrar är hur du och din jämlika ser på oss; är vi det stoff som mardrömmar vävs av?"

Barry: "Hej människa... Det här är faktiskt första gången någon har frågat mig hur jag mår psykiskt, så jag vet inte exakt vad jag ska svara. Om jag måste börja någonstans, kan jag berätta att alla djur - som ni benämner oss som, lever med en akut dödsångest. Vi ser omvärlden, förstår att den är farlig, men kan inte sätta oss i skydd. Vi lever för stunden, vilket innebär att vi först och främst stillar de behov som är påträngande."

Walter: "Du är ju en levande varelse, klart att jag bryr mig om hur då mår."

Barry: "Gör du?"

Walter: "Ja, men samtidigt nej; det måste jag erkänna."

Barry: "Ja, det är väl så ni funkar. Ena dagen klappar ni oss, ger oss mat, sedan får vi ett slag i huvudet och vaknar aldrig upp. Jag ser det varje dag, och hur konstigt det än låter är det en befrielse."

Walter: "På vilket sätt?"

Barry: "Det är ju skönt att lidandet inte är evigt. Föreställ dig själv att du lever i en bur där du sover i ditt eget och andras avskräde. Hela tiden, dag som natt, slamras det och väsnas runt omkring dig. Lastbilar dumpar av nya svin och buntar ihop dem med andra. När kött faller mot kött gör det ont; det gör även ont att tryckas mot en vägg eller ett stålgaller, det gör även ont att inte kunna andas. Stressen får hjärtat att slå dubbla slag och ångesten och dödskräcken gör även synen grumlig. Allt som oftast ser man bara skuggestalter som springer omkring med knivar och hugger, och hugger ..."

Walter: "Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det låter oerhört hemskt."

Barry: "Vet du vad det hemskaste är? Det är känna blodlukten och rädslan från de andra. De huttrar och skriker ut sin smärta i stort sett hela tiden. Ni kan ju inte vet att de skriker och gråter på samma gång, men de skriker efter trygghet, den som de hade den korta stunden då de fick vara små. Jag minns inte den tiden längre, men det kan inte ha varit länge sedan."

Walter: (?)

Barry: "Vad var det du egentligen ville?"

Walter: "Jag ville främst ta reda på om ni är medvetna om vad som händer er, och ..."

Barry: "Du vill att jag ska säga att det är OK att vi blir behandlade som vi blir för att du måste äta? Jag kan tyvärr inte säga att det är OK. Det vore som att erkänna att ni är högstående varelser. Vet du vad, det är ni inte."

Walter: "Jag vet. Det är en av våra stora fel."

Barry: "Även den här s.k. konversationen är fel. Den ändrar ingenting."

Walter: "Det gör den väl. Nu vet jag mer om ditt lidande."

Barry: "Och vad ska du göra med den informationen?"

Walter: "Jag vet tyvärr inte ..."

Barry: "Det var väl det jag visste."

Med respekt för Barry är resten av konversationen hemlig, men jag kan säga så här. Det är inte fel att då och då ifrågasätta vad vi som människor sysslar med; och det är inte fel att fråga sig själv om det är något man stödjer eller inte. Man har sedan den underbara möjligheten att försöka förändra det som man tycker är fel, eller helt enkelt bara låta det vara. Min egen historia och mitt samvete vet själv hur jag har agerat tidigare och nu. Frågan är om jag är den ende som brottas med dessa tankar, eller om jag bara tillför nya frågetecken till en redan förunderlig värld?

2
pointer
Allt handlar om timing
Skrivet 2014-12-15 14:20, av walter_iego

Det uppdagar den här lilla filuren i "actionfilmen" nedan.

Bild

"Assassin's Creed: Unity" anno 1983?

2
pointer
Årets julklapp?
Skrivet 2014-12-15 03:33, av walter_iego

Ska man slå till?

Bild 1014022
Bennet lampskärm ...


Jag undrar vad FZs chefsredaktör tycker om saken ...

7
pointer
Ren snusk
Skrivet 2014-12-14 14:49, av walter_iego

... på piraters vis. Jag undrar om den här "trailern" var så smart att släppa till spelet "Raven's Cry" som nu har varit försenat i flera år. Visserligen kan man aldrig få för mycket av pirater, men vissa sånger borde bäst hållas nedstoppade i byrålådan.

Bild

VARNING FÖR RUNDA ORD I KLIPPET. DEN SOM ÄR LÄTTKRÄNKT BÖR AVSTÅ ATT SE DET!

(Versalmannen slår till igen ...)LÄNK: www.ravenscry-game.com/en

10
pointer
Let the war begin!
Skrivet 2014-12-13 23:04, av walter_iego

"Lizard Squad" (idioterna som förstör för gamers runt om i världen genom att överbelasta servrar), har blivit hackade av ett annat gäng som går under namnet "Finest Squad"; detta muntra gäng kommer också från Ryssland och verkar vara arga på den förstnämnda.

Hoppar man in på Finest Squads officiella Twitter-konto kan man läsa:

"We have successfully removed LizardSquad from Twitter. Your Welcome fellow gamers. We will make sure their IRC stays offline. #FinestSquad"

Jag vet inte om det är sant, men det kan vara LS som jäklades med bl.a Telia nyligen. Mitt internet bara försvann. Nåväl. Det är "kul" att de får smaka på sin egen medicin nu. Det är nog inte så roligt.

Nu är frågan om det kommer bli en digital pajkastning bara eller någonting mer? Vi får se.

Lite mer info i klippet nedan:KÄLLA: https://twitter.com/FinestSquad

1
pointer
Billig Läderlapp
Skrivet 2014-12-12 17:40, av walter_iego

Jo, tjena. Köp de senaste årens Batman-spel för drygt 92:- (?) Det är nästan så man har lust att köpa dem om igen.

De två första Batman-spelen från Rocksteady är riktigt, riktigt bra, men det är även "Arkam Origins". Det hade lite väl många buggar i början, men jag när jag spelade upplevde jag bara en.

Kasta ut en Batarang till:

www.bundlestars.com/all-bundles/batman-complete-b
undle


- och gör dig själv en tjänst.

5
pointer
Boo And Me
Skrivet 2014-12-12 15:37, av walter_iego

Sylvester Stallone tycker han gör alldeles för få kärleksfilmer. Jag håller med. Han är ju en duktig skådis, det såg vi bl.a. i "Rocky" och "Copland".

För att kanske få honom på bättre tankar, att göra lite mer intima filmer, har jag skapat en mysig filmposter till den fiktiva filmen "Boo And Me" som handlar om två missförståda boxare som försöker hitta sin väg i en hård värld.

Bild

7
pointer
Autotune förbannelsen
Skrivet 2014-12-11 23:09, av walter_iego

Handen på hjärtat. Om vi hade fått välja, hade vi nog alla som njuter av bra musik velat slippa artister som fejkar sina röster på allehanda skivor. Idag är detta mer en regel än ett undantag. Allt ska slipas och fixas in absurdum så att minsta lilla felaktiga ton försvinner. Det går att fixa rösten i studion med allehanda trick, men så snart man beger sig ut på turnéer kan vad som helst hända, som vissa artister de senaste tjugo åren fått erfara.

Jag tycker det är helt OK om artister inte låter LIVE som på skiva. Det är ju en del av charmen. Det är inte OK att man kör med backtrack en hel konsert där man mimar till inspelade röstinsatser.

Vad tycker ni?

Det här klippet tittar lite på fenomenet med autotune.Sedan har vi den här klassikern med Beyoncé: "I'll punch your neck ..."

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1687400
Senaste veckan: 9226
I dag: 106
FZ