IEGOCENTRIC
2
pointer
Välkommen till underjorden!
Skrivet i dag, 10:33, av walter_iego

Om man fortfarande som jag anser att Theif-spelen, Ultima Underworld och Looking Glass Studios produktioner tillhör spelhistoriens bästa stunder, då blir man kanske glad att veta att ett nytt trevligt spel är på gång: "Underworld Ascendant". Idag blev det klart att de har fått in hela summan de behövde via Kickstarter för att fullfölja spelet. Enligt gängse spelutvecklingsmått var det inte så mycket pengar det handlar om, 600.000 USD (över fem miljoner svenska kronor), men det räckte tydligen, och det är bra.

Pluslistan:

+ Ett klassiskt och stort RPG-spel.
+ Stephen Russell (rösten bakom Garrett i Thief-spelen är involverad).
+ Richard Garriott (Lord British) är involverad som konsult.
+ Tim Stellmach (Thief: The Dark Projekt producenten) är "projekt lead".
+ Steve Pearsall (Theif II: The Metal Age project lead) i designroll.
+ Paul Neurath (Looking Glass Studios grundare), jobbar som creative director.

Det nybildade spelföretaget "Other Side Entertainment" kommer säkert släppa fler spel om allt går väl med den här produktionen. Givet köp om ni frågar mig.LÄNK: www.kickstarter.com/projects/othersidegames/under
world-ascendant

11
pointer
R.I.P. Spock ...
Skrivet 2015-02-27 18:43, av walter_iego

Idag dog Leonard Nimoy, allas vår "Spock" från Star Trek-serierna och filmerna., han blev 83 år gammal.

Bild

Usch, så sorgligt. Den här gången blir han borta för alltid.

2
pointer
Just Cause - "Seagull Edition"
Skrivet 2015-02-27 10:42, av walter_iego

Bild

© 2015 Markus Varesvuo.

Det som vi ser i spel har ofta redan skett i verkligheten. Här ett fotografi av den finländske fotografen Markus Varesvuo. Antagligen är örnen ute på matjakt och har sett något intressant. Fiskmåsen försöker skydda sitt bo genom att helt enkelt attackera örnen genom att hoppa upp på den!

0
pointer
Inför ...
Skrivet 2015-02-26 13:38, av walter_iego

- årets sci-fimässa i Malmö, där bl.a. andra skådisarna Ray Park (Star Wars - Darth Maul), och Danny Glover (Dödligt Vapen, Predator 2), ska jag passa på att se om ett par gamla filmklassisker. Det är alltid kul att se stjärnorna sedan i verkliga livet och konstatera att de antingen är för korta, eller för långa. I vilket fall som helst, förefaller de alltid annorlunda än hur man föreställde sig dem.

Bild

Eftersom solen är kramsjuk idag, får man passa på och fylla på D-vitaminförrådet. Det blir väl en promenadrunda ned till stan. Om tiden medger, ska jag försöka avsluta "Watch_Dogs".

Nu ska ni få höra något mysko. Spelet är faktiskt bra ... på PS4:an. Jag har spelet till PC med, men där är det helt värdelöst, men på konsol är det en trevlig upplevelse, speciellt om man bara kör huvudkampanjen och ignorerar sandlådan. Jag köpte det för 99:- och tycker det helt klart är värt de pengarna.

Soliga hälsningar!

12
pointer
Metallicas "St.Anger" med bättre ljud
Skrivet 2015-02-25 20:18, av walter_iego

Musikerna Daryl.G, Chris.D och kompisen Dave.C gillade Metallicas platta "St.Anger" från år 2003 så mycket att de bad bandets managment om tillåtelse att spela in hela plattan på nytt med bättre ljud. De fick tillståndet och lade ut resultatet på YouTube. Anledningen till varför de ville spela in plattan på nytt beror på att originalet har en hemsk produktion. Allt låter som om det är inspelat i en låda med plåtleksaker, vilket skrämde bort många fans, däribland mig.

Grabbarna har gjort ett riktigt bra jobb, för bakom originalets dassiga ljud finns ett gäng riktigt bra låtar, dock tenderar det att dra åt punk- och metalcore ibland.

Låtarna:

01. FRANTIC 0:00 - 5:22
02. ST.ANGER 5:25 - 12:02
03. SOME KIND OF MONSTER 12:04 - 17:30
04. DIRTY WINDOW 17:31 - 22:08
05. INVISIBLE KID 22:09 - 27:00
06. MY WORLD 27:01 - 32:30
07. SHOOT ME AGAIN 32:32 - 37:45
08. SWEET AMBER 37:46 - 42:51
09. THE UNNAMED FEELING 42:52 - 49:29
10. PURIFY 49:31 - 54:12
11. ALL WITHIN MY HANDS 54:14 - 59:40Metallicas original:Yeah!

2
pointer
Helt galet
Skrivet 2015-02-25 09:05, av walter_iego

Jag lade upp en liten teckning igår på Imgur.com som jag hittade på Twitter (se nedan), bara för att idag upptäcka att den har blivit sedd drygt en halv miljon gånger och har fått över sju tusen "upvotes". Det är intressant att se hur internet funkar och hur folk hakar på när många gillar en viss bild.

Bild

Själva skämtet i teckningen är så enkelt som det kan bli, men det var tydligen inte många som förstod det direkt, gör ni?

LÄNK: http://imgur.com/gallery/yLcG9H7

11
pointer
Nvidia och GTX 970-kontroversen
Skrivet 2015-02-23 20:53, av walter_iego

Bra klipp som förklarar allting ...

13
pointer
Svenska piketstyrkan ...
Skrivet 2015-02-22 22:58, av walter_iego

- visar upp lite av sin vapenarsenal (för den som är intresserad):Tipstack till: DAoG

14
pointer
Man vet att man är en gamer ...
Skrivet 2015-02-22 09:36, av walter_iego

- när man ser den här svenska polisen och inser att han håller en Heckler & Koch MP5 .22 vid sin barm.

Bild

Frågan som poppar upp i huvudet direkt efter är den om vi verkligen vill se svensk polis med ett sådant vapen? Enligt experter är det inte världens bästa vapen; det kan vara svårt att träffa ett rörligt mål om man inte är riktigt välutbildad, men det har tydligen noll rekyl; se klippet.Bild

I alla våra spel är vi vana att hantera konflikter med just eldkraft, i verkliga livet vill vi inte uppleva sådana ytterligheter.

5
pointer
Dricks eller inte?
Skrivet 2015-02-22 02:09, av walter_iego

"Åh nej, inte nu igen ...", tänker jag inför ett restaurangbesök jag snart ska göra med en person som tycker man är dum i huvudet om man inte ger dricks. Denne kompis har det väldigt gott ställt och tycker på något att det är hans skyldighet att ge 100:- extra varje gång han går ut.

"Du ser väl hur de sliter och har sig här", säger han ofta (var vi än äter) och ser ned på mig som om jag vore Farbror Joakim.

Faktum är att jag gärna ger dricks ... utomlands, här i Sverige känns det pinsamt på något sätt, det är som om man tror att personalen inte får tillräckligt betalt eller som om man tycker synd om dem. Allra ofast brukar jag ha kontanter med mig och lite växel, så snart "servitör-hen" försvinner bort, slänger jag ett getöga på notan och betalar hela summan och lägger till en tia eller två.

"Din snåljåp!" - utbrister kompisen då, varpå jag skyndar ut med röda kinder. Av den anledningen försöker jag inte äta på restaurang så mycket, det blir ju ack så mycket besvär och tankeverksamhet.

Vad har ni för regler? Ska man ge dricks eller inte? Självfallet beror det på stället man besöker, men överlag, är det bra att ge dricks?

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1771014
Senaste veckan: 9830
I dag: 887
FZ