FZ.se Just Cause 3
IEGOCENTRIC
1
pointer
Batman v Superman (Teaser)
Skrivet i dag, 12:22, av walter_iego

Det är inte bra med trånga kalsonger, man blir sur.

1
pointer
Spel vi minns
Skrivet i dag, 11:19, av walter_iego

Gunman Chronicles. Räck upp en hand om du har spelat det.

BildJag minns att jag "lånade" en version av en kompis och spelade hela natten eftersom det på den tiden kändes väldigt fräscht och fantastiskt. Tittar man på det idag känns det hopplöst förlegat, men det har ju att göra med att det släpptes för 15 år sedan.

Bild

Clive Barker's UndyingDet här spelet minns jag kändes kusligt och obehagligt. Främst för att det var första gången jag spelade ett spel med skräcktema. Än idag minns jag katakomberna och de odöda och ryser på ett sådant sätt som bara en 42-åring kan när han minns tillbaka på förgågna dagar. Det som stör mig än idag, är spelets hopplöst fula UI och att vår protagonist är vänsterhänt.

Wheel of Time

BildDet här spelet kändes oerhört stort och ambitiöst för sin tid, och kvarstår ännu idag som en av de bästa spel jag spelat. Jag minns tvekamper med trollkarlar och farofyllda färder genom landskap som mörker hade övertagit. Jag minns en speciell bro i en parallell dimension, och jag minns hur tråkigt det var när spelet tog slut.

0
pointer
Trailerdax: The Hateful Eight
Skrivet i dag, 00:04, av walter_iego

Tarantinos nya rulle ser ut att bli en snygg historia. Får man hoppas på superbt manus med minnesvärda scener, något man faktiskt blivit bortskämd med i alla hans filmer ...

3
pointer
Jag drar till Edinburgh
Skrivet i går, 23:53, av walter_iego

... inte just nu, men inom två veckor ska jag och tjejen ta och testa pulsen på den skottska hufvudstaden vid havet. Vad jag har hört ska det vara ett trevligt ställe, fullt av historiska platser och mysiga upptäcksmål. Själv är jag som bekant mycket insnöad på historia, därför kommer vi (antagligen) galoppera från det ena till det andra, men jag lovar er. Jag kommer inte äta någon haggis (fårmage). Jag ryser vid själva tanken.

Bild

Edinburgh Castle ser ut som att vara hämtad från något The Witcher-spel ...

Vad jag minns från skoltiden, är att denna del av Skottland, en gång var bebodd av stenåldersmänniskor. Längre fram härjade romarna där och hade problem med keltiska bosättningar.

Kungar har spridit sin säd och sitt blod över marken, och jag kommer antagligen mest sprida snor. Antalet soltimmar är inte något att hänga i Wunder-Baumen.

Det har varit lite segt med bloggandet den senaste tiden, tiden räcker inte riktigt till, men jag försöker så gott jag kan (please, never leave me!)

2
pointer
Drömmarens bästa vägvisare
Skrivet 2015-11-26 11:23, av walter_iego

Jag minns en gång för länge sedan när jag var grabb. Jag tror året var 1983, eller 1984. Jag steg upp i mörkret en vinterdag när alla låg och sov och tittade upp mot stjärnorna som tindrade alla miljarder ljusår bort och tyckte mig känna en viss vemodighet att aldrig få bege mig ut där.

Konstellationerna och stjärnbilderna gäckade mig, och gäckar fortfarande. Jag kan deras namn, har viskat dem många gånger; Cassiopeja, Herculis, Coronae Borealis, Tauri ...

Bild

En liten del av Perseus ...

Jag minns att jag såg vaktmästaren i mörkgrön overall som gick omkring med en kärra och sandade gårdsplanen så att det skulle vara så halkfritt som möjligt när alla gick upp. Snön låg kristallvit och glimmade, och alla skuggor och siluetter av världen utanför var blå, nästan lila. Ändå såg det inte kallt ut, bara inbjudande, som om vintern ville visa sig från den bästa sidan.

På andra sidan av lägenhetshuset, vette fönsterna ut mot en vidsträckt åker som sluttade ned mot ett vattendrag. Den här dagen var det dolt av all snö. Längre förbi kunde man se små skogsparti, och därefter det skånska landskapets typiska lapptäcke av små kullar och vilande hus som verkade fortsätta i alla evighet, i varje fall bortom det vita diset.

De yrvakna skuggorna jag kunde skönja förvandlades säkert till magiska väsen, jag var ju bara tio, eller elva år gammal.

Denna morgon klädde jag på mig varmt och smög ut medan föräldrarna sov. Jag hade en kompis som bodde i närheten. Hon, liksom jag, brukade alltid vara uppe tidigt. Vissa vintermorgnar hade vi träffats i smyg och liksom bara gått omkring och filosoferat över saker och ting i tillvaron.

Hon kunde säga saker som: "Vet du att vår sol inte är den enda solen ...", och jag kunde säga saker som: "Jag såg en Tarzanfilm igår, och aporna var riktigt roliga."

Vi pratade om allt möjligt, och försökte till och med rulla ihop en- eller flera snögubbar, men snön var så där puderlik och tunn att man knappt kunde få ihop en endaste snöboll.

I närheten var vi bodde fanns en "rondell", men det var inte vilken rondell som helst. Det var en rund grusplan omgärdad av ett cirkulärt, och högt buskage. Många äventyr hade utspelat sig där med busiga kompisar, och ännu ett skulle läggas till högen när jag fick en puss på kinden av min tjejkompis utan någon speciell anledning. När hon sprang iväg och skulle äta frukost med familjen, satt jag kvar där i rondellen och tittade på stjärnorna.

Aquilae, Piscis Austrini, Persei - vackra stjärnbilder och drömmarens bästa vägvisare ...

8
pointer
Trailerdax: Captain America: Civil War
Skrivet 2015-11-25 09:11, av walter_iego

Då var det dags igen ...

0
pointer
Jag fattar det inte ...
Skrivet 2015-11-25 08:59, av walter_iego

Varför gör Robert De Niro sådana här filmer?Tittar man på hans CV vet man att han är mer än bara bra: Taxi Driver, The Godfather, The Deer Hunter, Raging Bull, Once Upon A Time in America, The Mission, m.fl.

Jag tror hans intresse för att spela "komiska" roller kom efter den lilla rollen han hade i Terry Gilliams "Brazil", en film som på alla sätt var väldigt skruvad, men bra måste jag lägga till.

Varför De Niro ställer upp och gör tramskomedier är fortfarande en gåta. Enligt sajten
Celebritynetworth.com är han god för 200 miljoner dollar och behöver knappast jobba för brödfödan.

Jag vill inte vara den som är den, men filmer var bättre förr.

LÄS MER: www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/act
ors/robert-de-niro-net-worth

2
pointer
Minne till bärbar
Skrivet 2015-11-24 16:48, av walter_iego

Köpte precis denna laptop:

Acer Aspire Nitro i5 8GB GTX 960M

www.inet.se/produkt/1978079/acer-aspire-nitro-i5-
8gb-gtx-960m#/specs


- såg att den enbart har 8Gb minne installerat samt har någon hybriddisk (som jag kommer byta ut).

Vilket är det smidigaste sättet att hitta "rätt" minne till denna bärbara? Jag antar att det är smartast att köra med samma minnestillverkare så det inte blir några problem.

6
pointer
Drottning är död, länge leve drottningen!
Skrivet 2015-11-24 07:56, av walter_iego

Idag, för 24 år sedan, gick en av tidernas bästa frontman bort. Freddy Mercury avled i lunginflammation i samband med sjukdomen aids och blev bara 45 år gammal.

Saknaden har aldrig lämnat oss och det ursprungliga Queen är onekligen en av de bästa band som någonsin funnits.

Kolla in klippet hur Freddy äger scenen och har publiken i sina händer. Magiskt. Tänk om man hade varit där.

4
pointer
Tiden bara springer iväg
Skrivet 2015-11-23 18:01, av walter_iego

... när jag tar en joggingtur genom ödelandet i "Fallout 4". Mycket är som vanligt i Bethesdas universum; de skrynkliga karaktärerna, de förstörda byggnaderna, de nedsläckta Nuka-Cola automaterna, jakten på kapsyler, på stimpaks, på rätt kläder och rätt vapen i det härjade landskapet.

Den största skillnaden - som jag kan se, mot föregående äventyr, är att allt går så mycket fortare den här gången. Kartan är mindre, det känns, och jag fyller på pluskontot med XP så fort jag vänder mig om. Där dör en krabba, där en Deathclaw och allt vad de heter.

Med det sagt är mysfaktorn helt perfekt. Färgsättningen och grafiken är måhända inte den allra bästa, men det funkar som det ska. Boston ser faktiskt bra ut som helt sönderbombat, och detta tack vare spelutveklarens goda öga för detaljer.

Om man ska utforska allt, gäller det nog att ta på sig maratonskorna, och icke att glömma är DLC:erna som alltid brukar komma en viss tid efteråt.

Jag skulle absolut rekommendera F4 till den som är sugen, men höja ett varningens finger:

"War never changes ..."

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2094645
Senaste veckan: 7681
I dag: 690
FZ