FZ.se The Witcher 3
IEGOCENTRIC
3
pointer
Trailerdax: Inside Out
Skrivet i dag, 01:25, av walter_iego

Pixars nya film (premiär i Sverige i Augusti), äntligen utan monster, bilar och flygplan.Min favoritfilmer från Pixar? Det är lätt:

1.Wall-E

2. Up

3. The Incredibles

4. Finding Nemo

5. Ratatouille

6. Toy Story 3

7. Brave

8. Monsters Inc

Hatade dessa:

- Monsters University
- Cars 2

0
pointer
Retrospel i webbläsaren
Skrivet i dag, 00:57, av walter_iego

- typ 5300 stycken finns att spela och / eller ladda ned här:

www.myabandonware.com

Jag lyckades inte få "Doom" att funka, men det gick bra att spela "Prince of Persia". Jäklar vad tufft det var att bara kunna använda tangentbordet. Spelade vi verkligen spel så förr i världen?

Jag skuttade fel hela tiden, men animationerna är riktigt fina för att vara så pixelerade. Jordan Mechner visste vad han gjorde.

Apropå det, någon som om det kommer fler Prince of Persia-spel? Det var ju ett tag sedan nu.

0
pointer
Kortfilmsdax: The Lady and the Reaper
Skrivet i går, 22:33, av walter_iego

Trevlig, humoristisk och underfundig animerad kortfilm från år 2009 av Javier Recio Gracia.

9
pointer
Är ordningen återställd nu?
Skrivet i går, 19:42, av walter_iego

Popartisten Taylor Swift har i sin senaste video: "Bad Blood" - samlat ihop en imponerande lista av skådespelare och fotomodeller som spelar lönnmördare / soldater i varierande avklätt skick i en av de mest våldsamma videos jag sett:

Taylor Swift / Catastrophe
Selena Gomez / Arsyn
Karlie Kloss / Knockout
Martha Hunt / HomeSlice
Jessica Alba / Domino
Serayah / Dilemma
Lena Dunham / Lucky Fiori
Hailee Steinfeld / The Trinity
Ellie Goulding / Destructa X
GiGi Hadid / Slay-Z
Hayley Williams / The Crimson Curse
Zendaya / Cut-Throat
Lily Aldridge / Frostbyte
Ellen Pompeo / Luna
Mariska Hargitay / Justice
Cara Delevingne / Mother Chucker
Cindy Crawford / Headmistress


(Kolla in deras alias ...)

De bryter nacken av män, slungar dem över skrivbord, knäcker armar och ben, ger pungsparkar och sticker ut ögon med spetsiga klackar utan att ens bli svettiga. De ger sig även i luven på varandra, blåser gift i ansiktet, kastar ut varandra genom skyskrapor och faller genom biltak så att glaset splittras åt alla håll och kanter. Och då är detta bara början, ca. 40. sekunder av videon.Jag vet inte vad Swift vill att vi ska tycka om låten; själva orden Bad Blood är ju en referens till att det finns någon slags osämja mellan en- eller flera parter. Tar man en titt på en del av låttexten:

"Did you have to do this?
I was thinking that you could be trusted.
Did you have to ruin what was shiny?
Now it's all rusted.
Did you have to hit me, where I'm weak?
Baby, I couldn't breathe.
And rub it in so deep,
salt in the wound like you're laughing right at me.
"

- blir man inte så mycket klokare. Läser man allt ser man att låten handlar om en kvinna, antar jag, som inte vill förlåta en vän, en älskare, en partner, och vill ge tillbaka med alla tillåtna, och otillåtna medel. Konspirationsteoretikern vill kanske framställa det som ett hemligt krig mellan män och kvinnor, men jag tror inte det handlar om det.

Jag tänker så här.

Jag förstår att världen ser ut som den gör och att vi har en märklig kvinnosyn, men blir den bättre av att man gör en sorts kvinnlig variant på "The Expendables"?

Taylor Swift har ju både medel, talang och vilja och har på sådant sätt mycket makt i sina händer. Om hon hade velat, hade hon kunnat göra mycket mer för att förändra den rådande kvinnosynen, och enligt mig blir inte kvinnor tuffare eller starkare om de drar på sig uttjatade och tråkiga mansroller, de blir snarare "offer" för en ny sorts sexualisering. Ser man videon förstår man att producenten, dvs. Swift, inte riktigt vet var gränsen ska dras. Tydligen kan inte kvinnor vara lönnmördare och soldater utan att visa sina renrakade ben, de kan tydligen inte heller slåss utan höga klackar eller kort-korta kjolar. Självfallet har jackorna nitar, och i vissa fall spetsiga koner precis var bröstvårtorna sitter.

Både Swift och publiken blir förvirrad.

Kan man bara visa en stark och auktoritär kvinna med svartmålade ögon, mansfrisyr och tjock cigarr i munnen?

Det känns som om kvinnorna själva, när de har makten att förändra saker och ting, själva faller i fällan att återanvända gamla och tråkiga stereotyper. Det hade varit intressant att veta varför.

I rubriken undrar jag om ordningen blir återställd? Med det undrar jag om kvinnorna tar makten över sin egen sexualitet och sitt kön genom att framställa sig själva med manliga attribut?

I den sista minuten av videon sprängs det byggnader och vapen laddas. Raket avfyras och eldflammor dränker en storstad som förefaller vara ett slags Metropolis som ofta förekommer i sci-fi-filmer. Dockor halshuggs (om jag inte minns det fel), och kvinnorna tittar mot betraktaren med onda ögon. Det är som om de vill säga att vi bör passa oss, och det bör vi kanske göra ...

16
pointer
Ta bort en bokstav från ditt favoritspel
Skrivet i går, 13:38, av walter_iego

- och berätta vad det handlar om.

Jag kapar en tråd från knäppgökarna på 4Chan och ser om vi kan ha det lika roligt.

Bild

Knugen approves of this game!

OBS! Bilden är ett montage.

1. Oat Simulator / Goat Simulator ...

Du är ett havrekorn som slåss mot onda krafter (fåglar och bönder, E-nummer), för att en dag bli ett mäktigt frukostbröd.

2. Garry's OD (OD=Överdos) / Garry's Mod ...

Du har inmundigat farliga substanser i större delen av livet, och försöker nu ta dig tillbaka till de levandes värld genom att traversera fantastiska drömvärldar.

3. Tea Fortress 2 / Team Fortress 2 ...

Du spelar Alfred, en teaodlare som har fått nog av höga skatter och jord med dålig pH-halt. Förutom kampen mot oxidering, kommer du i spelet slåss horder av löss och fulla jordbrukare.

4. Quak / Quake ...

I en framtida värld har ankor blivit mer intelligenta än människor. De bygger rymdskepp och bygger kolonier på andra planeter. I detta FPS-spel är du en anka med övernaturliga krafter och spektakulära vapen som försöker hämnas en oförrätt.

5. Final Fantas / Final Fantasy ...

I det här survival horror-spelet, hemsöks en fabrik av Fanta-burkar med förgiftad läsk.

6. Moral Kombat / Mortal Kombat ...

Du är en advokat som slåss för rättvisa och dödar endast folk med respekt.

7. PC-Man / Pac-Man ...

Glorious PC-gaming master race gör upp med de hemska konsolerna en gång för alla.

8. Dead Pace / Dead Space ...

I det här pusselspelet är du en ingenjör som försöker att dumpa av en låda i en lastbil innan du dör.

9. Gran Theft Auto / Grand Theft Auto ...

Morfar är busig igen. Stoppa honom från att rymma från ålderdomshemmet och smita iväg i en gamal folka.

10. The Itcher / The Witcher ...

Klåda är jobbigt, så jobbigt att det kräver mycket underhåll och energi. I det här isometriska spelet tar du kontrollen över en hjärna och försöker dirigera olika kroppsdelar och allehanda tillhyggen, att klia dig på ryggen.

11. Ass Effect / Mass Effect ...

I det här RPG-et äter du bruna böner och kåldolmar och försöker undvika att explodera. Vem sa att man inte kan måla med rumpan?

1
pointer
Hur var din morgon?
Skrivet i går, 11:14, av walter_iego

Så här har vissa ...

Bild

Vilken deprimerande syn, och vilken tragedi har inte tvingat dessa människor att riskera livet för att hamna i ett Europa där de inte är välkomna.

Enligt tidningen "The Economist", försöker "båtmänniskorna" som de kallas, ta sig över medelhavet till Spanien, Italien och Grekland. Inte alla kommer fram.

Bild

Mellan år 2013 och 2014, har man räddat / fångat upp - över 140.000 båtmänniskor, och ska med start i juni börja förstöra alla dessa smuggelbåtar, förhoppningsvis efter att människorna är i land. Antagligen vill man avskräcka smugglarna med att visa att de kommer förlora mycket pengar.

Jag får dåligt samvete när jag tänker att jag ibland tycker det är trängsel när det står fem människor vid kassan i snabbköpet. När allting kommer omkring har vi det otroligt bra, och då tänker jag på de viktiga sakerna i livet. Det skadar inte att minnas det då och då.

6
pointer
Jag står inte ut!
Skrivet 2015-05-23 23:52, av walter_iego

Eurofetischvalen överallt i media! Paniklösningen får bli Arch Enemys nya platta: "War Eternal":

Rädda edra själar och öron:

9
pointer
Fantastisk filmmusik
Skrivet 2015-05-23 00:17, av walter_iego

Som kronisk cineast, förlustar man sig ständigt med filmer och vandrar bland molnen när man hör något soundtrack som är så där fantastiskt att man inte vill att det ska sluta. I vissa fall är musiken bättre än själva filmen, och då vet man att man har att göra med en kompositör som är utomjordisk begåvad att man är glad att man fick njuta av dennes ljudkonst.

Jag satt häromdagen och försökte komma på vilken filmmusik som har betytt mest för mig genom åren. När jag var färdig med min lista, hade jag drygt tjugo kandidater, men har valt ut tre kompositörer jag verkligen tycker ni borde lyssna på.

1. Vangelis - Blade Runner

Filmmusiken till denna film har hemsökt mig sedan filmen släpptes första gången år 1982 (den har kommit i massor av olika versioner), och År 2005 började jag använda soundtracket till filmen för att somna lättare på nätterna, och det funkade, så till den grad att jag lyssnar på denna skiva nästan varje natt. Jag vet, det är lite mysko, men säg mig den som är helt reko i planeten.

Den som är duktig på matematik inser säkert att jag har världsrekord i genomlyssningar just på den här skivan:

2005 - 2015 = 10 år.
10 år = 3650 dagar.
Minus ca. 300 dagar när jag har haft annat för mig.

Jag har såldeles lyssnat på soundtracket till Blade Runner drygt 3500 gånger! Jag börjar alltid natten med att lyssna på stycket: "Blade Runner blues", och sätter sedan igång och snarkar efter ca. tjugo minuter.

Vangelis har betytt oerhört mycket för mig. Han har onekligen berikat min fantasi och jag hittar / hör ständigt nya saker i musiken jag inte har lagt märkte till tidigare. Detta gäller inte enbart Blade Runner, utan alla hans alster.

Lyssna på hela soundtracket på Spotify (den första utgåvan):

LÄNK: https://play.spotify.com/album/6NkuCdMz5tGmHbOXAW
btCW


Andra strålande verk av den kreativa greken:

- Antarctica (1983)

- The City (1990)

- 1492: Conquest of Paradise (1992)

- Oceanic (1996)

- Alexander (2004)

- Blade Runner Trilogy: 25th Anniversary (2007)
Den kompletta versionen ...

2. John Williams - Star Wars, Jaws, Superman, Indiana Jones, m.fl.

Williams är en av de stora filmkompositörerna som har visat att han har bredd, djup och känsla i precis allting han skriver. Utan honom hade inte Star Wars varit så bra, inte ens Indiana Jones eller alla andra filmer han varit involverad i.

Det finns dock ett litet problem med Williams musik, man kan ha svårt att ta den till sig, för den är inte så lättillgänglig som man kan tro. Många av hans mest kända musikstycken är mer eller mindre skrivna som "hits". De fastnar på hjärnan första gången man lyssnar på dem, vilket innebär att den resterande musiken på skivorna som ackompanjerar filmerna han skrivit för, hamnar i skymundan.

Om jag skriver, tänk på ledmotivet till "Superman", så har du säkerligen memorerat detta, men om jag frågar dig, minns du stycket: "The Walls Converge" till Star Wars: A New Hope, har du förmodligen ingen aning om hur det låter. Här får du hjälp på traven:Musiken är abstrakt, svårmodig, mörk, och däri ligger en av Williams stora styrkor. Han kan locka fram känslor som ingen annan.Strålande verk av den kreativa amerikanen:

- Jaws (1975)

- Star Wars (1977)

- Close Encounters of the Third Kind (1977)

- Raiders of the Lost Ark (1981)

- E.T. the Extra-Terrestrial (1983)

- Schindler's List (1993)

- Amistad (1997)

- Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999)

- Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

3. Elliot Goldenthal - Alien 3, Sphere, m.fl.

Goldenthals musik gav mig mardrömmar under ett helt år när "Alien 3" släpptes. Jag brukade - för att plåga mig själv, ligga sent om natten och lyssna till soundtracket till filmen för att få bukt på min rädsla för ljud i mörkret. Onekligen funkade det, för jag blir inte längre skrämd av att lyssna på skräckmusik i mörka rum, snarare finns det en märklig njutning i det; en sorts plågsam kittlning som är svår att förklara. Testa, så förstår ni vad jag menar. Alla klarar dock inte av det, men experimentera gärna med den här musiken:Introt till ledmotivet efter "Twentieth Century Fox Fanfare", är briljant och användes även i det, vid det här laget, klassiska "Aliens versus Predator"-spelet av Rebellion år 1999.

Några andra kompositörer jag måste nämna är dessa (utan någon speciell ordning):

James Horner - Aliens, Titanic, Avatar, m.fl.

Jerry Goldsmith - Planet of the Apes, Star Trek, m.fl.

Ennio Morricone - Sergio Leones klassiska filmer, The Untouchables, m.fl.

John Barry - James Bond, m.fl.

Hans Zimmer - Gladiator, Inception, m.fl.

Eric Serra - The Big Blue, The Fifth Element, m.fl.

David Arnold - Stargate, Independence Day, m.fl.

Christopher Young - Jennifer 8, Species, m.fl.

Danny Elfman - Batman, m.fl.

Howard Shore - The Lord of the Rings, m.fl.

Jag tycker det är bra att filmmusiken ständigt utvecklas, och även om den allt oftare har modernistiska drag, kommer den klassiska filmmusiken alltid vara närvarande. Vi har den fastetsad i vårt kulturella medvetande, och jag tror den alltid kommer finnas där.

2
pointer
Madame Tussauds överträffar sig själva
Skrivet 2015-05-22 14:00, av walter_iego

Det mest berömda vaxmuséet i världen får permanent besök av karaktärer från Star Wars. Jag var där senast år 2005 i London, och minglade med statiska berömdheter. Det hade varit riktigt kul att se de här fantastiska skapelserna på nära håll.

8
pointer
Resolving host?
Skrivet 2015-05-21 17:34, av walter_iego

Har ni också problem med Chrome (Version 43.0.2357.65 m) och slött internet? De senaste dagarna har det bara blivit värre. Måste hela tiden gå till:

chrome://net-internals/#dns

och klicka på:

"Clear host cache"

- annars hamnar webbläsaren i limbo stup i kvarten. Har självfallet testat alla möjliga fix, men problemet kvarstår.

Jag har ADSL (8) och kör med Telia.

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1882054
Senaste veckan: 10639
I dag: 1214
FZ