1
pointer
The design of the Universe
Skrivet i går, 21:42, av walter_iego

En inspirerande föreläsning från astrofysikern "George Smoot" från år 2008 ...

LÄNK: Ted Talks - The Design of the Universe

OBS. Sidans videospelare är lite mysko, skulle det vara så att klippet börjar i mitten, klicka inuti videofältet vid botten och dra tillbaka det från början.

3
pointer
Teknikproblem på FZ?
Skrivet i går, 18:28, av walter_iego

Jag tar mig för pannan ännu en gång, för det verkar finnas en gremlin i FZs databas; kanske kan kodaporna eliminera denna filur inom ett par dagar som driver gäck med vissa inställningar på sidan?

Rutan som jag skriver den här texten i, drar exempelvis ut sig långt till höger och hamnar under kategorilisten. Det går inte att spara banners längre (har testat i flera webbläsare), och sidor laddas väldigt långsamt. Videoklipp funkar i vissa fall, men det är alltid något krux.

Har ni också de här felen eller är det bara vi skåningar som har "jox i gröten ...".

10
pointer
Dinosaurieälskare, se hitåt!
Skrivet 2014-09-16 23:49, av walter_iego

Ta en titt på den här nyupptäckta besten: "Dreadnoughtus Shrani". Får vi kanske se denna i "Jurassic World"? Inte troligt, men man kan väl få drömma en stund.

"Skräcködlan" vägde typ 65 ton och åt städer stora som New York till lunch. Gulp ... Den var drygt 26 meter lång och levde som många av de största dinosaurierna i Patagonien som ligger i Argentina. Dinosaurien som var enorm på alla sätt och vis, levde för ca. 77 miljoner år sedan.

7
pointer
Köptips: F.E.A.R.-Bundle
Skrivet 2014-09-16 14:10, av walter_iego

Alla spel + DLC:er för drygt 90:- Billigt och bra. Jag spelade genom hela F.E.A.R.-serien och tycker den har åldrats med värdighet. Det första spelet är fortfarande det bästa, men de andra har sin charm; speciellt del tre som har riktigt bra grafik, bra kontroller, trevlig multiplayer och självfallet Alma ...

LÄNK: /www.bundlestars.com/all-bundles/fear-bundle

0
pointer
Humble Bundle bjuder på gratisspel
Skrivet 2014-09-16 13:59, av walter_iego

Den här gången gäller det spelet "Reciver".Surfa till: www.humblebundle.com/store

- mata in din e-mail (samma som du har knutit till ditt STEAM-konto), så är det klart.

Trots att det ser kul ut, verkar det aningen mysko med en pistol som flyger omkring i cybervärlden och pangar på saker. Fast, det har man sett för i BF4 när vapenmodellen dyker upp före armen och handen på MP-gubben man spelar.

2
pointer
En ikonisk bild
Skrivet 2014-09-15 19:14, av walter_iego

Bild 984362
En man och hans svarta tavla ...


När året är 1943, står en viss Albert Einstein uppe på en scen och håller en föreläsning i Pittsburgh, USA. Drygt fyra hundra studenter är närvarade när han presenterar sin speciella relativitetsteori, också känd under akronymen "E=mc2", som sammantaget måste vara världens mest kända formel.

Fotot ovan är speciellt på det sätt att det är den enda existerande bild man vet som visar Einstein tillsammans med sin berömda formel; de miljontals bilder som cirkulerar i populärmedia är självfallet bilder som började dyka upp efter hans död.

Den som kan sin teoretiska fysik, vet att formeln anger relationen mellan energin hos en kropp (E), och dess massa (m) - med hjälp av ljusets hastighet i vakuum, vilket är oerhört snabbt, ca. 299 792 458 m/s. Vad man ska göra med denna information vet de allra smartaste av hjärnor, och det är inte helt felaktigt att säga att Einsteins hjärna har öppnat upp universum för oss. Utan hans snille hade vi nog inte varit där vi är i dag.

4
pointer
Grattis till Naughty Dog!
Skrivet 2014-09-14 22:58, av walter_iego

... som firar 30 år i spelbranschen. Har de verkligen funnits så länge kan man undra, ja, tydligen. De startade företaget under namnet "Jam Software", men detta ändrades år 1986. Sedan starten har spelen fullkomligt studsat ut på marknaden, det ena mer framgångsrikt än det andra. Själv hörde jag först talas om Naughty Dog i samband att jag såg de första "Uncharted - Drake's Fortune"-klippen. Jag hade ingen konsol på den tiden, utan satt mest och pangade på datorn; men detta ändrades för ca. fyra år sedan när jag köpte en PS3:a och körde genom det första Uncharted-spelet. Detta har jag självfallet aldrig ångrat.

Efter "Uncharted 2" var jag fast i vovvens klor och nu längtar självfallet efter "Uncharted 4", och andra spännande titlar. Jag tror knappast det kommer gå utför för dessa, allas våra husgudar.

0
pointer
From Hades to Tele2
Skrivet 2014-09-14 22:33, av walter_iego

Vi vet vad ni håller på med, detta gäller också andra s.k. "stabila" internetleverantörer som tar överpriser på tjänster som funkar när de själv behagar. Man blir ju kränkt!

7
pointer
För oss som spelar Destiny
Skrivet 2014-09-14 16:09, av walter_iego

Det händer ett par saker under september månad som kan vara värt att testa. Jag är på level 22 nu och börjar få lite bättre rustning än tidigare, men det krävdes att jag gjorde ett par s.k. "Strikemissions" med ett s.k. "Fireteam".

Tydligen så måste man upp i nivå ganska snabbt om man ska kunna ta del av alla saker Bungie har planerat. Igår började jag även testa med de andra klasserna som jag har möjlighet att skapa. "Hunter"-klassen är överlägset snabbast i "Crucible", dvs. multiplayer, så välj den om du är snabb med handkontrollen. Glöm inte heller att gå till "Settings" i Destinys meny och ändra "Look Options". Det är en klar fördel om man kan se sig om snabbt i stridens hetta.

Än så länge är spelet kul, och i går hamnade jag i en situation där två spelare hoppade av ett Strikemission så var jag ensam kvar med en Spidertank, den har typ 30.000 HP, jag lyckades fälla den med en pistol, det tog drygt 50 minuter; sedan höll min gubbe på att stryka med innan jag kom vidare på banan, och i sista stund (eftersom jag hade ändrat i inställningarna till public), kunde två andra hoppa in i matchen och så kunde vi fälla slutbossen, men det var på håret att 2 timmars speltid hade varit förgäves.

Vilken level är du på? Om du vill ha en skallig skåning på vännerlistan så lägg gärna ut ditt nick så letar jag upp dig som en tjuv i natten.

Bild

18
pointer
Ang. att företag flyr Sverige
Skrivet 2014-09-14 10:08, av walter_iego

En intressant aforism ...

(Saxat från nätet)

10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1.000 kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas:

- De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting
- Den 5:e betalar 10 kr
- Den 6:e betalar 30 kr
- Den 7:e 70 kr
- Den 8:e 120 kr
- Den 9:e 180 kr
- Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr

De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren: "Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i fortsättningen".

En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas. De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta.

Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis. Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr.

Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat ..."Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr", börjar den 6:e personen. Han pekar på den 10:e och säger: "Men han sparar 70 kr!"

"Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gånger så mycket som jag", säger den 5:e personen. "Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20?" "De rika ska alltid ha det lite bättre", gormar den 7:e personen.

"Vänta ett tag!" Skriker de 4 första som äter gratis varje dag. "Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!"

De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga.

Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet upptäcker de något väldigt märkligt; det saknas 520 kr ...

Ha en happy valdag idag!

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1564708
Senaste veckan: 9670
I dag: 659
FZ