IEGOCENTRIC
0
pointer
Battlefield ICA Premium
Skrivet i går, 13:30, av walter_iego

Solen skiner utanför och skallen är blank. Det är nästan så man blir lite lycklig, men bara nästan.

När jag tidigare var på ICA Maxi i Malmö idag var däremot humöret mordiskt, och liknelser till kravallerna som alltid sker under det amerikanska fenomenet Black Friday var inte långt bort. Hur folk kan vara så galna efter kartongägg och sliskigt godis förundrar mig alltid lika mycket varje år.

Bild

Billigt är bäst ...

Eftersom livet är mig kärt tog jag den sedvanliga rutten förbi de mest populära gondolerna och råkade snegla åt spelhyllan. Där erfor jag ett himmelskt ljus i skepnaden av en gul prislapp och tittade lite närmre:

"Battlefield 4 - Premium 199:-" Som den snåljåp man är tänkte jag att jag redan har drygt 300 ospelade spel på STEAM som ligger och väntar. Varför köpa den här buggfesten?

"Därför att det är Battlefield ..."

När den inre monologen var färdig tog jag min påskmust och ställde mig i kön.

Runt om mig dog folk till höger och vänster i årets påskrusning medan jag tryckte plastboxen närmre mitt hjärta och föreställde mig en granatfest i "Operation Metro".

Ibland är det verkliga livet väldigt nära det uppdiktade.

2
pointer
Den perpetuella fredagen
Skrivet 2014-04-18 21:46, av walter_iego

Förra veckan ringde det på dörren och jag blev åter antastad av virrpannorna i Jehovas Vittnen. Den här gången räckte de över en liten pamflett med texten: "Är du redo för paradiset?"

Ute i trappan stod två välklädda kvinnor i den sedvanliga munderingen; manisk blick, halvkrokigt leende, bleka läppar och en anakronistisk hållning som förde tankarna till någon institution där alla gick omkring med blöjor på utsidan av kläderna. Nja, jag överdriver nog, men bara lite.

Trots att damerna var riktigt trevliga och väluppfostrade har jag stort problem med människor som förespråkar döden över livet. I grund och botten är alla stora religioner funtade på samma sätt. I skrifterna står det att du (vi alla) är ovärdiga, smutsiga och hemska. Alla våra behov är nedriga och det verkliga livet "börjar" efter man dör.

Den här gången hade jag tyvärr inte tid att dividera med damerna, jag kokade små bebisar på spisen, så jag tackade dem för deras propaganda och vände tillbaka till grottan där jag också höll på att dränera fladdermöss på deras blod så jag skulle kunna ha något att konsumera under dödsmässan i sängkammaren.

Idag är det långfredag och det är en viktig religiös föreställning. Ni som säger: "Glad Påsk" till varandra, jag hoppas ni förstår vad det är ni ger för budskap, för det är inte så oskyldigt som det kan verka. Om vi istället hade använt korrekt mantra när vi mött någon bekant vid köttdisken på ICA Maxi, skulle det ha låtit ungefär så här:

"Ära till herren, vår frälsare som har återuppstått!"

- men så kan man ju inte säga, det låter ju... fanatiskt, och det är det ju! Propaganda funkar bäst om man skalar bort det farliga och stöper om det till något annat: Glad Påsk! Sannerligen.

Vad den stackars Jesus anbelangar så var det faktiskt "igår" för massor av herrans år sedan han gick på en riktigt trist middag:

Medan de åt tog Jesus ett bröd, och efter att ha läst tackbönen bröt han det, gav åt sina lärjungar och sade: 'Tag och ät, detta är min kropp.' Och han tog en bägare, och efter att ha tackat Gud gav han den åt dem och sade: 'Drick av den alla. Detta är mitt blod, förbundsblodet som blir utgjutet för många till syndernas förlåtelse ...'

Matt 21:26-28.

Med samma slags respekt som religiositeten ger oss otroende, vågar jag nog hävda att det inte så schysst att dra fram: "... ät min kropp, och drick mitt blod" - kortet på en middag; inte konstigt folk blir sura och vill korsfästa varandra om man vill ha allt ljus på sig själv.

Ja, just det.

Glad Påsk!

3
pointer
Torsdagsdoken: Meet the Romans 1 - 3
Skrivet 2014-04-17 21:58, av walter_iego

Eftersom jag inte vill trampa någon på tårna med att leta upp långfilmer på YouTube, kommer jag framöver istället länka till bra dokumentärer om allt möjligt.

Den mycket sympatiska och originella Mary Beard har länge varit en av mina favorithistoriker, hon jobbar som: "Professor of Classics at the University of Cambridge" och har snöat in sig rejält på allt som har med de gamla romarna att göra.

En kul detalj att nämna är att hon svarar på mail från frågvisa skåningar; det är något jag gärna skryter med.

Se hennes trevliga serie: "Meet the Romans" på tre avsnitt, och fascineras av en gammal värld som existerade för inte så länge sedan.

14
pointer
När upphör tiden?
Skrivet 2014-04-16 21:09, av walter_iego

Trots att vi inte är medvetna om det, pågår det just nu en metafysisk kamp om våra liv, egentligen hela vår existens. Denna kamp utspelar sig inom oss, i vårt djupaste psyke, och i vår farkost (kroppen), som gör vad den kan för att hålla oss vid liv i en främmande värld.

Vad vi än gör och hur vi än lever, är våra dagar räknade samma stund som vi föds. Under denna tid, mellan födsel och död, har vi många möjligheter och val hur vi ska spendera detta lilla ögonblick i universums 13,7 miljarder år gamla historia.

Det finns vissa teorier som försöker att förklara varför och när tiden kommer att upphöra, den vanligaste teorin inbegriper "antropi" och "värmedöden", den sistnämnda förklaras på ett bra sätt på Wikipedia:

"...ett hypotetiskt tillstånd i teorierna om universums framtid. Alla temperaturskillnader i universum skall då ha jämnats ut."

Detta betyder med andra ord att universum förflyttar sig från kaos till ordning, tillbaka till kaos. Inget stagnerar i universum, inte ens tiden, men, det kommer komma en punkt, ett kosmiskt ögonblick (miljarder år?) - då ingenting rör på sig, då allting är i balans. I denna stiltje mellan krafterna kan man mycket väl säga att tiden har upphört, men detta ögonblick kommer inte dröja kvar. Så snart någon kraft blir svagare eller starkare än den andra, kommer allting börja om igen.

Se den fascinerande dokumentären från: "Cosmic Journeys":

6
pointer
Mannen med de röda kalsongerna
Skrivet 2014-04-16 11:56, av walter_iego

Sean Connerys mest berömda, av fel orsak, film ... Se den vidunderliga trailern från år 1974.Bild

6
pointer
Hatar du Google+?
Skrivet 2014-04-16 02:06, av walter_iego

1. Logga in på ditt Gmail e-mail konto

2. Följ den här länken: http://goo.gl/nHL92M

3. Klicka på det blå fältet där det står: "Delete my Google+ profile"

4. Bocka för de viktiga fälten (två, eller tre stycken)

5. Godkänn att din profil raderas

Bli inte rädd att det inte står Google+ längst uppe på sidan, man tror att det gäller hela Gmail-profilen, vilket det inte är. Jag har raderat G+ från alla mina konton nu och helt plötsligt blev världen mycket lättare att andas i.

När du loggar in första gången igen på ditt Gmail konto vill deras automatiska decepticon direkt få dig att skapa nytt G+-konto igen. Ladda då bara om sidan igen så ska det vara löst.

4
pointer
En världsomsegling under täcket
Skrivet 2014-04-15 18:41, av walter_iego

Horisontalläge ...

Fötter utan strumpor ...

Smulor på täcket, en gapande tom tallrik på sängbordet bredvid. Fönstret öppet; ljudet från fåglar, ljuset som sipprar in; skuggor som rör sig över väggarna, illusioner av en värld utanför som ständigt är i rörelse.

Min antropomorfa lekamen slingrar sig ovanpå lakanet som en törstande beduin. Det finns inga kameler i sikte, inte ens ett vattenhål, bara en papperskorg som är fylld till bredden av aluminiumburkar och snaskpapper.

Hur kunde nedbrytningen av den mänskliga själen gå så fort?

Bovarna i dramat heter socker; HBO, Hästens och kexchoklad ...

Det är som det är. Det är bara att "kliva ut", och sedan in igen, men först på med byxorna, med glasögonen, med peruken av stålull och skorna med stålhättor. Det är inte längre krig i Europa, förutom i sinnet.

Winston Churchill sa en gång något mycket modigt och inspirerande.

"We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender ..."

Äh ...

Jag kan rädda världen en annan gång. Just nu vill jag bara försvara min säng till vilket pris som helst. Rent hypotetiskt kan jag ha kuddkrig vid båda sängkanterna, men jag hissar vitt flagg och biter i en morot.

4
pointer
Smygläsande Google
Skrivet 2014-04-15 11:53, av walter_iego

När man "skriver på" Googles användaravtal när man använder tjänsten Gmail, har det visat sig att de "läser" privatat mail via en automatisk process.

Saxat från nätet:

"Our automated systems analyze your content, including emails, to provide you personally relevant product features, such as customized search results, tailored advertising, and spam and malware detection. This analysis occurs as the content is sent, received, and when it is stored ..."

Nu förstår jag varför mina andra Google-ansluta konton visar reklam med förhoppningen att jag ska köpa häcksaxar och trädgårdsslangar, gödsel och små Bonzaiträd (Carissa macrocarpa) att ha att leka med på fritiden.

Smygläsandet känns inte trevligt. Tänk om jag hade haft en vän som var svårt deprimerad och behövde stöd och råd, skulle jag då fått reklam om att köpa antidepressiva läkemedel till denne?

Ingenting verkar heligt längre, vilket får mig att undra om det finns mailtjänster som verkligen är privata?

KÄLLA: Thenextweb.com

4
pointer
What am I thinking?
Skrivet 2014-04-15 09:03, av walter_iego

Bild

4
pointer
Världens bästa farsa (?)
Skrivet 2014-04-13 11:19, av walter_iego

Daniel Hashimoto jobbar på Dreamworks och gillar CGI, det gör även hans son.

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1355468
Senaste veckan: 8334
I dag: 804
FZ