9
pointer
Ni glömmer väl inte ...
Skrivet i dag, 02:51, av walter_iego

... expansionen: "Hardline" till "BF4", snart för fullpris i varje fattig students händer, nåja, nästa år ska spelet släppas är det tänkt.

Njut av pang-pang i det här rullande klippet som är en kopia av de sedvanliga BF-klippen vi är vana att se. Här MP-läget "Hotwire" som inte säger oss ett enda dugg förutom att man ska köra omkring på landet och bara skjuta på allt som rör sig. Vilket genidrag! Jag gör vågen här i sovrummet ...Ps. Jag är inte bitter, men jag är skåning; we roll like this.

9
pointer
Skåne i våra hjärtan
Skrivet i går, 17:36, av walter_iego

Som de allra flesta vet har den skånska kulturen existerat i många veckor, förutom att vara en av de vackraste platserna på jorden (hela Skåne), är det nog inte många landskap som kan skryta med att varit hem åt mången duktiga entreprenörer och uppfinnare. Hjulet uppfanns som alla vet i Veberöd och den första kärnreaktor byggdes och aktiverades i en källare i Eslöv, och det är inte längre någon hemlighet att Marilyn Monroe lärde sig räkna på en abakus i Svedala.

Den skånska mullen har en vidunderlig historia; den är oblygt en mycket krävande älskarinna. Det är svårt att uppskatta hur många stövlar som har fastnat i dess gyttja, eller hur många som har fått de fagra ekträdens löv i strupen när de av prunkande ängder försats i välkommen extas.

Superlativen skulle kunna fortsätta hela dagen, men låt mig avslutningsvis förgylla din eftermiddag och nocturne med att berätta att det skånska språket har lyckats med ännu en stor bedrift. Nästa gång du hör eller ser ordet "fail", ägna då ett par sekunder av din hjärnverksamhet och hylla dina skånska förfäder, för det var de som myntade uttrycket första gången.

En människa som gör "fel", gör motsvarande på skånskan, men då uttalas ordet istället som: "feijl". Den individ som "failar", har inte många potatis i sin rullebör (skottkärra), och det var där det började - uttrycket, ute på potatisfälten, i ett samtal mellan Allan och Sten, där Sten hade "fail" antal potatis i sin säck ...

3
pointer
The design of the Universe
Skrivet 2014-09-17 21:42, av walter_iego

En inspirerande föreläsning från astrofysikern "George Smoot" från år 2008 ...

LÄNK: Ted Talks - The Design of the Universe

OBS. Sidans videospelare är lite mysko, skulle det vara så att klippet börjar i mitten, klicka inuti videofältet vid botten och dra tillbaka det från början.

3
pointer
Teknikproblem på FZ?
Skrivet 2014-09-17 18:28, av walter_iego

Jag tar mig för pannan ännu en gång, för det verkar finnas en gremlin i FZs databas; kanske kan kodaporna eliminera denna filur inom ett par dagar som driver gäck med vissa inställningar på sidan?

Rutan som jag skriver den här texten i, drar exempelvis ut sig långt till höger och hamnar under kategorilisten. Det går inte att spara banners längre (har testat i flera webbläsare), och sidor laddas väldigt långsamt. Videoklipp funkar i vissa fall, men det är alltid något krux.

Har ni också de här felen eller är det bara vi skåningar som har "jox i gröten ...".

11
pointer
Dinosaurieälskare, se hitåt!
Skrivet 2014-09-16 23:49, av walter_iego

Ta en titt på den här nyupptäckta besten: "Dreadnoughtus Shrani". Får vi kanske se denna i "Jurassic World"? Inte troligt, men man kan väl få drömma en stund.

"Skräcködlan" vägde typ 65 ton och åt städer stora som New York till lunch. Gulp ... Den var drygt 26 meter lång och levde som många av de största dinosaurierna i Patagonien som ligger i Argentina. Dinosaurien som var enorm på alla sätt och vis, levde för ca. 77 miljoner år sedan.

7
pointer
Köptips: F.E.A.R.-Bundle
Skrivet 2014-09-16 14:10, av walter_iego

Alla spel + DLC:er för drygt 90:- Billigt och bra. Jag spelade genom hela F.E.A.R.-serien och tycker den har åldrats med värdighet. Det första spelet är fortfarande det bästa, men de andra har sin charm; speciellt del tre som har riktigt bra grafik, bra kontroller, trevlig multiplayer och självfallet Alma ...

LÄNK: /www.bundlestars.com/all-bundles/fear-bundle

0
pointer
Humble Bundle bjuder på gratisspel
Skrivet 2014-09-16 13:59, av walter_iego

Den här gången gäller det spelet "Reciver".Surfa till: www.humblebundle.com/store

- mata in din e-mail (samma som du har knutit till ditt STEAM-konto), så är det klart.

Trots att det ser kul ut, verkar det aningen mysko med en pistol som flyger omkring i cybervärlden och pangar på saker. Fast, det har man sett för i BF4 när vapenmodellen dyker upp före armen och handen på MP-gubben man spelar.

2
pointer
En ikonisk bild
Skrivet 2014-09-15 19:14, av walter_iego

Bild 984362
En man och hans svarta tavla ...


När året är 1943, står en viss Albert Einstein uppe på en scen och håller en föreläsning i Pittsburgh, USA. Drygt fyra hundra studenter är närvarade när han presenterar sin speciella relativitetsteori, också känd under akronymen "E=mc2", som sammantaget måste vara världens mest kända formel.

Fotot ovan är speciellt på det sätt att det är den enda existerande bild man vet som visar Einstein tillsammans med sin berömda formel; de miljontals bilder som cirkulerar i populärmedia är självfallet bilder som började dyka upp efter hans död.

Den som kan sin teoretiska fysik, vet att formeln anger relationen mellan energin hos en kropp (E), och dess massa (m) - med hjälp av ljusets hastighet i vakuum, vilket är oerhört snabbt, ca. 299 792 458 m/s. Vad man ska göra med denna information vet de allra smartaste av hjärnor, och det är inte helt felaktigt att säga att Einsteins hjärna har öppnat upp universum för oss. Utan hans snille hade vi nog inte varit där vi är i dag.

4
pointer
Grattis till Naughty Dog!
Skrivet 2014-09-14 22:58, av walter_iego

... som firar 30 år i spelbranschen. Har de verkligen funnits så länge kan man undra, ja, tydligen. De startade företaget under namnet "Jam Software", men detta ändrades år 1986. Sedan starten har spelen fullkomligt studsat ut på marknaden, det ena mer framgångsrikt än det andra. Själv hörde jag först talas om Naughty Dog i samband att jag såg de första "Uncharted - Drake's Fortune"-klippen. Jag hade ingen konsol på den tiden, utan satt mest och pangade på datorn; men detta ändrades för ca. fyra år sedan när jag köpte en PS3:a och körde genom det första Uncharted-spelet. Detta har jag självfallet aldrig ångrat.

Efter "Uncharted 2" var jag fast i vovvens klor och nu längtar självfallet efter "Uncharted 4", och andra spännande titlar. Jag tror knappast det kommer gå utför för dessa, allas våra husgudar.

0
pointer
From Hades to Tele2
Skrivet 2014-09-14 22:33, av walter_iego

Vi vet vad ni håller på med, detta gäller också andra s.k. "stabila" internetleverantörer som tar överpriser på tjänster som funkar när de själv behagar. Man blir ju kränkt!

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1566064
Senaste veckan: 9526
I dag: 858
FZ