IEGOCENTRIC
9
pointer
Trailerdax: Justice League
Skrivet 2016-07-25 13:15, av walter_iego

Direkt från ComiCon.

Vad jag tyckte om "Batman V Superman" ... Den var OK, manuset var ju lite om än mycket märkligt.Bonustrailer; "Wonder Woman":

0
pointer
Trailerdax: Kong - Skull Island
Skrivet 2016-07-25 13:09, av walter_iego

Det var på tiden vi fick en trailer nu. Ser trevlig ut!

2
pointer
Jag testar "Warface"
Skrivet 2016-07-25 11:48, av walter_iego

- Crytek Kievs lilla MP-pangare som släpptes år 2014. Jag tycker den är uppfriskande "ren" och liten i skala. Ibland orkar man inte med Battlefields kaos eller storlek, eller CoDs, ja, jag vet inte vad man ska kalla det spelet längre.

Warface är gratis på STEAM och innehåller MT, men det går bra att spela och jaga XP för att låsa upp bättre vapen. Det märks att de har fixat en rad bugfixar sedan jag testade det första gången, och allt flyter på bra.

1
pointer
Skyviewer
Skrivet 2016-07-22 15:53, av walter_iego

Om du som jag älskar att titta på högupplösta bilder från universums alla hörn, bör du besöka "DECaLS Browser" - som kan ståta med just detta. Jag upptäckte denna sida i samband att man nyligen gått ut och berättat (inte just den sajten), att astronomer hittat universums / solsystemets mitt (?)

Hur de klarade av den bedriften är något för matematiker att hugga sina tänder i; jag nöjer mig med den fantastiska tanken och vill gärna tro att det säkert stämmer:

LÄNK: http://goo.gl/9boc2e

Passa även på och gå till huvudsidan och kolla på fler kartor och bilder. Spännande ...

LÄNK: http://goo.gl/nXBfKs

8
pointer
Alien Covenant färdiginspelad
Skrivet 2016-07-21 17:46, av walter_iego

Ridley Scott och Co. meddelade idag att man slutfört inspelningen av nästa Alien-film och kan gå vidare till nästa steg i produktionen som ofta innebär slutförandet av FX (specialeffekter) och ljud, för att inte säga den viktiga klippningen. Hur manuset är, eller vad filmen kommer handla exakt om, är det ingen utomstående som vet något om, men det hindrar inte oss från att spekulera.

Jag tror vi kommer få besöka "Paradiset", som är den plats där ingenjörerna från "Prometheus" ursprungligen kom från. Jag föreställer mig att våra huvudrollsinnehavare landar på en högt utvecklad planet och inser för sent att de är illa ute när Xenomorpherna egentligen är en annan variant av människan (om möjligt).

Scott har sagt i intervjuer han vill göra fler filmer i serien, vilket troligen innebär att även denna film slutar med en cliffhanger.

Fler Alien-filmer är under begynnelsestadierna. Inte mig emot, tror man kan göra väldigt mycket med grundmaterialet.

3
pointer
Lifeswap
Skrivet 2016-07-20 16:43, av walter_iego

Allt är klart.
Inget förgås ...

Jag har minnen av oräkneliga spelvärldar och ibland korsar de varandra och skapar ett barn som existerar mellan verklighet och fantasi.

Lekfullheten får oss att minnas (?)

Vissa morgnar ser jag solen stiga i Sera och Jacinto City (Gears of War), bara för att upptäcka hur långa skuggor månen kastar i Tamriel (The Elder Scrolls) när natten och mörkret kontrollerar herraväldet.

I vissa fall delar fantasi namn med verkliga platser, och jag vet inte hur många gånger jag skjutit skurkar i New York (Max Payne) och jagat storvuxna män med eldkastare på ryggen (The Division).

Ofta önskar jag att påhittade platser var verkliga. Tänk en eftermiddag i Gotham (Batman) eller Metropolis (Stålmannen), eller varför inte kvällspromenad i City 17 (Half-Life) där Combinestyrkor letar efter en viss, glasögonprydd herre.

Värld efter värld har passerat, många har försvunnit, andra dröjt kvar. Jag undrar; har jag lämnat några spår? Sedan minns jag. Jag har nästan alltid varit den tyste, namnlöse hjälten. Vi tassar in- och ut mellan skikttunna membran, och söker nya horisonter att besöka ...

1
pointer
On the road again
Skrivet 2016-07-18 23:18, av walter_iego

Dessa två senaste dagarna spenderar jag i Astrid Lindgrens Värld i djupaste Småland, i Vimmerby. Familjens humör är på topp och bonusbarnen har hälsat på Emil, Pippi och Karlsson på taket.

Det känns som om alla barn i Sverige har något förhållande till någon- eller några av Astrids karaktärer. För mig har Ronja varit den mest intressanta, kanske har det att det finns en doft av fantasy i just den berättelsen.

Hur hon än skrev och vad hon än skrev, berörde Astrid små som stora, och det gör alltid bra berättare. Det känns inte längre nödvändigt att hon får Nobelpriset postumt för sitt författarskap. Hon kommer alltid vara en favorit.

5
pointer
Planet 3
Skrivet 2016-07-17 09:53, av walter_iego

Vi som mänsklighet har länge vetat om att jordens resurser är begränsade. Vi vet att vissa saker, säg olja, en dag kommer ta slut och att vi bör ha nya resurser redo om vi ska överleva på denna mycket gästvänliga planet. Några av våra mest finslipade sinnen ponderar över mänsklighetens dilemma varje dag, och det är nog ingen överdrift att påstå att det är en svår nöt att knäcka. Det finns många frågetecken att ta i beaktning när man letar lösningar på stora problem.

En av de stora frågorna rör befolkningsexplosionen. När är vi för många? Hur många människor kan det egentligen få plats, var ska vi få all mat från, hur ska vi kunna skörda jordens frukter utan att förstöra den? Hur ska vi hantera bostadsproblemen, de stora gliporna mellan olika länder; ska vi upphöra med vår slit-och-släng-mentalitet, eller ska vi försöka utbilda oss i att leva i harmoni med denna levande organism som jorden på alla sätt är?

Skulle det inte vara önskvärt med fabriker som renar luften istället för att smutsa ned den, skulle det inte vara trevligt om våra bilar producerade nyttoämnen istället för avgaser, skulle det inte vara trevligt med en värld som läkte sig själv, och vi förstod att ta hand om den?

Ett sätt att tackla många av våra stora problem, är att inse att vi inte har obegränsade resurser. Om vi intalar oss själva att vi "bara" har lite, är vi rädda om detta och tar hand om det. Som det är nu hackar alla länder sönder jordens innanmäte med stålklor och fiskar efter dyrbarheter långt utanför vårt räckhåll.

Detta förfarande blir tämligen absurdt när man inser att det bara handlar om att generera vinst för någon, någonstans som vill perpetuera detta habegär.

Vill vi leva på en planet av stål, eller en planet av grönska? För mig är det inget svårt val, men för att detta ska hända behöver jag ändra på mina egna konsumtionsvanor och mitt sätt att tänka, vilket inte är lätt när man är vuxen och har levt på ett speciellt sätt.

En välmående värld handlar inte enbart om klimatet, den handlar även om att dess invånare mår bra, och det skulle vara intressant att veta hur världen uppfattade sig själv, säg om 500 år.

Jag undrar om våra storstäder fortfarande finns kvar i framtiden, eller ligger de och pyr i askan efter något onödigt krig? Jag hoppas framtiden är så storslagen som vi vill att den ska vara. Jag hoppas blå himlar finns kvar, inte svarta rökmoln och svarta skyar som döljer stjärnorna vi en gång kom från.

LÄS MER: http://planet3.org

4
pointer
UbiStore skänker bort "Splinter Cell" (PC)
Skrivet 2016-07-13 00:24, av walter_iego

Titta in på denna sida under dagen (se länk), eller logga in på Uplay, så kommer spelet finnas tillgängligt att lägga till i biblioteket. Förra gratisspelet var inget mindre än: "Prince of Persia - The Sands of Time".

LÄNK: https://club.ubi.com/#!/sv-SE/ubi30

0
pointer
Call of Duty: Roman Wars
Skrivet 2016-07-12 09:48, av walter_iego

Spelet vi aldrig fick. Ta en titt:

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2016 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2261919
Senaste veckan: 5004
I dag: 257
FZ