IEGOCENTRIC
2
pointer
Ändrade planer
Skrivet 2016-09-23 15:28, av walter_iego

Ja, det må jag säga. Det var riktigt kul att ge ut en bok (Ett käril för nycker) och få massor av feedback från världens alla hörn. En återkommande fråga jag har fått är: "Why is it only in swedish?" - vilket har fått mig att tänka om lite i min bokutgivningsplan.

Nästa bok att ge ut på eget förlag blir således "Daylight Agony" vilken innehåller engelsk prosa och poesi. Sedan kommer jag ge ut del 2 av Interioris in via - "Utsikt från insidan", därefter blir det denna bok som kan skådas nedan:

Bild 1339965
Abyssus - Companion to the Future - Volume One


- en "guidebok" med illustrationer av mig med tillhörande berättelser om hur jag föreställer mig en inte alldeles för avlägsen framtid. Denna bok kommer jag nog inte släppa som ebok till en början, utan som riktiga, fysiska exemplar, men, allt är ju en kostnadsfråga. 50 illustrationer + tillhörande texter blir en bok på drygt 120 sidor.

Det är en spännande värld att kliva in i. Jag hoppas ni följer med.

Mer om detta vid ett senare tillfälle.

10
pointer
Appar jag inte kan leva utan
Skrivet 2016-09-22 10:50, av walter_iego

1. BankID - För att kunna navigera genom samhället på nätet.

2. Google Drive - För att spara allt man tycker är värt att spara (Har 1TB)

3. Google Maps - För att kunna hitta till avlägsna platser.

4. Nordea - För att kunna leva.

5. Screen Filter (Haxor Industries) - För skönare ljus på kvällen.

6. MightyText - För att kunna skriva sms via datorn som skickas via mobilen.

7. YouTube - För att kunna sova sött + allmän info om allting.

8. CCleaner - Fortfarande bästa verktyget för optimering på mobil och dator.

9. FX Camera Classic - Underbar som en dröm - fotoapp.

10. Twitter - Kommunicera med omvärlden.

11. Google Keep - För alla små anteckningar.

12. WunderList - Listor att dela med sambon.

13. Add-On Sms Backup - Som titeln antyder; sms-backup. Mailar XML-dokument till mig själv.

14. File Manager (ZenUI) - För att rota genom filerna.

15. Google Cast - Titta på burken det som finns i murken!

16. Greenify - För att optimera batteriet och stänga ned onödiga program.

17. Swish - För snabba betalningar.

18. E-mail TypeApp - Samlar ihop alla mailkonton.

19. Google Kalender - För att aldrig glömma födelsedagar och annat smått och gott.

20. ProtonMail - Krypterad mail för hela slanten.

21. Fast Scanner Pro - Grym liten app att foto fysiska bilder.

22. JotterPad - Skrivapp för författaren.

23. Stream Mate Pro - Strömma musik från Google Drive.

24. MX Player Pro - Bättre än VLC.

Vilka appar kan ni inte leva utan? Tipsa gärna.

5
pointer
Du kommer aldrig älska dig själv
Skrivet 2016-09-21 16:50, av walter_iego

- det påståendet skyltar samhället med precis överallt och hela tiden.

Tror du jag skojar?

Bild

(Kolla så fin man kan bli ...)

Så snart du öppnar ögonen på morgonen lägger du en kritisk blick på din kropp och konstaterar ett- eller flera av följande saker:

1 - Usch, jag borde gå ned i vikt.

2 - Usch, jag borde göra någonting åt bristningarna.

3 - Usch, jag är alldeles för smal / tjock.

4 - Usch, jag måste ta bort allt äckligt hår.

5 - Usch, varför har jag så korta / långa ben?

6 - Usch, min bleka hy är inte normal.

7 - Usch, om jag bara hade mindre veck på magen skulle jag ...

Bild

(Så här ser vi ju alla se ut under kläderna ...)

Framme vid spegel hittar du defekter enbart du har noterat:

- Näsan är krokig / sned / för liten / för stor.
- Du har konstig hållning och borde ligga på en sträckbänk i ett halvår.
- Kolla in den breda midjan, så kan man ju inte se ut?
- Fy vad hemsk frisyr, allting ser ovårdat ut.

När kläderna har åkt på är det fortfarande inte bra:

- Byxorna hänger på fel ställe.
- Magen är får stor / för liten - det existerar en grop där.
- Du har inga bröst / muskler som någon kommer notera.
- Din rumpa är fruktansvärt ful.
- Tänderna är gula.
- Ögonen har fel färg.
- Tungan är vit!

Till slut känns allt hopplöst och du undrar varför du ens existerar.

Kanske existerar du för att just du är DU. Kanske ska du inte vara på något annat sätt, men sådana insikter tjänar inte samhället några pengar på, därför är det mycket bättre om du är konstant missnöjd.

Jag ska inte sitta här och låtsa jag älskar min kropp, jag står ut med den, och är glad jag är frisk, men jag försöker att knuffa bort tankarna om att jag som person på något sätt skulle vara dålig. Det är en kamp för många, för de flesta - att lära sig älska sig själv, därför skulle det vara trevligt om man satsade lite mer pengar och intresse på att påminna människor att man faktiskt är OK som man är. Det händer lite då och då, men allt som oftast efter att något företag har fått dålig publicitet. Sedan är ekorrehjulet tillbaka och alla vandrar i samma spår.

3
pointer
Origin har uppdaterat sitt gränssnitt
Skrivet 2016-09-21 14:07, av walter_iego

- och jag känner bara för att gå och dricka en kopp the (té).

EA kommer aldrig kunna tävla med STEAM med sin lilla katalog, men det hindrar dem självfallet inte att försöka. Det är trevligt att de då och då ger bort spel (gratis är gott), men det händer inte så mycket på den fronten för att det ska locka till sig spelare.

Ni har väl inte missat att de nyligen (och kanske fortfarande), skänker bort alla DLC:er till "Battlefield 4"? I nuläget funkar väl spelet som det ska, men det var en annan femma när det nyss släpptes.

Nu ska jag inte vara en sådan dysterkvist, snart kommer ju "Dishonored 2", men jag kommer ju hellre vilja spendera tid med Junior när han väl bestämmer sig för att komma ut till oss.

5
pointer
Trailerdax: Passengers
Skrivet 2016-09-21 06:05, av walter_iego

Chris Pratt och Jennifer Lawrence har skoj på rymdskeppet Avalon när de vaknar upp 90 år för tidigt på väg till en okänd destination, men allt är inte vad det verkar vara.Jag är lite imponerad över att de lyckats frångå det typiska, generiska rymdskeppet med sina avlånga korridorer.

3
pointer
Hysteriska fruntimmer
Skrivet 2016-09-19 22:44, av walter_iego

Mansgrisar är inte ett utdött släkte. De finns i varje segment av samhället och dyker fram när man minst anar det. Allt som oftast häver mansgrisen ur sig invektiv för att dölja sina egna tillkortakommanden. När han får på näsan för att han glömt göra något, exempelvis hämta barnen på dagis, eller inte orkat göra någon typisk, manlig handling i vardagen, är det lätt att han vräker ur sig ord som kärring, eller skata.

Dessa ord kan man kanske spotta ur sig med en viss affektion till partnern, men det är inte OK att kalla sin bättre hälft för "hysterisk", detta av ett par anledningar. Vi vänder oss till historieböckerna.

Bild

Förr i världen led kvinnor ofta av en åkomma som kallades för "hysteri". Dåtidens lärda förstod inte att sammankoppla denna psykiska åkomma med den fysiska kroppen, och betraktade "sjukdomen" till en början som en neuros som kunde väcka ångestväckande impulser. Vad det handlade om i själva verket var undertryckta sexuella känslor som kvinnor varken fick tala om eller visa för någon.

Problemet med den kvinnliga hysterin var omfattande under många tusen år, men den fick sitt genombrott under den Viktorianska tiden i England, då landet, och alla dess områden - befann sig i en industriell revolution och ett sällan skådat uppvaknande. Trots att samhället i stort progredierade (gick framåt), gick det mycket långsammare med de mänskliga behoven och kartläggningen av människans sexualitet.

I slutet på år 1859 fanns det en icke namngiven "kroppsmanipulatör" som hävdade att var fjärde kvinna i världen led av denna hemska neuros och kunde presentera en omfattande mapp på drygt 80 sidor med detaljbeskrivningar på olika symptom. Några av dessa innefattade sömnlöshet, plötsliga röda kinder, varm panna, yrsel och illamående, andningssvårigheter, koncentrationssvårigheter, spasmer i muskler, oförklarligt dåligt humör, dålig aptit, huvudvärk, vanföreställningar m.fl. Idag kallar vi inte dessa symptomer för neuroser, utan för kåthet.

För oss som lever idag låter det fullständigt absurt att man skulle kalla en kvinnas lustkänslor för neuroser, men för ett par hundra år sedan var det inte accepterat att kvinnor hade sådana känslor. På sin höjd skulle de ställa upp och tillfredställa sin man när han så helst behövde. Om de av en händelse råkade gilla proceduren fanns den allrådande moralen och gudstron där som såg till att kvinnorna led helvetets kval och fick antingen ångest eller djup depression på köpet.

Under den Viktorianska tiden förstod man i grund och botten vad hysterin berodde på, men lät det enda botemedlet mot åkomman vara outtalat. Vissa läkare använde sig av "bäckenmassage", för att hjälpa sina patienter, vad de i själva verket gjorde var att stimulera kvinnornas könsorgan med händerna och fingrarna. Efter en stunds "behandling" fick majoriteten av kvinnor en s.k. "hysterisk paroxysm" som fick deras kroppar att skälva av välbehag. Idag kallar vi denna händelse för en orgasm.

I början på 1870-talet förstod läkarna att de inte kunde klara av den massiva ström av kvinnor som alltid stod i kö och väntade på att få behandling, så man började spåna på idéer som skulle kunna hjälpa dem med svåra patienter, dvs. kvinnor som hade svårt att få orgasm. Att informera gifta par, eller gifta män, hur de kunde tillfredställa sin kvinnor, var något som aldrig kom upp i något samtal.

Det tog ett par år och massor av experimenterande, men år 1873 i Frankrike hade man en fungerande vibrator som hade testats på mentalt sjuka kvinnor i ett sinnessjukhus. Läkarna utbildades i den fina konsten att "vibrera" och kunde framkalla paroxysm mycket lättare med det nya verktyget.

När år 1899 gled över till 1900-talet, blev vibratorerna ett nytt hälsofrämjande verktyg som vem som helst kunde köpa till sitt hem. Vid det här laget visste ändå alla vad läkarna sysslade med, så det var dags att gå vidare.

Kvinnor som aldrig får orgasm är fortfarande ett stort problem idag, men nu använder man sig inte av en påhittad diagnos, utan förstår att god kännedom av den egna kroppen och sexualiteten är det enda som kan lätta symptomen.

Kalla därför aldrig en kvinna för hysterisk. Samhället är redan fullproppat med förakt så det räcker.

3
pointer
Det som en gång var
Skrivet 2016-09-19 15:18, av walter_iego

Det är sommar. Året är 1987. En kompis står på balkongen och håller upp tre VHS-band med sliten text på. Han skriker ut mot gården så att rutorna dallrar:

"JAG HAR ALLA STAR WARS-FILMER NU!"

Min avundsjuka vet inga gränser. Själv har jag hyrt filmerna så många gånger att min styvfarsa tror jag en dag kommer bli astronaut, men jag har större planer än så. Jag vill bli en Jedi med allt vad det innebär och har även täljt fram en egen ljussabel i kräkgrön färg.

"Skåda! Dess namn skall vara Detatooine Evert!"

Självfallet sker inget sådant. Tiden bara rullar på och helt plötsligt är det sensommaren år 2016. Jag sitter vid ett skrivbord och knackar fram text på ett billigt "tangentboard" från Clas Olsson. Det är plastigt och låter som en katt med våndor. Det symboliserar hela samhället och min plats i det:

Människa.
Kod: 6.023.033
Version 2.3
OS: Error 1337


Jag funderar över vår slit-och-släng-mentalitet och tycker det är frapperande att saker och ting inte har längre förbrukningstid än vad de har. De enda prylar jag har som räknar 20+ år är verktyg och ... Ja, det är nog bara vektyg som håller tidens tand.

Vid eftertanke har jag faktiskt också böcker som är ganska gamla, och kläder, men inga tekniska prylar. Nu sitter jag nog och ljuger. Jag har någon miniräknare från Casio gömd någonstans, men jag tror den fastnade i en svår ekvation när jag gick i nionde klass, och har fortfarande inte lyckats tankenöten.

Ni minns säkert alla VHS-spelare, Walkmans, MP3-spelare. Ni minns säkert också bluetooth-manicker som man bara var tvungen att ha eftersom tiderna dikterade det. CD-brännare med allehanda hastigheter var också mycket på modet förr i världen, så även blu-ray spelare, men allt fasas ut av tiden, och det enda som återstår är den ständiga utvecklingen till något vi inte riktigt vet vad det ska bli.

När jag sneglar på författaren Justin Cronins böcker om flickan Amy (Flickan från ingenstans), föreställer jag mig en ödelagd värd där allting håller på att vittra bort, precis som våra minnen om det som en gång var.

Jag gillar att minnas tillbaka, men jag blir lite besviken på mig själv att jag inte har kvar min ljussabel i träd kvar. Den tog ju någon vecka att producera. Jag antar jag bara slängde den på tippen och glömde bort den, tills nu.

Tillåt mig att skaka på huvudet åt dessa dumheter, men samtidigt känna en viss fascination över dessa underbara, märkliga och absurda tider vi lever i - där död och framsteg går sida vid sida och vi håller på att utvecklas till en mänsklighet som har svårt att blicka bakåt och minnas var vi en gång stod.

4
pointer
Har du OCD?
Skrivet 2016-09-19 07:18, av walter_iego

Enligt det här testet har jag det:

LÄNK: https://goo.gl/W3IQOv

Bild

Skämt åsido (testet var inte helt och hållet seriöst). Det finns människor som har riktigt stora besvär av det här. Människor som inte kan lämna sina hem om de inte kollar dörrarna 30 gånger, människor som måste tvätta händerna varje gång de rör något, människor som måste ut på nätet och kolla FZ massvis av gånger varje dag (?)

Saxat från nätet:

"Tvångssyndrom (Obsessive Compulsive Disorder = OCD) innefattar tvångstankar eller tvångshandlingar. Tvångshandlingar är det mest typiska och är vanligen lätt igenkännbara. OCD kategoriseras tillsammans med tvångsrelaterade störningar i DSM-5 där också samlarsjuka, exkoriationssjuka (skin-picking), trichotillomani (hair-pulling) och dysmorfofobi ingår.

Tvångstankarna och/eller handlingarna skall förekomma minst en timme per dag, eller upplevas som väldigt påfrestande, eller medföra att personen fungerar sämre i vardagslivet, för att diagnosen skall kunna ställas. Det är vanligt med flera olika typer av tvångstankar/tvångshandlingar hos en och samma person. Förmågan att själv inse det orimliga i tvånget varierar mellan olika individer ...
"

Det var intressant att texten nämner samlarsjuka som en av symptomen på denna sjukdom. I ungdomens dagar var jag ganska besatt av att samla serietidningar. När hela samlingen förstördes av en översvämning i källaren släppte "begäret".

Känner du igen dig?

3
pointer
Sommaren ...
Skrivet 2016-09-17 04:47, av walter_iego

- den är som en strandad val med uppspänd buk som väntar på nådastöten i form av en kallare säsong. Jag tror den anländer om ett par veckor; som ett spjut kastat av någon vädergud berikat med all den kyla vi har vant av oss. Onekligen kommer den perforera den bubbla av ljus vi levt i de senaste månaderna och skaka liv i oss. Jag ser redan för mitt inre öga hur höstkläderna plockas fram och värmeljusen från IKEA tar sin plats i svenskarnas vardagsrum.

Har det inte varit en fantastisk sommar?

Har vi inte skrattat och gråtit, har vi inte älskat och förlorat, har vi inte lärt oss något nytt om allt det som omger oss? Jag själv har mycket att vara tacksam för och är redo.

11
pointer
Varför jaga acheivements?
Skrivet 2016-09-16 11:26, av walter_iego

Häromkvällen raderade jag massor av spel från mitt STEAM-bibliotek. Jag kände att jag aldrig någonsin kommer vilja spela dem, tyckte även att majoriteten av de raderade spelen inte ens var värda att spara till mina bonusbarn.

Tekniken springer iväg med rasande fart, och det vi en gång tyckte var magiskt, tycker dagens barn och ungdomar är meh, detta med all rätt. De har sina referensramar och erfarenheter, vi har våra. Jag har en känsla att konsoler och modermodemsmaskiner har en sekundär plats i nya gamers hjärtan. De föredrar spel på sina plattor eller i sina mobiler. Jag själv rynkar på pannan inför dessa djävulens verktyg, men förstår varför de är beroende framkallande. Vem vill inte fly från sitt liv lite då och då? Jag lever dock med dispositionen att verkligheten är mycket roligare än någon spelvärld, därför lägger jag inte någon tid på dem idag.

Just precis i STEAMs barndom, var det spännande att lägga till spel efter spel. Idag ser jag denna samling med andra ögon. Den skallige man som skrämmer vettet ur mig varje morgon i spegeln är lite klokare nu på sitt 43:e år, och tur är väl det.

Apropå spelsamlingar. Jag kunde inte undgå att märka att jag enbart har ett "perfekt" spel, som STEAM kallar det i min samling. Jag har ingen aning vilket detta spel, men jag misstänker det är ett spel med mycket få acheivements. Varför jagar vi dessa egentligen kan man undra, de tillför inte något annat än mer slöseri av tid. Har man plöjt genom "Doom" två gånger, vill man, orkar man - nog inte en tredje gång enbart för att få en liten, söt bricka på 200 x 200 px med något klotter på.

Kanske är jag för gammal och trött, halt och bitter, orakad och ful för att förstå tjusningen idag, men jag ser saker ur ett annat perspektiv idag (?)

Något annat som får mig på synnerligen dåligt humör är bossfighter. Dessa tornar då och då upp sig som mögelostar man måste ta sig förbi för att kunna avancera. Allra oftast ger jag upp och kommer tillbaka någon vecka senare, andra gånger, raderar jag skräpet (I am looking at you Darksiders).

Äsch, nu ska jag inte sitta här och spy galla. Solen och lunchen lockar. Dags att få lite mat i magen -

"Acheivment Unlocked= Feed the monster!"

Shat app!

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2016 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2297047
Senaste veckan: 8313
I dag: 554
FZ