IEGOCENTRIC
3
pointer
Mannen med de röda kalsongerna
Skrivet i dag, 11:56, av walter_iego

Sean Connerys mest berömda, av fel orsak, film ... Se den vidunderliga trailern från år 1974.Bild

5
pointer
Hatar du Google+?
Skrivet i dag, 02:06, av walter_iego

1. Logga in på ditt Gmail e-mail konto

2. Följ den här länken: http://goo.gl/nHL92M

3. Klicka på det blå fältet där det står: "Delete my Google+ profile"

4. Bocka för de viktiga fälten (två, eller tre stycken)

5. Godkänn att din profil raderas

Bli inte rädd att det inte står Google+ längst uppe på sidan, man tror att det gäller hela Gmail-profilen, vilket det inte är. Jag har raderat G+ från alla mina konton nu och helt plötsligt blev världen mycket lättare att andas i.

När du loggar in första gången igen på ditt Gmail konto vill deras automatiska decepticon direkt få dig att skapa nytt G+-konto igen. Ladda då bara om sidan igen så ska det vara löst.

4
pointer
En världsomsegling under täcket
Skrivet i går, 18:41, av walter_iego

Horisontalläge ...

Fötter utan strumpor ...

Smulor på täcket, en gapande tom tallrik på sängbordet bredvid. Fönstret öppet; ljudet från fåglar, ljuset som sipprar in; skuggor som rör sig över väggarna, illusioner av en värld utanför som ständigt är i rörelse.

Min antropomorfa lekamen slingrar sig ovanpå lakanet som en törstande beduin. Det finns inga kameler i sikte, inte ens ett vattenhål, bara en papperskorg som är fylld till bredden av aluminiumburkar och snaskpapper.

Hur kunde nedbrytningen av den mänskliga själen gå så fort?

Bovarna i dramat heter socker; HBO, Hästens och kexchoklad ...

Det är som det är. Det är bara att "kliva ut", och sedan in igen, men först på med byxorna, med glasögonen, med peruken av stålull och skorna med stålhättor. Det är inte längre krig i Europa, förutom i sinnet.

Winston Churchill sa en gång något mycket modigt och inspirerande.

"We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender ..."

Äh ...

Jag kan rädda världen en annan gång. Just nu vill jag bara försvara min säng till vilket pris som helst. Rent hypotetiskt kan jag ha kuddkrig vid båda sängkanterna, men jag hissar vitt flagg och biter i en morot.

4
pointer
Smygläsande Google
Skrivet i går, 11:53, av walter_iego

När man "skriver på" Googles användaravtal när man använder tjänsten Gmail, har det visat sig att de "läser" privatat mail via en automatisk process.

Saxat från nätet:

"Our automated systems analyze your content, including emails, to provide you personally relevant product features, such as customized search results, tailored advertising, and spam and malware detection. This analysis occurs as the content is sent, received, and when it is stored ..."

Nu förstår jag varför mina andra Google-ansluta konton visar reklam med förhoppningen att jag ska köpa häcksaxar och trädgårdsslangar, gödsel och små Bonzaiträd (Carissa macrocarpa) att ha att leka med på fritiden.

Smygläsandet känns inte trevligt. Tänk om jag hade haft en vän som var svårt deprimerad och behövde stöd och råd, skulle jag då fått reklam om att köpa antidepressiva läkemedel till denne?

Ingenting verkar heligt längre, vilket får mig att undra om det finns mailtjänster som verkligen är privata?

KÄLLA: Thenextweb.com

4
pointer
What am I thinking?
Skrivet i går, 09:03, av walter_iego

Bild

4
pointer
Världens bästa farsa (?)
Skrivet 2014-04-13 11:19, av walter_iego

Daniel Hashimoto jobbar på Dreamworks och gillar CGI, det gör även hans son.

16
pointer
Sällskapslekar från förr
Skrivet 2014-04-12 13:48, av walter_iego

Idag sticker solen fram sitt vackra tryne och man blir nästan glad i kropp och själ. Varför inte samla ihop en grupp vänner, hyra en båt och bege sig ut på havet och ha lite sällskapslekar och en trevlig picknick?

Jag och mina vänner är väldigt förtjusta i sällskapslekar från förr. De senaste åren har vi tagit till sjöss i en liten roddbåt i den arla vårvärmen och kastat ankare där det varit som djupast, exempelvis bredvid en av pelarna vid Öresundsbron. Väl framme på plats har vi lekt leken "det kortaste strået" där den som förlorar fått välja ett av flera "bestraffningar". Icke att förglömma att allt detta bara är på lek.

En av de mest populära bestraffningarna har varit kölhalning, en gammal klassisk maritim företeelse som först tog sin början på 1600-talet bland meniga besättningsmedlemar från olika Europeiska örlogsflottor.

Samma procedur som de genomförde för flera hundra år sedan gör vi idag också, dvs. binder händerna och fötterna på personen som är med i leken och kastar ut "hen" i vattnet, för att sedan dra vederbörande ett par gånger under båtskrovet, antingen från reling till reling, eller från akter till stäv. Detta funkar dock bäst om man leker på en större båt.

Bild

"Min tur, min tur!" Conny vill alltid vara först i vattnet ...

Förr i världen hände det att folka drunknande eller fick lemmar avslitna, idag är vi betydligt mer försiktiga och har innan utgången till havs smörjt in skrovet med smör. Att bli borstad på ryggen under vatten är riktigt trevligt, det säger i varje fall de lärda.

Kölhalning inom flottan avskaffades år 1853, men det är fint att gamla traditioner får leva vidare.

Vilka slags sällskapslekar brukar du och dina vänner sysselsätta er med?

4
pointer
En försvunnen timme
Skrivet 2014-04-11 10:00, av walter_iego

Likt en skånsk variant på Indiana Jones, vaknar jag upp i en kall grotta med spindelväv, spetsade kranium, nedfläckade boxershorts och en och annan pygmé som står och skriker över kall soppa bredvid en falnande eld. Alla är griniga och hungriga och ingen förstår vad de har där att göra, allra minst jag.

Egentligen är jag inte vaken. Jag drömmer att jag har vaknat, och befinner mig just på randen mellan dröm och medvetenhet, vid den s.k. "drömhorisonten" där alla möjliga intryck och förlupna tankar från det vakna livet har samlats och börjat påverka varandra.

Ibland har dessa intryck varit mycket behagliga (det finns en flygvärdinna i en av dessa drömvärldar som nickar och håller med), andra har varit jobbiga, ibland på gränsen till mardrömmar som har lämnat mig kallsvettig och huttrande i morgonens tidiga ljus. De har alla, på var sitt sätt, speglat någon tankegång eller oro i mitt inre. De tankar jag medvetet försökt att trycka undan i vaket tillstånd har dykt upp i drömmarna, och tvärtom. Hur mycket man än försöker går det inte att fly från sig själv; vilket är bra.

Bild

Den välkände psykoanalytikern Sigmund Freud (1856 - 1939) hängav mycket av sin vakna tid åt just drömmar och deras betydelser. År 1900 släppte han boken "Die Traumdeutung" (Drömtydning) och satte griller i huvudet på folk som började tro de var helt galna, vilket de inte var. De hade helt enkelt aldrig funderat över själslivets enda sätt att kommunicera med värdkroppen och var därför uppskakade.

Drygt 115 år senare ger vi drömmar lite större plats i våra liv, men i grund och botten har det alltid handlat om att det centrala nervsystemet försöker plocka näring från allt det vi upplevt och allt det vi fantiserar om. Fysiologiskt sätt är drömmar en sorts träning där vi skickar information fram och tillbaka mellan hjärnhalvorna. Detta skulle kunna förklara varför jag ibland känner mig utmattad trots att jag sovit tio timmar.

Enligt Freud glömmer vi våra drömmar väldigt snabbt så snart vi vaknar, eller släpper dem medvetet eftersom vi inte har någon nytta av dem. Jag tror inte riktigt på det där sista. Jag tror drömmar definierar vårt "inre jag". Vissa människor är helt enkelt mer benägna att vara realistiska än andra och upplever det som är framför dem mycket viktigare än det som hjärnans nerver trollar fram.

I glipan mellan vintertid- och sommartid upplever i varje fall jag att den försvunna timmen som vi kastar bort för att flytta fram klockan berövar oss 60 minuters drömtid. Just därför drömmer jag ofta om grottor; jag har ju inte tid på mig att hinna ut till stranden, doppa tårna i vattnet och omfamna solen.

Vad pygméerna anbelangar, tror jag helt logiskt att det handlar om huvudjägare från Amazonas. Doften av cornflakes och mjölk kan få dem att lämna urskogen har jag hört.

3
pointer
The Last of Us: Remastered - trailer
Skrivet 2014-04-10 23:20, av walter_iego

Gör dig redo för 98% snack och sedan ett par gående giraffer ...

2
pointer
Benbrytarfilosofi
Skrivet 2014-04-10 19:13, av walter_iego

Jag är halvvägs genom säsong 3 av "The Sopranos", när det slår mig hur annorlunda alla våra världar är. Vissa människor lever bara för dagen, andra planerar sina liv ned till minsta detalj. Vissa utnyttjar systemet, rånar, stjäler och tar hela tiden vad de vill ha utan att bry sig om konsekvenserna eller vem de sårar under vägen. Andra bollar med sitt samvete och tänker ständigt efter före innan de gör något.

Alla dessa olika världar vittnar om en nära förestående subversiv mänsklighet (självimploderande mänsklighet), men ändå finns vi kvar här på jordklotet med alla våra fantasier, nycker, drömmar och behov. Det förefaller nästan vara så att vi är kackerlackor som vandra upp och ned för ett nybakat bröd och luktar efter en svaghet i skorpan.

Dessa tankar låter aningen pessimisstiska, men manusförfattaren till The Sopranos, David Chase - hymlar inte med sin kritik eller sitt förhärligande av de mörkare sidorna av samhället, vilket faktiskt är befriande. Maffiosos är också människor, men de lever i en verklighet som är tämligen omskruvad. När vi vanliga människor bryter mot lagen, är det oftast de underförstådda, mänskliga reglerna vi förbiser. Ibland har vi ingen ork eller energi att vara goda och ärliga och behöver tänka på oss själva. Är det så farligt? Egentligen inte, bara man inte låter det gå för långt, som en viss Tony Soprano (R.I.P. James Gandolfini).

Idag har jag och sängen varit "ett". Vi är som Romeo och Julia på ett hav av gelatin och jordnötsringar. Det enda som har fattats har varit ett regn med smak av cola-light eller påskmusk. Apropå påsken, den slår till med full kraft nästa lördag. Jag kommer göra som föregående år och skippa den helt och hållet och inte lägga en enda krona på att köpa massa trams i plast och skänka till nära och kära. Jag tycker vi drunknar i onödiga prylar som det är, vi behöver inte tio miljoner äggkartonger till att lägga på tippen. Men känner jag vårt överkonsumerande samhälle rätt, är det inget vi ryggar tillbaka från.

Midsommar, där är en helg att fira. Sol, värme och glass i stora lass. Måtte den komma kvickt.

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1351217
Senaste veckan: 8625
I dag: 917
FZ