IEGOCENTRIC
14
pointer
Rapport från dejtingfronten: Epilog
Skrivet 2015-10-07 19:41, av walter_iego

Förra året, och i början på det här året, tvingade jag er genomläsa (jag vet inte hur många A4-sidor det egentligen var) - mina erfarenheter om dejtingsajter och alla de tankar som poppade upp i mig när man sökte efter en bättre hälft / en älsking / en vän / en själsfrände, helt enkelt en person som får färgerna i världen att lysa mer och betyda mer.

Jag vandrade omkring, med handen på hjärtat - i tillvaron rätt desillusionerad i många, många år och trodde jag hade koll på hur saker och ting funkade. Det är rätt vanligt att man som "sökare" förlorar gnistan efter en tid och helt enkelt slutar tro och hoppas. Om man har blivit besviken många gånger i rad och aldrig känner att det går framåt, då är det enkelt att bli missmodig. När drömmarna stiger mot skyn bara för att aldrig synas igen, då är det värre, då kan man tala om bitterhet eller uppgivenhet; känslor som ingen på något sätt mår bra av.

Jag hade tur. Jag hann aldrig bli bitter, men kunde känna mig uppgiven. Jag försökte resonera mig fram genom mörkret:

"Det blir bättre nästa gång; nästa möte kommer bli speciellt, nästa kvinna kommer tycka och tänka, och kanske titta på världen på samma sätt som du."

Detta hände aldrig ... tills nu. Och det är därför jag skriver de här raderna.

Just som jag slutade leta, precis som alla skrönor säger, fanns hon där. Hon såg mig, förstod mig, ville lära känna mig, och känslan var ömsesidig. Det som växte fram var ... obeskrivligt vackert. Det förändrade mig och väckte liv i mig.

Jag har lämnat dejtingfronten, vem vet, kanske för alltid, kanske bara för en tid. Det viktiga är att horisonten inte ter sig lika oigenomträngligt svart. Där bortom töcknet väntade någon jag inte visste om. Jag är glad hon hann i fatt mig.

Nu vill ingen av oss släppa taget.

Jag ville bara berätta det.

6
pointer
Volkswagen har inte bara dåliga bilar
Skrivet 2015-10-06 11:56, av walter_iego

Den här verkar rätt så rejäl ...

Bild

Det hade varit kul att få köra fordon i Fallout 4, eller?

2
pointer
Far Cry Primal (?)
Skrivet 2015-10-06 01:18, av walter_iego

Vi ska tydligen till stenåldern mina damer och herrar.

Bild

Enligt virriga källor på nätet ska det inte röra sig om "Far Cry 5", snarare ett sidospår som "Blood Dragon". Det senarenämnda har jag på Uplay, spelade ungefär 30 minuter, men blev ganska snart uttråkad. Vet inte varför. Det kan ha att göra med att det finns en hårfin gräns mellan att hylla en spel / filmgenre, och göra sig lustig över den.

"Kung Fury" hittade rätt balans, men det är en konst som allt annat, som typ att gå och lägga sig i rätt tid.

Natti, natti.

5
pointer
Fallout New Vegas är svårt
Skrivet 2015-10-05 17:02, av walter_iego

Testar att spela "Fallout New Vegas" igen på PC efter en viss tids avbrott. Har installerat ett par moddar, allting flyter på, men eftersom jag bara är på level 6, är riktigt svårt periodvis. Som med alla Fallout-spel är det ett helt företag att sätta sig in i världen, och tyvärr är kartfunktionen inte helt optimal. För det mesta gissar man, går i en riktning och får en pil i knäet, sedan får man börja om.

Det känns som om Obsidian skapade det här spelet i slutet på 1990-talet, men det kom ju långt senare. Råheten från tidiga FPS-finns här, så även svårighetsgraden, och det är riktigt kul, stundvis.

Det ska bli kul att testa Fallout 4, men jag misstänker att det kommer vara en stor skillnad, får man säga mer riktat åt helg-spelaren (?)

Nåväl. Tillbaka till dammet ...

8
pointer
Hatten är din!
Skrivet 2015-10-05 10:53, av walter_iego

Helgen är över, kylskåpet är fullt av gurkor, jag vaknar med skor fulla av regnvatten, men är glad ändå. Den här Måndagen känns uppfriskande vital, som en komet full av koffein och kanel (?)

Hmm.

Tittade på Twin Peaks i helgen, man blir nog lite konstig.

Trevlig start på veckan, OK? På återseende lite senare idag.

2
pointer
Square Enix gör en rosa pudel
Skrivet 2015-10-01 17:12, av walter_iego

Kommer ni ihåg denna:



Det var en riktigt äcklig förbokningskampanj som inte föll någon i smaken. Idag, eller för något tag sedan, insåg de att det vore smart om man lyssnade på kritiken, och har nu dragit tillbaka kampanjen helt och hållet.

Saxat från nätet:

Bild

Kontentan? Bla ... bla ... bla ... vi ville spelare skulle få en unik möjlighet att bla ... bla ...

I vilket fall som helst, kommer alla spela spelet samma dag, ingen får förtur. Vad det gäller DLC:er och dyl, dyker det säkert upp sådana ändå.

KÄLLA: Kotaku

5
pointer
Litar du på Metacritic?
Skrivet 2015-10-01 13:37, av walter_iego

Både ja och nej, om du frågar mig. Ibland hade man önskat att man kunde filtrerar "förståsigpåarna" lite mer, och det är precis vad den nyöppnade sajten "OpenCritic" lägger extra tryck på.

Saxat från deras hemsida:

"OpenCritic is a review aggregator for video games. We gather game reviews from across the internet and bundle them together on a single game page. By bringing in several different critics and publications, we hope that consumers can get a more complete picture when deciding whether or not a game is worth their time or money."

(Aggregator= en sajt på nätet som uppdaterar sitt innehåll kontinuerligt.)

Det låter inte så sexigt kanske, men intentionerna verkar bra:

"Transparency.
No hidden weightings. No black-box processes. All standards and calculations are publicly verifiable.

Customization.
Gamers can create their own personal score by customizing which publications they trust. And critics can submit edits to both their score and quote at any time.

More than a number.
We aggregate all reviews, not just numerical ones. We also want to show the human side behind the review and score, with our first step being to display the author.

Gamers first.
We are committed to continuing development in the review aggregation space and want to engage the gaming community to decide which features to build next.
"

Vi får väl se om det blir en kraft att räkna med, sajten har i varje fall öppnat nu:

http://opencritic.com

5
pointer
Empress - These Demons
Skrivet 2015-10-01 12:50, av walter_iego

OBS! HELA DET HÄR INLÄGGET ÄR REKLAM OCH RYGGDUNK TILL HÅRDROCKARE!

När min favoritkund "Empress" släpper debutsingeln (med min illustration och logotyp), måste jag ge dem lite plats i bloggen. Fet produktion av Studio Crusner och vasst solo av Magnus Lervik.

Fukey yeah!

7
pointer
UbiCrap
Skrivet 2015-09-30 12:25, av walter_iego

Bild

Jag gillar Assassin's Creed-spelen, faktiskt. De har en spännande berättelse i grunden, är både snygga att se på och trevliga att spela och har intressant mekanik. Visserligen har de nyare spelen haft tekniska problem, men de har ändå varit njutbart att spela.

Det som däremot är ett större problem är organisationen UbiSoft, för att inte säga deras undermåliga support och hur de hanterar sina spel i sitt system. Spelnycklar som köps på andra sajter, registreras inte som de ska, och DLC:er är inkorporerade på ett mycket klumpigt sätt och förklaras aldrig hur de ska installeras.

Tur att vi har internet idag.

Jag vet inte hur många gånger jag köpt ovannämnda spelserie, men jag har spelen på flera olika plattformar och sajter, STEAM, Gamergate och Uplay. På de andra sajterna har det funkat bra, men inte på Uplay. Den är en styggelse trots ett uppdaterat gränssnitt.

Häromdagen köpte jag DLC:et "The Lost Archive" till "Revelations". Använde mig av köpknappen i klienten. Efter relativt snabb procedur med fleratalet inloggningar, var DLC:et köpt. Jag fick bekräftelsemail att det var köpt, men ingen information om hur man installerar det.

Man tror ju att det ska "låsas upp" automatiskt. Men icke. Fick ingen nedladdningslänk eller spelnyckel.

Mailade supporten som svarar efter ett par dagar. De skickar med en nyckel, men förklar inte var man ska mata in den. I klienten eller inuti spelet. Testar först klienten, men det funkar inte. Försöker hitta det i spelets meny, och hittar det efter en stund. Nycklen matas in och bekräftar att jag nu har DLC:et.

Jag går tillbaka till menyn i spelet, men där finns inget DLC.

Stänger ned klienten, startar om. I Uplays klient står det fortfarande: "Buy DLC". Det är med andra ord inte registrerat i systemet att jag har köpt DLC:et.

Surfar runt på nätet och läser att DLC:et ska installeras via en .exe-fil. Det laddas med andra ord inte ned när man installerat spelet.

Söker genom mailen från UbiSoft, det står ingenting om något ska laddas ned, bara "låsas upp". Eftersom jag inte vill spela om ett par dagar, jag vill testa det nu, får jag leta detektiv på nätet och hittar en snubbe som har haft samma problem som mig. Rättare sagt, många har samma problem som mig. Spelnyckeln låser inte upp DLC:et, de hittar inte det i menyn, UbiSoft svarar inte på mail.

Många spelare rekommenderar att man letar upp DLC:et på nätet, och jag gör just så. Hittar exakt rätt filnamn, skiver in det i Google, får länk till en molnsajt, laddar ned det, installerar. Startar spelet, i menyn står det:

"The Lost Archive".

Jag kokar té, kavlar upp skortärmarna och har inget dåligt samvete.

"Life finds a way ..."

6
pointer
CERN fyller 61!
Skrivet 2015-09-29 12:10, av walter_iego

Grattis!

Bild

Bygget påbörjades år 1955, och i dag vet vi hur viktigt det har varit för vår förståelser över hur pizzor och svarta hål fungerar.

Bild

Bild

Bild

Idag är det ju lite större ...

Bild

Bild

Undrar om det är här Gordon Freeman håller hus någonstans?

Om du undrar vad ordet: "CERN" betyder, är det helt enkelt en förkortning för: "Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire".

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2041374
Senaste veckan: 7184
I dag: 402
FZ