IEGOCENTRIC
2
pointer
Allt börjar med vatten ...
Skrivet i dag, 13:04, av walter_iego

ESA (European Space Agencey) släppte nyligen den här trevliga kortfilmen som heter "Ambition" för att rikta uppmärksamhet mot sin verksamhet på jorden, och i rymden. Inom kort kommer man försöka landa på en komet för att på så vis ta reda på vad som gömmer sig i den is som flyger om kring i universum.

0
pointer
Demonoir
Skrivet i dag, 01:02, av walter_iego

Ännu en natt med ögonlock tunga som klippor;
händer öppna
som om de famlar efter luft
men bara fångar skuggor.

Ännu en tanke vandrar ut i natten,
förbi de slumrande stadsljusen,
de tomma parkeringarna
och de håglösa gestalterna
i mänskliga förklädnader.

Kanske kan gryningen släcka hjärtat
som håller på att brinna ut;
ta med svarthetens tyngd
och lägga det i en annan eld?

Inga gåtor besvaras denna natt,
förutom den outsagda;
mörkret har alltid ett slut ...

Bild

0
pointer
Freak of the Week
Skrivet i går, 21:40, av walter_iego

Fantastiska "Freak Kitchen" med en animerad video till låten "Freak of the Week" från nya plattan "Cooking with Pagans". De finansierade videon med hjälp av Kickstarter. Jag tycker resultatet blev riktigt bra.

Vad jag har förstått har Mattias "Ia" Eklundh fixat ihop en ny 8:a strängad Caparison (Applehorn 8). Rena rama gitarrporren.Bild

0
pointer
Trailerdax: In the Heart of the Sea
Skrivet i går, 21:03, av walter_iego

THOR kastar metallkostymen, sticker ut till havs och jagar valar, yeah! Filmen är regisserad av Ron Howard som det har varit lite tyst om de senaste åren.

0
pointer
Triple-X
Skrivet i går, 20:26, av walter_iego

Jag köpte nyligen spelen:

1. Shadow of Mordor

2. Alien Isolation

3. The Evil Within

- till PS4:an, och jag är överraskad hur bra alla spelen är faktiskt. Shadow har den väl beprövade mekaniken från AssCreed i ryggen samt "Nemesis-systemet" (ett sätt att fördjupa maktkampen i spelet) + en intressant spelvärld med mycket bra röstskådespeleri ...

Alien är mörkt, atmosfäriskt och filmiskt på det sätt att miljöerna är helt och hållet trovärdiga. Xenomorphen är frustrerande lyhörd, men samtidigt tillräckligt dum att man kan komma undan med livet i behållet. Jag älskar ljudet i det här spelet, och att spela i ett mörkt rum med hörlurar är på gränsen till eufori. Det måste ni testa ...

Evil är intressant och "klassiskt" på det vis att det känns som om Shinji Mikami faktiskt har gått tillbaka till rötterna av survival-horror-genren. Detta innebär att man stundvis blir frustrerad på dåliga spelkontroller och seg spelfigur, men det är inget som förtar spelets goda sidor. Spelet handlar inte enbart om att skjuta på allting som rör sig, utan mer om att man ska försöka ta sig genom banorna i ett skick, vilket inte alltid är det lättaste när man är i utsatt läge.

Överlag känns det som om PS4:an har fått en bra start den här generationen, och jag njuter av andra spel som "Wolfenstein: The New Order" och "KillZone: ShadowFall" i höstmörkret. Grafiken är ju nu i modermodem nivå vilket är en härlig upplevelse när man spelar på en 50-tummare som jag. Lägg till bra och maffigt ljud i de flesta spel, utmärkta kontroller så känns det inte som om spelupplevelsen kan bli bättre.

Jag tänkte tidigare köpa "Far Cry 4" till PC, men köper det hellre till PS4:an. Det lockar mig mer att spela på stor TV än vid datorn, men lite mer grafikkrävande spel som nya "Batman: Arkham Knight" eller "The Witcher 3" måste spelas på PC, så även nya "Call of Duty".

Avslutningsvis vill jag bara skriva att Shadow, Alien och Evil är spel ni bör köpa, de kommer inte göra er besvikna.

37
pointer
Har kvinnor det så här?
Skrivet i går, 00:35, av walter_iegoJag skulle aldrig få för mig att säga sådana saker som killarna i det där klippet; det kan bero på att jag inte tycker en kvinnas främsta egenskaper ligger i utseendet. Även om jag skulle tycka att någon var snygg, vad har kvinnan för behållning av att veta det? Inte ett dugg. Och varför skulle en kvinna le hundra gånger om dagen för att någon visslade efter henne. Det är absurdt; det är nedlåtande och det är fel.

Ibland vill man inte leva i den här moderna världen längre, ibland önskar man att någon kunde svepa över klotet med ett magiskt spö och sudda bort alla problem, all illvilja. Man blir bara så less och inser vilken tur det är att man föddes till kille.

0
pointer
Trailerdax: Halo - Nightfall
Skrivet 2014-10-28 22:14, av walter_iegoSaxat från nätet:

"Taking place between the events of Halo 4 and Halo 5: Guardians, Halo: Nightfall follows the origin story of legendary manhunter Jameson Locke (Mike Colter) and his team as they are caught in a horrific terrorist attack while investigating terrorist activity on the distant colony world of Sedra. Led by Locke, the Office of Naval Intelligence (ONI) agents are forced to coordinate with a Sedran commander with a remarkable history and deep-rooted mistrust of ONI. As the plot unravels, they're drawn to an ancient, hellish artifact where they're forced to fight for their survival, question everything, and ultimately choose between their loyalties and their lives. Agent Locke is a new character in the Halo universe poised to play a major role in Halo 5: Guardians releasing on Xbox One in 2015."

Jag måste säga att det se lite intressant ut, speciellt då Ridley Scott är inblandad i projektet, men det finns en viss risk att man svärtar ned Halo-universet om det är en dålig serie. Det är en ganska stor chans de tar. För egen del kan jag aldrig få nog av Sci-Fi-serier, och mitt hjärta blöder fortfarande efter att "Star Trek: Enterprise" - slutade så abrupt. Hur kan man göra så egentligen? Har de inget sunt förnuft de där Hollywood-människorna!?

Sedan den chocken, har jag letat efter likvärdiga sci-fi-serier, men bara kammat nol.

Nåväl.

Jag tycker det är intressant att man utökar spelvärldar med böcker och TV-serier, så länge man gör det bra uppskattas det av många.

2
pointer
Fan Ho
Skrivet 2014-10-28 09:58, av walter_iego

... heter en kinesisk fotograf och regissör som har varit verksam i många, många år (född 1937).

Han har vunnit internationella priser för sitt melankoliska och romantiska bildspråk, och när man ser bilderna förstår man varför. De plockar ut speciella ögonblick vi alla någon gång har upplevt i våra liv; stunder när man exempelvis möter dagen på väg till jobb; stunder då man fascineras av ett ljus och glider in i en liten dagdröm, stunder då man inser hur liten man är i det stora hela.

Jag tänker göra en digital målning av den första bilden. Den är drömsk väldigt surrealistisk vilket gör att man lätt kommer kunna bilda sin egen uppfattning om var man egentligen befinner sig.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

www.fanhophotography.com

6
pointer
Boom!
Skrivet 2014-10-28 01:54, av walter_iego

Spännande info ...

En amatörastronom i Japan (Koichi Itagaki-san) lyckades rikta sin stjärnkikare mot konstellationen "Delphinus" förra året och noterade en ljusprick som blev allt större medan han tittade på den. Han förstod tämligen omgående att han hade lyckats träffa rätt med sin kikare och bevittnade en stjärnas död; vilket är en massiv kraft att räkna med där ute i det ofattbart stora universum.

Som allt annat som har med astronomi att göra, är universum som en tidsmaskin. Ju längre ut man kan se ut i universum, ju längre bak i tiden går man, vilket är verkligen fascinerande.

Här är lite mer info och bilder på den exploderande stjärnan. Videon hackar lite i början, men skärper till sig sen ...

2
pointer
En vecka kvar
Skrivet 2014-10-27 22:27, av walter_iego

... till "Call of Duty: Advanced Warfare" - och det känns lite så här:

Bild

Hur ska man hinna med alla spel?

Det fina med "CoD", om man får uttrycka sig så, är ju att man vet vad man får. Jag gillar det faktiskt. Jag vill inte bli överraskad för mycket, jag vill att den där gamla CoD-känslan ska sitta där; ni vet, dofta ost, smaka gurka; för ost och gurka funkar bra tillsammans. Ost och ketchup funkar inte, hänger ni med?

Nog med svammel.

Just nu spelar jag:

- Wolfenstein: The New Order (PS4)

- Alien Isolation (PS4)

- KillZone: ShadowFall (PS4)

- The Enemy Within (PS4) - skriver ett par ord om det snart ...

- Shadow of Mordor (PS4)

- IronStorm (PC) - en gammal klassiker ...

- Fallout: New Vegas (PC)

- men tänker ändå klämma in Advanced Warfare. BF4 hojtar till lite då och då med det sista DLC:et, men det är inget jag alls längtar efter.

Vad spelar ni höst?

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1620563
Senaste veckan: 10988
I dag: 787
FZ