IEGOCENTRIC
2
pointer
Akademisk halvtimme
Skrivet i går, 11:22, av Walter S.A. Iego

Kära bloggläsare ...

Jag befinner mig ännu en gång bakom skolbänken och ska bli lite klokare. Jag har tänkt mig bli en fena på media- och kommunikation och har således bungyhoppat tillbaka till Högskolan där jag trivs som en kvark i en atom (?) Just nu är takten behaglig, men det kommer snart bli högre tempo, vilket jag tycker är bra; då går tiden lite fortare och kursen flyter på som den ska.

Samhället vi lever och verkar i, blir onekligen mer och mer digitaliserat, och människor lever- mer eller mindre sina liv på internet, vilket ställer krav på den allmänna livsföringen. Vi är både konsumenter och producenter och kan få ut våra tankar och känslor omedelbart till en stor massa. Vi kan med andra ord, kommunicera väldigt effektivt genom att använda verktyg som är tillgängliga för alla. Ur ett historiskt perspektiv är detta fullkomligt unikt, och jag tycker vi lever i väldigt spännande tider.

Jag har sysslat med visuell kommunikation i över tjugo år och tycker det är dax att få papper i handen på att jag kan det jag jobbat med i så många år. Självfallet är jag, trots att jag är autodidakt, inte helt och hållet fullärd, det finns mycket jag inte kan än, som jag kommer att lära mig.

För mig har livet alltid varit som mest spännande när jag kan lära mig något nytt. Nu är tiden åter här.

Var befinner ni er i livet?

Studier, jobb, familj?

Var ni än är, hoppas jag ni också känner att ni utvecklas.

11
pointer
Kläder som vägrar dö
Skrivet 2017-01-12 23:55, av Walter S.A. Iego

Jag läppjar té på kvällskvisten och ser hur snön landar på hustaken med en sorts resignerad suck. Med kylan kommer iskristaller, och med iskristaller kommer frusna människor med tankar och drömmar om varmare länder. Man ser dem överallt ute på stadens gator. De ser ut som små knyten med lövtunna ben i sina överdimensionerade ytterkläder.

Jag ser inte bättre ut själv.

Favoritjackan är av skinn och införskaffades för drygt tio år sedan på en rea och ser idag, mer- eller mindre ut - som en död, svart ko som en gång hade medlemskort på Actic och Coop (inte nödvändigtvis i den ordningen). Trots att den ser ut som en attiralj Satan en gång glömde på ett raggarparty söder om himlen, bär jag den med stolthet eftersom den har en ganska, vid det här laget, omfattande historia. Den håller även värmen precis när den ska och var en trofast ledsagare när jag var i Japan, Edinbugh och annorstädes i Europa.

Trots att jackan knappast har något ansikte eller är speciellt talför, är den en del av min historia, och jag vill inte skiljas från den. Den är en sorts vän med säreget yttre, men jag är inte den som enbart vill ha attraktiva vänner. Jag vill ha vänner som betyder något för mig, och det gör den här jackan.

Jag berättade denna min märklighet när det gäller vissa klädesplagg för en vän när vi käkade japansk mat härförleden, och han la upp benen på bordet så jag kunde beskåda hans Ecco-dojor så snart jag hade pratat färdigt.

"Dessa kanoter har jag ägt sedan år 2010 ..."

Jag kastade ett getöga på dem och kunde konstatera att det var ett par fina skor med blankpolerat skinn. Jag ville ju självfallet undersöka varför han haft dem så länge i sin ägo - det var ju inte så att han var fattig med sina 70 papp i månaden; men jag hejdade mig själv när jag såg hur det blänkte till i ögat på honom.

I det outsagda vilar stor visdom (förhoppningsvis) ...

Nuförtiden, precis som innan egentligen, har jag svårt att köpa kläder bara för att det ska vara så. Det är härligt när man köper något av god kvalité som håller ett bra tag. Min fästmö förstår min fascination för det som har varaktighet, men lockas nog mer av nymodigheter just för att det finns något i det nya som kittlar behovet av att vara fin. Jag tycker jag duger som jag är, men bara inom detta område. Snackar vi elektronik, då är det en helt annan värld ...

0
pointer
Trailerdax: Styx: Shards of Darkness
Skrivet 2017-01-12 23:43, av Walter S.A. Iego

Vill ha! Det första spelet var riktigt bra. Finns på STEAM om du är modermodem användare.

6
pointer
Jag testar ...
Skrivet 2017-01-05 14:46, av Walter S.A. Iego

XIII ...
Legendary ...
Lords of the Fallen ...


Jag och bonussonen brukar spela lite då och då på PCn, och då passar jag på och spelar in några av våra sessioner. Han tycker det här med backloggar är fruktansvärt meningslöst. Jag är benägen att hålla med. Varför ska gamla spel stå och damma just för att de är gamla?

XIII är en gammal favorit som funkar alldeles utmärkt på Windows 10, så även Legendary. Lords of the Fallen är mer för oss som tycker Dark Souls är lite för omständigt att spela.

0
pointer
Inför Blade Runner 2049 ...
Skrivet 2017-01-05 07:21, av Walter S.A. Iego

- se dokumentären "Dangerous Days" som handlar just om inspelningen av den första filmen. Trots att den hade en ganska jobbig tillblivelse för alla inblandade är det en av de allra bästa sci-fi filmer som gjorts. Cineaster har Ridley Scott och konstnären Syd Mead mycket att tacka för, för att inte säga Vangelis enormt atmosfäriska musik.

13
pointer
Rätt nöjd med hastigheten just nu ...
Skrivet 2017-01-03 21:49, av Walter S.A. Iego

- efter många års dåligt internet. Hur har ni det var ni bor?

Bild 1372418
Jo, tjena!

1
pointer
Godbit från Comic Con 2016
Skrivet 2017-01-02 13:33, av Walter S.A. Iego

James Cameron och Co. återförenas på scen.

4
pointer
Bilder från slagfältet
Skrivet 2016-12-29 17:18, av Walter S.A. Iego

Spelar ni "Battlefield 1"? Om ni tycker det är fullsmockat med detaljer är det för att DICE har gjort sin research och kollat in bilder och filmer från 1:a Världskriget.

Här är en uppsjö av bilder från fotografen James Hurley som var på plats på den tid då allt begav sig. Men, allt är inte autentiskt. I vissa av bilderna har man klippt och klistrat lite för att det ska se mer spännande ut. Jag undrar om ni kan se vilka bilder som ser lite arrangerade ut?

Passa även på och läs ett tidigare blogginlägg jag skrivit om 1:a Världskrigets största slag. Det kan ni läsa här:

LÄNK: https://goo.gl/FBL2Xw

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

0
pointer
En sorts krönika
Skrivet 2016-12-29 16:54, av Walter S.A. Iego

Det är svårt att summera ett år med ett par välvalda ord. Därför tänker jag inte ens försöka skriva ned allt trevligt jag har varit med om, utan vill hellre vända på pappret och rikta det mot er.

Hur mår ni?

Hur har ni haft det under de senaste tolv månaderna?

Har något livsavgörande inträffat i era liv, är ni lite klokare, kanske rent av mer öppna inför något?

Vad är egentligen summan av 365 dagar?

Det sägs att den som räknar dagar, inte lever, därför är det kanske inte bra att kupera livshändelser och stapla dem i själens skrymslen, ändå gör man så; kanske för att bättre kunna minnas, kanske för att vi är funtade på det viset ...

För någon dag sedan passerade julen lika snabbt som den kom, och nu är vi på väg över den sedvanliga tröskeln som markerar ett nytt år. För mig är det en osynlig barriär. Den får mig att skärpa mina sinnen och på något sätt hitta kraft och engagemang för alla de olika saker som sysselsätter mina dagar.

Livet är nu, precis som det alltid har varit för mig, en resa där jag ständigt upplever saker och lär mig något nytt om mig själv och människorna runt omkring mig. Allra oftast mår jag bra av dessa upplevelser. Ibland springer jag in i en vägg och får gnugga pannan.

Vad hände egentligen?

Författaren Mark Twain som var en ganska organiserad människa, skrev ned en rad tips för att hjälpa blivande författare att uppnå sina mål. En av dessa var:

"A tale shall accomplish something and arrive somewhere."

(En berättelse bör uppnå någonting, och landa någonstans ...)

- detta råd går även att applicera på den mänskliga gestaltens livsföring ...

Ett liv bör uppnå någonting, och landa någonstans ...

Självfallet kan man också bara försöka ta sig genom varje dag med allra minsta ansträngning. Risken är att man urholkar sig själv och bara stagnerar. Tänk att leva tio år bara för att upptäcka att man inte kommit vidare på något sätt.

Metro presenterade för någon dag sedan en gravsten för år 2016. Även om det gjordes med glimten i ögat, känns det lite vemodigt. Här är nu ett årtal som aldrig hann komma upp på fötter innan det försvann.

Kvar finns det vi upplevt.

Minnen.

Stunder.

En bit av oss själva.

11
pointer
R.I.P. Carrie Fisher
Skrivet 2016-12-27 19:25, av Walter S.A. Iego

Usch, ännu ett dödsfall som känns i hjärtat. Carrie Fisher som vi alla mest kommer ihåg som karaktären Princess Leia Organa har gått bort. Fisher fick en hjärtattack för någon dag sedan och återhämtade aldrig sig igen. Hon blev bara 60 år gammal.

Varje gång någon känd skådespelare- eller skådespelerska dör, är det alltid någon som ojar sig och kläcker ur sig: "Men du kände väl inte henne personligt!" Nej, knappast; men hon är en del av många människors barndom; en idol, en förebild, en person att relatera till.

Star Wars är just nu under stor utveckling på många sätt, men vi vet att filmerna aldrig kommer att bli som originaltrilogin.

Vilken av hennes repliker man mest kommer ihåg är självfallet:

"Help me Obi-Wan Kenobi you're my only hope ..."

R.I.P. Carrie ...

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
Walter S.A. Iego
Walter S.A. Iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2016 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2370695
Senaste veckan: 3876
I dag: 145
FZ