IEGOCENTRIC
1
pointer
Trailerdax: Exodus
Skrivet i dag, 20:53, av walter_iego

Bruce Wayne hoppar in i en tidsmaskin och åker tillbaka till det pubertala Egypten och kivas med allehanda despoter och griniga gubbar. Ridley Scott står för regin, men jag tror inte det blir så där värst bra. Mannens historiska epos dras alltid med en frän ostlukt, och den kommer inte från ostbutiken.

Även om detta är ett actionäventyr, kunde man kanske fått det rätt med faktan för en gång skull. Det har bevisats många gånger om att "slavarna" som byggde pyramiderna, inte var slavar, de var anställda.

Nåväl, vem bryr sig om sanningen i filmer?Intressant fakta: Discovery News

3
pointer
Toilet Palpatine
Skrivet i dag, 14:22, av walter_iego

Bild

3
pointer
Världens deppigaste kortfilm
Skrivet i dag, 01:37, av walter_iego

Du hast been varnad ...

4
pointer
Trailerdax: Dracula Untold
Skrivet i går, 21:49, av walter_iego

Så, nu var det dags för Dracula att åter hamna på vita duken, den här gången i Luke Evans skepnad som vi känner igen från "The Hobbit"-filmerna, där han spelar karaktären "Bard".

Extra kul med den här filmen, är att Universal Studios i Hollywood (som ska släppa filmen), nu har skickat ut s.k. "briefs" till frilansare och vill ha in förslag på omslag (framsida) till det kommande digitala släppet av musiken till filmen. Självfallet ska jag ge mig på den utmaningen, för man vet ju aldrig om de nappar.

7
pointer
The making of Fallout Vegas
Skrivet i går, 20:08, av walter_iego

Jag hittade även den här som kan vara intressant för "Fallout"-fantasten. Jag har tyvärr inte spelat spelet än trots att jag köpte det på STEAM för massor av år sedan. Ni som har koll, vilka moddar är ett måste om man ska ha en så felfri upplevelse som möjligt?

2
pointer
Nio miljarder problem
Skrivet i går, 19:18, av walter_iego

Det här kommer kanske låta väldigt konstigt, men jag tror det värsta som kunde hända Markus (Mojang) Persson, var att han blev så enormt rik som han är just nu. Från och med den dagen då hans förmögenhet befästes, var också den dagen då allt i hans liv började röra sig kring pengar; var de ska placeras, investeras, säkras, försäkras, skyddas, etc. Det finns nog inte en enda människa som inte har drömt hur det vore att ha alla pengar i världen, men få inser nog vad det skulle innebära.

Självfallet är det inte bara av ondo att ha mycket pengar; men det är också en stor belastning; inte minst med tanke på hur omvärlden uppfattar rika personer. Alla faller vi någon gång i fällan att kategorisera människor, det gör även jag med det här inlägget.

Om vi först tar en liten titt på Markus förmögenhet. Hur mycket tjänade han egentligen? Eftersom han ägde lejonparten av Mojang, 71%, innebar det att han fick den största delen av kakan.

71% av 18 miljarder är i runda slängor 12.6 miljarder, efter skatt återstår ca. 9 miljarder kronor; det är nio ... tusen ... miljoner kronor.

Jag skulle med lätthet kunna "slösa" 1 miljon kronor. En snabb utflykt på internet och så hade jag haft en ny bostadsrätt i mina ägor. Vad tusan skulle jag göra om jag hade 8999 miljoner till att handla saker för? Ärligt talat vet jag inte; men jag vet att jag så snart jag kunde, hade börjat hjälpa människor på ett eller annat sätt med dessa pengar. Den som är humanist i hjärtat blir automatiskt en filantrop och vill rå om andra som inte har det lika bra. Frågan nu är kanske om Markus är en sådan person, eller rättare sagt, om han vill bli en sådan? Han behöver självfallet inte ta ett sådant beslut, men världen kommer titta noga på alla hans förehavanden, och det säger sig nog själv att ingen kommer bli perfekt nöjd. Även om det inte är någon annans angelägenhet, kommer man döma honom. Gör han så - är han en snåljåp, gör han si - är han världens snällaste kille ...

Rubriken på det här inlägget syftar på att han alltid, från och med när pengarna rullade in på hans konto - alltid kommer förknippas med den stora affären med Microsoft. Det skulle inte förvåna mig om kvällspressen inom kort börjar komma med skandalrubriker som:

"Markus stora flopp ..."

- eller:

"Förlustaffären för miljardären ..."

Jag misstänker, om han lever livet, köper saker till höger och vänster, drar på sig en kostym som passar vilken människa som helst som lever ett jetset-liv, då kommer de flesta bara rycka på axlarna och säga:

"De rika de kan ..." - och sälla honom till den där rika skaran av knösar som bara bryr sig om sig själva och sina egna upplevelser. Om han däremot skänker mycket pengar, då ska han helst inte tala om det för någon, utan bara leva sin vardag som vilken kille som helst. Tyvärr är han inte vilken kille som helst, han är killen som blev rik som ett troll, och det medför många problem.

Om jag drar ned på allt det negativa och fokuserar på det positiva, tror jag Markus, om han håller sig borta från rampljuset, kommer kunna leva ett mer eller mindre normalt liv. Det finns dock ett problem när man jobbar med något kreativt, så snart det finns pengar på kontot, då blir konstnären lat och bekväm av sig. När räkningar inte längre har någon betydelse, och man inte känner sig tvingad att göra något, då stannar man ofta upp lite och tänker att det vore skönt att ha lite semester. Om denna semester varar i flera år kan man vara lugnt försäkrad om att det har gått alldeles för lång tid.

Jag önskar Markus och Co. allt gott, men känner samtidigt att jag aldrig skulle vilja ha en sådan stor ekonomisk frihet. Det skulle nog förgöra mig; i varje fall konstnären inom mig.

11
pointer
R.I.P. Satao
Skrivet i går, 13:28, av walter_iego

Bild

En av världens mest fotograferade elefanter, elefanten "Satao", mördades i Juli månad i år på grund av sina enorma elefantbetar. Som bekant är elfenben mycket eftertraktat, och vissa människor bryr sig varken om att djuren som de sitter fast på tillhör någon utrotningshotad art, eller att det är ett grovt brott.

Satao sköts med en- eller flera förgiftade pilar i de norra delarna av Tsavo East National Park, Kenya i Afrika och dog antagligen en mycket smärtsam död. Ingen vet om han var helt död när tjuvjägare började hacka loss hans betar. I vilket fall är det mycket tragiskt och tråkigt, speciellt med tanke på allt hårt jobb som görs för att rå om deras fortlevnad.

Tjuvjägare finns i alla delar av världen, och enligt organisationen "CITES", mördades över 20.000 elefanter förra året. Elefantbetarna smugglas ofta vidare till Asien där de används till att tillverka allehanda onödiga föremål, eller mals ned till pulver som vissa dricker för de tror betarna har någon sorts magisk inverkan på deras potens.

Pengarna som tjuvjägarna tjänar används ofta till att finansiera väpnade konflikter runt om i Afrika. Hur man än vrider och vänder på det, blir den en full cirkel av död.

Satao blev femtio år gammal, men kunde ha levt så mycket längre.

2
pointer
The making of Fallout 3
Skrivet i går, 02:02, av walter_iego

Bonus DVD:n som följer med "Collectors Edition" kan ses här.

Jäklar vad bra spel det var, kul att se de gamla välkända platserna igen i videon. Hur länge ska vi egentligen behöva vänta på "Fallout 4"? Jag tror det kommer släppas samtidigt med "Half-Life 3" ...

0
pointer
CoD:AW på EGX
Skrivet i går, 01:41, av walter_iego

En av de högsta hönsen bakom "Call of Duty:Advanced Warfare"; Glen Schofield - håller låda i LondonEuroGamer Expo och berättar om det hårda jobbet som ligger bakom det kommande spelet.

Det var intressant att höra att de jobbar på ett liknande sätt som filmbolag och regissörer; de skickar bla.a. ut "location scouts" och delegerar hundratals arbetsuppgifter till mycket kunnigt folk. Det är inte konstigt att det kostar så mycket att producera spel idag med ett sådant ofantligt maskineri i ryggen.

Jag tycker Sledgehammer Games variant på CoD ser bra ut, även om det är uppenbart att grafiken har blivit nedgraderad i de senaste klippen. Jag vet inte riktigt vad det är med CoD som lockar tillbaka mig hela tiden, men det måste ha att göra med att det första spelet var en av de bästa jag har spelat i genren. Sedan den gången söker jag mig tillbaka för att få liknande kickar.

Ska du köpa spelet dag 1, eller invänta recensionerna först?

8
pointer
Dagens filmposter: Alien 3
Skrivet 2014-09-29 20:45, av walter_iego

När året var 1992, hade David Finchers (Fight Club, Seven, Zodiac) - sci-fi skräckis "Alien 3" premiär runt om i världen. Tyvärr blev den inte exakt som han hade velat att den skulle bli, utan blev en kompromiss mellan olika viljor som till slut bara ville att den skulle bli färdig.

Eftersom det var Finchers debutfilm, körde producenterna mer eller mindre över honom, vilket han lär ha summerat som den värsta upplevelsen i sitt liv. Inte nog med att de började spela in filmen utan ett färdigt manus, hoppade folk av projektet i tid och otid att ingen till slut visste vad de skulle göra av det hela.

En film blev det däremot ändå till slut, och en mycket utskälld sådan. Jag tycker faktiskt den är riktigt bra. Atmosfären på planeten "Fury 161" som är den koloni för fångar där filmen utspelar sig, är precis så där mörk och dyster en planet ska vara i Alien-universet, och det är tydligt att Fincher sneglade flera gånger på Ridley Scotts "Alien" för att hitta vägledning.

Alien 3 står bra för sig själv som sci-fi film, men i jämförelse med Scott, och James Camerons visioner, når den inte riktigt upp till deras höjder. "Aliens" är en av världens bästa actionrullar, och kommer alltid vara det. Den satte ribban väldigt högt, och det är nog ingen sci-fi film med actionstuk, som håller så hög klass än till denna dag.

I Alien 3 får vi stifta bekantskap med en Ripley som är förkrossad över Newt och Hicks död. Fincher rakar av henne allt hår på huvudet och får henne att framstå som emotionellt död, men detta förändras i och med att märkliga saker börjar hända på kolonin. Snart får vi också reda på att det växer något i Ripleys mage ...

Bild 988514
Alien 3 i min skiss ...


Min skiss tar fasta på just detta monster som växer i Ripleys mage, och jag använde detta till min fördel när jag jobbade fram bilden. I en av scenerna befinner sig Ripley på sjukavdelningen när hon hör xenomorphen vandra omkring. När den närmar sig hennes sjuksäng, syns monstrets skugga på plastdraperiet.

Om ni ser på min bild har jag med denna händelse, men bilden är tvetydig. Det ser även ut som om xenomorphen finns inom henne, vilket den gör. Ni som har sett filmen vet hur det slutar.

Jag testade ett par olika färgvalörer, men det kändes bäst att hålla färgtonen grön / gul, detta eftersom man då kan få fram en känsla av något som är utslitet och gammalt, vilket platsen hon befinner sig på är.

De officiella postrarna från år 1992 är typiska för 90-talet. De är stundom alldeles för avslöjande, och stundom intetsägande. Alien 3 - logon är ganska frän med sina skarpa kanter, men den funkar inte med ultramarinblått mot svart bakgrund; dessutom har den färgen ingenting med filmen att göra. Jag tror de valde den just pga. av att det är en rymdfilm, och då ska man använda blått. Jag håller inte med.

Bild

En av de officiella postrarna ...

När filmen senare kom ut på DVD, och ännu längre fram på Blu-ray, då hade man skapat ett bättre omslag, men det lilla xenomorphfostret som hovrar mot en svart bakgrund känns också lite fattigt, främst med tanke på att filmen ändå har ett par intressanta teman som den försöker framställa.

Vad tycker ni om filmen och postern?

De bitar jag mest är nöjd med är Sigourney Weavers profil (hämtat från filmen); men området i mitten, där jag försöker visa upp fångarna, hade behövt mer jobb. Jag tror postern hade kunnat få ett lyft om man lade till lite folk från Weyland-Yutani som dyker upp i slutet av filmen.

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1581859
Senaste veckan: 11537
I dag: 1649
FZ