IEGOCENTRIC
0
pointer
Je suis Walter
Skrivet i dag, 04:00, av walter_iego

Min mor fick besök av en väninna för någon dag sedan. Väninnan var uppgiven och ledsen, men samtidigt lättad på något oförklarligt sätt; för nu hade hon äntligen fått svar på en gåta hon gått och grubblat på i över tjugo år. Väninnan kom från det forna Jugoslavien, och för ett par veckor sedan hade man grävt upp resterna av hennes man som de hittat i en massgrav i en skog. De hade lyckats identifera liket, eller rättare sagt resterna av kroppen, benflisorna - med hjälp av tandkort och ett speciellt gömt utrymme han hade i sina kläder. Där hade de hittat guldföremål med ingraverade namn.

När jag hördes tala om detta, var det som om inbördeskriget åter blev aktuellt. Jag mindes fragment av nyhetsrapporteringar jag sett på TV, och såg för mitt inre öga massgravar där människor en gång i tiden hade staplats ovanpå varandra som stoff att bränna och förkasta. Det kändes helt overkligt, och jag antar att det kändes ohyggligt för min mors väninna som återigen fick själen sönderrispad av fasansfulla minnen.

Tydligen hade de kommit bort från varandra under krigets inledande dagar och hennes man hade blivit tillfångatagen och sedan bara försvunnit. Hon hade grubblat sig sönder och samman, men nu hade hon fått svaret.

De flesta av oss vet vad ett krig är, men vi vet ändå inte vad det är på det sätt som de som upplevt det på nära håll. Ett krig är en total uppgörelse med allt det som man tar för givet, saker som medmänsklighet, förnuft och rättvisa flyger ut genom fönstret så snart det första skottet brinner av. Föreställ dig att du lever ena sekunden, i nästa sekund är du borta. Allt är mörker. Det finns inget återvändo, någonsin ...

Vi som är uppväxta och lever i Sverige, har varit förskonad sådana trauman på hemmajord, medan andra modiga själar, soldater, läkare och humanister har trotsat sina rädslor och vandrat ut i det okända för att undsätta andra i nöd. De är beundransvärt och fantastiskt. Jag ser upp till sådana människor; de fascinerar mig, för jag vet att jag aldrig hade vågat riskera mitt liv på det sättet. Eller, det hade jag kanske gjort? Om nöden krävde det skulle jag förmodligen också trotsa alla rädslor för att rädda liv.

Om vi vänder luppen och tittar på de som orsakar bekymmer i världen. Soldater / terrorister på fel sida om någon livsåskådning är också människor trots att de känns väldigt avlägsna en sådan beskrivning. De är maskiner, verktyg i konflikter de oftast inte startat; men de bär på en smärta och löften de tror ska försvinna / förverkligas om de bara gör skada på andra. De kämpar för något de tror på och gör vad de måste för att följa sina ideologier; något vi har svårt att föreställa oss med all rätt. Senast vi såg detta var i Paris.

Det fria ordet får aldrig kväsas på något sätt, och detta är obönhörligen vår ideologi, men vi dödar inte för den. Vi älskar för den; försvarar den så att händelser / krig så som de som uppträdde i Jugoslavien aldrig återkommer. Vad det gäller terrorister och mördare, kommer de, precis som sina många föregångare - leva här en kort tid, och sedan för alltid uppslukas av mörkret.

Inget paradis väntar dem, inga rikedomar eller odödliga sånger; bara en evig tystnad, samma slags tystnad de försöker påtvinga världen. Vi älskar livet alldeles för mycket för att ge upp och det ger i varje fall mig hopp ...

7
pointer
Homeworld Remastered Collection
Skrivet 2015-01-25 22:14, av walter_iego

... kommer den 25:e Februari. På med nostalgiglasögonen.

Förhoppningsvis hinner man spela ut Far Cry 4 (gäsp) och GTAV (gäsp) vid det laget.

5
pointer
Guild Wars 2 prissänks i helgen
Skrivet 2015-01-24 02:03, av walter_iego

Saxat från nätet:

"This weekend only, ArenaNet will offer its online role-playing game Guild Wars 2 for $10, a 75-percent markdown from the title's normal price. The deal will go live this Saturday, January 24, starting at 8 AM PDT through the official Guild Wars website. The promotion ends at 11:59 PM PDT on January 25.

The Digital Deluxe version of Guild Wars 2 will also be on sale for 75-percent off this weekend, meaning you can pick up the $60 package for only $15.
"

KÄLLA: Gamespot

Det betyder att man kommer kunna köpa "Digital Deluxe"-versionen för drygt 125:- fullmatad med spelgodis.

Enligt hemsidan så ingår detta:

Guild Wars 2 game
Suit of Legacy Armor*
Mithril Box*
10 Experience Boosters*
Summon Mistfire Wolf Elite Skill*
Miniature Rytlock*
Golem Banker*
Chalice of Glory*
Tome of Influence*


(*= in game item)

Det har varit tyst om Guild Wars en väldigt lång tid nu, och de kände nog att det var dags med en prissänkning för att locka tillbaka spelare i och med att en ny expansion är på gång.

Besök således deras webshop i helgen och köp det där om du vill ha spelet.

LÄNK: Guild Wars 2 - Shop

0
pointer
Shadow Warrior (2013)
Skrivet 2015-01-24 01:23, av walter_iego

Missa inte den här lilla diamanten från "Flying Hog Games", utvecklaren bakom det retrodoftande "Hard Reset" som var underbart, men kort när det väl släpptes. Jag köpte det för en liten peng på senaste STEAM-rean, och det ångrar jag inte.

Jag försökte spela in lite gameplay via "ShadowPlay", men det blev inte världens bästa kvalitet tyvärr.För övrigt är jag väldigt trött på sandlådespel just nu, så det här med att spela om gamla klassiker, eller nytappningar känns väldigt uppfriskande.

0
pointer
Medan kaffet verkar
Skrivet 2015-01-23 16:56, av walter_iego

Fredag eftermiddag ...

Ännu en grå dag draperad med mörkblå stråk av nattens synd. Jag försöker inte tänka mycket på det, koncentrerar mig istället på uppsatsen jag skriver och ämnets omfång. Jag har läst högvis med böcker, plöjt genom konsthistoriska diskurser och tycker mig förstå politikens naivitet. I stora drag är den bara relevant en kort tid under ett samhälles breda utveckling. Vi befinner oss alla där, som myror i en myrstack, friskt påverkade av illusionen att vi lever "fria" liv. Egentligen gör vi alla precis samma sak, vi sover, äter, byter bort värdefull tid för att kunna köpa saker. Det känns lite tråkigt när man tänker på det.

Vad händer ute i världen? Samma elände vad jag kan se.

Religiösa konflikter avlöser varandra, kändisar försöker botoxa sina karriärer och någon stackare blev blåst på hela konfekten i någon dålig affär, eller sålde sin själ när "hen" gifte sig med fel person.

Inget är nytt under solen med andra ord, förutom de här raderna; de här tankarna i min mänskliga farkost. Under kaffets påverkan vandrar medvetandet från det ena till det andra, och när jag landar känner jag mig nästan nyvaken. Jag är som en fullvuxen baby på 110 kg som förundras av den faktiska världen. Det finns så mycket att göra i den, så mycket som aldrig upphör att förvåna.

Det är nog skönt.

Den dagen vi stagnerar i ennui (engelskt ord som är en variant på det franska ordet: 'enui' - dvs. oerhörd depression till följd av tristess) - är den dagen då vi alla somnar stående och faller framstupa och spela hjärnpingis med mullen.

Obegriplig text?

Ta en kopp kaffe och rensa själen med koffein. Det sätter sprätt på neuronerna.

6
pointer
TESO: Tamriel Unlimited
Skrivet 2015-01-22 16:19, av walter_iego

"The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited" släpps den 9:e Juni till PS4:an och XB1. Självfallet har man slopat månadsavgiften som vi misstänkte skulle hända en kort tid efter spelsläppet.

Bild

Detta är mycket trevligt, även om det finns vissa saker som man förmodligen måste betala extra för. Vad jag ser måste man köpa grundspelet, men kan sedan spela gratis.

Spelåret har nyss börjat, fram tills dess kommer vi ha mycket kul att leka med. Själv försöker jag spela färdigt "FarCry 4" och "GTAV". Lite trött på sandlådespel måste jag erkänna att jag är.

KÄLLA: The Elder Scrolls Online

7
pointer
Laddar batterierna
Skrivet 2015-01-21 01:13, av walter_iego

Återkommer inom kort ...

Bild

Titta på det här så länge ...- och fundera om ni helst hade velat se ett:

- Mass Effect 4

- Fallout 4

- Half- Life 3


Nu tänker jag inte att spelen ska vara från samma utvecklare, bara vad som står högst på önskelistan.

6
pointer
Nattparad
Skrivet 2015-01-19 04:06, av walter_iego

Så här på natten / morgonen, klockan 04.00, är det underbart tyst ute. Det enda man kan höra är väggarnas andetag och dagen som sakta börjat samla energi för att vakna om någon timme. Solen befinner sig bakom mörkret, men är ändå alltid närvarande. När den dyker upp där vid horisonten, börjar världen sakta tinas upp och det enda man förnimmer i sitt halvt drömmande tillstånd är tunna stråk av något som drar en mot ljuset.

Visst är det märkligt att vi aldrig minns exakt den sekunden vi somnar. När vi ligger där med slutna ögon flyter vi iväg på något moln utan att vi riktigt vet hur det hände. Ibland har jag experimenterat och tänkt tanken att: "Nu ska jag komma ihåg när jag somnar ...", bara för att upptäcka att jag glömde vad jag skulle göra precis när det väl inträffade.

Förr i världen trodde man att drömmar var fastsydda till natten, och att mardrömmar kunde få dem att driva ut i det okända. En människa utan drömmar är antagligen en mycket trött människa, eller en människa som har blivit bestulen på sin nattparad.

Nu tar jag paus från alla medvetna tankar ett par timmar, och kanske har jag något att berätta imorgon ...

6
pointer
Rapport från dejtingfronten (6)
Skrivet 2015-01-18 23:26, av walter_iego

Då var det dags för en ny rapport från dejtingfronten, och precis som de föregående gångerna är jag lika singel som tidigare, dock ej med någon sorts ledsamhet i ögat, snarare tvärtom. Det har varit väldigt givande att prata / chatta med andra singelmänniskor runt om i landet som jag gjort den senaste tiden. Förutom att ta reda på hur de känner sig i rollen som "ensamstående individ mitt i samhällets virrvarr", har jag varit nyfiken på hur de mår i denna situation.

Som ni alla vet, kan det här med människors kärleksliv vara en känslig sak att prata om. Jag tycker det här grundläggande behovet vi alla har efter kärlek och närhet är något man inte ska skämmas över, snarare ska man ta upp det, diskutera det och dela med sig av sina erfarenheter. Alla har tyvärr inte turen att hitta livspartner på första försöket, vissa hittar aldrig någon; vissa har slutat bry sig och lägger energi på andra saker i livet, vilket inte är dåligt på något sätt. De som däremot vill träffa någon (mig inkluderat), har alltid ögonen öppna, för att inte säga hjärtat, för man vet ju aldrig när gnistor kan uppstå.

De som har levt i partnerskap i många, många år, kan ibland glömma bort hur det känns på "andra sidan", men säg mig det som varar för evigt. Om man inte är där just nu, kommer man förr- eller senare hamna där i den ökända "singelzonen", och då kan det vara nyttigt att veta att man kan överleva krisen och inte är ensam.

Den dröm vi alla singlar delar (båda killar och tjejer) - är att man söker "någon" som kan göra livet lite roligare; och då menar man självfallet inte en pajas som hoppar och skuttar och beteer sig som en clown. Man menar en person som fyller luckorna i själen genom att bara vara sig själv, och att man i sin tur gör detsamma för den personen. Samhället är fullt av solskenshistorier när det händer, och visst har jag själv varit i den situationen där allting är perfekt, men man får inte glömma bort att allt detta snabbt kan förändras. Människor och känslor är oberäkneliga. Den partner vi älskar ena dagen, kan vi hata imorgon om förutsättningarna för kärleken förändras. Behöver jag ens nämna otrohet eller döende förälskelse som en av anledningarna till denna kontrast till den fina, djupa kärleken?

Ikväll talade jag med en härlig tjej som sa många bra och kloka saker. Efter ett tämligen långt singelliv var hon trött på att vara ensam, men inte längre rädd för ensamheten. Det är först när man är rädd för ensamheten som man enbart ser negativa saker med singellivet, och det är också då man kan göra massor av misstag som att exempelvis springa in i famnen på första och bästa person som verkar OK. Nu är inte allt guld som glimmar, och det vet nog de flesta som har varit i den svängen ett litet tag.

Att hitta en idealpartner kräver mycket jobb och mycket energi, för det är ju en sorts kärlekens lobotomi det handlar om. Förutom att man ska släppa någon nära in på livet, ska man klä av sig både fysiskt och psykiskt, och det är kanske inte något alla är bekvämma med att göra för att lära känna någon till 100%.

Vad är alternativen? En evig sökan och längtan? Troligtvis, men man får försöka fokusera på det som man själv tycker är viktigt i livet och satsa på det.

Jag är inne på 4:e året som singel nu och det känns helt OK. Den tidigare desperationen (du måste hitta någon nu!) - är som bortblåst, och jag tycker jag ser mer hälsosamt på livets alla delar. Jag ser livet som en relativt lång och rak väg där andra vägar då och då dyker upp som alternativ till den raka linjen. Svänger man av till vänster väntar kanske en stor familj med öppen famn, svänger man höger finns det kanske möjligheter att utveckla sig själv mer. De val vi gör formar vårt nu och vår framtid.

Bild

Jag vet att jag inte är den ende som har grubblat över det här. Det är nog en fundamental del av hela vårt väsen, och kanske är det bra att längta lite och tänka mycket, för det är ju precis det man inte gör när hjärtat bultar och trånar efter någon.

Senaste gången jag var kär minns jag hur jag och kvinnan jag älskade satt på en brygga och tittade på vattnet när det glimmade. Hon låg i min famn med huvudet mot mitt bröst och jag kunde känna doften av hennes hår. Vi sa ingenting, vi bara njöt av stunden, av solen, av närheten. Om jag inte hade klivit av den raka vägen den gången för länge sedan, hade vi aldrig suttit där. Nu blev det ett minne för livet, ett av många ...

6
pointer
Vangelis "Antarctica"
Skrivet 2015-01-17 21:43, av walter_iego

Detta mästerverk från allas favoritgrek "Vangelis" skrevs (antar jag), producerades och släpptes år 1983 som perfekt ackompanjemang till regissören Koreyoshi Kurahara film med samma namn.

Det fantastiska med just Vangelis ljudkonst är att han lyckas tolka väder, vind och hav med sådan precision. Små toner antar skepnaden av isdroppar och vågor och man följer med; in i drömmarnas rike, in i sig själv, till platser man ibland inte visste existerade i fantasin.

Rekommenderad lyssning om ni vill koppla av och bara njuta av tillvaron.

Musikstyckena:

01. Theme From Antarctica 0:00

02. Antarctica Echoes 7:28

03. Kinematic 13:23

04. Song Of White 17:08

05. Life of Antarctica 22:23

06. Memory of Antarctica 28:20

07. Other Side of Antarctica 33:47

08. Deliverance 40:39


Min favorit är stycke nr. 2. Det är så vackert att man nästan smälter.

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1731353
Senaste veckan: 7593
I dag: 300
FZ