IEGOCENTRIC
5
pointer
STEAM-rean har börjat!
Skrivet 2016-06-24 00:33, av walter_iego

Ahhhhh ...

Ahhhhh ...

Ahhhhh ...

Jag ska ju iväg imorgon, hinner inte kolla runt så där värst mycket. Ett par rekommendationer:

1. Doom (2016) - Fantastiskt kul och värt varje öre. MP-delen är tyvärr inte bra.
2. Kholat - Skräck och vandring bland snö- och istäckta kullar.
3. Layers of Fear - Mysigt och ruggigt på en och samma gång.
4. Life is Strange
5. Verdun
6. Firewatch
7. Sniper Elite III
8. Outlast (älskade det)
9. Ryse - Son of Rome
10. The Talos Principle
11. Metro 2033 Redux
12. Metro - Last Light Redux
13. Wolfenstein - The Old Blood
14. Alice: Madness Returns
15. Styx - Master of Shadows
16. Valiant Hearts - The Great War
17. Legend of Grim Rock
18. Shadow Warrior (nya versionen)
19. Deux Ex (alltid)
20. Half-Life (alltid)


Have fun!

0
pointer
Urbs Aeterna (den eviga staden)
Skrivet 2016-06-23 23:12, av walter_iego

Rom har lockat mig sedan barndomen, och imorgon ska jag och sambon äntligen ta våra första, stapplande steg i urstaden av alla städer. Det sägs att staden grundades på sju kullar, och om jag inte missminner mig, ser det ut som om vårt hotell ligger på ett av dem; alldeles i närheten av Villa Borghese - detta grönområde (park, trädgård, dammar) - som även den gode Leonardo da Vinci och Michelangelo tyckte om att besöka på sin tid.

Bild
Villa Borghese ©2016 Jean-Christophe Benoist

Rom betyder egentligen mer än konst för mig; staden betyder civilisation och framsteg och dess historia är utan like i mänsklighetens evolution. Historieböckerna är fulla av berättelser om galna kejsare och lömska politiker, men så finns det också en inklistrad påve i varje viktig händelse som har format både det gamla och det nya Europa.

Jag lovar att komma tillbaka lite mer klokare på romarna, och förhoppningsvis övergödd på pasta; arrivederci!

9
pointer
Jag testar: Alice: Madness Returns
Skrivet 2016-06-21 18:13, av walter_iego

... och kan konstatera att American McGees sjuka fantasi är precis något för mig; en blandning mellan Terry Gilliams mardrömmar och Salvador Dalìs frukostar. Med andra ord; missa inte detta mästerverk!

Värt att notera är att spelet antagligen är snäppet bättre på konsol, men funkar alldeles utmärkt på modermodemet.

0
pointer
Filmdax: Adam
Skrivet 2016-06-21 11:06, av walter_iego

En kortfilm skapad i Unity; en grafisk motor att räkna med tydligen. Musiken på slutet är av Chopin; en av mina favoritpianister.

0
pointer
Jag testar "Enemy Front"
Skrivet 2016-06-16 20:30, av walter_iego

- och tycker det är en ganska trevlig upplevelse. Detta nygamla spel kan släcka törsten efter WWII-pangare, men bara lite.

6
pointer
Framtiden var bättre förr
Skrivet 2016-06-15 00:18, av walter_iego

Året är 1980, ett stilla regn faller mot fönstret och gör världen utanför otydlig. Himlen är grå, så mycket kan jag se; stråk av mörblått och vitt rinner över kanten på fönsterblecket. Hade jag inte vetat bättre, hade jag trott att hela huset höll på att frysa till is, precis som i filmen jag nyligen sett. Filmen har inget namn, den symboliserar en avlägsen framtid där människor tar sig från en plats i universum till en annan på ett par minuter. Tanken att det skulle kunna gå att färdas i rymden är svindlande för en pojke på sju år; men det är inte omöjligt. För någon dag sedan lekte han och hans bästa kompis i en park mitt i staden där de bor. De hittade grenar som såg ut rymdvapen och flydde sedan genom en otäck jungel med farliga djur hack i hälarna. Den fysiska platsen var en stad i Skåne, men i fantasin sprang de över fälten på en okänd planet.

Någon gång under lekens gång stannade de upp för att hämta andan. De tog fram sina matransoner som såg ut som chokladkakor, och drack vätska från radioaktiva behållare medan de fantiserade om hur framtiden skulle se ut.

"Jag ska ha en sådan där jetpack på ryggen, så att jag kan flyga ned till fotbollsplatsen efter skolan varje dag …", sa den ene pojken.

"Jag ska ha världens snabbaste bil som går så fort att man inte ser den, Den kommer att kunna flyga och även fungera under vatten …", sa den andre pojken och log.

Ibland besökte de stadens bibliotek och bläddrade i stora uppslagsböcker som handlade om bilar och flygplan eller andra tekniska vidunder. Ibland fanns det ritningar i dessa böcker som de kopierade av och låtsades sedan ha som underlag när de byggde tidsmaskiner av soffkuddar, lakan, köksklockor och kasettbandspelare.

När de besökte framtiden var de alltid på sitt bästa humör, och det hade med att göra att städerna de såg och upptäckte var så fantastiska. Skyskraporna de såg var kilometerlånga och de luftburna farkosterna som fyllde stadshimlarna sporrade ännu fler dagdrömmar som aldrig ville ta slut. I deras lekar fanns aldrig någon miljöförstöring eller hemska regimer som var ett hot mot världens säkerhet. Allt de upplevde handlade om att man som människa skulle göra framsteg, förenas och hjälpas åt, för just så hade de växt upp; som kompisar, som bröder som fanns där för varandra.

Trettio år senare är framtiden inte lika fantastisk. Visserligen har mänskligheten gjort massor av tekniska framsteg, men krigen och obotliga sjukdomar skördar oräkneliga liv varje dag. Vi är inte så mycket närmre stjärnorna som jag hoppades vi skulle bli, förutom i tankarna, och alla frågor återstår.

Vad finns bortom solen? Varför lever vi? Vad är meningen med allt?

När jag var liten var meningen med livet att utforska omgivningen, ha kul, vara kreativ och träffa likasinnade. Jag känner att jag har samma behov idag, men min tidsmaskin använder jag inte längre. Jag lever i framtiden nu, och försöker göra det bästa jag kan. Ibland saknar jag ändå den där lilla naiva grabben jag var; han som ännu inte hade sett solens mörka fläckar och kunde hålla andan i en hel minut.

0
pointer
Dagens gnägg
Skrivet 2016-06-10 11:37, av walter_iego

Bild

Tack till: "Olssons klotter" på Facebook.

Med denna lilla bild tar jag helg. Ha det fint, bli nu inte kränkta om det regnar!

2
pointer
Den popkulturella orgasmen kom av sig
Skrivet 2016-06-09 12:04, av walter_iego

Ibland får man som man vill, bara för att upptäcka en tid senare, att det hade varit bättre om man inte fick som man ville (?)

Denna insikt kryper ned i sängen tillsammans med mig denna morgon och rufsar om mitt osynliga hår. Jag sätter mig upp helt klarvaken och kan föreställa mig hur Iron Man och Captain America bråkar om kaffet i köket. Deras närvaro är påträngande, precis som en äldre kvinnas svettkörtlar i tunnelbanan, och det enda man kan göra för att fly undan är att bege sig ned i underjorden där alla dofter förmultrar i samma takt som våra synder.

Jag vet inte om det har med åldern att göra, men det känns som om vissa saker var bättre förr. Först och främst tänker jag på föreställningarna om något man gillar i en skepnad och vanföreställningen den / det skulle vara bra i en annan. Ett fint exempel är alla dessa superhjälteuniversum vi fått ta del av de senaste åren. Hollywood fattade vinken snabbt och såg till att perpetuera deras existens. I början kändes det kul att de äntligen skulle uppstå från serietidningsidorna; sedan blev det bara meh när vi fick se resultaten. Den popkulturella orgasmen kom av sig på alla möjliga sätt, och detta gäller även Star Wars och Star Trek.

Det har gått så långt nu att till och med jag har svårt att se skillnad på alla möjliga tidslinjer; och det kommer från en person som växte upp med Marvel och DC Comics. Favoriten var, och kommer alltid vara Peter Parkers alter ego "Spider-Man", och det förstår ni säkert varför. Jag menar, vem tycker inte det verkar coolt att svinga omkring bland skyskraporna i röda tajts!

Bild 1304546
Gösta Andersson är ... "Stickdude!"


Superhjältar i all ära, jag hade faktiskt önskat att de inte hade dykt upp på den vita duken alls. Det var roligare på den tid då man fantiserade om hur de skulle te sig på bio. Nu kan jag knappt tänka på "Thor" utan att se Chris Hemsworth nuna framför mig; och värre blir det ju längre man stirrar ned i avgrunden (tack Nietzsche för den passande raden).

Nu är allting inte förlorat om det verkar så, vi kan ju fortfarande fantisera fritt. Jag har själv uppfunnit superhjälten "Stickdude", och om jag får bestämma, kommer han aldrig hamna i ett dåligt Hollywoodmanus. Gösta Andersson är en mycket fin hjälte som springer omkring i samhället och vänder rätt på prylar. Om han ser en stol som ramlat på rygg, hjälper han den upp. Så fin är han; så galant.

Du kan också skapa din egen superhjälte. Surfa in på länken och ha det så kul!

LÄNK: Create your own superhero!

4
pointer
Jag testar "Far Cry 3 - Blood Dragon"
Skrivet 2016-06-08 10:52, av walter_iego

Tjoho! Retrodags på alla bra sätt när det gäller en FPS-pangare.

3
pointer
STEAM-nyckel bortskänkes
Skrivet 2016-06-08 07:07, av walter_iego

3NDC9-ED7P3-64V87

Den bör funka eftersom jag har samma spel i mitt bibliotek. Vilket spel? Det får den se som roffar åt sig det först. Hojta till om det funkade som det skulle.

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2016 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2240324
Senaste veckan: 3891
I dag: 177
FZ