IEGOCENTRIC
0
pointer
Bortklippta scener från Star Wars-filmerna
Skrivet i dag, 12:29, av walter_iego

Nu när det ändå är så mycket snack om just Star Wars, kan det vara kul att se de bortklippta scenerna från de olika filmerna. Vissa scener tycker jag borde ha varit med, för de etablerar vissa karaktärers motiv och känslor bättre. Vem vet, kanske kommer dessa filmer i ultimata versioner någon gång i framtiden, men då hoppas jag George Lucas inte har ett finger med i spelet, han har en tendens att "klydda" till det som vi säger i Skåne.

Here we go ...

Episode IV:Episode V:Episode VI:Episode I:Episode II:Episode III:

0
pointer
Kristallsjukesimulator
Skrivet i dag, 00:30, av walter_iego- samt det läckta soundtracket till "Battlefront" ...

2
pointer
Walter-leaks: Uncharted blir film (?)
Skrivet i går, 17:39, av walter_iego

Rotar man omkring bland Wikileaks senaste stora läcka, hittar man mycket intressant information. Jag har hittat e-mailadresserna till skådespelare som: Joel Kinnaman, Liam Neeson, Gary Oldman, och Robert Downey JR, samt regissörer som Sam Raimi och Neill Blomkamp.

Förutom deras adresser, finns det mail som har skickats fram och tillbaka mellan olika instanser. Jag hittade den här infon (har tagit bort kontaktuppgifterna till vem som har skickat mailen) ang. skådespelaren Oscar Isaac som vi snart kommer se i den nya Star Wars-filmen.

Några filmproducenter (vad jag kunde utröna), har börjat leta efter skådisar till en "Uncharted"-film. Vad jag förstår har de redan tittat på ett par skådisar, men just Isaac verkar vara det mest uppskattade valet.

MAILEN:

"We don't know if the offer will be pop. The offer is expected today or tomorrow in advance of a meeting on Friday. We do know it's to play a hero role, not a villain.

Oscar wants to show his lighter more comedic side which is one of the reasons he's interested in Uncharted. I think he's one of the best actors of his generation. Seth read, Jamie Dornan and Aaron Taylor Johnson this weekend, and there are others reading this week but I'm waiting for a full breakdown
."

Sedan ett svar till mailet ovan:

"Oscar Isaac just spoke with Chuck, who thinks he's a really great actor and has star potential. Chuck produced the MOJAVE movie, which he said he's great in. He will secretly try to get us some scenes from that movie, where Oscar plays the villain. Oscar certainly has a lot of pictures coming. And if he's great in Star Wars that will put him on the map for the world."

Och sedan, ett svar på det mailet:

"I think he could be a fantastic Nathan Drake. He's such a talented actor. He can kick ass, he's sexy/hunky, he can play vulnerable and really intelligent. Feels like a modern take on the character. He can play anything, kind of a chameleon. In Star Wars the buzz is that he pays Han Solo's son. I like these clean shaven or light scruff, full-haired looks for him as Drake."

(Mailen skickades i September, 2014.)

Det låter spännande, men vi får väl se om det blir något av det. Vad jag vet har man snackat om en Uncharted-film i många år, men man har inte fått fram något vettigt manus och har inte haft någon huvudrollsinnehavare värt namnet. Mark Wahlberg har diskuterats, men jag hoppas han håller sig borta från just Drake-rollen.

KÄLLA: https://wikileaks.org

0
pointer
Storleken har betydelse
Skrivet i går, 15:38, av walter_iego

Trevlig dokumentär från NOVA om den lilla maskinen "Large Hadron Collider" och vad de egentligen jobbar med på CERN.

2
pointer
Batman V Superman - Leaked Trailer
Skrivet i går, 10:49, av walter_iego

Någon har smygfilmat den nya trailern till Batman v Superman. Bilden är någorlunda skaplig ...

LÄNK: http://goo.gl/m32ru4

Ingen spoiler alert på något sätt i klippet tycker jag, men det är en intressant vinkel att Stålbrallan ses som mänsklighetens fiende. Vad är det han har gjort som är så farligt, förutom att jämna Metropolis med marken?

13
pointer
Star Wars - TFA - Teaser 2
Skrivet 2015-04-16 20:49, av walter_iego

Jag såg att den redan hade postats här på FZ, men vad tusan. Den är ju riktigt bra! Se den omedelbums ...Jag blev förvånad över en rad saker här, mest hur mycket de har lekt med S-truppernas utseende, men det är så klart för att de ska skilja sig en aning från de tidigare filmerna.

Det märks på direkten att J.J. har ändrat tonen. Det är lite mer allvar nu, även om det säkert blir s.k. "comic relief" från den nya roboten BB-8 som även visades upp på i Star Wars-streamen, fullt fungerande.

Ingen Leia i det här klippet, men Luke och Han och en vital Cheewie, vilket får mig att undra om det verkligen är Peter Mahew bakom alls päls. Stackaren kan ju knappast gå nuförtiden och behöver stöd.

Jojo, hypen lever och mår bra.

0
pointer
Star Wars Live Stream
Skrivet 2015-04-16 19:23, av walter_iego

... pågår just nu. Mycket info om "The Force Awakens":

www.ign.com/articles/2015/04/16/watch-the-star-wa
rs-celebration-livestream-right-now

0
pointer
Mjukvarutips för digitala konstnärer
Skrivet 2015-04-16 18:36, av walter_iego

Jag har jobbat med konst- och grafik i över 25 år. När datorer dök upp i var mans hem, och Photoshop började visa var skåpet skulle stå, anade man knappt hur bra mjukvaran, eller våra datorer för den delen, skulle bli i den stora framtiden.

Photoshop och andra avancerade program för just konstnärer är väldigt dyra, så vida man inte har tillgång dem via sitt jobb eller har laddat ned dem på något mysko sätt. Nu finns det i varje fall ett riktigt bra alternativ som är gratis och bättre än alla andra gratisprogram jag testat genom åren.

Programmet heter "Krita" och finns att ladda ned här:

https://krita.org

Som gammal Photoshop-räv är jag beroende av bra penslar, så det första jag testade var just penselsystemet i Krita. Det är riktigt bra att de redan från början har inkluderat precis allting man behöver för att kunna göra snygga, digitala målningar.

Jag kommer lägga ut en sådan målning här om ett tag.

Have fun!

5
pointer
Batman Vs. Superman - Teaser ...
Skrivet 2015-04-16 11:24, av walter_iego

Zack Snyder (regissören) släppte denna för någon timme sedan. Ganska menlös. Den riktiga trailern ska enligt rykten dyka upp nästa vecka.

11
pointer
Gräsklipparmaffian
Skrivet 2015-04-16 00:13, av walter_iego

Min fiende heter LM 38B.

Han består av plast och beryllium, möjligtvis även andra alkaliska jordartsmetaller, men har sannerligen begåvats med en ihärdig induktionsmotor som har en effekt på 1400 W och kan leverera på kommando.

Hur vet jag allt detta?

Kan jag prata med hästar, kan jag förflytta saker med tankens kraft? Ja, självfallet, men vad det gäller LM 38B, är det grannens gräsklippare jag lärt känna, och denne är mitt morgonlugns nemesis.

Jag vet inte hur det är var ni bor, men i mitt grannskap har gräsklipparmaffian satt igång med den sedvanliga vårtortyren. Jag syftar på det konstanta oljud från allsköns motordrivna sattyg i rynkliga händer (manliga och kvinnliga) - som till största del består av snedvridna och gnisslande spolar med snurrande knivar, som med berått sinne decimerar de stackars gräsmattor som varje år bara försöker leva sina liv i fred.

Bild

LM 38B, även kallad "Sauron" ...

Ja, det är jobbigt. Låt mig berätta varför.

Utanför mitt sovrum står en rad stora villor med imponerande gräsmattor. Dessa gräsmattor har utsmyckats med både tomtar och troll, små fontäner, lusthus och redskapskjul i alla andra färgen än idyllrött. Förutom dessa små indikationer att svensson-familjerna har de bra där de sitter, försöker de alltid bräda varandra i den eviga strävan att ha de bästa gröna fingrarna. När det inte byggs och fixas på husen med släggor, plockas det ogräs och klipps buskar med illmarig motorsågar som låter som innanmätet i herr Satans nedre regioner. Det är alltid liv och oväsen, och det pågår året runt, även på vintrarna.

När man är lägenhetsmurvel kan man tyvärr inte göra så mycket för att skydda sig själv. Man kan antingen stänga fönstret, eller springa iväg så fort vinden bär en. Ibland vill man dock ingenstans, och jag behöver kanske inte berätta hur svårt det är att försöka koncentrera sig på en bok eller film när man har pang i bygget knappt 20 meter bort.

Idag (för många timmar sedan), trodde jag att det äntligen skulle bli lite ro på morgonen, men sex minuter över 08.00 var den förste marodören igång med sin gräsklippare. Han höll inte på i femton minuter, inte ens tjugo, eller trettio. Först efter tre timmar tyckte han att det var dags att ta lunch och låta mig få pusta ut.

Självfallet var jag sur, och undrade om de verkligen får dra igång med oljud så tidigt? Jag kastade mig ut på nätet och hittade efter en stund en notis att enligt Naturvårdsverkets riktlinjer ska det vara tyst mellan 22.00 - 07.00 på morgonen på vardagar, detta gällde dock byggbuller, och det stod ingenting om hur det skulle vara på helgerna. Grannen hade således inte börjat för tidigt enligt de reglerna, men det struntar hans hundar i, men det är verkligen en annan historia.

"Men, tar inte bränslet slut i gräsklippare så det blir tyst på dem någon gång?"

Tyvärr inte, de flesta moderna gräsklippare, liksom min nemesis går på ström. Det enda sättet att få tyst på dem är att klippa av sladden ...

Hmm.

Jag fick av en händelse precis en bra idé. Var lade jag nu min ninjadräkt?

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1826548
Senaste veckan: 10926
I dag: 1006
FZ