IEGOCENTRIC
0
pointer
Na na na na, weeh oh
Skrivet i dag, 13:55, av walter_iego

Det är Fredag i Sverige idag, men det känns som om jag har ramlat ned i ett Alice i underjorden-hål där alla dagar är precis samma; veckorna sömnlösa och månaderna bara springer iväg som om man lever i en parallell dimension.

Surrealistiskt leverne är det nya svarta, speciellt om man stressar i vardagen. Stundom stiger man upp mitt i natten för att kasta vatten, går och lägger sig i gryningen, gör frukost i sömnen; och allt detta för att man har för mycket att syssla med.

Åh, stackars dig ...

Det går över när jag gifter mig, eller vad säger du Alice Dee Jay?

5
pointer
Kärleksbrev till Richard Dawkins
Skrivet i dag, 03:53, av walter_iego

Det är inte bara Anita Sarkeesian som har det tufft. Puh, att de orkar ...Dawkins är som bekant känd för att var en av förgrundsgestalterna inom den moderna ateismen, om man kan kalla den så.

1
pointer
Är nervös ...
Skrivet i dag, 01:33, av walter_iego

Håller på och laddar ned "Dragon Age: Origins + Awakening". Har inte spelat dessa tidigare och undrar om de är så bra som alla har sagt? Kommer dessa spel knuffa något annat favoritspel från min lilla klick av favoritspel, eller är de så usla att jag kommer radera dem omedelbart?

Ni som har spelat, hur spelar jag för att få den bästa upplevelsen, tips och trick tas gärna emot, så även om det finns några bra moddar. Det behövs kanske inte, och det kanske inte funkar med moddar eftersom hela rasket finns på Origin.

Bild

Nu var det dags, bättre sent än aldrig ...

6
pointer
Veckans brevskörd
Skrivet i går, 13:57, av walter_iego

Anita Sarkeesian visar upp veckans brevskörd på Feminist Frequency, och som ni kan gissa är det ingen munter läsning:

Bild

Bild

Bild

Bild

Jag har inte lust att lägga ut fler bilder, det är bara så deprimerande läsning. Vad jag kan skönja i den textuella diarrén, är att invektiven (smädesorden) - för det mesta är skriven på dålig engelska. De små hoten antar formen av små hjärnsläpp där upphovsmannen varken kan uttrycka sig korrekt eller framstå som intelligent. Vad Anita och Co. har att göra med är troligtvis bondläppar (sorry) som aldrig har öppnat en bok, som aldrig har blivit kyssta av en kvinna och förmodligen inte blev kramade av sin mor eller far. De har helt sonika tagit med sin bitterhet och publicerat den för världen.

Rader som:

"you're a stupid fat cunt die pls?"

Bör läsas som:

"Why didn't you love me mother; you hurt me and I cry inside everytime I see somebody happy and going on with their life."

Hoten är egentligen inte hot (ibland är de lite mer allvarliga), de är snarare små rop på hjälp från vilsna själar som bara hyser agg mot allt det som de egentligen suktar efter, dvs. uppmärksamhet och kärlek.

Enkel psykologi.

KÄLLA: FemFreq

7
pointer
En obekväm sanning
Skrivet 2015-01-28 21:24, av walter_iego

Sååå, nu vet jag äntligen varför vi normala, vuxna människor ofta blir sjuka så fort vi i närheten av småbarn som är snoriga. Ni vet det där hemska, gröna / gula / gråa som rinner ur deras näsor tid och otid, det är faktiskt inte snor. Det är ektoplasma!

I know!

Så snart man inser att det är på det sättet faller alla bitar på plats. Jag vet att det kan vara lite svårt att acceptera i början, men småbarn blir då och då övertagna av varelser från andra dimensioner; spöken, demoner, kalla dem vad ni vill. De lever i vilket fall som helst med oss ibland, och vi måste vara ytterst försiktiga i deras närvaro. Det kvittar hur resistent man annars brukar vara mot baciller och bakterier, så snart en unge börjar droppa, då ska man lägga benen på ryggen.

Vad är ektoplasma undrar du? Här får vi en liten förklaring, (saxat från nätet):

"Ectoplasm - from the Greek word -ektos, meaning 'outside', and -plasma, meaning something formed or molded, is a term coined by Charles Richet to denote a substance or spiritual energy 'exteriorized by physical mediums.

Ectoplasm is said to be associated with the formation of spirits. However, since World War II, reports of ectoplasmic phenomena have declined and many parapsychologists doubt whether genuine cases ever existed
."

Jag kan härmed vittna om att ektoplasma visst existerar, och att denna sörja, av någon anledning, alltid börjar sippra ur varelserna i vintertid. "Jaha, men det är ju förkylning!", påpekar skeptikern. Det trodde jag också i början, men tänk efter. Är det inte konstigt hur varelserna ena stunden kan jollra och skratta, för att i nästa stund bli förvandlade till rödskinnade, små monster som kletar ned allt de kommer över. Denna förvandling, har jag kommit underfund med, sker alltid i samma ögonblick som något tar över deras kroppar. Ni vet ju själva hur de dreglar och biter på allt, det är för att varelsen inom dem inte kan hantera den besvärliga motoriken.

Jag vet, jag blev också förvånad när jag kom på det, och än mer hur lätt det var att övertyga mig själv att alla småbarn är hemsökta av spöken och onda andar; berätta för mig varför de annars skulle hålla på och skrika hela tiden, bl.a. väcka föräldrarna en gång per timme varje natt.

Inget litet, pluttigt, gulligt barn skulle vara så hemskt om det inte var besatt av något.

"Är alla barn onda, hela tiden?"

Nej, det är de inte; men ett varningstecken att hålla sig på avstånd är just när näsorna börjar bli röda. Det är just då som demonen kliver in i deras kroppar och utsöndrar ektoplasman.

Jag kände att det var min plikt att informera er och hoppas ni är rädda om er.

5
pointer
Trailerdax: Fantastic 4
Skrivet 2015-01-28 15:16, av walter_iego

Här har vi ännu en reboot. Om någon har missat det, bestämde man sig för något år sedan att man inte skulle göra en "Fantastic 4 - Part III", utan kickade alla skådisar och tänkte att de skulle börja om. Resultatet ser vi snart. Av trailern att döma, en djupt seriös superhjälte film med lågmälda karaktärer; därutöver har en av karaktärerna bytt hudton vilket har gjort många fans arga. Varför göra man på detta viset? Kanske för att vara PK, vem vet.

Jag tror den här lilla filmen kommer drunkna under "The Avengers" lertyngda fötter ...

1
pointer
Battlefield 5 kommer 2016
Skrivet 2015-01-28 14:58, av walter_iego

EAs CEO Andrew Wilson, var nyligen upprymd och delade med sig en s.k. "infographic" som visade upp hur bra det hade gått för företaget förra året.

Bild

Saxat från nätet:

"EA announced its financial results for its Q3 fiscal year 2015 quarter, ended December 31, 2014, noting total net revenue $1.13 billion in total net revenue compared to $808 million year-over-year. For the nine months ending December 31, total net revenue came in at $3.3 billion. Net revenues were up 39% and net income came in at $142 million compared to a $308 million net loss year-over-year."

De har tydligen tjänat många sköna miljarder de nu, eller senare - kan dela ut till delägare och investera i nya projekt. Ett av dessa är i varje fall "Battlefield 5". Hardline räknas inte som nummer 5, om någon undrade.

Sajten VG24/7 skriver att BF5 enligt EA ska släppas "Holiday 2016", vilket kan tolkas som vintern 2016, och om det är så, tror jag det är ett stort misstag. Det känns som om de den här gången, så vida de inte startade utvecklingen av spelet innan ens BF4 var färdigt - har haft ännu mindre tid på sig att hosta fram ett bra spel. Hela den här katt och råtta-leken med att ge ut spel i samma takt som Call of Duty-spelen, känns bara så dumt, och jag tror inte någon kommer bli lycklig av att de släpps så frekvent.

Vi får inte glömma att DICE redan nu är upptagna med "Battlefront" och "Mirror's Edge 2", så vem är det egentligen som ska utveckla BF5?

Jag tror de kommer dela utvecklingen med systerbolag, och kanske kan de, om något mirakel inträffar, leverera en buggfri upplevelse, men de senaste årens fadäser pekar mot något helt annat.

Är det konstigt att man är skeptisk?

Ser du fram emot ett nytt Battlefield?

KÄLLA: VG24/7

15
pointer
Je suis Walter
Skrivet 2015-01-27 04:00, av walter_iego

Min mor fick besök av en väninna för någon dag sedan. Väninnan var uppgiven och ledsen, men samtidigt lättad på något oförklarligt sätt; för nu hade hon äntligen fått svar på en gåta hon gått och grubblat på i över tjugo år. Väninnan kom från det forna Jugoslavien, och för ett par veckor sedan hade man grävt upp resterna av hennes man som de hittat i en massgrav i en skog. De hade lyckats identifera liket, eller rättare sagt resterna av kroppen, benflisorna - med hjälp av tandkort och ett speciellt gömt utrymme han hade i sina kläder. Där hade de hittat guldföremål med ingraverade namn.

När jag hördes tala om detta, var det som om inbördeskriget åter blev aktuellt. Jag mindes fragment av nyhetsrapporteringar jag sett på TV, och såg för mitt inre öga massgravar där människor en gång i tiden hade staplats ovanpå varandra som stoff att bränna och förkasta. Det kändes helt overkligt, och jag antar att det kändes ohyggligt för min mors väninna som återigen fick själen sönderrispad av fasansfulla minnen.

Tydligen hade de kommit bort från varandra under krigets inledande dagar och hennes man hade blivit tillfångatagen och sedan bara försvunnit. Hon hade grubblat sig sönder och samman, men nu hade hon fått svaret.

De flesta av oss vet vad ett krig är, men vi vet ändå inte vad det är på det sätt som de som upplevt det på nära håll. Ett krig är en total uppgörelse med allt det som man tar för givet, saker som medmänsklighet, förnuft och rättvisa flyger ut genom fönstret så snart det första skottet brinner av. Föreställ dig att du lever ena sekunden, i nästa sekund är du borta. Allt är mörker. Det finns inget återvändo, någonsin ...

Vi som är uppväxta och lever i Sverige, har varit förskonad sådana trauman på hemmajord, medan andra modiga själar, soldater, läkare och humanister har trotsat sina rädslor och vandrat ut i det okända för att undsätta andra i nöd. De är beundransvärt och fantastiskt. Jag ser upp till sådana människor; de fascinerar mig, för jag vet att jag aldrig hade vågat riskera mitt liv på det sättet. Eller, det hade jag kanske gjort? Om nöden krävde det skulle jag förmodligen också trotsa alla rädslor för att rädda liv.

Om vi vänder luppen och tittar på de som orsakar bekymmer i världen. Soldater / terrorister på fel sida om någon livsåskådning är också människor trots att de känns väldigt avlägsna en sådan beskrivning. De är maskiner, verktyg i konflikter de oftast inte startat; men de bär på en smärta och löften de tror ska försvinna / förverkligas om de bara gör skada på andra. De kämpar för något de tror på och gör vad de måste för att följa sina ideologier; något vi har svårt att föreställa oss med all rätt. Senast vi såg detta var i Paris.

Det fria ordet får aldrig kväsas på något sätt, och detta är obönhörligen vår ideologi, men vi dödar inte för den. Vi älskar för den; försvarar den så att händelser / krig så som de som uppträdde i Jugoslavien aldrig återkommer. Vad det gäller terrorister och mördare, kommer de, precis som sina många föregångare - leva här en kort tid, och sedan för alltid uppslukas av mörkret.

Inget paradis väntar dem, inga rikedomar eller odödliga sånger; bara en evig tystnad, samma slags tystnad de försöker påtvinga världen. Vi älskar livet alldeles för mycket för att ge upp och det ger i varje fall mig hopp ...

7
pointer
Homeworld Remastered Collection
Skrivet 2015-01-25 22:14, av walter_iego

... kommer den 25:e Februari. På med nostalgiglasögonen.

Förhoppningsvis hinner man spela ut Far Cry 4 (gäsp) och GTAV (gäsp) vid det laget.

5
pointer
Guild Wars 2 prissänks i helgen
Skrivet 2015-01-24 02:03, av walter_iego

Saxat från nätet:

"This weekend only, ArenaNet will offer its online role-playing game Guild Wars 2 for $10, a 75-percent markdown from the title's normal price. The deal will go live this Saturday, January 24, starting at 8 AM PDT through the official Guild Wars website. The promotion ends at 11:59 PM PDT on January 25.

The Digital Deluxe version of Guild Wars 2 will also be on sale for 75-percent off this weekend, meaning you can pick up the $60 package for only $15.
"

KÄLLA: Gamespot

Det betyder att man kommer kunna köpa "Digital Deluxe"-versionen för drygt 125:- fullmatad med spelgodis.

Enligt hemsidan så ingår detta:

Guild Wars 2 game
Suit of Legacy Armor*
Mithril Box*
10 Experience Boosters*
Summon Mistfire Wolf Elite Skill*
Miniature Rytlock*
Golem Banker*
Chalice of Glory*
Tome of Influence*


(*= in game item)

Det har varit tyst om Guild Wars en väldigt lång tid nu, och de kände nog att det var dags med en prissänkning för att locka tillbaka spelare i och med att en ny expansion är på gång.

Besök således deras webshop i helgen och köp det där om du vill ha spelet.

LÄNK: Guild Wars 2 - Shop

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1734984
Senaste veckan: 7949
I dag: 821
FZ