IEGOCENTRIC
0
pointer
Trailerdax: Kingsman
Skrivet i dag, 11:17, av walter_iego

Kostymninjan Colin Firth och Jay-Z kopian Samuel Jackson försöker väcka liv i en stagnerad filmgenre "den bra filmen", och levererar smockor i luften och one-liners. Kan det vara värt att se undrar man medan morgonen brer ut sig som mormors rumpa på en träpall ...

2
pointer
Jävla Scott
Skrivet i dag, 02:14, av walter_iego

Ridley Scott ska tydligen inte regissera "Blade Runner 2", bara producera filmen. Denna nyhet smakar som senap i mjölken, lite surt och lite fel, för det är ju en av de saker man mest sett framemot. Vem det än blir som tar upp regin, hoppas jag det inte blir en film som rusar fram i 200 knyck bara för att passa den moderna publiken. Jag vill ha mer av den gamla varan; ett framtida Los Angeles som är regndränkt, grått och ytterst depressivt att man knappt orkar hålla ögonen öppna.

En regissör som hade passat, hade onekligen varit David Fincher, men vem vet om han är intresserad av Sci-Fi då han hade så stora problem med "Alien 3".

Om inte Vangelis gör musiken, vet jag inte om jag vill se filmen.

KÄLLA: The Verge

1
pointer
Ett evigt expanderande frågetecken
Skrivet i går, 23:12, av walter_iego

År 1950 ställde Enrico Fermi, en italiensk-amerikansk fysiker och nobelpristagare, en enkel fråga (Fermis paradox) - som ingen till denna dag har lyckats besvara. Han undrade helt enkelt "Var är de?", och syftade på det faktum att inga tecken på liv har påträffats från andra planeter eller i universum. Rättare sagt; ingen där ute har kontaktat oss, vad vi vet i varje fall med riktiga, konkreta bevis.

Snabbt som en blixt satte sig mången kloka män- och kvinnor ned och formulerade en lista på olika faktorer varför vi ännu inte fått något bevis på liv i universum. På den här listan (ingen riktig lista, en metafysisk sådan) finns teorin:

"Utomjordisk liv har kanske existerat en gång i tiden, men har försvunnit och har på så sätt ingen möjlighet att kontakta oss ..."

- eller:

"Ingen varelser kan färdas med ljusets hastighet, eller någon annan spekulativ hastighet, och kan på så sätt inte nå oss eftersom avstånden är alldeles för stora ..."

Den amerikanske fysikern Alan Guth hade en annan teori (han var en av upphovsmännen bakom inflationsteorin, den andre hette Andrei Linde), och försökte förklara hur det kom sig att universum, sedan the Big Bang förefaller vara så likformigt. Kort förklarat handlar teorin om att olika krafter försöker uppnå balans genom att påverka varandra, och detta ledde till att universum expanderade precis lika mycket åt alla håll och kanter; dvs. om det nu finns kanter. Ett universum som fortfarande är under uppbyggnad, är underförstått kanske inte den hemvist för liv som vi föreställer oss.

Guths teori är intressant på många sätt och vis, men så även hans påstående att universum och våra naturlagar, i grund och botten - är en häxkittel av eviga experiment med kemikalier. Man vet ju aldrig vad som kan blandas i den kosmiska bryggden, och det är ju sant. Vem hade ens kunnat komma på att skapa en människa? Inte någon Gud om du frågar mig. Snarare slumpen; exploderande stjärnor och andra märkliga saker såg till att skapa exakt rätt förutsättningar för vår fysiska existens.

Fysikern Robert Jaffe sammanfattar det bra när han säger:

"... the Universe is an experiment that's repeated over and over again, each time with slightly different physical laws, or even vastly different physical laws."

Om nu slumpen är anledningen till vår existens, är det mycket möjligt att vi just nu lever i en tid då andra livsformer redan har dött ut. Om vi existerar och lever samtidigt som andra livsformer, kommer vi förmodligen aldrig veta om dem pga. de stora avstånden i universum. Den tid det skulle ta att initiera ett samtal med en kosmisk granne skulle behövas mätas i en skal av eoner.

Det skulle inte förvåna mig heller om någon, eller något redan vet om att vi existerar, men håller avstånd pga. av hur vi beteer oss mot varandra eller hur vi behandlar vårt hem Jorden.

Planet Soptipp med de aggressiva bakterierna "homo sapiens sapiens", är kanske dömda att leva sin existens i fullkomlig okunnighet. Det är en sorglig tanke, men vi kan inte göra så mycket åt saken, förutom att drömma och fantisera ...

9
pointer
Härmapan Sverige
Skrivet i går, 19:35, av walter_iego

Så, nu var det visst dags för Sverige att importera ännu en amerikansk företeelse; "Black Friday". Vad kommer härnäst; att vi firar "Independence Day" och slopar fler av våra egna, unika traditioner?

När jag tänker efter vet jag knappt vilka dessa är längre. Har inte någon tradition med Sill att göra, och någon annan med Midsommar och Valborg? Hur som haver, började de urholkas för länge sedan. Om ni frågar mig, samtidigt som internet började ta över våra liv och världen öppnade sig på ett tidigare omöjligt sätt. Helt plötsligt upplevde människor här i landet vår svenskhet som tråkig, förmodligen för att den inte handlade om shopping. Idag är det annorlunda. Idag handlar allting om överkonsumtion. Inte konstigt att vårt samhälle drunknar i plast och reklam och finns i princip överallt.

Jag ser inga fel i att importera traditioner från andra länder, men varför måste Sverige bara snegla på USA?

"Dags att börja med tjurfäktning då!?"

Nej, inget så drastiskt. Det finns ingen här som skulle ha någon glädje av att titta på nationellt sponsrat djurplågeri (köttindustrins förehavanden gäller inte i det här sammanhanget); vi är alldeles för mjukhjärtade för sådant.

Varför inte dra hit "Bastiljdagen", det årliga firandet som inträffar varje 14:e Maj i Frankrike för att hylla de människor som stormade det gamla fängelset i Paris som var startskottet på revolutionen. Det hade varit något som var väl värt att uppmärksamma. Utan revolutionen hade vår moderna värld sett mycket annorlunda ut.

Men, vid eftertanke. Vem skulle sponsra det här? Man kan ju inte sälja små miniatyrgiljotiner till barnen; och det är nog däri det stora problemet ligger. Sverige importerar bara andras traditioner om det har något med shopping att göra; för det är det viktiga, inte vår faktiska kulturella historia och våra åstadkommanden.

Man blir inte bara lite trött, man blir helt tappad på energi.

Nu ska jag ut och köpa lite amerikansk läsk och se om jag piggnar till lite.

7
pointer
Jag är botad från min mörkerrädsla
Skrivet 2014-11-25 23:08, av walter_iego

Igår natt blev jag klar med "Alien Isolation", och resan tog mig drygt 50 timmar (jag ska skriva ihop en recension om det, för det är spelet värt), och jag måste säga att jag har en ny favorit. Senaste gången jag blev så uppslukad av ett spel var faktiskt när jag spelade "Uncharted 2", och det var flera år sedan.

Alien Isolation är ett fantastiskt spel på så många sätt att det vore en skam om alla inte spelade det. Självfallet spelade jag på "hard" / respektive "medium", och det tog på nerverna måste jag säga, för det var inte lätt.

Förhoppningsvis återvänder Creative Assembly till det här universet, för de gjorde det fantastiskt bra.

Om jag skulle våga mig på att rangordna världens bästa spelutvecklare just nu, hade jag placerat dem väldigt högt. Och Call of Duty: Advanced Warefare som jag såg framemot så mycket visade sig bara vara en trött suck. Ett bra spel på sitt eget vis, men ändå, ett spel som kommer falla i glömska väldigt snart.

Alien Isolation kommer alltid dröja kvar, och mitt äventyr med Amanda Ripley skattar jag högt.

2
pointer
Det är en sådan dag
Skrivet 2014-11-24 20:53, av walter_iegoVarken mer, varken mindre ...

9
pointer
Besviken på GTA-V (PS4)
Skrivet 2014-11-20 23:35, av walter_iego

Bild

Även Mel Gibson hänger läpp ...

Här kliver man in i sin spelstuga, liksom skickar iväg GTA-V-disken in i PS4:an med en enkel handföring, laddar ned den stora patchen på över 1Gb, installerar sedan spelet (som tar en halvtimme), och lägger sig sedan ned i den mjuka fluffiga sängen och förväntar sig ett fantastiskt äventyr med fantastiska kontroller.

Den förstnämnda gör mig inte besviken. Den fiktiva staden "Los Santos" och allt vad det heter, ser helt OK ut och funkar som plattform. Det mesta flyter på bra, och även om karaktärerna inte ser ut som om de är gjorda den här generationen, är de godkända.

Det som inte är godkänt är kontrollerna, och det är främst FPS-läget är under all kritik. Mer hackig och dålig optimerad kamera får man leta efter.

Här märks det att Rockstar inte har någon större erfarenhet av FPS-pangare. De gör i princip allting fel. Förutom att det tar 4 knapptryckningar på paden att komma till det läget (det finns tre små inställningar innan), är den valda karaktären man spelar ryckig och rör sig som i slow motion. Det är i princip omöjligt att pricka rätt om man inte väljer autoaim i menyerna. "Press L1 for cover", för tankarna till de allra sämsta konsolspelen som släppts eftersom det inte funkar särskilt bra.

Vill man springa ska man som vanligt trycka ned "L3", men det tar ca. 3 - 4 försök innan gubben rör på sig (det är för övrigt inget fel på min kontroller).

Min största kritik när det gäller kontrollerna är att de är klumpiga och väldigt dåliga. Jag har testat alla möjliga inställningar och det blir inte bättre än så. Jag trodde verkligen "GTA" skulle vara snäppet bättre än kopian "Sleeping Dogs", men där hade jag rejält fel.

Det här blev en dyrköpt läxa på 700:-, för det var ingen höjdare. Jag ska försöka ta mig genom spelet i 3:e person, och hoppas jag kommer in i spelets rytm, annars får jag byta in det till något annat inom kort.

Jag köpte även "Far Cry 4" idag, och genast var det som om man andades frisk luft. Kontrollerna är blixtsnabba, och karaktären, springer, hoppar, glider, skjuter på ett helt perfekt sätt; dvs. som man som van FPS-spelare vill att kontrollerna ska vara.

Det spel som har haft bäst FPS-kontroller på konsol, var faktiskt "Bulletstorm" till PS3:an om ni frågar mig. Otroligt bra; men det känns som om det spelet kom ut på den digitala medeltiden, även om det inte var så länge sedan.

Vilka är era intryck av GTA-V?

2
pointer
Polarnatt
Skrivet 2014-11-20 21:17, av walter_iego

I vissa delar av världen går solen aldrig upp, det beror på att den håller sig under horisonten under hela dygnet. Natt mitt på dagen kan man uppleva på norra polcirkeln, och det betyder att man måste befinna sig långt norrut, typ i Hammerfest om man är i Norge.

När jag besökte Japan år 2009, fick jag uppleva något liknande. Jag åkte till ett naturskyddsområde i de norra delarna av Hokkaido. Alldeles ute på spetsen av detta vackra land, mötte jag den fantastiska naturen och njöt av det fantastiska ljuset som påminner om det som syns på bilden.

Bild

Trots att det var ruggigt kallt, var det inte som kylan här hemma. Visst frös jag, men jag kände mig inte kall genom benen. Det kan ha berott på att det inte blåste så mycket, det kanske också hade lite att göra med att Mount Akan var i närheten, en vilande vulkan som förmodligen värmde upp atmosfären underifrån på något mystiskt vis.

Bild

En vy mot Mount Akan (inte min bild) ...

Jag tror livets allra bästa resor, är de som överraskar en totalt. Så kändes naturen för mig. Den var tidlös och vacker; och fick mig att inse hur liten jag var i det stora hela. Det är nog bra att bli påmind om det ibland.

10
pointer
Sorry
Skrivet 2014-11-19 23:23, av walter_iego

... det var visst lite tomt här. Har fastnat i romanskrivande och dekat ned mig helt med julmust och mjuk pepparkaka. Säg de synder som kommer allena. Medan skägget växer (utan någon nämnvärd orsak), känns det som om jag börjar komma riktigt långt med mina karaktärer; för att inte säga själva hantverket. Det är faktiskt ganska lätt att skriva långa texter om man skriver hela tiden. Och när det gäller att skriva böcker, eller försök till böcker, är det oerhört viktigt att ha allting planerat i förväg.

Där är jag nu; mitt i smeten, och det känns faktiskt underbart.

4
pointer
Bunnyhopp deluxe
Skrivet 2014-11-16 19:18, av walter_iego

Så här spelar man en MP-match i nya CoD: Avanced Warfare. När matchen startar, oavsett typ:

SHIFT + W --> dubbelklicka SPACE.

Efter ca. 1 sekund måste man antigen dubbelklicka W, A eller D. Det finns en fuling antingen framför, bakom eller sidan om dig förstår du. I det här läget, precis i början, är det inte lönt att dubbelklicka på S, eftersom du redan har dödde innan du ens hann skutta upp i luften.

Resten av matchen får du återupprepa detta, hela tiden, och max stanna kvar på en plats 2 sekunder; för risken är att spelet spawnar en fiende bakom dig, eller framför dig. Om du rör på dig hela tiden har du en chans att göra ett dubbelhopp, vi kan kalla det "bunnyhopp deluxe" och glida undan i luften. Man är i stort sett chanslös på springande fot.

Ni kan se hur läget ser ut när jag hoppar omkring så här nedan:

Bild 1003037
Feel the buzz ...


Jag använder i stort sett laservapnet EM1 Pwner hela tiden, detta för att man ska ha en chans mot alla dem som mot förmodan inte förstått att Advanced Warefare är ett nytt spel, och att man ska röra på sig hela tiden.

Självfallet finns det andra som också skuttar omkring i luften, och det är det roliga. Lyckas man pricka rätt på någon i luften får man en "dogfight"-medalj.

Spelar ni, vill ni spela CoD, eller ni har skippat det helt och hållet?

SP-kampanjen är den bästa sedan MW2 kan jag tycka, och det har till stor del att göra med Kevin Spacey. Grafiken är faktiskt väldigt bra, och de har lyckats göra en intressant och futuristisk kampanj som är snäppet bättre än Black Ops 2. Den som längtar efter en WW2-pangare i CoD-miljö kan ta och glömma det. Det kommer aldrig hända. Det finns liksom inget man kan locka moderna spelare med till ett sådant spel.

"New DLC-features; survive in a trench + exclusive raincoat?"

Nej, jag tror inte det.

Det finns även en stor chans att nästa Battlefield kommer utspela sig i en framtida värld; och då tänker jag inte på "Hardline", det är en mod. De kan kalla det vad de vill.

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1655244
Senaste veckan: 7719
I dag: 706
FZ