IEGOCENTRIC
3
pointer
Förlorade sekunder
Skrivet 2014-07-31 21:23, av walter_iego

... med det svenska bandet: "Lost Seconds". Bra grejer, speciellt om man gillar den lite hårdare skolan "dödspop".De finns även på Spotify:

http://goo.gl/0yhoje

2
pointer
Call of Duty: AW mysteriet
Skrivet 2014-07-31 17:42, av walter_iego

Varför ser Kevin Spaceys karaktär Jonathan Irons i spelet olika ut i det här senaste officiella klippet:Vad jag främst är nyfiken på är de här två segmenten i klippet:

01:53

och:

02:30

Se detaljerad bild här:

Bild

(Högerklicka --> välj öppna i ny flik för större bild ...)

En annan sak som är märklig i det senaste klippet, är att det ser ut som om de har använt sig av två olika grafiska motorer; den ena är väldigt detaljerad (SP-kampanjen?), och den andra är "suddig" (MP-läget?) - och påminner om Infinity Wards senaste version av CoD.

Förhoppningsvis är detta bara en tillfällighet. Jag tror inte någon vill att man skalar ned på grafiken bara för att den ska påminna om de senaste spelen, men vi såg ju vad som hände med "Watch_Dogs" ...

Kolla noggrant på klippet så ser ni säkert också vad jag lade märke till.

4
pointer
Vad gör Walter?
Skrivet 2014-07-31 15:23, av walter_iego

Bild 972060
Hmm ...


1. Han håller på och färdigställer en installation som ska symbolisera Maya-rikets övertagande av Conquistadorerna i mitten av 1500-talet.

2. Han har placerat föremålen i sitt sovrumsfönster bara för att den snygga tjejen i lägenheten bredvid ska tycka han är en hurtig typ.

3. Han håller på och tränar inför sin statistroll som den tvivelaktiga karaktären "Malek" i den nya Wallander-filmen som spelas in i Ystad i höst.

4. Han tror sig ha kommit på ett system att kommunicera med varelser från yttre rymden. Han tror att just dessa kommunicerar med hantlar istället för med ord och teckenspråk.

5. Han håller på och städar och tyckte det skulle vara roligt att skriva ett blogginlägg som handlar absolut ingenting alls.

6. Någonting helt annat, som du kära läsare får fantisera fram.

Bäst förslag vinner en spelnyckel.

15
pointer
Mörkrets hastighet
Skrivet 2014-07-30 19:10, av walter_iego

Hmm ... Vsauce påstår att mörkret (skuggor) förflyttar sig snabbare än ljuset. Jag litar dock mer på Einstein än en YouTube-kanal; men visst, man ska aldrig säga aldrig.

4
pointer
Nu börjas det igen
Skrivet 2014-07-29 22:47, av walter_iego

Sexhundratjugofemti-versioner av ett spel, i det här fallet "CoD:AW".

Bild

Av någon anledning ser jag framemot årets släpp, som om jag inte kastat pengar i sjön tillräckligt många gånger. Enligt Allgamesbeta - kommer vi få se hur MP-läget ser ut den 11:e Augusti, det är inte så länge till med andra ord.

Ska du skippa, eller dippa?

OBS: Ny trailer:

8
pointer
Han skulle bara på toa, då hände det här
Skrivet 2014-07-26 17:46, av walter_iego

Aftonbaldet, 26 Juli 2014

Den i Svedala mycket uppskattade bloggaren Walter Iego, skulle på morgonen besöka toaletten i sitt hem när han hörde ett märkligt ljud.

"Det hördes liksom ett bröl från toastolen och jag blev rädd", berättar han för Aftonbaldets utsända reporter Karin Flinkqvist Bermudez-Olsson. "Min första instinkt var att dra på mig en kimono, raka bananen och sjunga julsånger, men något inom mig sade stopp."

"Vad kan detta ha varit?" frågade reportern.

"Matsmältningsproblem ... Om man poppar popcorn med syntetisk motorolja kan det ha en intressant effekt på de inre landsvägarna om du förstår vad jag menar."

"Jag tror jag förstår hur du menar. Har du hört detta bröl någon gång tidigare?"

"Jag vet inte om jag vågar svara på den frågan."

"Jaså, hur kommer det sig?"

"Jag vill inte hamna i ett av era snyftreportage där ni har bilder på gråtmilda muppar som hulkar över banaliteter; ej heller utmålas som ett offer som har hamnat på fel sida om kosmos. Det skulle också vara beklagligt att se min orakade nuna på förstasidan, eller i mittsektionen som en pin-up björn, eller mot slutet, nära sportsektionen - i en liten notis som knappast gjorde mitt problem någon rättvisa. Som jag ser det finns det ett par miljarder människor i världen. Alla har sina problem och besvär, och det finns liksom ingen mening att göra saker sämre för det allmänna lynnet, dvs. det som vi alla figurerar och lever i. Om en person har en dålig dag, eller för den delen en brölande toastol - så kan det vara värt att upplysa om just detta men inte göra någon stor sak av det. Om man drar på sig offerkoftan, tillika det det skrynkliga skinn som pojken som skrek varg hade på sig en gång i tiden, kommer ingen lyssna på en om man har något riktigt viktigt att komma med ..."

"Men ..."

"Jag tycker det är beklagligt att så många i dagens samhälle gnäller över allting, det är som om de har matats med radioaktiva havregryn som en gång i tiden stod och jäste i en brun lada utanför Pripjat i Vitryssland. Aldrig är det något som är bra, det är skrik och skrän och stånk och stön så fort något går fel; eller så snart saker och ting inte går som man vill eller har planerat. Vad hände med att man lär sig av sina misstag, vad hände med att man blir starkare med varje motgång, vad hände med att viljan att växa som person? Jag svär, hör jag, eller ser jag - ännu en person som klagar på allting, då kommer jag skrika som en kvinna och örfila närmsta polis. Herregud, lite måste man ju kunna tåla ..."

"Men ..."

"En annan sak som är viktig att ta upp är att jag tror det råder någon sorts kronisk och holistisk villfarelse att allting var bättre förr. Vad var bättre förr!? Knappast världen, knappast priserna på drivmedel till fordon eller den där smörjan man matar oxar med så att de ska bli stora och biffiga och se ut som uppsvällda köttlakan på Svenssons matbord. Jag vet inte hur många gånger jag har legat sömnlös och grubblat över all den missämja som har infekterat varje del av samhället. Ibland tror jag gremlins existerar, och inbillar mig att de slutade göra jox med elektriska apparaturer för det var så mycket roligare att se hur människan beteer sig när hon är inträngd och sårbar, vilket hon verkar vara för jämnan. Jag blir så matt och trött att min spegelbild slokar som en vaniljstång i värmen ..."

"Men ..."

"Liksom hejsan hoppsan, vad är det ens för mening att gå upp på morgonen om man ska sprida sitt missnöje över planeten som en garnityr vi absolut inte behöver. Vissa saker kan man faktiskt svälja eller acceptera och ändå leva ett drägligt liv. Jag vet minst fem personer i min bekantskapskrets som hade kunnat gnälla hur mycket som helst över hur livet behandlat dem. De lever med handikapp, är enögda och enbenta, har personlighetsstörningar och tror att de är karaktärer från såpoperor, men lyckas ändå klämma fram ett leende i regnoväder, hagelstormar och värmeböljor. Är det så mycket begärt att man önskar grannen kunde svälja ett optimistpiller och inte vara så förbannat negativ?"

"Men ..."

"Det var ju tusan vad du försöker avbryta mig hela tiden. Ni ville ju komma hit och intervjua mig!?"

"Det är faktiskt så att du ringde oss ..."

"Vad säger du?"

"Ja, vi har ju tagit oss från innerstaden, packat ned massor av tekniska prylar och vill faktiskt bli färdiga här."

"Hmpf. Där ser du. Alla är så jäkla negativa. Nu ska jag slutföra samtalet med toastolen. Adjö!"

3
pointer
Materia har känslor
Skrivet 2014-07-22 22:27, av walter_iego

Kära dagbok ...

Medan dagen har övergått till kväll och snart blir natt, sitter jag här nyvaken som ett stearinljus och läser på min skärm både de ena och de andra teorierna om mörk materia i universum. Det som de flesta forskare är överens om är denna mörka materia (osynliga materia) - utgör tre fjärdedelar av universum och att den inte är synlig för våra instrument och knappast för våra ögon. Vi har länge, faktiskt under större delen av mänsklighetens historia - felaktigt konstaterat att det som vi inte kan se, inte existerar. Om man doppar näsan djupt nog i kosmologi, inser man ganska snart att det som vi inte kan se i allra högsta grad existerar. Det oförklarliga betyder inte länge automatiskt att något inte finns, snarare att vi bör titta lite närmre och gnugga geniknölarna ett par vändor till.

Bärande teorier och matematiskt finlir bevisar om och om igen att vi har förmågan att blottlägga det som vi upp till alldeles nyss inte hade en aning om. Det säger mycket om människans törst efter sanning. Skulle det vara så att vi misslyckas en gång, gör vi ett nytt försök, och sedan ett nytt igen.

Det beundrar jag.

Uthålligheten ...

På senare tid har man börjat ta "WIMP"-teorin på större allvar (svagt interagerande massiva partiklar), och den består i grunden av idén att mörk materia är en sorts elementpartiklar som passerar genom annan materia utan att lämna ett endaste spår. Då uppkommer frågan vad WIMP skulle ha för syfte? Om dessa slags partiklar passerade genom materia helt obemärkta torde de vara värdelösa, men det verkar inte vettigt. Det lilla vi vet om universum, om hela existensen egentligen, är att ingenting existerar av en slump. Till varje företeele finns en motpol och en reaktion. Det som skapar och förgör har alltid varit beroende av varandra, så varför inte detta?

Om vi tänker om tanken och ponderar problemet:

"Vilket syfte har materia som passerar genom annan materia utan att lämna spår?"

- torde vi kunna komma på en uppsjö av fantastiska idéer. Här är en.

Jag tror materia har känslor.

Även om saker inte registreras / inte syns, betyder det inte att de inte existerar. Jag tror materia beteer sig som ett hjärta som påverkas av inre och yttre faktorer. Föreställ er en stjärnas födelse eller död, vilken effekt den har på sin omgivning i det kosmiska nätet. Den uppblossande energin passerar inte obemärkt förbi. Gammastrålarna som skjuter ut i mörkret som spjut, påverkar något som påverkar något annat; kausaliteten spårbar till tidernas begynnelse, och kanske ännu längre tillbaka; innan tiden fanns.

Det finns ett problem med WIMP-teorin för dem som söker definitiva svar.

En mil under jord i South Dakota, USA, avslutade man nyligen sin första, riktiga datakörning och misslyckades under tre månaders tid att hitta spår efter mörk materia. Vad man än gjorde så hittade man inget spår. Detektorn som är speciellt framtagen att upptäcka WIMPs, hittade absolut ingenting, vilket leder oss tillbaka till ruta 1.

Skeptikern tar av sig glasögonen och masserar pannan, medan den hoppfulle forskaren river av det gamla bladet i blocket och börjar skriva på en ny sida. Utan att de vet om det har de kanske på var sitt sätt blivit påverkade av passerande materia i kroppen och själen. Den ena människan påverkades negativt (gav upp), den andre blev hoppfull och blev mer angelägen att hitta en lösning.

11
pointer
Frysboxen som Gud glömde
Skrivet 2014-07-21 22:43, av walter_iego

Kära dagbok ...

- ett par ord till dig.

Efter en skön dusch och intimt umgänge med en tvål som luktar sommaräng, sitter jag här med ett glas Ramlösa som smakar citron och tittar ut genom fönstret. Grannen mittemot, en man i 70-års åldern som gillar att gå toppless, ser ut att vara gravid med sitt fjärde barn. Magen hänger nere vid knäna och guppar och han visslar och ser glad ut, men drar den motvilliga gräsklipparen över gräsmattan som om den vore en död hund, eller i varje fall en livlös elektrisk apparatur som gjort sitt här i jordelivet. Han bryr sig inte om att det är kväll, utan har tänt en uppsjö av lampor lite här och var så han kan se när de stackars grässtråna bryts av på mitten.

Ljudet från gräsklipparen är ett inte ett uppskattat oljud denna milda sommarkväll. Det studsar mellan husen som rabiata religiösa hotelser, men sanningen är den att ingen Gud finns. Om en Gud hade funnits hade "hen" sett till att min frysbox var fullsmockad med Päronsplitt och döda djurkadaver. Nu gapar de av is lackerade hyllplanen tomma, precis som ekot i min mage.

Jag tror jag kommer överleva. Jag har fyra bitar snask som lystrar till namnet "Co-Co", och bär strumpor i olika kulörer som om jag vore en manlig variant på Pippi-Långstrump med skägg. Om Astrid Lindgren hade sett mig hade hon slagit mig i huvudet med sin damväska med uppmaningen om att jag borde skärpa mig.

Blekansikte, tillika skrynkelansikte talar alltid sanning.

Nu lockar min sköna säng till älskog med något från min litteratursamling. Vad ska jag välja ikväll? Hmm; den kalla rymden eller ett regnigt Prag? Slumpen får avgöra.

7
pointer
Multiverse som fungerande realitet
Skrivet 2014-07-18 23:12, av walter_iego

Kära dagbok ...

Medan jag påbörjar ett nytt kapitel i min bok kan jag inte hjälpa att snegla mot månen som hänger i skyn utanför mitt fönster och stirrar ned på mig. Den är på många sätt vårt universums bästa väktare av hemligheter. Tänk så mycket den sett och har upplevt under miljarder år. Innan vi ens existerade kastade den sin skugga på jorden och gav vår planet sällskap i den kalla rymden.

Ikväll förkovrar jag mig i "fakta" och metafysiska tankelekar kring strängteori och multipla universum. På pappret och i hjärtats bultande vrår verkar allt möjligt, och det finns en del av mig som så gärna vill att dessa fantastiska idéer ska vara den absoluta sanningen. Men med sanningen kommer verkligheten, och den är ibland inte så skön. Är det värt att offra sina drömmar för att alltid exakt veta vad saker och ting är?

Jag är inte så säker just nu, därför tittar jag på det här klippet om och om igen och drömmer vidare ...

7
pointer
Tunga regnskyar
Skrivet 2014-07-14 12:08, av walter_iego

Bild

Kära dagbok ...

Idag öppnade himlens buk sig och dränkte världen.

Jag stod vid fönstret och såg de första molnen gruppera sig som armador innan de utförde sin välplanerade attack. Regndroppar tunga som järnkulor, perforerade den svenska idyllen och släckte alla engångsgrillar på övergivna gräsmattor. Svaga rökslingor syntes flämta i den tilltagande vinden.

Där tidigare stolta köttstycken legat och blivit marinerade i solen, återstod nu bara sörjor i djupa tallrika som påminde om upplösta djurkroppar som förlorat all sin rimmning. Denna förlust och sorg tycktes sedan färga horisonten med aska som blev allt mörkare.

Turister som förut svalpat omkring i värmen med stora ölmagar och guppande engångskameror i tunna svarta band, sökte sig till trappuppgångar där de slog läger utanför intet ont anande pensionärers dörrar och sjöng hymner om saknad efter fädernelandets torra mull.

Ännu är inte dagen över, och regnet bara fortsätter och fortsätter.

Jag har barrikerat mig bakom sandsäckar i sovrummet, och knaprar på digestivekex och äter melon mellan världen utanför tycks sköljas bort. När jag blundar hör jag mina grannars förtvivlade skrik:

"Rädda korven!"

- och hoppas domedagen inte är kommen.

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1491233
Senaste veckan: 9028
I dag: 347
FZ