FZ.se Just Cause 3
IEGOCENTRIC
2
pointer
Drömmarens bästa vägvisare
Skrivet 2015-11-26 11:23, av walter_iego

Jag minns en gång för länge sedan när jag var grabb. Jag tror året var 1983, eller 1984. Jag steg upp i mörkret en vinterdag när alla låg och sov och tittade upp mot stjärnorna som tindrade alla miljarder ljusår bort och tyckte mig känna en viss vemodighet att aldrig få bege mig ut där.

Konstellationerna och stjärnbilderna gäckade mig, och gäckar fortfarande. Jag kan deras namn, har viskat dem många gånger; Cassiopeja, Herculis, Coronae Borealis, Tauri ...

Bild

En liten del av Perseus ...

Jag minns att jag såg vaktmästaren i mörkgrön overall som gick omkring med en kärra och sandade gårdsplanen så att det skulle vara så halkfritt som möjligt när alla gick upp. Snön låg kristallvit och glimmade, och alla skuggor och siluetter av världen utanför var blå, nästan lila. Ändå såg det inte kallt ut, bara inbjudande, som om vintern ville visa sig från den bästa sidan.

På andra sidan av lägenhetshuset, vette fönsterna ut mot en vidsträckt åker som sluttade ned mot ett vattendrag. Den här dagen var det dolt av all snö. Längre förbi kunde man se små skogsparti, och därefter det skånska landskapets typiska lapptäcke av små kullar och vilande hus som verkade fortsätta i alla evighet, i varje fall bortom det vita diset.

De yrvakna skuggorna jag kunde skönja förvandlades säkert till magiska väsen, jag var ju bara tio, eller elva år gammal.

Denna morgon klädde jag på mig varmt och smög ut medan föräldrarna sov. Jag hade en kompis som bodde i närheten. Hon, liksom jag, brukade alltid vara uppe tidigt. Vissa vintermorgnar hade vi träffats i smyg och liksom bara gått omkring och filosoferat över saker och ting i tillvaron.

Hon kunde säga saker som: "Vet du att vår sol inte är den enda solen ...", och jag kunde säga saker som: "Jag såg en Tarzanfilm igår, och aporna var riktigt roliga."

Vi pratade om allt möjligt, och försökte till och med rulla ihop en- eller flera snögubbar, men snön var så där puderlik och tunn att man knappt kunde få ihop en endaste snöboll.

I närheten var vi bodde fanns en "rondell", men det var inte vilken rondell som helst. Det var en rund grusplan omgärdad av ett cirkulärt, och högt buskage. Många äventyr hade utspelat sig där med busiga kompisar, och ännu ett skulle läggas till högen när jag fick en puss på kinden av min tjejkompis utan någon speciell anledning. När hon sprang iväg och skulle äta frukost med familjen, satt jag kvar där i rondellen och tittade på stjärnorna.

Aquilae, Piscis Austrini, Persei - vackra stjärnbilder och drömmarens bästa vägvisare ...

8
pointer
Trailerdax: Captain America: Civil War
Skrivet 2015-11-25 09:11, av walter_iego

Då var det dags igen ...

0
pointer
Jag fattar det inte ...
Skrivet 2015-11-25 08:59, av walter_iego

Varför gör Robert De Niro sådana här filmer?Tittar man på hans CV vet man att han är mer än bara bra: Taxi Driver, The Godfather, The Deer Hunter, Raging Bull, Once Upon A Time in America, The Mission, m.fl.

Jag tror hans intresse för att spela "komiska" roller kom efter den lilla rollen han hade i Terry Gilliams "Brazil", en film som på alla sätt var väldigt skruvad, men bra måste jag lägga till.

Varför De Niro ställer upp och gör tramskomedier är fortfarande en gåta. Enligt sajten
Celebritynetworth.com är han god för 200 miljoner dollar och behöver knappast jobba för brödfödan.

Jag vill inte vara den som är den, men filmer var bättre förr.

LÄS MER: www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/act
ors/robert-de-niro-net-worth

2
pointer
Minne till bärbar
Skrivet 2015-11-24 16:48, av walter_iego

Köpte precis denna laptop:

Acer Aspire Nitro i5 8GB GTX 960M

www.inet.se/produkt/1978079/acer-aspire-nitro-i5-
8gb-gtx-960m#/specs


- såg att den enbart har 8Gb minne installerat samt har någon hybriddisk (som jag kommer byta ut).

Vilket är det smidigaste sättet att hitta "rätt" minne till denna bärbara? Jag antar att det är smartast att köra med samma minnestillverkare så det inte blir några problem.

6
pointer
Drottning är död, länge leve drottningen!
Skrivet 2015-11-24 07:56, av walter_iego

Idag, för 24 år sedan, gick en av tidernas bästa frontman bort. Freddy Mercury avled i lunginflammation i samband med sjukdomen aids och blev bara 45 år gammal.

Saknaden har aldrig lämnat oss och det ursprungliga Queen är onekligen en av de bästa band som någonsin funnits.

Kolla in klippet hur Freddy äger scenen och har publiken i sina händer. Magiskt. Tänk om man hade varit där.

4
pointer
Tiden bara springer iväg
Skrivet 2015-11-23 18:01, av walter_iego

... när jag tar en joggingtur genom ödelandet i "Fallout 4". Mycket är som vanligt i Bethesdas universum; de skrynkliga karaktärerna, de förstörda byggnaderna, de nedsläckta Nuka-Cola automaterna, jakten på kapsyler, på stimpaks, på rätt kläder och rätt vapen i det härjade landskapet.

Den största skillnaden - som jag kan se, mot föregående äventyr, är att allt går så mycket fortare den här gången. Kartan är mindre, det känns, och jag fyller på pluskontot med XP så fort jag vänder mig om. Där dör en krabba, där en Deathclaw och allt vad de heter.

Med det sagt är mysfaktorn helt perfekt. Färgsättningen och grafiken är måhända inte den allra bästa, men det funkar som det ska. Boston ser faktiskt bra ut som helt sönderbombat, och detta tack vare spelutveklarens goda öga för detaljer.

Om man ska utforska allt, gäller det nog att ta på sig maratonskorna, och icke att glömma är DLC:erna som alltid brukar komma en viss tid efteråt.

Jag skulle absolut rekommendera F4 till den som är sugen, men höja ett varningens finger:

"War never changes ..."

9
pointer
Ny internetleverantör (?)
Skrivet 2015-11-23 13:14, av walter_iego

Kan det här vara bra?

www.net1.se/privat

5
pointer
Snart är det dags
Skrivet 2015-11-22 00:00, av walter_iego

... är du redo för "anti-reklamblockare"!

LÄNK: http://goo.gl/rX1DEI

Jag ser framför mig vedervärdiga upplevelser när man ska surfa runt på nätet. Reklam precis överallt, videoklipp som startar av sig själv, jinglar, pop-ups, under-pops, fuck-ups!

Ja, precis allt det där som man avskyr. På något sätt ser jag nästa framemot det. Jag har många böcker jag behöver läsa ut. Det blir kanske inte så dåligt när allt kommer omkring (?) Vi kommer surfa mindre, eller betala för att slippa reklam. Är det en sådan framtid vi vill ha?

4
pointer
Första snön är kommen!
Skrivet 2015-11-21 16:20, av walter_iego

... och jag har lust att lägga mig under en sten.

Nej, nu ska jag inte vara den som är den. Det finns massor av fördelar med snö. Exempelvis, ja, ta det här med, ni vet, allt som blir bättre när det blir kallt och riktigt ruggigt, typ, tja, det som man liksom gillar med det annorlunda men har svårt att uttala. Det där som alla fattar. En mening utan ord; en generell filosofi ...

Hmm.

Alla dessa lögner!

Vem gillar egentligen snöblask?

Jag vet att vägverket inte gör det, eller alla människor som fastnar i snödrivor eller kommer för sent till sina jobb, eller lyckliga vinterresenärer som bara vill komma till punkt B efter att ha stått och frusit häcken av sig vid punkt A. Helt spontant undrar man varför SJ existerar överhuvudtaget?

Den svenska vintern är inte värst kul. Kanske är det bättre uppe vid Sälen med omnejd, för inne i stadskärnan är snöyra som en trasig kökshanduk ingen vill använda.

Jag har haft kul vintertid för länge sedan. Det var när jag begav mig till de norra delarna av Japan, närmre bestämt i en naturpark i Hokkaido. Det var ett vackert tidlöst landskap som öppnade sin famn, det var en upplevelse som fortfarande känns idag. Jag vandrade över levande vulkaner, blev jagad av svarta svanar och nästan bortglömd av en trött chaufför.

Bild

Jag minns en hög klippa och en sjö lång där nere. Vattnet hade frusit till is och vi människor stod där uppe och undrade hur man skulle behålla en sådan vidunderlig syn i själen ...

0
pointer
Mänsklighetens kapacitet för enfald
Skrivet 2015-11-20 13:21, av walter_iego

Medan jag sitter här och skriver på min C-uppsats i Konstvetenskap, rullar nyheterna på i bakgrunden. Frankrike är ännu en gång i fokus för terrorister och det förefaller som om stadens blodiga historia aldrig kommer få ett slut.

Vi som djupdyker i historisk fakta väldigt ofta, vet att blodbad i Frankrike inte är en unik företeelse. Det har hänt så många gånger att man (historiker) har slutat förvåna sig, men det är inte bra. Varje tid har skapat sina tragedier och format människorna, och det vi har sett nu har faktiskt hänt många gånger förr, dock ej med automatvapen eller självmordsbombare, men med samma ihåliga orsaker att mörda oskyldiga; skapa hämndlystnad och initiera perpetuell krigsföring.

När jag sneglar mot historieböckerna kan jag se att Paris och dess tidigare invånare, har en lång blodig historia bakom sig som började för tusentals år sedan. Ett axplock (grova drag):

Under mesolitikum ca. 9000 - 5000 f.Kr, börjar de första människorna skapa boplatser i Paris, närmre bestämt var det 15:e arrondissement ligger idag. Man tror att det var kelter som kom dit först, och den första staden de anlade i området gav de namnet: "Lucotecia". Detta skedde ca. 250 f.Kr.

Kelterna uppmärksamas av Julius Caesar kring 53 f.Kr., vilket senare leder till slaget om Lutetia, vilket var en sorts garnisonstad nära Seine. Generalen Titus Labienus slog sig för bröstet år 52 f.Kr. och räknade huvuden. Det var ganska många. Därefter följer en myriad av händelser som har varit svåra att få ett ordentligt grepp om.

Bild

Paris år 1871 ...

Staden får sitt första officiella namn: "Parisii", kristendomen och de kristna kommer till staden, biskopen avrättar romare på löpande band; martyerna får sin första hemvist i det som numera kallas Montmatre. Tyska stammar invaderar, man bygger fortifikationer, hunnerna hotar staden, blodsutgjutelser / blodbad varje dag. Vikingarna anfaller, bränner kyrkor, slaktar alla i sin väg. Broar byggs, broar förstörs, mord i Odens namn. När allt lungnar ned sig lite, lägger en Kejsare, Otto II - sin smutsiga hand i Paris affärer, mer elände följer i flera hundra år. Tempelriddarna blomstrar, kättare torteras och mördas, häxor bränns levande. Staden plågas av sjukdomar, av pesten, av svält (kannibalism), av militanta faktioner som vill få övertag. Oskyldiga dör. Svåra vintertider.

Bild

Snart (drygt 800 år senare) närmar sig den franska revolutionen, giljotinen uppfinns, huvuden rullar, blodet flyter, misstänkta kastas i fängelsehålor för att aldrig dyka upp igen. Mord och död i en stadig och ständig ström.

Bild

Jag skulle kunna fortsätta så ett lång tag till, men det är onödigt. Det viktiga är att poängtera att Paris har överlevt. Människorna i alla tider har hittat sätt att samla kraft, gå vidare och på något sätt läka såren och förlusterna. Hur viktigt det än kan var att visa upp eftermälen efter hemska händelser, måste man också våga visa att det finns kraft kvar hos de överlevanden.

Bild

Vad det gäller mänsklighetens kapacitet för enfald är det tydligt att krig och våld är en del av vår natur. Hur ska vi få stopp på den? Jag tror inte vi kan det. Vi måste leva med det, hur svårt det än är.

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2092635
Senaste veckan: 8013
I dag: 72
FZ