IEGOCENTRIC
6
pointer
Tom Cruise har imponerande färdigheter
Skrivet i går, 19:45, av walter_iego

- detta anser Larry Vickers, en f.d. Delta Force-militär med massor av gedigen erfarenhet ute på fältet, och som dessutom jobbar med att träna bl.a. SAS-soldater och annat folk som behöver kunna handskas med vapen på ett säkert och smidigt sätt.Jag anser själv att Cruise är en av de bästa actionskådisarna vi har. Han levererar alltid, och det är mer än vad man kan säga om vissa skådisar.

2
pointer
Viktiga operationer
Skrivet i går, 18:50, av walter_iego

Rubriken syftar inte på operationer utförda av läkare på ett sjukhus, utan viktiga militära operationer vars syfte, får man hoppas, har varit något ytterst akut att ordna upp för mänsklighetens gagn. Hur det egentligen ligger till i varje enstaka operation vet inte vi utomstående, utan får förlita oss på den informationen som är tillgänglig.

Hur många av dessa kände du till sedan tidigare?

01. Operation: Valkyrie
Syfte: Likvidera Hitler.

Claus Von Stauffenberg och ett gäng nyuppvaknade anti-nazister försökte genomföra ett bombattentat den 20:e Juli år 1944, men misslyckades. Vad som hade hänt med nazityskland om Hitler hade blivit dödad kan man undra. Kaos? Fred? En ännu värre utgång än den världen fick uppleva?

Bild

02. Operation: Neptune Spear / Geronimo
Syfte: Likvidera Osama Bin Laden.

Amerikanska Navy Seals infiltrerade Osama Bin Ladens safehouse i Pakistan och sköt honom med två skott. Kroppen begravdes ute till havs och många konspirationsteorier läckte ut. Vissa tror att Bin Laden egentligen var död i många år dessförinnan operationen och tror även att USA har inväntat rätt tillfälle att informera allmänheten för att på så sätt få medborgarna och världen på andra tankar i stundande kriser. Det låter lite väl ... arrangerat, men man vet ju aldrig.

Bild

03. Operation: Eiche
Syfte: Befria Benito Mussolini.

Efter invasionen på Sicilien (Operation: Husky 10 Juli - 17 Augusti år 1943), kollapsade den italienska regeringen som planerat och Mussolini kastades bakom "galler" av den italienske kungen Victor Emmanuel. Detta gjorde inte Hitler glad. När han fick veta att Musse satt i säkert förvar på hotellet Campo Imperatore i Gran Sasso, satte han genast igång med att planera en fritagning. En man vid namn Otto Skorzeny fick uppdraget att utföra fritagningen. Denne skulle senare, mot slutet av kriget, kallas för Europas farligaste man eftersom man trodde att han fått order från hemlig ort att eliminera Winston Churchill, så väl överbefälhavaren Dwight D. Eisenhower. Fritagningen gick galant och Mussolini togs till Österrike där han blev välkomnad som en hjälte (?)

Bild

04. Operation: Wrath of God
Syfte: Hitta och eliminera terrorister.

Efter att terroristgruppen Svarta September kidnappade och mördade elva israeliska idrottsmän under de Olympiska spelen i München år 1972, befattade sig den israeliska underrättelsetjänsten Mossad med uppsökandet och likvideringen av terrormisstänkta över hela Europa. Hemliga agenter grep och avrättade dessa misstänkta människor i så stor utsträckning att världen kom med invändningar Den före detta chefen för Mossad Zvi Zamir sade i en intervju år 2006 när frågan om vad syftet med alla dessa avrättningar var kom upp:

"We were not engaged in vengeance. We are accused of having been guided by a desire for vengeance. That is nonsense. What we did was to concretely prevent in the future. We acted against those who thought that they would continue to perpetrate acts of terror …"

Cineasten kan, om intresse finns, se Steven Spielbergs film "Munich" som handlar om just dessa händelser.

05. Operation: MK-ULTRA
Syfte: Hjärnkontroll och manipulation.

I början av 1950-talet och 1960-talet, experimenterade amerikanska CIA med olika sätt att påverka den mänskliga hjärnan. Förutom hypnos och avancerade IQ-test, använde man sig av syntetiserad LSD och andra okända droger för att manipulera människors verklighetsuppfattningar och minnen. Syftet var dels att plocka bort minnen och dels hitta sätt att plantera nya så att man på ett mycket effektivt sätt kunde skapa en osynlig soldat som kunde infiltrera och spionera på andra stormakter.

Experimenten blev inte lyckade, och när så information lyckades sippra ut mellan fingrarna på galna forskare, någon gång i början på 1960-talet, upphörde man med dessa försök, det gick dock inte att radera all kännedom om dessa märkligheter. År 1977 släppte FOIA (Freedom of Information Act) - över 20.000 dokument rörande dessa experiment, vilket ledde till ökad misstro mot det amerikanska underrättelseväsendet. Av förståeliga skäl blev denna skada bestående.

Detta var bara ett axplock av operationer under en mindre period på 100 år. Om man gör research som sträcker sig ett par hundra år bak i tiden, upptäcker man långt mycket mer än vad man trodde fanns. Hur, och vem som än försöker dölja sanningen om dessa händelser, kommer den fram till slut. Visst är det så att "the truth is out there", men om den är odestillerad eller inte, det kan vi aldrig veta.

0
pointer
Vill du utveckla spel?
Skrivet i går, 18:06, av walter_iego

Amazon Lumberyard är ett gratis spelutvecklarverktyg för den som har flitiga fingrar. Läs mer på den officiella hemsidan här:

https://aws.amazon.com/lumberyard

Saxat från hemsidan:

"Amazon Lumberyard is a free, cross-platform, 3D game engine for you to create the highest-quality games, connect your games to the vast compute and storage of the AWS Cloud, and engage fans on Twitch.

By starting game projects with Lumberyard, you can spend more of your time creating great gameplay and building communities of fans, and less time on the undifferentiated heavy lifting of building a game engine and managing server infrastructure.
"

Gratis är alltid intressant, detta bör man hålla ett extra öga på.

0
pointer
De många varianterna på undergången
Skrivet 2016-02-08 16:00, av walter_iego

Undergången är här. Historiska fakta pekar på det. Ingen civilisation eller tidsålder är så motståndskraftig att den kan överleva den obarmhärtiga tiden. Vare sig vi vill eller inte, förändras allt … med tiden. Städer kommer försvinna, människor förvandlas till grus och allt det vi någonsin brytt oss om vara borta, för alltid. Det vi lämnar efter oss kommer blott vara avtryck i förgängligheten, små krusningar i ett universum som knappt visste vi existerade.

Undergången kommer förmodligen inte ske på det sätt som Hollywood vill förmedla. En eller flera asteroider kan mycket väl tillintetgöra vår värld, det kan hända, men vi är inte i den riskzonen än på många miljoner år. En av fördelarna att existera i ett tillsynes oändligt universum är just att det finns så mycket plats; plats till alla och envar, även ohyggliga stenblock på drift genom en kall rymd och våra deprimerade tankar om vår existens.

Om oturen, eller turen är på vår sida, det beror på vad man föredrar - kan allt upphöra väldigt plötsligt. Därför känns det meningslöst att grubbla över banaliteter, och deviserna: "lev för dagen", eller: "lev i nuet" är inte så dumma när man tänker efter.

Harold Camping hette mannen (han dog år 2013) som sedan år 1958 hade förutsett många undergångar. Det intressanta med dessa skärseldar för vårt lilla klot, är att de aldrig har blivit av som tur är. Camping har fått sin beskärda del av 15 minuters berömmelse runt om i världen flera gånger om, att jag sannerligen inte ska ge honom mer uppmärksamhet. Han får dock symbolisera vettvillingen som längtar efter tidens slut, och som sådan, förpassas till den kategori som jag kallar: "religiös fanatism".

Camping, liksom många före honom, baserade sina påståenden på att undergången skulle inträffa ett visst antal år efter att den bibliske Noah flöt iväg på sin Ark. Sagor för godtrogna är alltid intressanta, och när det gäller sådana här domedagsprofetior är de till 99,9% förankrade i någon religiös dogm som vill kontrollera sina undersåtar. Tänk så mycket ont man kan göra när man har makt över liv och död, och betänk hur väl detta utnyttjas av världens religioner.

I några av våra äldsta mänskliga civilisationer fanns det kulturer som kunde följa månens faser och hade mycket goda kunskaper i astronomi. Forntidens människor brukade följa stjärnhimlen och solens uppgång med hjälp av särskilda stensättningar (primitiva kalendrar). Detta hjälpte dem att organisera bilden av himlavalvet, men gav dem även insikt om den plats som de levde i. Det var troligtvis i samband med märkliga företeelser, såsom solförmörkelser eller tidvatten, att man blev orolig och började fantisera fritt om att livet när som helst kunde upphöra.

Bild

Betlehemsstjärnan ...

När den italienske konstnären Giotto di Bondone på 1300-talet målade "Betlehemsstjärnan" var det inte för att han trodde att herr Kristus hade återuppstått, det berodde på att han hade observerat ett fenomen på natthimlen. Medan hans medmänniskor slaktade kor, hönor och spikade upp folk på kors för att blidka någon sur Gud, tog han det med ro och målade vidare. Vi vet idag att det han målade var Halley's komet.

Redan år 240 f.Kr. observerade man Halley's komet i Kina, och man har sedan dess dokumenterat alla passager, vilket i runda slängor handlar om trettio besök i vår omedelbara närhet. Trots att många har trott att denna komet var en föraning om undergången, hände så aldrig.

Vad det gäller de stundom drogpåverkade mayaindianerna och deras lilla kalender som upphörde (enligt påståenden) - den 21:e December år 2012, visar dagens datum och vår faktiska existens, att det var ett hot som inte hade någon grund. Det var säkert en och annan som tjänade en peng på den här masshysterin, men jag tog det med ro. Mayafolket sade förresten aldrig att slutet på kalendern betöd slutet på allt, de påpekade snarare att slutet på kalendern handlade om en "skiftning i tiden", en ny tidsålder, eller varför inte ett nytt år? Som du säker förstår är detta ett positivt budskap, inte något negativt.

Det finns ett annat problem (i varje fall för oss som ska tolka den), när det gäller mayaindianernas kalender. Den omfattar en lång tidräkning på 5125 år, men vi vet inte idag när tideräkningen började. Det kan ha varit för 6000 år sedan, eller kanske för 10000 år sedan, eller så sammanföll skiftningen i tiden de spekulerade över just som bomben "Little Boy" fälldes över Hiroshima den 6:e Augusti år 1945.

Det som jag anser vara märkligt och lite tråkigt, är att så många av oss människor här på jorden är kroniskt beroende och besatta med livets slut. Vissa lever knappt men har funnit en symbios med döden, och då kan man undra vad deras liv egentligen går ut på? Jag skulle vilja kalla detta sätt att anamma döden framför livet som en personlig undergång, och denna är nog värre för individen än den imaginära undergång som fortfarande idag gäckar mänskligheten.

0
pointer
Mänsklig plasticitet
Skrivet 2016-02-08 13:08, av walter_iego

"Plasticitet är när ett material deformeras utan att någon normalkraft uppstår mot den deformerande kraften när rörelsen avstannat ..."

Vi människor är svåra att knäcka. Ibland upplever jag det som om vi har ett inneboende kärnkraftverk i våra själar och våra hjärtan, för har vi väl satt upp mål som vi verkligen brinner för, då gör vi allt för att nå målet. Oftast är det sportutövare och celebriteter inom något område som hamnar i fokus när man talar om målmedvetenhet, för man menar på att dessa har hamnat där de hamnat pga. av en stark vilja att nå uppsatta mål. Självfallet är det så, men inte allt för sällan säger man i samma andetag att de har haft:

"Turen på sin sida …"

- och pekar på några slumpmässigt utvalda händelser som ska ha hjälpt individen att nå sina högt uppsatta mål. Kanske säger man också att han eller hon hade:

* vind i ryggen …

* stjärnorna stod dem bi …

* kraften på sin sida …


- eller andra mer eller mindre fantasifulla allegorier som gör sitt yttersta för att frånta den mänskliga organismen sin rättmätiga ära.

Jag vet inte hur ni ser på era egna förmågor, men jag har märkt att människan ibland är kapabel att göra de mest förunderliga saker när hon väl har bestämt sig. Kanske är det fel att endast prata om målmedvetenhet, för det finns något annat där bakom ögonen och bröstkorgen som ger energi och hjälper fokusen.

Jag tror det är hjärtat.

Jag tror det är själen.

Jag tror det är kärleken till livet.

Även om jag inte minns mina första staplande steg som barn, har jag kvar fragment av händelser i min innersta boning som jag burit med mig genom alla åldrar. Jag minns framför allt en grön fåtölj som tornade upp sig i mitt sovrum. Min mor brukade sitta i den och amma mig har jag fått veta. När jag var så pass gammal att jag kunde stå på egna ben, dock inte utan stöd - försökte jag alltid klättra upp i fåtöljen. Sittdynan brukade alltid slå mot hakan när jag närmade mig den, och tyget brukade kittla min näsa med små, spretiga sytrådar som lossnat på ett eller annat ställe.

När vänsterarmen for upp och handen grep tag om tyget på sittdynan, följde den högra armen och handen med automatiskt, och jag kunde stå så en mycket lång stund utan att varken komma upp eller ned.

Men vänta lite; rörde sig inte sittdynan nyss? Jo, det gjorde den nog; jag gör nog bäst i att komma ihåg det.

Nästa gång jag försökte bestiga fåtöljen, lade jag inte armarna ovanpå dynan, jag grep tag i kanterna istället och lutade mig bakåt tills jag hamnade på rumpan och hade dragit sittdynan med mig. Nu var hindret inte så högt längre; knappt 15 centimeter och jag kunde krypa upp, lägga mig på rygg och stirra upp i taket tills den där varma famnen kom och plockade upp mig.

Till denna dag, tror jag på våra inre styrkor och vår inneboende beslutsamhet, och vet med mig, om man inte lyckas en gång, då försöker man igen.

0
pointer
Teaserdax: Gott och blandat!
Skrivet 2016-02-08 11:58, av walter_iego

Nu var jag äntligen tillbaka i civilisationen efter min sejour i fjällen. Första natten vi kom dit var det -17 grader, när vi åkte igår var det nästan 3+. Vädret ändrades hastigt och lustigt, men det var tur för oss som precis var klara med semestern. De andra satarna vi lämnade bakom oss, fick nog åka skidor i slask.

Nåväl.

Så snart jag slog på datorn igen upptäckte jag att filmvärlden inte har stått still ett enda dugg. Kolla in de här trevliga teaserklippen:Något som lockar? För egen del ser X-Men mest intressant ut.

0
pointer
Lycka är en eldstad
Skrivet 2016-02-05 14:31, av walter_iego

Bild 1232696
One eldstad to rule them all ...


Det börjar dra ihop sig till hemfärd, sista dagen imorgon i Sälen, och det kommer kännas riktigt bra att åka hem till Skåneland med många, fina minnen.

Sitter just nu och värmer mig vid en eldstad, och tro det eller ej, det har varit riktigt skönt att slippa allt vad dator heter. Visserligen sitter man med en mobbe i näven väldigt ofta, men det är inte lika bökigt.

Idag är det ca. -6 grader, solen ligger och värmer fjällryggen och vi alla människor försöker bara ta in det hela och njuta av atmosfären.

Varje dag är unik, det är lätt att man glömmer det ibland ...

3
pointer
Battalion 1944
Skrivet 2016-02-04 17:35, av walter_iego

Ser bättre ut än Red Orchestra om någon frågar mig. Spelutvecklaren söker efter finansiärer på Kickstarter.

1
pointer
Råmandet från vildmarken
Skrivet 2016-02-03 12:29, av walter_iego

Bild 1231676
Varmt och vackert ...


Semestern fortsätter här i Sälen och jag har fortfarande svårt att stå på ett par skidor. Det är som om kroppen är en magnet som obönhörligen dras till marken den egentligen ska glida över i snygg manér.

Jag försöker ständigt tänka att skidorna är mina vänner, i realiteten är de som två grannar som är i luven på varandra pga. av ett löv som hamnat på någons tomt. Det ser så himla lätt ut att glida nedför backen, men det är nog en av de tuffaste sakerna jag gett mig inpå.

Nu stundar korvgrillning och solstund. Det blir en fin dag ...

8
pointer
Hej från Sälen!
Skrivet 2016-02-01 21:05, av walter_iego

Flydde Skåne igår, är med flickvän och familj på Hundfjället i Sälen. Ankomsttemperaturen var -17 gradet, idag har det varit betydligt mildare.

"Jag visste inte du var en sådan avancerad skidåkare Walter!?"

Det är jag verkligen inte. Ramlade nio gånger idag och föll av knappliften två gånger. Mitt ego fick verkligen sig en törn och jag har en nyfunnen respekt för skidåkare. Imorgon blir det att ta nya tag, måtte jag lära mig hur man svänger och stannar ...

Det bästa med Sälen, förutom sällskapet, är den fantastiska landskapet. Man ser höga, vackra fjäll vart man än tittar, och snön ligger vacker och magisk.

Nattetid är ljuset stålblått och världen är kall och tyst. Rekommenderas verkligen ...

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2147534
Senaste veckan: 5267
I dag: 558
FZ