IEGOCENTRIC
0
pointer
Trailerdax: Extinction
Skrivet i dag, 15:49, av walter_iego

Vad får man om man blandar "The Day After Tomorrow" med "The Last of Us", "Night of the Living Dead" och två liter morotsaft? Ingen aning, men här har vi en trailer till Matthew Fox (LOST) nya rulle.

Om atmosfären är bra och storyn är någorlunda välskriven, kanske det inte blir en kalkon.

2
pointer
R.I.P Cecil the Lion
Skrivet i går, 22:40, av walter_iego

Dr. Walter Palmer är en av världens mest hatade män just nu. Han betalade en skyhög summa för att skjuta ett tämligen berömt lejon; "Cecil the Lion", men försökte bortförklara sig med att han inte visste att det var ett sådant omtyckt lejon. Omtyckt eller inte. Det finns ingen anledning att skjuta ett friskt djur bara för att man ska kunna skryta för sina vänner om hur duktig man är på att mörda djur.

Dr. Palmer hade tydligen heller ingen aning om att han befann sig inne på en nationalpark när han och hans kumpaner sköt Cecil, flådde honom och skar av honom huvudet. Mördaren har tidigare blivit dömd för tjuvskytte, men detta har tydligen inte stoppat honom.

Det är så ruttet att man inte har något ord ...

Bandet White Lion får dämpa ilskan lite (låten handlar om Greenpeace skepp 'Rainbow Warrior' som sprängdes år 1985 av den franska underrättelsetjänsten).Bild

R.I.P ...

LÄS MER: http://goo.gl/EQzNFq

0
pointer
Shockwave Supernova
Skrivet i går, 21:16, av walter_iego

Trevlig comeback från gitarristen Joe Satriani. Den här låten påminner om hans tidiga dagar.

3
pointer
Letar du efter din Windows 8 / 8.1 nyckel?
Skrivet i går, 12:34, av walter_iego

Testa det här, tar ett par sekunder så har du nyckeln.

1. Kopiera denna text till ett Wordpad / Notepad dokument:

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Micro
soft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId"))

Function ConvertToKey(Key)
Const KeyOffset = 52
i = 28
Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789"
Do
Cur = 0
x = 14
Do
Cur = Cur * 256
Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur
Key(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255
Cur = Cur Mod 24
x = x -1
Loop While x >= 0
i = i -1
KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput
If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i <> -1) Then
i = i -1
KeyOutput = "-" & KeyOutput
End If
Loop While i >= 0
ConvertToKey = KeyOutput
End Function


2. Välj "Save as", eller "Spara som":

prodkey.vbs

3. Dubbelklicka på filen så kommer Windows 8 / 8.1 nyckeln upp och du slipper leta efter mjukvara på nätet eller tjafsa omkring i registret.

Jag håller på och ska installera Windows 10 idag, hade visst en SSD-disk över som jag kan testa på. Funkar det inte, så går jag tillbaka till min gamla.

6
pointer
Det som har varit, kommer aldrig åter
Skrivet 2015-07-28 22:52, av walter_iego

En av de första tecknen på att man håller på att bli gammal, är när man upptäcker att man blir våt i ögat när man hör en välkänd melodi på radio, eller ser en bild, eller en sekvens av bilder - som är så djupt rotat i själen att det är en del av ens personlighet.

Regissören Kevin Smith fick en sådan pisksnärt av nostalgi nyligen när han fick göra ett studiebesök i en filmstudio i England där de höll på att spela in "Star Wars - The Force Awakens".

Han berättar:

"... they took me on set, and what I saw was not only beguiling but spellbinding. And also it was real, it was tactile. You could walk around on set and feel things ... And I got to walk on the Millennium Falcon, which I cried after I did that."

(Källa: The Playlist)

Star Wars har aldrig fått mig att gråta, men hade jag också varit på plats hade jag onekligen erfarit ett stygn av nostalgi och kommit ihåg barndomen med en alldeles särskild känsla i bröstet. Jag hade kommit ihåg hur det var att besöka Tatooine för första gången, eller höra ett "ljussvärd" (som de kallades för länge sedan) tändas och lysa upp mörkret.

Vad det än man reagerade på och tyckte var häftigt i barndomen, är det kickar man ständigt är på jakt efter som vuxen, med den stora skillnaden att det aldrig kan bli som den där första gången.

Barn som växer upp idag har en oerhört stor skattkista att gräva i, och jag kan inte låta bli att känna lite avundsjuka. Tänk att få göra om allting igen, se allting med fräscha ögon, det hade varit ... varit ... fantastiskt!

Bild

"Kom i mina armar, du ack så hjälplösa, vackra kvinna!"

Utan att förringa de unga deras upplevelser, tror jag ändå att vi, som har vitt hår på bröstet - har mycket kvar att upptäcka. Om man har ett öppet sinne, kan man nog hitta guldkorn här och där i populärkulturen man ännu inte har hunnit djupdyka i. Kanske känner man att man inte gillar pangpang och rymdoperor längre, då får man vända sig till någon subkultur man kanske sneglat lite på tidigare i livet.

För egen del kan jag ibland känna en pregnant (mycket tydlig) jalusi att kvinnor i medelåldern och på ålderns höst har en mycket rik bokskatt att förlusta sig med. Jag tänker framför allt på bokförlaget "Harlequin". Det finns ingen manlig motsvarighet till det, förutom om man anser att Playboy är en vettig publikation med intressanta artiklar.

Bild

Kari Leppänen tecknade Fantomen som ingen annan ...

Skämt åsido.

Kanske är det dumt att hålla fast vid barndomens kickar, men de utgör ju en sådan stor del av vem vi var och den vi har blivit att man inte kan kasta bort sådana fina minnen. Svårigheten uppstår som sagt när man vill återuppväcka den där varma känslan av äventyr, så även en känslan av odödlighet.

Med det skrivet, vill jag tacka George Lucas, Stan Lee, Lee Falk och Kari Leppänen för en fantastisk barndom, och självfallet morsan.

3
pointer
En värld full av hat
Skrivet 2015-07-28 01:25, av walter_iego

Fler och fler sajter på nätet drar åt svångremmen och proklamerar att det inte är OK med näthat. De som någon gång har blivit drabbade av namnlösa pöblar pustar ut och känner trots allt att det kanske finns hopp för mänskligheten. Det tror inte jag. Bara för att man stänger ner en kanal, hindrar man inte flödet. Det enda som egentligen hade funkat var om man omprogrammerade människor, vilket aldrig kommer hända ... tror jag (?)

Precis som alla goda människor känner ett inneboende begär / måste - att göra gott för andra, finns det en mycket stor klick där ute som vill göra tvärtom. De vill spotta ur sin ilska och hata, hata, hata tills de blir lika avtrubbade i fingrarna som de är i sina hjärtan.

Bild

Arnold Böcklin "Dödens Ö" Version III, 1883 ...

Om jag hade fått bestämma, kunde de fått sitta på sin alldeles egna "Dödens Ö", och spytt galla över en värld som trots alla problem, försöker få saker och ting att funka. Så länge de inte skadade eller gjorde någon annan illa, kunde de annordnat Olympiska Spel i hat, eller varför inte moderna versioner av gladiatorer där man istället för att peta hål på varandra med skarpa svärd, slängde invektiv på varandra tills den ene stupade och någon kunde känna sig som vinnare.

Så är det. Vettvillingar behöver inte ha svärd i sina händer för att skada oskyldiga. Vanliga ord kan rent av vara dödliga. De kan penetrera sköldar starkare än stål ge oläkta sår i själen.

Alla människor utgår från sin egen horisont och tycker kanske det är något man bara ska borsta av sig. Det bör man göra, men alla är inte utrustade emotionellt på samma sätt vilket innebär att vissa tar åt sig mycket mer.

Ta en titt på de här otrevliga meningarna. Om någon hade sagt / skrivit något av detta till dig, hade du bara kunnat ignorera det; hade du inte känt en viss ledsamhet över att bli bemött på det sättet?

A. Det kvittar hur många kilon du går ned, du kommer alltid vara ett fult as ...

B. Du har rätt så kloka tankar för att vara en brud ...

C. Men hallå, på det här forumet hänger smarta människor ...

D. Visst, spela du ditt fjortisspel och låt oss andra njuta av riktig kvalité ...

Många förundras över det här fenomenet med näthat, egentligen har det ju alltid funnits; i skolorna, på jobben, bland vänner och även släktingar, men då kallas det för mobbing. Det är med andra ord inget nytt påfund att vissa människor helt enkelt inte tolererar andra, eller önskar varandra misär.

Jag tror inte det finns en enda människa som inte vill vara omtyckt, så det där med att mobbare grupperar sig och attackerar människor utanför cirkeln är antagligen för att det är det enda de har gemensamt med någon annan; det evinnerliga hatet.

Man kan inte låta bli att undra hur nätet hade sett ut utan dem? Skulle vi få en överdos av godhet och välvilja? En "nätupi" i vilket fall som helst.

4
pointer
I dagens mörker
Skrivet 2015-07-24 10:44, av walter_iego

Väderleksrapporterna lovar regn igen, och jag tänker att det då blir tid att dra sig tillbaka igen; in i våra mörka vrån där vi kan förflytta oss till andra dimensioner och världar med ett par enkla knapptryckningar. Jag vet en plats där jag måste återuppta mina vemödor ...Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

3
pointer
Du måste finnas
Skrivet 2015-07-22 00:27, av walter_iegoDu fördrev mig, Gabe
Från mitt hemland (PC Gaming Master Race) slets jag bort
Här är jag en flykting (konsollandet) och en främling
Och det ödet finner jag mig i

Men du tog mitt barn (Gordon)
Och du tar mig från mitt kylskåp
Jag kan inte längre se en mening
Vad är det du vill?
Vad ska jag tro...

Tanken är svindlande
Framför mig gapar en avgrund
Hela mitt väsen gör uppror och vill säga nej
Frågan är väckt
Och nu darrar min själ inför svaret
Att du inte finns till
Fast jag trodde på dig

Vem skulle hjälpa mig uthärda livet här ute? (Call of Duty?)
Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få? (Snickers?)
Vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden?
Om du inte fanns till
Ja, vad gjorde jag då?

Nej, du måste finnas
Du måste
Jag lever mitt liv genom dig (Gabe)
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav (OK, lite överdrift där ...)
Du måste finnas
Du måste
Hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans
Jag vore ingenting om du inte fanns

Aldrig förut har jag haft det i tal eller tanke
Det lilla ordet (det är stabilt) som skrämmer och plågar mig så
Ordet är 'om', om jag bett alla böner förgäves
Om du inte finns till
Vad ska jag göra då? (Fatta hur länge vi har väntat?)

Vem skulle känna min ånger och sedan förlåta?
Friden i själen, ja, vem skulle skänka mig den?
Vem skulle så ta emot mig till slut efter döden?
Om du inte fanns till
Vem tog hand om mig sen? (Gaben för f-n!)

Nej, du måste finnas
Du måste
Jag lever mitt liv genom dig
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav
Du måste finnas
Du måste
Hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans
Jag vore ingenting om du inte fanns

Du måste finnas
Du måste
Hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans
Jag vore ingenting om du inte fanns

Bild

(Går och hämtar näsduk ...)

Apropå något helt annat. Ta en titt på det här:

http://goo.gl/lATCIz

^^

3
pointer
Slutet för Hellas?
Skrivet 2015-07-14 22:09, av walter_iego

Vi lever i en värld som ständigt förändras, och gör det snabbt. Det har nog inte undgått någon att Grekland har haft problem med ekonomin en längre tid (ungefär sedan år 2009 när det uppdagades att man varit kreativ med den statliga bokföringen, men egentligen så långt bak som till år 1830), vilket får mig att tänka, och känna - att landet med alla sina miljoner invånare kanske fick hybris med epitet "civilisationens vagga", något som mer korrekt bör tillskrivas Mesopotamien (Sumer, Akkad, Assyrien och Babylonien). Det var ju i Mesopotamien för ca. 5000 år sedan som de första storstäderna uppstod, där man uppfann och brukade den första skriften och skrev de första lagtexterna. Detta informerar Wikipedia mig, och jag antar att det är sant.

Greklands bronsålder, uppstod omkring 3600 f.Kr och utvecklades väldigt snabbt, och kanske var det ödets nyck att regionen kring Egeiska havet aldrig skulle få erfara några längre, lugna perioder.

Jag hörde talas om Grekland första gången i skolan, då i samband med historielektioner målade läraren upp en fantastisk bild / duk av ett land med giriga kungar, mytologiska väsen och oräkneliga gudar.

Det fanns tydligen en spännande kulturell historia bakom alla vackra stränder och solsmekta människor man kunde ta del av. När så julkalendern rullade fram på TV-burken i december, år 1981, var det i skepnaden av "Stjärnhuset" där många av de grekiska historierna återberättades, var i varje fall jag fast och ville lära mig mer. Sif Ruud och Johannes Brost blev mina ledsagare, och det var en resa jag aldrig glömmer. Tack för det SVT!

Idag är denna bild av Grekland sedan länge försvunnen hos allmänheten. Det enda man har hört talas om är de stora finansiella problemen, det "lata" folket och bråkstaken EU som vill tvinga dem under sina fötter.

Det är sorgligt att dagens unga växer upp i ett Europa med så mycket problem, för det fanns ju en tid då alla länder fortfarande höll en viss mystik. För vissa var det just Grekland, för mig var det Frankrike. I det senarenämnda, och framför allt i Paris, vet estradören att det är svårt att sjunga lovsånger om länder och kulturer i kris. Jag antar att inget mår bra av att stagnera, men allt det goda får bara inte försvinna.

Jag hoppas Grekland kommer på fötter för det är onekligen en viktigt del av vår gemensamma historia, och vad EU gäller, känns det som om detta byråkratins näste har blivit ett fjärde rike. Det är inte bara kulor som dödar, det är även politik.

LÄNK: SVT - Öppet Arkiv: Stjärnhuset

4
pointer
Billigt och bra
Skrivet 2015-07-14 17:10, av walter_iego

Bild

"Wolfenstein: The Old Blood" kostar 30:- med vouchern: GMGSUM-MERSAL-E20OFF - på Green Man Gaming just nu.

Jag gillade "Wolfenstein: The New Order" - väldigt mycket (spelade på PS4:an), och det är klart man vill spela den här lilla pärlan också. Jag är väldigt svag för "gamla" spel i nytappning, och även om de inte når upp till de äldre spelens höjder, får man en liten nostalgikick (ibland i varje fall).

Jag håller just nu på och skriver ett blogginlägg om det här. Stay tuned!

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1965915
Senaste veckan: 9125
I dag: 900
FZ