FZ.se Heroes of the Storm
IEGOCENTRIC
2
pointer
Drömmen om hänget
Skrivet i går, 21:09, av walter_iego

Jag och de klassika hängmattorna (två träd, en hängmatta) - har ett alldeles särskilt förhållande. Jag är den part i förhållandet som älskar hängmattor, men hängmattorna är den part i förhållandet som inte tycker om mig. Av den enkla anledningen har vi aldrig kommit överens riktigt, och jag trillat i gräset så snart jag försökt att hoppa i famnen på en sådan vacker tingest.

Bild

Edmund Purdom + en snygg babe ...

Drömmen om den perfekta hängmattan kvarstår, men jag borde nog förbereda mig på att sådana äventyr inte kommer gratis. För att kunna få uppleva den himmelska njutningen det innebär att ligga som en slokande banan i en skön skugga, måste jag nog se till att fixa balansen.

Det är på intet svårt att lyfta det ena benet och låta det sjunka ned i den mjuka väven; det blir först svårt när man ska göra den s.k. "Edmund Purdom-manövern" (han var en klassisk skådespelare av den gamla skolan). Denna manöver går ut på att man håller ena armen usträckt med handen som stöd mot ett träd, medan den andra armen är utsträckt på det motsatta hållet och den andra handen håller ett flexibelt tag om hängmattans uttänjda resår.

När man bemästrar att göra dessa saker samtidigt, lyfter man sakta det högra- eller vänstra benet (beroende på hur man står), och låter foten erfara kontakt mot väven. Nu börjar man sakta trycka med foten så att hängmattan trycks ned mot marken, och efter ett par sekunder drar man försiktigt foten mot kroppen så att resåren rör vid benet.

NU ÄR DET SOM DET FANTASTISKA SKA HÄNDA!!!

Snabbt som en påtänd vessla med chilli i baken, ska man släppa taget om hängmattans resår med handen; vrida kroppen med ryggen mot hängmattan tills man hittar den perfekta vinkeln (se den matematiska formeln nedan) - och falla ned mot väven samtidigt som man släpper stödet mot trädet. Gör man denna manöver och alla moment perfekt, faller man ned i hängmattan som en mogen frukt och utbrister: "Ahhhhh ..." 99 av 100 gånger jag har gjort det, låter det snarare: "Aj som f-n!"

Bild

Den matematiska formeln till manövern ...

Visserligen kan man fuska, och köpa en sådan där hängmatta som är fastnitad i metallrör, men säg mig var är tjusningen i det? Att vila i en sådan vore som att köpa en sexgunga för singlar. Nej, det är inget som jag kan rekommendera.

Nu har det varit skönt och varmt ett par dagar, vilket har satt igång fantasierna. Någonstans där ute finns en hängmatta som råmar mitt namn, jag behöver bara hitta den.

0
pointer
Portal Stories: Mel
Skrivet i går, 15:22, av walter_iego

Ni missar väl inte den här alldeles utmärkta modden till "Portal 2" - "Portal Stories: Mel".

Jag är bara precis i början av spelet, men kunde inte undgå att lägga märke till hur mycket jobb de lagt ned. Inte konstigt det ser bra ut när de spenderat fyra år på att skapa det.

Grafiken är alldeles utmärkt och det har bra röstskådespeleri.

Det finns gratis att hämta på STEAM, men ni måste ha Portal 2 installerat.LÄNK: http://store.steampowered.com/app/317400

0
pointer
Den förlängda "Uncharted 4"-demon från E3
Skrivet i går, 02:43, av walter_iego

Se den från början till slut, och lägg gärna märke till alla detaljer i animationerna. Helt otroligt vad Naughty Dog är kapabla till. Modellerna är så verklighetstrogna nu att de ser ut som riktiga personer. Jag har svårt att tro att någon kommer toppa det här, för att inte säga actionsekvenserna.

Vad ska vi med Hollywood till när spelutvecklarna berättar mer intressanta historier idag?

Vad säger man, givet köp? Självklart ...

6
pointer
Meh of Duty - Black Ops III
Skrivet 2015-07-01 01:36, av walter_iego

Fasiken också.

Jag trodde mer gameplay från "Black Ops III" skulle övertyga mig att det var något man borde köpa dag 1. Jag trodde fel. Det ser ut som en blandning av "TitanFall" och "Advanced Warfare". Den som inte är insatt i de båda spelen kan ha svårt att avgöra vilket som är vilket nästan.

Meh of Duty:TitanFall:

2
pointer
Ancestors - THO
Skrivet 2015-07-01 01:13, av walter_iego

Bild

Det här är Patrice Désilets, mannen som kläckte fram idéen till det ursprungliga "Assassin's Creed", men även det av Ubisoft nedlagda: "1666". Han har legat lågt ett långt tag, men är på gång med ett nytt spel med det käcka namnet:

"Ancestors: The Humankind Odyssey".

Saxat från nätet:

"Désilets wants (the game) to be nothing less than a third-person action/survival game about the dawn of humanity, from the predecessors to Homo Sapiens to our kind's eventual dominion of the planet. The game? 'It's Civilization tech tree meets Assassin's Creed,' Désilets suggested."

Jag hittade en liten teaser på Kotaku:Sexigt värre ...

LÄNK: www.panachedigitalgames.com

2
pointer
Homeland
Skrivet 2015-06-28 01:16, av walter_iego

Snygg animation och trevlig musik från Alexander Preuss ...

3
pointer
Ryktet är sant ...
Skrivet 2015-06-27 15:50, av walter_iego

- jag har köpt dammsugare.Lugn och fin.

Tro inte nu att jag storstädar bara för att jag snart ha saftkallas och bjuda på bullar, det är faktiskt så att jag har bytt ut alla gamla möbler mot nya och fina (my precious). Överallt jag går, luktar det ek och tysk varnish. Nu blir det rejäl städning varje vecka, men jag får tyvärr säga hejdå till min gamla dammsugare som hade ADHD ...

Sovrummet har fått en rejäl knuff, så även köket, men bokhyllorna är fortfarande överbelamrade. Man vill ju inte slänga bort gamla vänner; läs. gamla spelboxar.

Får fundera lite över det, men nu är det dags för jordgubbar. Hoppas ni har en skön sommar, trots tråkigt väder.

4
pointer
Jakten på universums slut
Skrivet 2015-06-27 02:56, av walter_iego

Ännu en trevlig dokumentär från Nova.Som vanlig lämnas man grubblande och gnagandes på naglarna.

3
pointer
Du kan inte fly längre!
Skrivet 2015-06-25 22:56, av walter_iego

Take it away Susanne; kniiiip!

4
pointer
Snyggare än snyggast?
Skrivet 2015-06-25 01:12, av walter_iego

"Gears of War - Ultimate Edition" ...GoW är det enda Xbox-spel jag spelat fem gånger, men blir lite orolig, för det betyder att jag måste möta General Raam igen om jag ska spela om det. Ni som har spelat det, vet hur tufft den sista bossfajten är. Ett misstag så är man pippifoder ...

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1935354
Senaste veckan: 9766
I dag: 665
FZ