IEGOCENTRIC
3
pointer
Wanderers
Skrivet i går, 20:42, av walter_iego

Bild

Kolla in Erik Wernqvists kortfilm: "Wanderers":

LÄNK: www.erikwernquist.com/wanderers/film.html

Kolla gärna runt på hemsidan. Väldigt snygga bilder.

26
pointer
Star Wars VII - Teasern!
Skrivet i går, 16:27, av walter_iego

Och här har vi nya teasern till: "The Force Awakens". Vad tycks?Den som vill se den på iTunes kan använda denna länk:

http://trailers.apple.com/trailers/lucasfilm/star
warstheforceawakens

1
pointer
199:- spel idag
Skrivet i går, 12:20, av walter_iego

Elgiganten känner sig lite givmilda idag av någon anledning (jag vet anledningen), och drar ned priset på en rad nya titlar:

Far Cry 4: http://goo.gl/CO3ExM

AssCreed: Unity (Buggy Edition): http://goo.gl/YOpZcs

Ännu billigare är dessa, 149:- / 159:-

Alien Isolation: http://goo.gl/WbWpMm

The Evil Within: http://goo.gl/ztlnpk

Wolfenstein: The New Order: http://goo.gl/U6c8su

Have fun kids.

4
pointer
CMOS-byte tips
Skrivet i går, 01:38, av walter_iego

Jag tror jag måste byta mitt CMOS-batteri imorgon. Klockan beteer sig lite konstigt. Jag har en SSD-disk med OS:et på och undrar om jag måste tänka på något speciellt?

Kan jag bara plocka ut batteriet utan att "skada" bios:et på något sätt, eller måste jag in och pilla i dessa inställningar med nytt batteri på moderkortet?

Senaste gången jag bytte CMOS-batteri var år 1997, i en annan galax, lång härifrån.

0
pointer
Ode till en baguette
Skrivet 2014-11-27 22:57, av walter_iego

Bild

Sommaren verkar så avlägsen igen, därför tittar jag på baguetter och drömmer mig bort ...

Louvren, glaspyramiden; Trocadero en varm sommardag med utsikt mot marsfältet; Jardin des Plantes på eftermiddagen; en filt under armen, en picknickkorg med vin och ost; en plats i solen lång borta från trafiken med någon man verkligen håller av.

Ligga på rygg och stirra upp mot lövverken, se hur de vajar i vinden, skönja den phtalocyaninblå himlen och känna grässtråna mot huden som kittlar lika mycket som tanken att ligga nära den person man är förälskad i.

En fika vid Place de Bastile, företrädesvis Café des Phares; kypare som springer omkring med vita förkläden, kaffekoppar i högsta hugg. Glada människor som skrattar och skålar i glas från 1940-talet då historia skrevs. Mot kvällen, en promenad genom Tuilerierna där familjer umgås i det sena sommarljuset, barnen sparkar boll och hela staden tycks existera som ett enda kulturellt väsen. Trots ömma fötter och alla intryck går man vidare, kanske doppar man fötterna i någon av alla de utspridda fontänerna i parken.

Gatlyktorna vid Place de Fürstenberg; en inblick i det förgångna där hästdroskor en gång i tiden förflyttade människor från sina hem ut i den myllrande storstaden.

Senare på kvällen, ett besök på Moulin Rouge, neonupplysta gator som kastar avundsjuka blickar mot förälskade par som rör sig hemåt; hand i hand; förväntansfulla, uppfyllda av kärlek och åtrå. Långt där uppe på natthimlen, en anemisk måne som rör sig bort från Montmatre och Sacré-Cœur för att låta dagen snart börja om igen.

Nattskimmer; glödlampor som blinkar i tomma bagerier; skuggor som rör sig bakom glasen; en doft av liv och deg. Och kanske där, vid korsningen av en bred aveny - en flätad korg full av guld och vete; de mjuka och krispiga vännerna som gör livet så behagligt.

3
pointer
Trailerdax: Kingsman
Skrivet 2014-11-27 11:17, av walter_iego

Kostymninjan Colin Firth och Jay-Z kopian Samuel Jackson försöker väcka liv i en stagnerad filmgenre "den bra filmen", och levererar smockor i luften och one-liners. Kan det vara värt att se undrar man medan morgonen brer ut sig som mormors rumpa på en träpall ...

2
pointer
Jävla Scott
Skrivet 2014-11-27 02:14, av walter_iego

Ridley Scott ska tydligen inte regissera "Blade Runner 2", bara producera filmen. Denna nyhet smakar som senap i mjölken, lite surt och lite fel, för det är ju en av de saker man mest sett framemot. Vem det än blir som tar upp regin, hoppas jag det inte blir en film som rusar fram i 200 knyck bara för att passa den moderna publiken. Jag vill ha mer av den gamla varan; ett framtida Los Angeles som är regndränkt, grått och ytterst depressivt att man knappt orkar hålla ögonen öppna.

En regissör som hade passat, hade onekligen varit David Fincher, men vem vet om han är intresserad av Sci-Fi då han hade så stora problem med "Alien 3".

Om inte Vangelis gör musiken, vet jag inte om jag vill se filmen.

KÄLLA: The Verge

1
pointer
Ett evigt expanderande frågetecken
Skrivet 2014-11-26 23:12, av walter_iego

År 1950 ställde Enrico Fermi, en italiensk-amerikansk fysiker och nobelpristagare, en enkel fråga (Fermis paradox) - som ingen till denna dag har lyckats besvara. Han undrade helt enkelt "Var är de?", och syftade på det faktum att inga tecken på liv har påträffats från andra planeter eller i universum. Rättare sagt; ingen där ute har kontaktat oss, vad vi vet i varje fall med riktiga, konkreta bevis.

Snabbt som en blixt satte sig mången kloka män- och kvinnor ned och formulerade en lista på olika faktorer varför vi ännu inte fått något bevis på liv i universum. På den här listan (ingen riktig lista, en metafysisk sådan) finns teorin:

"Utomjordisk liv har kanske existerat en gång i tiden, men har försvunnit och har på så sätt ingen möjlighet att kontakta oss ..."

- eller:

"Ingen varelser kan färdas med ljusets hastighet, eller någon annan spekulativ hastighet, och kan på så sätt inte nå oss eftersom avstånden är alldeles för stora ..."

Den amerikanske fysikern Alan Guth hade en annan teori (han var en av upphovsmännen bakom inflationsteorin, den andre hette Andrei Linde), och försökte förklara hur det kom sig att universum, sedan the Big Bang förefaller vara så likformigt. Kort förklarat handlar teorin om att olika krafter försöker uppnå balans genom att påverka varandra, och detta ledde till att universum expanderade precis lika mycket åt alla håll och kanter; dvs. om det nu finns kanter. Ett universum som fortfarande är under uppbyggnad, är underförstått kanske inte den hemvist för liv som vi föreställer oss.

Guths teori är intressant på många sätt och vis, men så även hans påstående att universum och våra naturlagar, i grund och botten - är en häxkittel av eviga experiment med kemikalier. Man vet ju aldrig vad som kan blandas i den kosmiska bryggden, och det är ju sant. Vem hade ens kunnat komma på att skapa en människa? Inte någon Gud om du frågar mig. Snarare slumpen; exploderande stjärnor och andra märkliga saker såg till att skapa exakt rätt förutsättningar för vår fysiska existens.

Fysikern Robert Jaffe sammanfattar det bra när han säger:

"... the Universe is an experiment that's repeated over and over again, each time with slightly different physical laws, or even vastly different physical laws."

Om nu slumpen är anledningen till vår existens, är det mycket möjligt att vi just nu lever i en tid då andra livsformer redan har dött ut. Om vi existerar och lever samtidigt som andra livsformer, kommer vi förmodligen aldrig veta om dem pga. de stora avstånden i universum. Den tid det skulle ta att initiera ett samtal med en kosmisk granne skulle behövas mätas i en skal av eoner.

Det skulle inte förvåna mig heller om någon, eller något redan vet om att vi existerar, men håller avstånd pga. av hur vi beteer oss mot varandra eller hur vi behandlar vårt hem Jorden.

Planet Soptipp med de aggressiva bakterierna "homo sapiens sapiens", är kanske dömda att leva sin existens i fullkomlig okunnighet. Det är en sorglig tanke, men vi kan inte göra så mycket åt saken, förutom att drömma och fantisera ...

9
pointer
Härmapan Sverige
Skrivet 2014-11-26 19:35, av walter_iego

Så, nu var det visst dags för Sverige att importera ännu en amerikansk företeelse; "Black Friday". Vad kommer härnäst; att vi firar "Independence Day" och slopar fler av våra egna, unika traditioner?

När jag tänker efter vet jag knappt vilka dessa är längre. Har inte någon tradition med Sill att göra, och någon annan med Midsommar och Valborg? Hur som haver, började de urholkas för länge sedan. Om ni frågar mig, samtidigt som internet började ta över våra liv och världen öppnade sig på ett tidigare omöjligt sätt. Helt plötsligt upplevde människor här i landet vår svenskhet som tråkig, förmodligen för att den inte handlade om shopping. Idag är det annorlunda. Idag handlar allting om överkonsumtion. Inte konstigt att vårt samhälle drunknar i plast och reklam och finns i princip överallt.

Jag ser inga fel i att importera traditioner från andra länder, men varför måste Sverige bara snegla på USA?

"Dags att börja med tjurfäktning då!?"

Nej, inget så drastiskt. Det finns ingen här som skulle ha någon glädje av att titta på nationellt sponsrat djurplågeri (köttindustrins förehavanden gäller inte i det här sammanhanget); vi är alldeles för mjukhjärtade för sådant.

Varför inte dra hit "Bastiljdagen", det årliga firandet som inträffar varje 14:e Maj i Frankrike för att hylla de människor som stormade det gamla fängelset i Paris som var startskottet på revolutionen. Det hade varit något som var väl värt att uppmärksamma. Utan revolutionen hade vår moderna värld sett mycket annorlunda ut.

Men, vid eftertanke. Vem skulle sponsra det här? Man kan ju inte sälja små miniatyrgiljotiner till barnen; och det är nog däri det stora problemet ligger. Sverige importerar bara andras traditioner om det har något med shopping att göra; för det är det viktiga, inte vår faktiska kulturella historia och våra åstadkommanden.

Man blir inte bara lite trött, man blir helt tappad på energi.

Nu ska jag ut och köpa lite amerikansk läsk och se om jag piggnar till lite.

7
pointer
Jag är botad från min mörkerrädsla
Skrivet 2014-11-25 23:08, av walter_iego

Igår natt blev jag klar med "Alien Isolation", och resan tog mig drygt 50 timmar (jag ska skriva ihop en recension om det, för det är spelet värt), och jag måste säga att jag har en ny favorit. Senaste gången jag blev så uppslukad av ett spel var faktiskt när jag spelade "Uncharted 2", och det var flera år sedan.

Alien Isolation är ett fantastiskt spel på så många sätt att det vore en skam om alla inte spelade det. Självfallet spelade jag på "hard" / respektive "medium", och det tog på nerverna måste jag säga, för det var inte lätt.

Förhoppningsvis återvänder Creative Assembly till det här universet, för de gjorde det fantastiskt bra.

Om jag skulle våga mig på att rangordna världens bästa spelutvecklare just nu, hade jag placerat dem väldigt högt. Och Call of Duty: Advanced Warefare som jag såg framemot så mycket visade sig bara vara en trött suck. Ett bra spel på sitt eget vis, men ändå, ett spel som kommer falla i glömska väldigt snart.

Alien Isolation kommer alltid dröja kvar, och mitt äventyr med Amanda Ripley skattar jag högt.

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1657691
Senaste veckan: 7827
I dag: 243
FZ