IEGOCENTRIC
10
pointer
Dyrt eller inte?
Skrivet 2016-08-21 18:34, av walter_iego

"No Man's Sky" släpptes härförleden och de flesta var inte glada när detta väl skedde. Spelet som vecklade ut sig på skärmarna var allt annat än perfekt och det var så pass annorlunda att man nästan ville springa och hämta högafflarna.

Det är precis som vanligt. Pöbeln klagade på precis allting, och det är den nya tidens konsument - han- eller hon gör sin röst hörd genom att ventilera åsikter, oftast negativa sådana.

Efter att man dissekerat grafiken i spelet, lade man fokus på innehållet, och trots att man i stort sett kan spela tusentals timmar (så länge man orkar), känner många att priset inte är motiverat. 600:- för vaddå!? Vad är det man får för slags produkt; det vet bara den hängive spelaren som orkar köpa, installera och på riktigt ta sig genom ett par timmar. Vi andra kan bara förlita oss på recensioner skrivna av "experter".

Det uppstår ett intressant problem i den här introverta, och stundtals extroverta diskursen; att man jämför denna konstnärliga produkt med något annat och på så sätt hittar ett index på vad som är OK och inte OK.

"Deus Ex - Mankind Divided" kommer kosta kring 350:- på releasedagen, och för den prislappen kommer man få ett spel i den absolut högsta divisionen. No Man's Sky är producerat av ett litet team människor som inte har Eidos Montreals resurser, men ändå känner man att man inte vill stödja den senarenämnda på något sätt (?)

Jag tycker det är intressant. Varför vill man ibland betala mer, och ibland mindre; utav tacksamhet, respektive missnöje? Frågan ter sig kanske onödig, men i de få ögonblick som känsla inte står i förbindelse med hjärnan, får den missnöjde konsumentet fritt spelrum och löper amok. Jag vet själv hur det är. Ibland är jag denne missnöjde konsument, och jag är ingen trevlig person.

Jag tittar på min plånbok och hör hur den ryter: "Stäng flärpen, kom tillbaka när allt är billigare!" Ibland lyssnar jag, ibland gör jag som jag själv vill, men bara ibland.

6
pointer
Natten är min vän
Skrivet 2016-08-11 23:11, av walter_iego

Kära dagbok. Jag har inte lust att sova. Jag vill helst stanna uppe dygnet runt eftersom det händer så många roliga saker just nu. Vad jag vill säga är att jag är glad, eller rent av lycklig. Du vet, det liksom kittlar i magen varje dag jag stiger upp, och denna känsla håller i sig.

När jag öppnar ögonen på morgonen ser jag spjälsängen som väntar på min son, jag ser alla kläder vi har köpt, alla leksaker och nappar och känner hur jag drömmer mig bort.

Detta liv som jag skapat med min kärlek. Vem kommer han bli? Vad kommer hans första ord vara? Kommer jag bli den där fantastiska föräldern jag alltid velat vara, eller kommer jag bli en orolig själ som är hopplöst överbeskyddande och inte kan slappna av?

Måtte stjärnorna visa mig rätt väg, för jag tror inte jag kommer vara perfekt på något sätt, men vem är det egentligen? Höga krav ställer man nog på sig själv eftersom man vill göra ett bra jobb, men man borde börja med sig själv, slappna av och ta saker som de kommer.

Sovrumsfönstret är öppet nu.

Luften är sval och skön och det känns rofyllt att få hinna tänka en stund innan kroppen förbereder sig för sömn. Natten är min vän. Vi har gått hand i hand i många år och delat många insikter. Jag tror jag kommer få fler insikter den dagen min son är född. Jag tror jag kommer lära mig ofantligt mycket, och kanske även bli en smula bättre människa.

3
pointer
Tillbaka till Rapture (?)
Skrivet 2016-08-10 11:07, av walter_iego

Självfallet, men kommer det en fjärde del?

7
pointer
Höstkänning
Skrivet 2016-08-09 04:35, av walter_iego

Min kropp är mitt tempel, och mina vita, kränkta ben anar just nu en viss sorts förändring i luften. Hade jag varit en välutbildad Jedi, hade jag säkert mumlat något om midi-chlorians, varit yr i nattmössan och kanske haspat ur mig: "I feel a great disturbance in the sommaren ...", men faktum är; sommaren är inte evig. Den pågår en viss tid och ger sedan vika för hösten; denna säsong som förmörkar solen och ska enligt legenden om Herkules förbereda oss inför vintern.

Själv måste jag kämpa mot ingivelsen att krypa ihop i fosterställning och huttra, för det är just det vi män gör när vi känner oss överrumplade. Det finns självfallet andra uttryckssätt, men dessa involverar piskor och gurkor och är inget man diskuterar på en spelsida.

Jag tar att djupt andetag: Ahhh ...

Det är nog bäst att föreställa sig hösten som en vän som kommer med kaffe, istället för en nasare vid dörren som inte riktigt vill ge upp drömmen om att sälja sin roddbåt med ett punkterat däck.

Nu låter det kanske som om jag avskyr hösten som pesten, det är inte korrekt, men jag föredrar värme och ljus. Solen är liksom min vän, och goda vänner saknar man när de är annorstädes ...

6
pointer
Jag testar: Lawbreakers - Closed Alpha
Skrivet 2016-08-07 02:23, av walter_iego

... och finner en trevlig MP-pangare som nog behöver polering, eller så är det kanske så att jag har blivit trött på denna slags spel (?) I vilket fall som helst finns det ingen tvekan om att spelproducenten Cliff Bleszinski vet vad han sysslar med. Den stora frågan är nog om vi inte är mätta på Sci-Fi i MP-miljö vid det här laget och törstar efter något nytt.

Nu ska jag inte kasta glas i stenhus - jag längtar efter "Deus Ex: Mankind Divided", men hade nog hoppats på lite mer innovation än att sakta glida genom luften.

3
pointer
Det luddiga Pax Americana
Skrivet 2016-08-05 23:58, av walter_iego

Wikipedia går det att läsa följande:

"Pax Americana är benämningen på en världsordning under ekonomisk, politisk och militär dominans från USA. Uttrycket har uppkommit i analogi till det klassiska antika västerländska konceptet Pax Romana (latin: 'den romerska freden'), vilket beskrev en världsordning dominerad av det väldiga Romerska imperiet. I likhet med Pax Romana är det en relativ fred, de länder som står på samma sida som USA åtnjuter fred relativt USA, medan övriga kan angripas godtyckligt …"

Jag kan se det framför mig just nu, hur USA skälver vid åsynen av Kinas stigande ekonomiska makt. Det verkar inte som om deras dominans kommer att förändra världen till det bättre, men för första gången under vår livstid får vi kanske uppleva ett maktskifte som kommer att generera fler förlorare än vinnare.

Kommer USA, som ofta deklarerar att det är: "One nation, under God …" - acceptera detta ekonomiska nederlag, eller kommer de slå tillbaka med militära medel och tillgripa sig makt som de egentligen inte har rätt till, dvs. om man kör med demokratiska regler? Hur ska de leva, och kommer någon att överleva en maktkamp mellan två titaner?

Mästertänkaren Stephen Hawking kläckte ur sig en tes år 2010 om att mänskligheten borde flytta till andra planeter för att överleva. Jag hoppas detta inte händer. Det räcker att vi har förstört en planet, varför skulle vi behandla en exoplanet bättre. Om det skulle vara så att vi hittade guld eller diamanter på en ny planet skulle vi se en guldrush, respektive diamantrush utan like.

Universum är inte dumt, det har sett till att avstånden är rejält stora så att inga obehöriga kan kravla omkring och trycka på röda knappar utan tillstånd.

Vad det gäller att stå på USAs sida vet jag inte längre vilket som är till bäst gagn för mänskligheten. Det verkar som om de utmålar alla till fienden som kommer med befogad kritik, och det bådar inte gott, luktar det inte kommunism, säg?

26
pointer
G2A ställer en intressant fråga ...
Skrivet 2016-08-03 12:40, av walter_iego

Bild

Enkelt ...

Bioshock och Rapture ...

Bild

0
pointer
Jag testar: "Medusa's Labyrinth"
Skrivet 2016-08-02 13:27, av walter_iego

Ett trevligt litet spel med bra atmosfär. Gratis att ladda ned från STEAM ...

1
pointer
En hjälpande hand
Skrivet 2016-08-02 05:21, av walter_iego

Den 8:e Augusti i år firar den internationella orgasmdagen 18 år. Yeej! Kanske är det en märklig företeelse att fira, kanske inte (?) Oavsett vad man tycker om denna eufori, eller avsaknaden av den, har den sysselsatt människan i alla tider. Ämnet är måhända lite pikant, men jag tycker det är roligt att skriva om ämnen man kanske ofta stöter på i spelmedia.

Vi gör lite hopp i historien.

I en 12.000 år gammal grav från Han dynastin (206 f.Kr. - 220 e.Kr.) i Xian, Kina, hittade arkeologer en gång en bunt sexleksaker gjutna i brons som man trodde hade tillhört dåtidens mest uppskattade konkubiner. "Glädjeflickorna", som konkubinerna var, var de kvinnor som kejsarna tyckte om att förlusta sig med. De överöstes ofta av sina herrar med all den lyx som fanns tillgänglig för tiden; dels för att hålla dem vid god vigör, (de var ju när allt kom omkring slavar) - och dels för att deras ägare ville visa upp dem som en del av sina ofantliga rikedomar. Förutom vackra sidenkläder, parfymer, guld och exotiska djur, gick de gamla kineserna igång på bruket av allehanda leksaker i sänghalmen. Förutom bronsdildosar använde man sig av polerade kulor i antingen trä, jade eller elfenben, och om detta fortfarande inte hjälpte fanns det fjädrar att tillgå eller trästickor för smisklekar.

I en av kinas äldsta texter: "Yì Jīng" (Förändringarnas Bok), förklarade man jordens och livets existens med att himlen en gång hade haft samlag med jorden och människorna blev avkomman av detta möte. Samma lättförklarliga modell tror jag inte de gamla grekerna trodde på, men de ansåg att sinnlighet och erotik var "utomjordiskt", och på många sätt en gåva från gudarna.

Bild

Dude, your ass is showing!

De grekiska sexleksakerna kallades enkelt och slätt för "olisbos", och en av de mest kända producenterna av dessa hjälpmedel under antiken höll hus i hamnstaden Miletus på västkusten. Leksakerna tillverkades i trä, sten och ibland av läder, och långt före sin tid förstod grekerna att använda olivolja som glidmedel. I arabvärlden hade man inte tillgång till den eftersökta oljan utan fixade glid med hjälp av omogna bananer.

I Indien, under 300-talet, använde sig älskande par av manualen "Kama Sutra" som omvandlade sex till en sorts vetenskap för de dristiga och viga. I över 1250 verser (texter), 36 kapitel och underkapitel, får den nyfikne reda på hur han eller hon bör leva sitt fysiska, sexuella liv och krydda upp det med en stor dos andlighet.

I boken står det ingående om att man bör leva efter livets fyra principer:

1. Dharma= Man bör leva ett dygdigt liv ...

2. Artha= Man bör ha materiell rikedom ...

3. Kama= Man ska sträva efter estetik och erotiska nöjen ...

4. Moksha= Man ska frigöra sitt sinne och sin kropp ...


Självfallet orsakade den här manualen stora problem för oerfarna eller impotenta män som ville visa sig dugliga när det kom till samlivet, därför uppfanns penisförlängare, och "peniskramare" för att förlänga potensen. Dessa kom i alla möjliga former och material så som koppar, silver och guld.

Man tror att de första fungerande penisringarna dök upp drygt 1000 år senare, under 1200-talet i Kina, och att dessa tillverkades av döda getters ögonlock (?) Under medeltiden och framåt, började man fästa små smycken vid roten av dessa ringar i formen av drakar eller mystiska djur. När så mannen och kvinnan fick till det efter en slottsfest, kittlade "draken" hennes intima delar och alla närvarande kunde se stjärnor tillsammans. Var uttrycket "den skallige hämnaren" kommer från, är jag mer eller mindre övertygad om kommer från en liten landsort där man själv gillar att brygga sitt plommonvin.

Eftersom kyrkan (som vanligt), dominerade sexualiteten under tusentals år med påhittade förmaningar och hot, och fortsätter att göra så in i våra dagar, ansåg man, dvs. det styrda samhället, att onani och sex utanför äktenskapet var en stor synd. Men även i det heliga äktenskapet fanns det mycket saker som man inte fick tala om, bland annat kvinnans njutning. Ord som "frigid" och "nymfomani", fick stod spridning under dessa mörka tider då man var styrd och påverkad av en allvetande Gud, som är så vitt jag vet, är en oskuld.

Människan år 2016, eller vilken annan tideräkning man än lever efter, har insett att det är OK att få en hjälpande hand när det kommer till samlivet. Om den är gjord av latex, jade eller sten, har mindre betydelse. Det är inte materialet som är viktigt, utan vad man gör med det.

LÄS MER: http://goo.gl/vS5ijz

9
pointer
Trailerdax: Justice League
Skrivet 2016-07-25 13:15, av walter_iego

Direkt från ComiCon.

Vad jag tyckte om "Batman V Superman" ... Den var OK, manuset var ju lite om än mycket märkligt.Bonustrailer; "Wonder Woman":

Nästa sida »
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2016 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2276319
Senaste veckan: 3411
I dag: 246
FZ