3
pointer
Dagens filmposter: Mission Impossible IV
Skrivet i går, 21:48, av walter_iego

Idag tänkte jag visa upp en ny filmposter jag knepat ihop till Tom Cruise fjärde försök att spela James Bond. Även denna gång har jag försökt att göra något annorlunda mot de officiella filmpostrarna som skeppades ut år 2011 när filmen hade premiär.

Visst är det märkligt vad tiden går snabbt?

Nåväl, rent tematiskt handlar den fjärde filmen i serien om samma saker som de föregående filmerna; något går antingen fel och måste fixas, eller någon ful typ hotar: "... life as we know it on earth". I den här filmen är det den svenske skådespelaren Michael Nyqvist som försöker göra kaos på världen, tur för oss att vi har IMF-teamet (The Impossible Missions Force) på vår sida.

Bild 986507
Mission Impossible IV: Ghost Protocol i min skiss ...


I mitt försök till en vettig poster ville jag helt och hållet hålla mig borta från "sandstorm"-vinkeln. Jag klarade av detta rent färgmässigt, men inte helt innehållsmässigt; detta pga. av många av de platser som dyker upp i filmen inte är lika iögonfallande som Dubai-scenena, förutom slagsmålet i parkeringshuset i Indien, men då är filmen nästan slut. Som formgivare måste man alltid plocka ut det mest uppseendeväckande och skapa en känsla kring detta. Jag valde en vinkel som antyder massmord (det röda området i mitten= varning, något farligt), men även det faktum att teamet måste gå under jord (den blå färgen= skuggor / mörker).

Trots att filmens bästa actionsekvenser / spänningsmoment utspelar sig på Burj Khalifa (den högsta byggnaden i världen); har man på den officiella filmpostern valt att fokusera på sandstormen istället, eller det faktum att teamet håller sig i det dolda. Detta är inte riktigt sant, för de skjuter och har sig, spränger saker och kastar ut folk genom fönster, vilket riktiga spioner nog inte skulle ha haft för sig.

Så som en av de officiella postrarna ståtar med; ser vi IMF-teamet i förgrunden medan de vandrar genom sandstormen som dyker upp i filmen efter att man lurat bovarna på konfekten i Dubai. Denna bild är onekligen snygg, men det känns mer som om skådespelarna är fotomodeller än hemliga agenter. Var är de på väg, och vad ska de göra egentligen?

Bild

Den officiella filmpostern ...

I min posterversion försökte jag sätta skådespelarna i händelsernas centrum; Cruise är den som för dansen och iakttar och planerar, Renner är hans högra hand som agerar och söker; Pegg är datorgeniet som söker information och vinklar; Patton spionerar och infiltrerar.

I filmen hotar Nyqvist att han ska spränga en atombomb så att mänskligheten ska kunna börja om; därför ser vi en prominent vit markör som indikerar en nedslagsplats. Istället för att peka ut platsen försöker jag påvisa vad resultatet blir= blodbad. Den röda färgen är en diametral motsats till den blå färgen vilket skapar en automatisk motsättning och drar till sig ögat.

Det finns även andra detaljer i postern, men dessa får ni själva försöka upptäcka.

Som vanligt när det gäller filmpostrar måste man ha plats till dels filmens namn, och dels taglines som ska locka till närmre inspektion. Jag har placerat all denna information nedtill, och skådespelarnas namn precis vid Burj Khalifa i bakgrunden, vilket ser riktigt snyggt ut.

Jag är mest nöjd med layouten, den blev riktigt bra. Titeln framträder bra. Cruise ansikte och de andra skådisarna behöver dock mer jobb (det är tänkt att de ska ha karaktären av rök, flyktiga som spöken, däräv texturen i ansiktet). Den blå färgen är aningen för blå; det skulle kunna göras bättre, men jag tycker helheten funkar ändå och ger associationer till 1980-talets estetik inom filmbranschen.

Vad tycker ni?

9
pointer
Gratisspel från Humble Bundle
Skrivet i går, 11:19, av walter_iego

Den här gången bjuder de på "Tropico 3".

Surfa till den officiella hemsidan, skriv in samma mail som du använder till kontot där och få en nyckel till spelet. Det är bara ett par timmar kvar.

LÄNK: www.humblebundle.com/store

8
pointer
Dagens filmposter: Centurion
Skrivet 2014-09-22 22:20, av walter_iego

Hej hopp alla glada filmälskare, jag skickade nyligen över en drös med konceptbilder till min agent som försöker hitta filmposterjobb till mig. Jag tänkte visa upp några av dessa "verk" som jag skickade honom. Det är alltid kul att få feedback; så säg gärna vad ni tycker. All kritik är välkommen. Jag lade tidigare ut min skiss till filmen "Belle" här i bloggen (detta inlägg är dock borttaget eftersom jag har jobbat mer på den postern), men skissen till Jackie Chans nya film: "Dragon Blade" finns att hitta bland mina tidigare inlägg. Leta och ni ska finna.

Först ut den här omgången är filmen "Centurion" med Michael Fassbender i huvudrollen. De befintliga postrarna, samt DVD- och Blu-ray-omslagen som finns är visserligen bra, men jag tycker de koncentrerar sig alldeles för mycket på Fassbender som slagskämpe; och säg mig den som inte avskyr när omslag lovar en sak som själva filmen inte kan hålla. I filmen spelar han onekligen en soldat, men hans bravader på slagfältet är inte så där värst imponerande. Hela filmen handlar i grunden om en flykt, därför ville jag att Fassbenders karaktär skulle titta mot horisonten, orolig för vad som jagar både honom och hans män.

Bild 986505
Centurion - i min konceptskiss ...


Alla bilder som finns med på min skiss finns att hitta i filmen, vilket gör designjobbet mycket roligare. Det är onekligen en utmaning att hitta exakt bilder som passar bra. Jag brukar sitta med fjärrkontrollen i handen och pausa i de sekvenser som ger en alldeles speciell känsla; sedan skriver jag ned exakt var i filmen dessa bilder dyker upp. In med skivan sedan i datorn och jaga bra skärmdumpar som jag kan arbeta med.

De officiella filmpostrarna är aningen dystra, och det är förståeligt med tanke på hur filmen är, men jag ville lyfta fram en annan känsla och tyckte det såg snyggt ut med en ton i svart-och-vitt, samt guldockra.

Officiella postrar nedan:

Bild

Bild

Bild

Vilken version tycker ni är "bäst"? Vilken känns mer tilldragande för ögat?

12
pointer
Jackie Chan 4-ever
Skrivet 2014-09-22 17:22, av walter_iego

Ibland tror jag att jag är den ende som känner till Jackie Chans storhet; för det mesta man ser av honom idag på nätet är fjantiga memes eller töntiga inhopp i talkshower där han försöker prata engelska.

Denne store-lille man förändrade mitt liv en gång i tiden då jag var stormissbrukare av Snickers och Fanta; och trots att han har åldrats, kan han fortfarande sparka rumpa så det stänker om det, även om han av naturliga skäl inte längre kan kasta sig ut genom brinnande skyskrapor eller störtdyka mot marken från höga torn. Jag vet inte hur många gånger jag har njutit av hans slapstick-action, men jag vet att jag aldrig kommer att bli trött på den.

När Bruce Lee dog år 1973, var Chan 19 år och hade redan börjat göra sig ett namn i Hong Kong. Man förutsåg att han skulle bli den naturlige arvtagaren, men Chan var inte intresserad av att återupprepa Lees väg på vita duken; han ville något annat, även om det skulle ta drygt 16 år från och med starten år 1962 att inse vad just detta skulle bli.

Det var troligtvis år 1978 som Chan blev ett med sin ständigt växande skara fans. När filmen "Drunken Master" hade premiär, förstod man att detta var en kille man kunde räkna med. Förutom att han hade utmärkt fysik, hade han ett enastående lynne för komik. Han var som två, eller flera personer i en. Det finns många som har sagt att man får Jackie Chan om man blandar Buster Keaton och Charlie Chaplin med Bruce Lee, och det är inte en helt oangenäm cocktail.

Jag har många favoriter i min filmsamling, men den som alltid sticker ut som en alldeles egen liten pärla är "Police Story" från år 1986. Den här filmen har allt; action, komik, bra soundtrack och otroliga, oförglömliga fighter som Hollywood och resten av världen har apat efter i tid och otid.

Som för de flesta skådespelare har USA alltid lockat, men Chans filmiska storhet ligger alltid i de inhemska produktionerna där hans geni fick verka oförvanskat. Tidens tand har varit nådig dessa mästerverk. De är lika bra idag. Rädda din filmkväll med en Jackie-rulle, och fascineras av denna karismatiska herre.Självklart är det Jackie som sjunger ledmotivet till sin egen film ...

Bild

Inga ölmagar här inte ...

18
pointer
Ni glömmer väl inte ...
Skrivet 2014-09-19 02:51, av walter_iego

... expansionen: "Hardline" till "BF4", snart för fullpris i varje fattig students händer, nåja, nästa år ska spelet släppas är det tänkt.

Njut av pang-pang i det här rullande klippet som är en kopia av de sedvanliga BF-klippen vi är vana att se. Här MP-läget "Hotwire" som inte säger oss ett enda dugg förutom att man ska köra omkring på landet och bara skjuta på allt som rör sig. Vilket genidrag! Jag gör vågen här i sovrummet ...Ps. Jag är inte bitter, men jag är skåning; we roll like this.

9
pointer
Skåne i våra hjärtan
Skrivet 2014-09-18 17:36, av walter_iego

Som de allra flesta vet har den skånska kulturen existerat i många veckor, förutom att vara en av de vackraste platserna på jorden (hela Skåne), är det nog inte många landskap som kan skryta med att varit hem åt mången duktiga entreprenörer och uppfinnare. Hjulet uppfanns som alla vet i Veberöd och den första kärnreaktor byggdes och aktiverades i en källare i Eslöv, och det är inte längre någon hemlighet att Marilyn Monroe lärde sig räkna på en abakus i Svedala.

Den skånska mullen har en vidunderlig historia; den är oblygt en mycket krävande älskarinna. Det är svårt att uppskatta hur många stövlar som har fastnat i dess gyttja, eller hur många som har fått de fagra ekträdens löv i strupen när de av prunkande ängder försats i välkommen extas.

Superlativen skulle kunna fortsätta hela dagen, men låt mig avslutningsvis förgylla din eftermiddag och nocturne med att berätta att det skånska språket har lyckats med ännu en stor bedrift. Nästa gång du hör eller ser ordet "fail", ägna då ett par sekunder av din hjärnverksamhet och hylla dina skånska förfäder, för det var de som myntade uttrycket första gången.

En människa som gör "fel", gör motsvarande på skånskan, men då uttalas ordet istället som: "feijl". Den individ som "failar", har inte många potatis i sin rullebör (skottkärra), och det var där det började - uttrycket, ute på potatisfälten, i ett samtal mellan Allan och Sten, där Sten hade "fail" antal potatis i sin säck ...

3
pointer
The design of the Universe
Skrivet 2014-09-17 21:42, av walter_iego

En inspirerande föreläsning från astrofysikern "George Smoot" från år 2008 ...

LÄNK: Ted Talks - The Design of the Universe

OBS. Sidans videospelare är lite mysko, skulle det vara så att klippet börjar i mitten, klicka inuti videofältet vid botten och dra tillbaka det från början.

3
pointer
Teknikproblem på FZ?
Skrivet 2014-09-17 18:28, av walter_iego

Jag tar mig för pannan ännu en gång, för det verkar finnas en gremlin i FZs databas; kanske kan kodaporna eliminera denna filur inom ett par dagar som driver gäck med vissa inställningar på sidan?

Rutan som jag skriver den här texten i, drar exempelvis ut sig långt till höger och hamnar under kategorilisten. Det går inte att spara banners längre (har testat i flera webbläsare), och sidor laddas väldigt långsamt. Videoklipp funkar i vissa fall, men det är alltid något krux.

Har ni också de här felen eller är det bara vi skåningar som har "jox i gröten ...".

11
pointer
Dinosaurieälskare, se hitåt!
Skrivet 2014-09-16 23:49, av walter_iego

Ta en titt på den här nyupptäckta besten: "Dreadnoughtus Shrani". Får vi kanske se denna i "Jurassic World"? Inte troligt, men man kan väl få drömma en stund.

"Skräcködlan" vägde typ 65 ton och åt städer stora som New York till lunch. Gulp ... Den var drygt 26 meter lång och levde som många av de största dinosaurierna i Patagonien som ligger i Argentina. Dinosaurien som var enorm på alla sätt och vis, levde för ca. 77 miljoner år sedan.

7
pointer
Köptips: F.E.A.R.-Bundle
Skrivet 2014-09-16 14:10, av walter_iego

Alla spel + DLC:er för drygt 90:- Billigt och bra. Jag spelade genom hela F.E.A.R.-serien och tycker den har åldrats med värdighet. Det första spelet är fortfarande det bästa, men de andra har sin charm; speciellt del tre som har riktigt bra grafik, bra kontroller, trevlig multiplayer och självfallet Alma ...

LÄNK: /www.bundlestars.com/all-bundles/fear-bundle

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2014 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1570459
Senaste veckan: 7636
I dag: 137
FZ