IEGOCENTRIC
5
pointer
Guild Wars 2 prissänks i helgen
Skrivet i går, 02:03, av walter_iego

Saxat från nätet:

"This weekend only, ArenaNet will offer its online role-playing game Guild Wars 2 for $10, a 75-percent markdown from the title's normal price. The deal will go live this Saturday, January 24, starting at 8 AM PDT through the official Guild Wars website. The promotion ends at 11:59 PM PDT on January 25.

The Digital Deluxe version of Guild Wars 2 will also be on sale for 75-percent off this weekend, meaning you can pick up the $60 package for only $15.
"

KÄLLA: Gamespot

Det betyder att man kommer kunna köpa "Digital Deluxe"-versionen för drygt 125:- fullmatad med spelgodis.

Enligt hemsidan så ingår detta:

Guild Wars 2 game
Suit of Legacy Armor*
Mithril Box*
10 Experience Boosters*
Summon Mistfire Wolf Elite Skill*
Miniature Rytlock*
Golem Banker*
Chalice of Glory*
Tome of Influence*


(*= in game item)

Det har varit tyst om Guild Wars en väldigt lång tid nu, och de kände nog att det var dags med en prissänkning för att locka tillbaka spelare i och med att en ny expansion är på gång.

Besök således deras webshop i helgen och köp det där om du vill ha spelet.

LÄNK: Guild Wars 2 - Shop

0
pointer
Shadow Warrior (2013)
Skrivet i går, 01:23, av walter_iego

Missa inte den här lilla diamanten från "Flying Hog Games", utvecklaren bakom det retrodoftande "Hard Reset" som var underbart, men kort när det väl släpptes. Jag köpte det för en liten peng på senaste STEAM-rean, och det ångrar jag inte.

Jag försökte spela in lite gameplay via "ShadowPlay", men det blev inte världens bästa kvalitet tyvärr.För övrigt är jag väldigt trött på sandlådespel just nu, så det här med att spela om gamla klassiker, eller nytappningar känns väldigt uppfriskande.

0
pointer
Medan kaffet verkar
Skrivet 2015-01-23 16:56, av walter_iego

Fredag eftermiddag ...

Ännu en grå dag draperad med mörkblå stråk av nattens synd. Jag försöker inte tänka mycket på det, koncentrerar mig istället på uppsatsen jag skriver och ämnets omfång. Jag har läst högvis med böcker, plöjt genom konsthistoriska diskurser och tycker mig förstå politikens naivitet. I stora drag är den bara relevant en kort tid under ett samhälles breda utveckling. Vi befinner oss alla där, som myror i en myrstack, friskt påverkade av illusionen att vi lever "fria" liv. Egentligen gör vi alla precis samma sak, vi sover, äter, byter bort värdefull tid för att kunna köpa saker. Det känns lite tråkigt när man tänker på det.

Vad händer ute i världen? Samma elände vad jag kan se.

Religiösa konflikter avlöser varandra, kändisar försöker botoxa sina karriärer och någon stackare blev blåst på hela konfekten i någon dålig affär, eller sålde sin själ när "hen" gifte sig med fel person.

Inget är nytt under solen med andra ord, förutom de här raderna; de här tankarna i min mänskliga farkost. Under kaffets påverkan vandrar medvetandet från det ena till det andra, och när jag landar känner jag mig nästan nyvaken. Jag är som en fullvuxen baby på 110 kg som förundras av den faktiska världen. Det finns så mycket att göra i den, så mycket som aldrig upphör att förvåna.

Det är nog skönt.

Den dagen vi stagnerar i ennui (engelskt ord som är en variant på det franska ordet: 'enui' - dvs. oerhörd depression till följd av tristess) - är den dagen då vi alla somnar stående och faller framstupa och spela hjärnpingis med mullen.

Obegriplig text?

Ta en kopp kaffe och rensa själen med koffein. Det sätter sprätt på neuronerna.

6
pointer
TESO: Tamriel Unlimited
Skrivet 2015-01-22 16:19, av walter_iego

"The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited" släpps den 9:e Juni till PS4:an och XB1. Självfallet har man slopat månadsavgiften som vi misstänkte skulle hända en kort tid efter spelsläppet.

Bild

Detta är mycket trevligt, även om det finns vissa saker som man förmodligen måste betala extra för. Vad jag ser måste man köpa grundspelet, men kan sedan spela gratis.

Spelåret har nyss börjat, fram tills dess kommer vi ha mycket kul att leka med. Själv försöker jag spela färdigt "FarCry 4" och "GTAV". Lite trött på sandlådespel måste jag erkänna att jag är.

KÄLLA: The Elder Scrolls Online

7
pointer
Laddar batterierna
Skrivet 2015-01-21 01:13, av walter_iego

Återkommer inom kort ...

Bild

Titta på det här så länge ...- och fundera om ni helst hade velat se ett:

- Mass Effect 4

- Fallout 4

- Half- Life 3


Nu tänker jag inte att spelen ska vara från samma utvecklare, bara vad som står högst på önskelistan.

6
pointer
Nattparad
Skrivet 2015-01-19 04:06, av walter_iego

Så här på natten / morgonen, klockan 04.00, är det underbart tyst ute. Det enda man kan höra är väggarnas andetag och dagen som sakta börjat samla energi för att vakna om någon timme. Solen befinner sig bakom mörkret, men är ändå alltid närvarande. När den dyker upp där vid horisonten, börjar världen sakta tinas upp och det enda man förnimmer i sitt halvt drömmande tillstånd är tunna stråk av något som drar en mot ljuset.

Visst är det märkligt att vi aldrig minns exakt den sekunden vi somnar. När vi ligger där med slutna ögon flyter vi iväg på något moln utan att vi riktigt vet hur det hände. Ibland har jag experimenterat och tänkt tanken att: "Nu ska jag komma ihåg när jag somnar ...", bara för att upptäcka att jag glömde vad jag skulle göra precis när det väl inträffade.

Förr i världen trodde man att drömmar var fastsydda till natten, och att mardrömmar kunde få dem att driva ut i det okända. En människa utan drömmar är antagligen en mycket trött människa, eller en människa som har blivit bestulen på sin nattparad.

Nu tar jag paus från alla medvetna tankar ett par timmar, och kanske har jag något att berätta imorgon ...

6
pointer
Rapport från dejtingfronten (6)
Skrivet 2015-01-18 23:26, av walter_iego

Då var det dags för en ny rapport från dejtingfronten, och precis som de föregående gångerna är jag lika singel som tidigare, dock ej med någon sorts ledsamhet i ögat, snarare tvärtom. Det har varit väldigt givande att prata / chatta med andra singelmänniskor runt om i landet som jag gjort den senaste tiden. Förutom att ta reda på hur de känner sig i rollen som "ensamstående individ mitt i samhällets virrvarr", har jag varit nyfiken på hur de mår i denna situation.

Som ni alla vet, kan det här med människors kärleksliv vara en känslig sak att prata om. Jag tycker det här grundläggande behovet vi alla har efter kärlek och närhet är något man inte ska skämmas över, snarare ska man ta upp det, diskutera det och dela med sig av sina erfarenheter. Alla har tyvärr inte turen att hitta livspartner på första försöket, vissa hittar aldrig någon; vissa har slutat bry sig och lägger energi på andra saker i livet, vilket inte är dåligt på något sätt. De som däremot vill träffa någon (mig inkluderat), har alltid ögonen öppna, för att inte säga hjärtat, för man vet ju aldrig när gnistor kan uppstå.

De som har levt i partnerskap i många, många år, kan ibland glömma bort hur det känns på "andra sidan", men säg mig det som varar för evigt. Om man inte är där just nu, kommer man förr- eller senare hamna där i den ökända "singelzonen", och då kan det vara nyttigt att veta att man kan överleva krisen och inte är ensam.

Den dröm vi alla singlar delar (båda killar och tjejer) - är att man söker "någon" som kan göra livet lite roligare; och då menar man självfallet inte en pajas som hoppar och skuttar och beteer sig som en clown. Man menar en person som fyller luckorna i själen genom att bara vara sig själv, och att man i sin tur gör detsamma för den personen. Samhället är fullt av solskenshistorier när det händer, och visst har jag själv varit i den situationen där allting är perfekt, men man får inte glömma bort att allt detta snabbt kan förändras. Människor och känslor är oberäkneliga. Den partner vi älskar ena dagen, kan vi hata imorgon om förutsättningarna för kärleken förändras. Behöver jag ens nämna otrohet eller döende förälskelse som en av anledningarna till denna kontrast till den fina, djupa kärleken?

Ikväll talade jag med en härlig tjej som sa många bra och kloka saker. Efter ett tämligen långt singelliv var hon trött på att vara ensam, men inte längre rädd för ensamheten. Det är först när man är rädd för ensamheten som man enbart ser negativa saker med singellivet, och det är också då man kan göra massor av misstag som att exempelvis springa in i famnen på första och bästa person som verkar OK. Nu är inte allt guld som glimmar, och det vet nog de flesta som har varit i den svängen ett litet tag.

Att hitta en idealpartner kräver mycket jobb och mycket energi, för det är ju en sorts kärlekens lobotomi det handlar om. Förutom att man ska släppa någon nära in på livet, ska man klä av sig både fysiskt och psykiskt, och det är kanske inte något alla är bekvämma med att göra för att lära känna någon till 100%.

Vad är alternativen? En evig sökan och längtan? Troligtvis, men man får försöka fokusera på det som man själv tycker är viktigt i livet och satsa på det.

Jag är inne på 4:e året som singel nu och det känns helt OK. Den tidigare desperationen (du måste hitta någon nu!) - är som bortblåst, och jag tycker jag ser mer hälsosamt på livets alla delar. Jag ser livet som en relativt lång och rak väg där andra vägar då och då dyker upp som alternativ till den raka linjen. Svänger man av till vänster väntar kanske en stor familj med öppen famn, svänger man höger finns det kanske möjligheter att utveckla sig själv mer. De val vi gör formar vårt nu och vår framtid.

Bild

Jag vet att jag inte är den ende som har grubblat över det här. Det är nog en fundamental del av hela vårt väsen, och kanske är det bra att längta lite och tänka mycket, för det är ju precis det man inte gör när hjärtat bultar och trånar efter någon.

Senaste gången jag var kär minns jag hur jag och kvinnan jag älskade satt på en brygga och tittade på vattnet när det glimmade. Hon låg i min famn med huvudet mot mitt bröst och jag kunde känna doften av hennes hår. Vi sa ingenting, vi bara njöt av stunden, av solen, av närheten. Om jag inte hade klivit av den raka vägen den gången för länge sedan, hade vi aldrig suttit där. Nu blev det ett minne för livet, ett av många ...

6
pointer
Vangelis "Antarctica"
Skrivet 2015-01-17 21:43, av walter_iego

Detta mästerverk från allas favoritgrek "Vangelis" skrevs (antar jag), producerades och släpptes år 1983 som perfekt ackompanjemang till regissören Koreyoshi Kurahara film med samma namn.

Det fantastiska med just Vangelis ljudkonst är att han lyckas tolka väder, vind och hav med sådan precision. Små toner antar skepnaden av isdroppar och vågor och man följer med; in i drömmarnas rike, in i sig själv, till platser man ibland inte visste existerade i fantasin.

Rekommenderad lyssning om ni vill koppla av och bara njuta av tillvaron.

Musikstyckena:

01. Theme From Antarctica 0:00

02. Antarctica Echoes 7:28

03. Kinematic 13:23

04. Song Of White 17:08

05. Life of Antarctica 22:23

06. Memory of Antarctica 28:20

07. Other Side of Antarctica 33:47

08. Deliverance 40:39


Min favorit är stycke nr. 2. Det är så vackert att man nästan smälter.

0
pointer
Ni kan inte ljuga för mig
Skrivet 2015-01-17 20:34, av walter_iego

Jag vet att ni just nu sitter och knaprar på chips och choklad, dricker Jolt Cola och kliar er under buken. Som om inte det vore nog är bästa mysbyxorna på, fläckarna från förra veckans frosseri är ännu blanka i sitt fornminnes svett.

"Nyårslöften, vad är det?"

Sannerligen.

Jag är besviken på er, så besviken att jag också måste knapra på lite godsaker för att inte känna mig utanför, ta en klunk av någon läskande, svart vätska och se hur midjemåttet växer.

Hur hamnade vi här egentligen?

Förr i världen frossade människor i godsaker, men då kunde man råka illa ut. Tur att vi inte har det på det viset längre ...

Bild

6
pointer
Morgonrutiner
Skrivet 2015-01-16 13:46, av walter_iego

Skriet från vildmarken ...

Det är jag innan frukost. En förvirrad tomte, intrasslad i lakan och skrynkliga täcken, sönderkramade kuddar och intorkad saliv på kinden.

Jackie Chan i boxerkalsonger, det är också jag, innan frukost ...

Jag skuttar över sängen på väg mot köket, glider under nattduksbordet på häcken, gapar som ett jehu av bara farten, får damm i "flabben" när jag "facepalmar", skriker: "Jamen Karin!" (jag känner ingen Karin vilket gör det hela väldigt konstigt), hoppar upp på fötter, slår ut med benen som en skridskoåkare, armarna fläktar, näsborrarna fladdrar, svetten lackar. Skynda, skynda! Magen knorrar, huvudet värker, kramp i lilltån! Ser utspridda snabbmakaroner på köksgolvet, memoriserar hur många, ritar upp en inre kartbild så jag inte snavar på dem senare under dagen. Gör en dubbel saltomortal över en den farliga pastan; undviker med nöd och näppe en klick ketchup från gårdagens matkrig. Trippar på tå en liten bit framåt; tänker: "Uncle, uncle!", pustar ur. Bara en liten bit kvar.

Nej! Magen knorrar igen. Hallucinationerna börjar. Ser mig själv stiga upp från ett bad av ljummen mjölkchoklad. Doften är ljuvlig, tungan far ut; "... must resist to lick
", men "lick I do" och hela denna föreställning faller bort och avslöjar att jag står framför kylskåpet.

Lyckan sprider en varm känsla i brösten. Så här måste kungar har känt i slutet på viktiga slag. Kylskåpsdörren glider upp, och där mellan ostbitar och mjölkpaket ser jag en liten säng med en människa i som sätter sig yrvaken upp i sängen.

"Vad i ...?"

- och jag inser att jag fortfarande drömmer och måste göra om allt igen.

Men, det kunde ha varit värre ...

Nästa sida »
Här i FZs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på FZ.se. Läs våra regler.
IEGOCENTRIC
walter_iego
walter_iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2015 Walter Iego.
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 1729397
Senaste veckan: 8828
I dag: 231
FZ