IEGOCENTRIC
1
pointer
Anima silentio
Skrivet 2016-12-25 02:03, av Walter S.A. Iego

Idag har varit en dag i glädjens tecken. Jag och familjen gick upp relativt tidigt och åt frukost tillsammans. Vi gjorde julgodis och tog vårt traditionsenliga julfotografi, den här gången med den nyanlände sonen inkluderad i mjuk och behaglig babybody.

Barnen klämde på paketer och räknade hur många var de fått, jag klämde på sambon och viskade i hennes öra hur lycklig jag var. Vi skrattade, kysstes och njöt av morgonen. Precis som hos alla andra, var vi inte befriade av julstressen. Den kommer krypande någon gång i slutet på November och når sin kulmen just denna dag. Vad jag glömde bort i julbubblan var många saker, men det ordnade sig till slut.

Jag vet inte var ni har befunnit er idag, men nere i södra Skåne, var det 6 + grader. Ingen snö i sikte och nästan ingen vinter i sikte. Jag vande mig för länge sedan att det skulle vara så här, värre är det för barnen som gärna vill skutta omkring i snö och mula förbipasserande.

Kvällen var riktigt behaglig och jag fick en enastående present. En nylonsträngad akustisk gitarr av märket Ibanez. Den som kan sina gitarrer, vet att det är en riktig godbit. Det var egentligen alldeles för länge sedan jag satt och plinkade på någon melodi. När jag satt där och testade den framför den öppna elden kom många härliga minnen tillbaka.

Nu så här på Julaftonsnatten, Juldagsmorgonen, är det skönt att varva ned och surfa runt en stund. Lugnet har lagt sig och tystnad råder.

Jag ser ut mot en höjd av nedsläckta hus och tänker att många drömmar har infriats denna dag. Förhoppningsvis de flesta i glädjens andetag.

Nu börjar nedräkningen mot slutet av året, sedan börjar vi alla om igen.

God Jul!

Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
  • Bennii
    Bennii 2016-12-25 08:03
    Kul att du fick en lyckad julafton. Glad Mellandagsrea, Walter.
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
IEGOCENTRIC
Walter S.A. Iego
Walter S.A. Iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2016 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2405928
Senaste veckan: 12719
I dag: 575
FZ