IEGOCENTRIC
0
pointer
En sorts krönika
Skrivet 2016-12-29 16:54, av Walter S.A. Iego

Det är svårt att summera ett år med ett par välvalda ord. Därför tänker jag inte ens försöka skriva ned allt trevligt jag har varit med om, utan vill hellre vända på pappret och rikta det mot er.

Hur mår ni?

Hur har ni haft det under de senaste tolv månaderna?

Har något livsavgörande inträffat i era liv, är ni lite klokare, kanske rent av mer öppna inför något?

Vad är egentligen summan av 365 dagar?

Det sägs att den som räknar dagar, inte lever, därför är det kanske inte bra att kupera livshändelser och stapla dem i själens skrymslen, ändå gör man så; kanske för att bättre kunna minnas, kanske för att vi är funtade på det viset ...

För någon dag sedan passerade julen lika snabbt som den kom, och nu är vi på väg över den sedvanliga tröskeln som markerar ett nytt år. För mig är det en osynlig barriär. Den får mig att skärpa mina sinnen och på något sätt hitta kraft och engagemang för alla de olika saker som sysselsätter mina dagar.

Livet är nu, precis som det alltid har varit för mig, en resa där jag ständigt upplever saker och lär mig något nytt om mig själv och människorna runt omkring mig. Allra oftast mår jag bra av dessa upplevelser. Ibland springer jag in i en vägg och får gnugga pannan.

Vad hände egentligen?

Författaren Mark Twain som var en ganska organiserad människa, skrev ned en rad tips för att hjälpa blivande författare att uppnå sina mål. En av dessa var:

"A tale shall accomplish something and arrive somewhere."

(En berättelse bör uppnå någonting, och landa någonstans ...)

- detta råd går även att applicera på den mänskliga gestaltens livsföring ...

Ett liv bör uppnå någonting, och landa någonstans ...

Självfallet kan man också bara försöka ta sig genom varje dag med allra minsta ansträngning. Risken är att man urholkar sig själv och bara stagnerar. Tänk att leva tio år bara för att upptäcka att man inte kommit vidare på något sätt.

Metro presenterade för någon dag sedan en gravsten för år 2016. Även om det gjordes med glimten i ögat, känns det lite vemodigt. Här är nu ett årtal som aldrig hann komma upp på fötter innan det försvann.

Kvar finns det vi upplevt.

Minnen.

Stunder.

En bit av oss själva.

Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
IEGOCENTRIC
Walter S.A. Iego
Walter S.A. Iego
Här upplever du resor i tid och rum, filosofiska utsvägningar genom universum och själen; ta dock inte det jag skriver på för stort allvar, för jag har svart bälte i surrealism och tycker att ironi och humor klär den intellektuelle mannen allra bäst. © 2016 Walter Iego.
Länkar
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 2404122
Senaste veckan: 12043
I dag: 607
FZ