FZ.se Just Cause 3
The Online Gamer
0
pointer
Steam drabbat av allvarligt säkerhetshål
Skrivet 2014-04-09 09:44, av MaxC

Den så kallade Heartbleed-buggen, som upptäcktes i säkerhetsprotokollet OpenSSL häromdagen och som fått IT-tekniker över hela internet att stöna av förtvivlan, har även drabbat vår favoritspeltjänst Steam. Säkerhetsmissen på Steam är nu åtgärdad, men i likhet med alla andra tjänster som använt sig av protokollet är problemet större än bara ett lösenord på vift.

Läs mer här

0
pointer
Mitt 2012
Skrivet 2013-01-08 16:06, av MaxC

Bild

Mitt mål är världsherravälde men jag har inte bråttom. Jag tar myrsteg till tronen.

2012 bjöd på en hel del roligheter, både privat och i arbetet. Bland annat försökte jag blogga i 100 dagar. Det gick sådär. Eller helt värdelöst beroende på hur man ser det. Bloggandet avbröts efter typ 14 dagar och har legat i stiltje sedan dess. Ingen förlust om man ska vara ärlig.

I början av året fick jag vara med på reklamfilmsinspelning. Med Fontanas nya varumärkesstrategi skulle vi äntligen ta steget och börja sända reklam i TV4. Tre filmer blev det, och fokus låg på tre av våra storsäljare: Halloumi, Kalamataoliver och Fetaost. Filmerna har rullat hela året, och typ 90% av Sveriges befolkning har teoretiskt kunnat se dem minst ett par gånger. Vi gjorde en mätning både före filmerna började sändas och efter ett halvår. Kännedomen om Fontana har ökat och den positiva attityden har stärkts ytterligare. Det bådar gott inför framtiden.

Ungefär samtidigt anordnade Rockstar Energy en tjejturnering i Counter-strike. Förstapriset var 50.000kr och jag fick ansvaret att sköta det administrativa. Tillsammans med Samuel på Inferno Online och den mästerliga Daniel "Pani" Aicardi som tävlingsadmin blev turneringen en riktig succé. En tjeckisk reporter tog sig en pratstund med mig om Rockstars e-sportplaner:Maj bjöd på Onlinegamer Lan – vårt andra med det nya gänget (men typ 7:e om man räknar med FADER- och Softlan-lanen). Grymt kul. Tack vare gamla kontakter och nya vänskaper lyckades vi övertala DICE, PC Gamer, SteelSeries och Rockstar Energy att skänka vinster till våra tävlingar. Väldigt uppskattat. Stort tack!

Sommaren ägnade jag i Norrtälje, där vi nästan blev klara med vårt evighetsprojekt att renovera om stugan, och i Ljusdal. Internetnärvaron blev dräglig tack vare 4G-modemet som användes under Onlinegamer Lan.

Under sommaren började jag med LCHF – low carb high fat – för att råda bot på min alltjämt växande lekamen. Jag startade min resa på 84 kilo. Några månader senare pekade visaren (visade pekaren, eller vad säger man?) på 75 kilo. Inget dumt resultat. Hoppas jag kan hålla det också.

I augusti for jag, min chef Loizos, en kameraman och fyra matbloggare ned till Lesbos i Grekland. Där levde vi lyxliv i några dagar. Bland annat fick vi träffa borgmästaren. Vi blev bjudna på den mest fantastiska middagen efter den andra och på våra utflykter fick vi verkligen uppleva allt vad ön hade att erbjuda. Men vi arbetade också. Ganska hårt faktiskt. Matbloggarna (Jennie, Victoria, Linnéa och Åse) lagade två rätter vardera och allt filmades. Resultatet blev åtta filmer som användes i lanseringskampanjen för våra nya ostar från Lesbos. Där ingick även en receptbroschyr och en Facebooktävling.

Hela Lesvos-kampanjen avslutades ungefär samtidigt som Fontanas medverkan som huvudsponsor på matmässan Mitt Kök i Stockholm. Det var för övrigt också en spännande tillställning, även om den för min del fick ett abrupt slut med sonens ambulansfärd till akutmottagningen.

I slutet av november blev jag tillfrågad om att medverka i SVT:s morgonsoffa. Ämnet var Dreamhack och datorspel. Lite nervöst, men väldigt roligt. Skulle inte tveka att göra det igen. Länk till klippet.

Jag och min trogne vapendragare Victor Takala beslöt att anordna nytt lan 2013. För ändamålet har vi startat en ny webbplats – Gamergear.se – vilken vi kommer använda för biljettförsäljning (och kanske annat också).

Fru Collin och jag firade för övrigt 10 årsjubileum 25:e november. Tror vi

0
pointer
BF1942 10 år
Skrivet 2012-09-17 22:28, av MaxC

På torsdag fyller Battlefield 1942 tio år. Ja, det är sant. Du, lilla fjortis som påstår att du spelade BF1942 "när du var liten" kan sluta ljuga nu. När det spelet släpptes fick du inte ens titta på Fyra Myror ensam för att Brasse var så läskig.

Vi, som faktiskt har åldern inne, minns det dock med värme och kärlek. Äntligen ett spel för hederliga män med kostym och plommonstop.

För att fira denna dag har vi ställt upp en BF1942-server åt er. war.onlinegamer.se är adressen. Om du inte har skivan kvar rekommenderar jag ett besök på cdon.se, där Battlefield 1942 (inkl. expansioner) går lös på hutlöst billiga 49kr. Köp. Installera. Spela.

Vi ses va?

4
pointer
10 år på PCG.se
Skrivet 2012-05-10 09:00, av MaxC

Jag upptäckte precis att jag varit medlem på PCGamer.se sedan april 2002. Det är över TIO ÅR!? Grattis Max. Du är gammal nu!

För drygt 10 år sedan fick jag en insändare publicerad i PC Gamer. Då skrev jag hur mycket jag avundades redaktionen och deras fantastiska jobb. Spela på arbetstid? Det var för mig ett privilegium och kunde således inte kallas arbete. Det tycker jag fortfarande, men enda skillnaden är att jag idag själv skriver för tidningen.

Tänk hur det kan bli. Min högsta önskan då blev uppfylld, även om det kanske inte blev så glamouröst som jag trodde. Att "spela lite, skriva lite och dricka jolt" var inte riktigt hela sanningen har jag märkt. Snarare "DEADLINE IGÅR! SKRIV!".

Sjukt glad, men samtidigt lite sorgsen. Kul att arbeta med så roliga människor som PC Gamer-folket. Sorgset att man blivit så gammal...

0
pointer
PC Gamer, DICE och Rockstar sponsrar OGLan
Skrivet 2012-04-27 09:20, av MaxC

Bild

Ur ett besökarperspektiv ser Onlinegamer LAN ut att bli en ganska trevlig tillställning. Först och främst tack vare alla härliga människor: Nästan 100 personer intryckta i en lokal som rymmer 70. En helg med gaming. En bar där personer med åldern inne kan ta en öl och kolla på lan-turneringarna på storbildsskärm. Och framför allt: Mängder av vinster till tävlingarna.

  • PC Gamer skänker 6 st helårsprenumerationer till vinnarna av TF2-turneringen.
  • DICE skänker 12 grymma grafikkort (AMD Radeon 6870) till vinnarna i alla turneringar (BF3, TF2, SC2).
  • Rockstar Energy skänker dricka till alla.
Ganska stor chans att man som besökare vinner något med andra ord. Kom dit du också! Det kommer bli grymt!

Mer info på lansidan: http://www.onlinegamer.se/lan/

0
pointer
Onlinegamer Lan 2012 Trailer
Skrivet 2012-03-26 21:26, av MaxC

-"Klart lanet ska ha en trailer!" #OGLan 2012 lurar runt hörnet och nu börjar hypen!Den 18-20 maj är det Onlinegamer LAN strax utanför Stockholm. Om knappt två månader förvandlas Spånga Folkets Hus till ett myller av datorer, datornördar och fislukt. På dagarna och kvällarna spelar vi turneringar i TF2, BF3 och SC2. På nätterna festar vi och spelar poker. På morgnarna vårdar vi baksmällorna med energidryck från Rockstar Energy Sweden. Inga trettonåringar. Inga progamers. Precis som ett riktigt lan ska vara.

All nödvändig information hittar du på http://www.onlinegamer.se/lan/
Här är lokalen: http://4sq.com/H6bMQD

0
pointer
Tävling: Onlinegamer Killcam Contest
Skrivet 2012-03-25 23:35, av MaxC

Dör du ofta i TF2? Bra. Då har du chansen att vinna ett valfritt spel! Reglerna är följande: Spela på PC Gamers Team Fortress 2-server (tf2.onlinegamer.se). Dö. Spara bilden. Ladda upp på vår tävlingssida. Enklare än så blir det väl inte?

Den bild som dagarna innan Onlinegamer LAN (16:e maj) fått flest röster av våra fans på Facebook vinner ett presentkort på valfritt spel, värde 600 sek.

Här laddar du upp dina Killcam-screenshots: https://www.facebook.com/Onlinegamer.se/app_21044
4462349311


OBS: Du kan ladda upp hur många bilder du vill, så sätt igång redan idag! Be alla dina vänner att rösta så är spelet snart ditt!

8
pointer
Minecraft-server
Skrivet 2011-02-01 10:56, av MaxC

Hela världen är som tokiga i Minecraft. Det är inte så konstigt, det är ju ett sjukt kul spel som lockar fram skaparlusten i oss. För att blidka massorna kommer svenska PC Gamer köra igång en Minecraft-server, där tidningens läsare kan njuta av att gräva och bygga.

Servern nås på 91.123.200.113. Stundtals kommer den stängas ned, och ibland lär den krascha. Men ju mer den spelas på desto stabilare kommer den att bli. Så in och spela.

Det är en ren default-installation än så länge. Förslag på plugins eller tillägg tas tacksamt emot i PC Gamer Online-tråden i forumet.

0
pointer
LAN
Skrivet 2010-12-21 14:03, av MaxC

Bild

Det vankas LAN. 18-20 februari 2011 kommer Spånga i Stockholms utkanter invaderas av gamers från hela Sverige. Onlinegamer LAN kallar vi det.

Ni som känner till Onlinegamer förstår nog att fokus kommer att ligga på Team Fortress 2. Det är spelet som vi planerar flest roligheter i - turneringar, cuper och annat smått och gott. Självklart med roliga priser till de som placerar sig bäst.

Vill du veta mer? Besök informationssidan för Onlinegamer LAN. Vi ses väl?

2
pointer
Eurosportstress
Skrivet 2010-11-30 22:11, av MaxC

På torsdags är det dags igen: E-sport på Eurosport 2. För er som inte vet vad jag snackar om så har Eurosport börjat sända ett datorspelsmagasin som heter Extreme Masters. Jag ska sköta pratet, och det är tredje gången för mig. Fortfarande ganska nytt med andra ord och fortfarande ganska nervöst.

Förra gången gick det hyggligt, tror jag. Jag har inte sett avsnittet själv, men det kändes betydligt bättre än vid premiären i oktober. Första gången visste jag inte hur det gick till att lägga prat på ett direktsänt program. Jag blev livrädd när hörlurarna skrek ut nedräkningar till intervjuer, reklampauser och vinjetter, och jag stannade upp mitt i påbörjade meningar. Resultatet blev en rätt förvirrad historia. Det förbättrades till avsnittet därpå, tror jag.

Men, nu är det alltså ett nytt avsnitt på gång. Denna gång ska det visas Starcraft 2 från Gamescon i Köln, som spelades tidigare i höstas. Det är allt jag vet. Jag har ännu inte fått något manus, något jag fick en vecka i förväg tidigare. Det innebär att jag har betydligt kortare tid att översätta och förbereda mig på, men jag hoppas att det går vägen.

Ni som har Eurosport 2 (på svenska), kan inte ni kolla det och säga vad ni tycker? Jag kan ju själv inte se det eftersom jag sitter i studion då, och hemma har vi bara den engelska versionen av kanalen.

The Online Gamer
Foto saknas
MaxC
Onlinegamer.se - Team Fortress 2 på svenska
heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 191017
Senaste veckan: 299
I dag: 25
FZ