11
pointer
3år av tystnad...
Skrivet 2012-04-12 19:26, av Theade

Är det dags igen? Vette fan.

0
pointer
Holiday Gamer!
Skrivet 2009-12-25 13:38, av Theade

Ja, precis så har jag döpt mig själv. Jag har kommit underfund med att jag spelar spel bäst när jag har semester. Då är jag avslappnad och kan bara njuta. I veckorna är det fullt på jobbet, plus att jag håller på att göra om i min lägenhet. Så på helgerna är man mest där och håller på och pillar.

Men när jag kommit så långt, att jag har semester så brukar jag ändå få lite problem, eller rättare sagt svårt att välja. Jag har spelat de flesta spelen som jag tyckt varit intressanta. Nu i somras började jag med Conan igen, efter att bara ha spelat första gratis månaden året innan. Det var riktigt kul. Helt otroligt roligt.

Men innan jag spelade Conan, har jag såklart spelat WoW, där också bara första gratis månaden, sen efter ett tag en, två månader till. Men tröttnade snabbt.
Sedan testade jag Guild Wars när det kom, det var också kul, spelade med kompisarna på ett GWLan som vi hade, känns som år och dagar sedan, vilket det säkert var också.

Men i allafall, nu när det är semester igen, känner jag för att lira lite. Då är dilemmat i år, ska jag ta upp Conan igen, då jag spelade i somras, eller ska jag testa EverQuest II igen?

Har en känsla av att EQ2 är svårare på något sätt. Har jag rätt? Måste dock ändå köpa nytt grafikkort tror jag, vill att de båda ska flyta som vatten. Conan på DX10, och EQ2 med det nya Shader 3.0 och Extreme Quality. Vill få ut allt ur det grafiska.

Finns det några EQ2 lirar som vill ta en eller två små gröna krigare under sina vingar för ett roligt äventyr?

0
pointer
Jo men visst...
Skrivet 2008-09-01 18:06, av Theade

... dör lite..
....dör lite till...
.....död....

3
pointer
Age of Conan, amatör recenserat, del I.
Skrivet 2008-05-20 01:16, av Theade

Det har nu gått ett par dagar sedan Funcom släppte sin bomb på MMO-fältet, det small rejält.

Mina personliga intryck av spelet följer;

Early Access


Conan för mig, har sedan barnsben varit ett av Arnolds omtalade verk, ett par rullar som för mig nu är antika. Så Age of Conan var inte helt nytt för mig när jag först hörde om det för ett par månader sedan.
Precis, jag började inte titta på spelet förns kanske för 3 månader sedan, blev dock kär direkt. Grafiken talade för sig, och till mig.
Efter att ha gått igenom spelet mer grundligt genom all information på nätet fanns det mer under denna sköna yta.
Stridssytemet är en sak av fler som fångade mitt intresse snabbt. Och spelmotorn, den levande världen gjorde saker och ting ännu mer intressanta. Efter vidare efterforskningar var jag helt klart övertygad, men jag hade inte fått spela spelet ännu.

Tiden gick, livet rullade på tills dagarna innan register.ageofconan.com sattes i verket. Jag var snabb med att göra ett account och köpa Early Access, för att senare ladda ner klienten.

Det tog ett tag, det var ju några GB. Efter nerladdningen var det dags för installation, smärtfritt.

Som alltid med nya spel tittar jag alltid igenom alla "filmer" innan spelet är igång. Nu möts man av kända snuttar, samt en skön intro film, men den har man sett ett par gånger, men det hindrade inte mig inte, jag tittade nöjt igenom den också.

När filmerna var över startade loginscreenen mjukt. Stilrent och funktionellt. Med varierande bakgrundsbilder får man en känsla av lyx, plus de otroligt stilrena och smidiga menyerna. Det är lätt att navigera sig, och håller man musen över får man en lätt beskrivning på vad alla knappar och checkboxar gör. Värt att nämna är de lätta och stilrena, men otroligt mysiga animationerna i menyn, inget speciellt, men det är återigen en känsla av någon slags lyx.

Man loggar in med sina uppgifter, och väntar ett tag, och det hela är igång.

Att skapa en karaktär kan ta flera minuter, beror på hur mycket själ man vill lägga ner, själv tycker jag det är riktigt roligt att göra sin karaktär precis som man vill ha den. Det finns ett inte brett urval i allt, hår, skägg, ögonfärg osv. Men det som verkligen gör din karaktär unik är det att du kan ändra kroppen, ansiktet, ögonen, ögonbrynen, öron, näsa, mun, kindben, hakan, läppar, allt du kan tänka dig. Ett stort plus helt enkelt.

Sedan väljer du ras, tre stycken, och alla tre med olika klasser. Klasserna är begränsade för de olika raserna, ras 1 kan till exempel bara välja klass 1, 3, och 6, medans ras 2 kan välja 2, 4, 8 etc. (Detta var ett exempel.)

Hela karaktärsskapandet är en fröjd, allt går smidigt och allt är stilrent och funktionellt som det mesta.

Spelet är igång.

Underbart. Interfacen är något från ovan, allt är så smart upplagt. Quest Jounalen är det jag gillar mest, istället för att allt skall vara ihoptryckt i ett fönster så får vi nu två stycken som snyggt glider fram från höger och vänster, där den är uppdelad så att sjävla "historien" finns på höger sida, tillsammans med antalet XP och eventuella items, samt att vi ser hur många kapitel en quest har. I den andra har vi själva "utforskarn" tillsammans med en minikarta (underbart).

För övrigt så är interfacen som sagt något från ovan, kartan, minimappen, alla actionbars allt är så smart gjort, smidigt, stilrent och otroligt funktionellt. Man stör sig inte på det minsta, inte än i allafall, tror att det håller i sig, sen får man se om några grabbar börjar modda.

Men för att göra en lång historia kort, underbart, smart och snyggt.

Sjävla spelandet är såklart en fröjd det med, man följer snabbt med i spelet och de har satsat på att man skall, ja fastna så fort som möjligt, och de lyckas.
Man börjar på stranden, och kämpar sig in mot Tortage. Alla questfrekvenser i början är "cinematic" dvs små filmer, kan man nog kalla de för, där man kan välja olika svar, och få reda på tonvis med information. Det bästa med det hela är att alla pratar, med röster, inget fönster med fyra a4 sidor som måste plöjas igenom, svar på tal med andra ord.

Otrolig spelkänsla, miljöerna är levande och animationerna är ögongodis. Ljud är något man lägger märket till, det är mycket bra gjort, springer över en bro, till sand, till gräs etc, det är någon man märker, och det är ljuvligt.

Items och "bags"; tänk er Diablo II, man har ett vist antal slots från start, eller varför inte ta Guild Wars, som sagt, ett antal slots, sedan kan man lägga till additional bags, som gör att man kan ha ännu mer saker. Questitems och resources är uppdelat och de har egna slots, så man slipper blanda alla sina items, ett stort plus och underlättar otroligt mycket, man får mer tid att spela spelet.

Slut på del I, del II kommer snart.

0
pointer
Dagen efter... Moshuvud
Skrivet 2008-05-18 10:39, av Theade

Sitter på vårt unkna kontor igen. Väggarna tätt inpå, skärmen snuddar nästippen och huvudet är degigt.

Inte bra att bara sova ett par timmar. Tror ni att jag gick och lade mig efter mitt förra inlägg? Det är felet med att vara en gamer, man finner det så himla roligt att spela.

Nu sitter jag och kallsvettas på kontoret, måste snart ut och arbeta fysiskt... Tanken får det att vända sig i magen.

Nej så farligt är det inte, men pigg är man inte. Undra om man kommer märka det sedan, på alla papper och annat som man ska skriva och pilla med. Typos på varje rad.

Data helt enkelt


Måste säga det, dagen efter. Det är mycket som ska in i hjärnan, men sak är klar, och det är att Funcom har lyckats bra. Folk måste komma ihåg att det är ett MMORPG, inte Crysis. (Tänker på att det ena spelas över internet, och det andra är singelplayer.)

Nej, kommer tillbaka snart. Måste börja göra nått, arbetar bara till 15:00 idag.

På återseenede, och lycka till i Hyboria!

0
pointer
God natt, Conan!
Skrivet 2008-05-18 02:22, av Theade

Underbart!

Det var lite segt i början, Patchlaunchern var lite elak och hängde sig, några reboots gjorde suset.
Väl inne, så var det total knas, fetaste grafik buggarna någonsin. Bytte från Omega Drivers till Nvidias egna, från deras sajt. Frid och fröjd!
Har spelat ett tag nu, men måste släppa det eftersom jag skall jobba i morgon. USCH!
Men eventuellt skall jag och några vänner lappa ihop ett Age of Conan-LAN.
Vi gjorde det samma med Guild Wars, på det första Beta Weekend Event, bästa LANet någonsin, och alla tycker likadant, underbar känsla!
Men nu, med Age of Conan tillhands kommer samma känsla växa fram, starkare än förr.

1
pointer
Blindsurf, i sorg, gav resultat
Skrivet 2008-05-17 20:32, av Theade

Tills Age of Conan är onlien igen, så blir det en hel del blindsurfande.
Jag kom ihåg titeln på ett spel som jag tyckte verkade skit bra för kanske två år sedan; Interstellar Marines. Jag beslöt mig för att leta fram lite bilder och filmer.

Vet inte riktigt om det håller måttet idag, men jag har inte hört någonting, inte heller sett något på länge... Det kanske är nedlagt.

Video #1 - November 29, 2005
http://pc.ign.com/dor/objects/787109/project-im/v
ideos/projectim_trailer_112905.htmlVideo #2 - May 5, 2006
http://pc.ign.com/dor/objects/787109/interstellar
-marines/videos/interstellar_050406_01.html


Det ser mycket roligt ut, dock påminner det om Doom3 och liknande spel, men man vet itne vad som har hänt sedan 2006! :)

0
pointer
Abstinensbesvär, innan själva missbruket
Skrivet 2008-05-17 19:23, av Theade

Det är då förjävligt! (Dock inte oväntat!)

Kämpat galet på jobbet för att tiden skulle gå, även om jag kollade på en Coundown stup i kvarten. Tiden rinner iväg, hemgång.
Drar på mig min tröja, små springer mot dörren, säger inte hej då till någon, utanför dörren börjar jag springa, ner för trapporna som leder till de stora gångarna under själva byggnanden. Ser en sparkcykel stå och glo på mig, why not?

Kör på som sjutton, håller nästan på och dö när högra framhjulet typ fastnar i ett hål i marken och styret svänger tvärtt om.

Med ömmande knäskålar haltar jag till bilen, sätter mig, pustar ut.

Vrider om, ut på vägen, och full fart hem.

Ut, lås bilen, gå upp för trapporna hem, 5 trappsteg, 5 knäskålar mindre, öppna, släng av brallorna, in på dass, slå en sjua, spola, stänga locket, tvätta händerna, dra upp brallerna, ut, slänga av sig brallorna, dansa fritt i jalingar, upp för ytterligare trappor, in på rummet, öppna datornluckan, trycka på knappen, vänta...

Patchat och klart klockan 18:53. Nu är det bara en liten liten stund kvar. Chattar med några vänner på MSN, blindsurfar på FZ.se, Aftonbladet.se, diverse Google-sökningar, abstinensen smyger sig på...

19:00 Hell yeah!

19:10 Fuck no!

0
pointer
Hobbitar och betonglokaler
Skrivet 2008-05-17 16:10, av Theade

Tjenare.

Sitter framför datorn på mitt lilla kontor. Det är trångt som fan, och vi får inte hålla på med sådant här. Surfa på Internet. Men vad gör man inte för att få lite annat att tänka på, vafan det är lördag, kom igen, bjud lite.

Nåja. Age of Conan närmar sig med stora steg... Nu när jag tänker efter så är det nog bra att jag jobbar idag. Då går tiden snabbare, hade jag varit hemma så hade jag bara suttit och kollat på någon Countdown där ute. Vilket skulle resultera i större hjärnskador.

Jävla lirar det finns. En snubbe på jobbet, väldigt liten till växten, krullhårig, jobbigt röst, och påminner galet om en avdankad hobbit från filmerna.
Snubbe har världens attityd, det händer minst 4 gånger om dagen att nävarna kliar och sticker när han kastar ur sig något, eller gör en opassande gest till någon av oss. Sen för att inte tala om att han är schizo, oj oj oj.

Skit samma, går hem snart, om 20 minuter eller så. Då har jag lite tid att förbereda mig på. Tänkte damma av hela rummet, main fokus ligger dock på datorbordet och allt där omkring, sen funderar jag på att blåsa om datorn, vilket jag kom på att jag absolut inte skall göra, eftersom jag drog hem Age of Conan på 40 GB. Bra där, att man kommer på saker när man skriver.

Nej, nu måste jag göra klart lite här innan jag beger mig hemmåt.

Vi syns i Hyboria!

3
pointer
Min väg mot Conan
Skrivet 2008-05-14 18:52, av Theade

Åkte raka vägen hem idag efter jobbet igen, hem till far det vill säga. För att ladda ner det som behövs för att spela Age of Conan, nu på lördag.

Starta det jag tankat hem igår och härliga saker visar sig.


Bild


Innan denna prompt så laddade jag hem det stora kalaset på 6000+ filer, tog inte så långt tid med 1mb/s, så ni som har bredare band än det, behöver inte frukta.

Jag kunde inte vänta, var tvungen att kolla om "play" knappet skulle ge något...
... och det gjord det.

Bild


Riktigt schysst. Accpeterade såklart. ;)

Bild


Riktigt snyggt må jag säga, stilrent och avspänt. Musiken, mäktiga kvinnoröster, i brakgrunden passar perfekt till det visuella. Och menyerna var underbara, och enkla.

Bild


Som sagt, stil rent och härligt. Man vet dock aldrig vad som kommer hända, men jag gillar det. När jag klickade på någon av raderna så sköts det ut en yttligare meny till höger, och den första menyn sköts lite till vänster.

Bild


Riktigt snyggt gjort, simpelt och funktionellt.

Bild


Försökte såklart logga in, och då såg det ut såhär. Den lilla rutan kunde för övrigt flyttas vart man ville, den var floating så att säga. Och transparant som vi ser.

Bild


Och till sist, eftersom det inte fanns så där värst mycket att göra, så stängde jag av.

Bild


Nu skall jag bege mig hem till frugan igen, så här bra har man aldrig haft det, middagen är redan klar! Det är alltid jag som lagar mat, men nu har hon fått fnatt, det är bra!

heart PULS
Puls
Statistik Totalt antal visningar: 39335
Senaste veckan: 46
I dag: 1
FZ