AFA skämmer ut sig igen

Medlem

Efter ett antal generationer med rätt press på sig så har invandrarna anpassat sig helt till landets kultur, det är skillnaden.

Det är stor skillnad på att skriva "Det existerar raser" och att skriva "Nazisternas rasteorier baserades till stor del på forskningen av en svensk"
I en sådan mening antyder jag inte att rasteorierna stämmer så jag förstår inte riktigt vad du menar, vad gör det för skillnad i jämförelse med vad?

Om man kan dela upp djur i olika raser baserat på utseende så kan man göra detsamma med människan. Att säga "det är ok med hundar, men omoraliskt att göra likadant med människor" är att se sig själv som en överlägsen djurart och se ned på alla andra. Även om jag inte skrivit det tidigare så skriver jag nu att, ja, jag delar in människor i raser efter utseende (däribland hudfärg) men för den sakens skull värderar jag inte raser på olika sätt..

Medlem
Skrivet av kebbe_90:

Efter ett antal generationer med rätt press på sig så har invandrarna anpassat sig helt till landets kultur, det är skillnaden.

Jaså, så ingen som kommer till landet kan anpassa sig direkt?

Citat:

Det är stor skillnad på att skriva "Det existerar raser" och att skriva "Nazisternas rasteorier baserades till stor del på forskningen av en svensk"
I en sådan mening antyder jag inte att rasteorierna stämmer så jag förstår inte riktigt vad du menar, vad gör det för skillnad i jämförelse med vad?

Om det är falskt är det ju falskt, vems teorier man än bygger det på.

Citat:

Om man kan dela upp djur i olika raser baserat på utseende så kan man göra detsamma med människan.

Du kanske inte förstod vad jag sa? Jag sa ju precis att indelning inte var korrekt biologiskt. Och det är även den rasindelningen jag motsatt mig bland människor. Ska man skilja på människor utseendemässigt räcker det väl med att säga "etnisk tillhörighet/härkomst"?

Citat:

Att säga "det är ok med hundar, men omoraliskt att göra likadant med människor"

Som sagt är det ett felaktigt synsätt när man talar biologi.

Citat:

är att se sig själv som en överlägsen djurart och se ned på alla andra.

Nej. Bland vilda djur finns det underarter, människan har inga sådana. Hos hundar används det felaktigt som jag redan sagt.

Citat:

Även om jag inte skrivit det tidigare så skriver jag nu att, ja, jag delar in människor i raser efter utseende (däribland hudfärg) men för den sakens skull värderar jag inte raser på olika sätt..

När "ras" nu är ett så laddat begrepp, som så många uppfattar stötande, är det då inte bättre att använda ord som "etnisk härkomst" eller liknande?

Utseende är inte tillräckligt för att särskilja raser.

Medlem

Det du verkar inte förstå är att man särskiljer raser bland djuren för att det finns distinkta skillnader mellan raserna bland t.ex hundar, för oss människor finns det inga såna som gör att t.ex afrikaner är bättre/sämre än en europé, det som skiljer är en massa andra faktorer (social status är en väldigt viktig sådan, och även om man är född till en uteliggare så kan man klättra upp till toppen av berget, en hund som föds som labrador kan inte bli en golden retriever.)

Så nej det finns inga mänskliga raser som särskiljer sig, det märker man om man vågar kolla bortom hudfärgen (det finns dock andra kulturer, men det är inte biologiskt betingat, snarare geografiskt).


signatur

Morning Glory, the revival!
An "It's so easy" to be social, "It's so easy" to be cool

Inaktiv
Skrivet av kebbe_90:
Skrivet av Lusen:

Var det inte du som sa att alla vänstergrupperingar var kommunister?:P
Saken är nog den ang. nazism att folk har ingen övers för dom eftersom hela ideologin är sjuk. Kommunismens ideologi, står för att alla ska vara lika värda, i grunden, men det har gått åt helvete. För att människan inte klarar av det på ett bra sätt.
När vi tänker på nazism täker jag andra världskriget, som skördade miljontals offer, därför tar vi nazismen som ett större hot. Kommunismen regimer dödade också otroligt många offer, men det finns böcker,filmer, spel, dokumentärer om WW2, inte lika många om kommunismen, därför ses nazismen värre än kommunismen.

"Hela ideologin är sjuk"
Du verkar ha läst på, du.. Är det synen på ariers överlägsenhet och/eller judehatet som du anser vara sjukt, eller är det hela ideologin?

Ur partiprogrammets 25 punkter (källa: Wikipedia)

2. Fredfördragens upphävande och Tyskland likställighet med andra nationer

Detta bar någonting som starkt behövdes i och med Versaillesfördraget - Man lade felaktigt hela skulden på tyskland. Hade detta inte gjorts finns det en stor chans att andra världskriget aldrig inträffat..

4. Endast tyskar har rätt att vara medborgare

Ett helt logiskt tänkande som borde gälla överallt i dagsläget.

13. Förstaligandet av markandsdominerande företagsgrupper

-----

14. En viss andel av storföretagens vinster skall gå till staten (Min spek: troligen för minskade skatter)

Inget sjukt här inte..

15. Storslagen utbyggnad av åldringsvården

Känns inte det igen från vad folk klagar på i dagens Sverige? "För liten satsning" sägs det..

16. Satsning på en sund medelklass, kommunalisering av stora varuhus för att gynna småföretagarna - Erbjud billiga alternativ

Oj, vad sjukt du...

19. Allmän tysk folkrätt

Helt sjukt, jo tjena...

20. Storslagen utbyggnad av utbildningsväsendet.

Vad är det som är sjukt här?

21. Satsning på folkhälsans höjande genom skydd åt mödrar och barn samt stöd åt alla föreningar som ägnar sig åt "fysisk ungdomsfostran".

Kommentar överflödig..

24. Allmännytta före egennytta

Ingen kommentar nödvändig..Detta borde vara en självklarhet.

Det var Hitler som bröt mot partiprogrammet - Inte det Nationalsocialistiska arbetarpartiet a.k.a. Nazisterna.

Utöver detta:

- En totalitär form av kapitalism.
- Ekonomiska bidrag kan endast tillkomma "värdiga" och "ärftligt friska personer".

Tilläggas bör även att du, som svenks, kan vara "stolt" över hur nazisterna till stor del bevisade sina teorier om olika raser med hänvisning till Carl von Linnés forskning, där han i faktaböcker pekade ut olika sorters människor som olika raser. - Han var bland de första i världen med dessa teorier (http://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Von_Linné) och såg till att grunda rasbiologiska institut i Sverige.

"Det är i folkets rasegenskaper som vår förmåga och kraft ytters bottna. Nationens kraft, västånd och kultur bero därav. Därför utgör blandning med en icke likvärdig ras en av de största farorna för ett götstående folk."

Ett citat ur svensk soldatutbildning år 1937 - Grundat på Carl von Linnés tankar (Mina spek..)
Var alla svenskar "helt sjuka" för det?

Nationalsocialismens partiprogram var inte helt sjukt, det var väl anpasset efter landets situation för tiden.

Jo, jag går alltid in på wikipedia eller en annan källa och kollar så det jag skriver stämmer, du måste läsa mellan raderna. Jag ser att du bara har kollat din uppgift på wikipedia, du vet att vem som helst kan ändra det där va?
Vissa av nazismens tankar, om bygga ut utbildningsväsendet, kanske är bra. Nazismen ville ha EN ras, det var inte bara adolf hitlers påhitt.

Lite offtopic. Läste ur en historie bok om Adolf hitler, han var med i WW1, men var bara med då det gick bra för Tyskland, sen hände det något ( kommer inte ihåg ) så han tvingades åka tillbaka till sitt hem. Så där fick ha bilden att tysklands armé var oövervinlig. Där var en avgörande faktor i Tysklands historia, världens historia, och så få vardagliga människor vet om det.:D

Skrivet av båtsman:

dofilusåkaffe:

Kan du inte ta och svara på min fråga någon gång? Fick höra av Gurraz att den var otydlig så jag formulerar om den lite: Du säger att AFA attackerar de som säger att de är terrorister och hör hemma bakom lås och bom - tror du att en motsvarande grupp nazister skulle göra samma sak?

Svara nu inte "ja om de gjorde det hör de hemma bakom lås och bom", för det svarar inte på frågan. Frågan är om du tror att en grupp högerextrema skulle reagera på samma sätt som en grupp vänsterextrema, eller om de har olika beteende.

De har olika beteende!


signatur
Medlem
Skrivet av dofilusåkaffe:

De har olika beteende!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=859473

Extremism är aldrig bra, om det så är klätt i vänsterns, högerns, religionens eller någon annans färger.

Skrivet av båtsman:
Skrivet av dofilusåkaffe:

De har olika beteende!

Extremism är aldrig bra, om det så är klätt i vänsterns, högerns, religionens eller någon annans färger.

Bra då tycker vi likadant.


signatur
Medlem

Nu har jag ämtligen läst igenom 9 sidor av: flame warz!!
Mycket rolig läsning måste jag säga, visst vissa inlägg är väl formulerade och visat på ett försök till en sund debatt.
Det har verkligen varit på tok för mycket: "Ha! Du tycker inte som jag så du är ett helt jävla sjukt nazze svin!" eller: "Vad sa du precis?! Jävla kommunist!!", typ.
Jag tillför ingen av dessa falanger, jag har blivit misshandlad utav både AFAr och Nazzar, eftersom jag lider utav en tendens att säga det jag tycker och tänker.
Jag tycker inte om någon av dessa grupper som ni säkert förstår, ska inte dra alla över en kam, då blir jag inte mycket bättre dem.
Ni som går med AFA på demonstrationer men inte kastar sten, ni är inga änglar! Ni kan inte säga att ni tar avstånd ifrån våld och stenkastning.
Ni kanske inte inser det, fast ni stödjer stenkastarna genom eran närvaro i demonstrationståget, ni föder deras mod till att ta steget för att kasta den där stenen.
Börjar det att kastas sten så lämna platsen, vänd er om visa att ni tar stöd för våld och ignorans, för annars ser ni dåliga ut i svenskens ögon.
För detta är just en uppmärksamhets tävling, ett sätt att locka anhängare, att få sin motståndare att se så dålig ut som möjligt.
Ni sänker er själva, detta är precis vad nazisterna vill, att ni ska se ut som militanta drägg.
Det är precis vad det ser ut som, ni kastar sten mot ett försvarlöst och ofarligt demonstrationståg.

Ni nazzar, när ska ni lära er att det inte finns några raser, vi är alla apor som glänser i guds ljus.
En man ifrån Somalia är inte sämre för att hans piggment i huden har ändrats för att skydda honom ifrån solen.
Han är inte mindre intelligent, det är snarare du som visar tecken på låg intelligens eftersom du klänger dig fast vid en över 60 år gammal tes om människo raser...
Er intolerans mot våra medmänniskor är en skam för oss Svenssons, det är ni som är cancern i samhällskroppen.
Väx upp, låt håret växa, ta bort tatueringarna, skaffa jobb och utbildning, visa invandrarna hur man ska uppföra sig som en god svensk istället för att med våld försöka kasta utt dem.
Om ni tror så hårt på eran gudomlighet så visa att ni är bättre, för just nu så misslyckas ni så katastrofalt.

Whatever! Jag är inte den som brukar skriva mkt, lr ngn som har ordets makt. bryr mig inte största allmänhet. min text här är kanske inte begriplig nånstans, jag tar inte ställning till ngn av dessa grupper, nej , befinner mig inte inte någon gråzon, för det existerar ingen, jag stödjer rädda barnen för det får mig att sova gott på kvällarna.
i övrigt så tänker jag inte mycket på det, jag slipper helt enkelt huvudvärken. älska den brevid dig oavsett vad han/hon tycker lr tänker så blir det skit bra ska du se.

Citat:

Bra då tycker vi likadant.

inte den uppfatningen jag får, fick känslan utav att nazzarna var dina peeps

Citat:

Lite offtopic. Läste ur en historie bok om Adolf hitler, han var med i WW1, men var bara med då det gick bra för Tyskland, sen hände det något ( kommer inte ihåg ) så han tvingades åka tillbaka till sitt hem. Så där fick ha bilden att tysklands armé var oövervinlig. Där var en avgörande faktor i Tysklands historia, världens historia, och så få vardagliga människor vet om det.

han var med när dit gick bra för det var då han fick vara med,han var budbärare, men en artelleri granat slåg ner i närheten utav honom och tvingades spendera resten av tiden på sjukhus

Citat:

De har olika beteende!

har inte jag märkt, alla är lika intoleranta mot alla som inte delar deras åsikter, jag drar inte alla över en kant/kam, det är bara det jag sett

the dude8)

Medlem

Du Kebbe, angående partipunkterna så vill jag inte vara petig men nog bör nr 1, 3, 5-12, 17, 18, 22, 23 och 25 listas om man ska vara lite konsekvent.

Sedan så kan man inte på ett seriöst sett debattera för nazismens åsikter och funktion. Vad har ni att hänvisa till? Den ideologin som skapades i syftet att rena en nation genom folkmord har inget underlag för en politisk agenda överhuvudtaget. Det finns inget att försvara.

Och HollowMan, låt oss pröva något nytt. Istället för att citera min tolkning av rasismen som något man kan koppla till nationalism i kontext som "Haha, hör ni vad konstigt det låter, han har fel!" så ska vi prova att argumentera mot det med egna åsikter och tolkningar. Varför är det fel att tänka så? Hur är en högre värdering av sina egna landsmän gentemot andra inte rasism?

Försök att inte använda ordet "fel" i svaret tack.


signatur

Remember when you were young? You shone like the sun

Skrivet av HinduTimes:

Sedan så kan man inte på ett seriöst sett debattera för nazismens åsikter och funktion. Vad har ni att hänvisa till? Den ideologin som skapades i syftet att rena en nation genom folkmord har inget underlag för en politisk agenda överhuvudtaget. Det finns inget att försvara.

Du, nationalsocialismen skapades inte alls i syfte att rena ett land genom folkmord. Folkmordet tillkom för att Hitler såg judarna som en cancersvulst på människosläktet.

Hade jag t.e.x levt och haft någon form av inflytande under 2:a vkrgt. Så hade judarna istället skeppats till deras förlovade land i Israel och där kunnat leva i fred och frihet.

Men som sagt var trots att Hitler var ett geni så var han också en gnutta psykopat.

Men Nationalsocialismen ska inte bli lidande för en människas misstag. Det var trots allt inte Hitler som uppfann nationalsocialismen.


signatur
Medlem
Skrivet av HinduTimes:

Du Kebbe, angående partipunkterna så vill jag inte vara petig men nog bör nr 1, 3, 5-12, 17, 18, 22, 23 och 25 listas om man ska vara lite konsekvent.

Sedan så kan man inte på ett seriöst sett debattera för nazismens åsikter och funktion. Vad har ni att hänvisa till? Den ideologin som skapades i syftet att rena en nation genom folkmord har inget underlag för en politisk agenda överhuvudtaget. Det finns inget att försvara.

Och HollowMan, låt oss pröva något nytt. Istället för att citera min tolkning av rasismen som något man kan koppla till nationalism i kontext som "Haha, hör ni vad konstigt det låter, han har fel!" så ska vi prova att argumentera mot det med egna åsikter och tolkningar. Varför är det fel att tänka så? Hur är en högre värdering av sina egna landsmän gentemot andra inte rasism?

Försök att inte använda ordet "fel" i svaret tack.

Hade du hängt med,så hade du sett att jag redan svarat på det.

Medlem

Nej HollowMan, det har du inte.

Och det var nog ett dåligt ordval av mig Dofilusåkaffe, men det är iaf det enda som Nationalsocialismen (det låter ju mycket bättre!) har åstadkommit i politiken. Jag förstår inte vad det är man försvarar med just Nazism när man bara kan förknippa det med Hitler, folkmord och snorungar i Salem. Man kan hålla med om många av ståndpunkterna i den städade agendan, men då kan man lika gärna hitta en annan ideologi då nazismen pga dess historia oundvikligen står för rasism, hat och förtryck snarare än några utvalda och välformulerade punkter i en agenda.


signatur

Remember when you were young? You shone like the sun

Skrivet av HinduTimes:

Nej HollowMan, det har du inte.

Och det var nog ett dåligt ordval av mig Dofilusåkaffe, men det är iaf det enda som Nationalsocialismen (det låter ju mycket bättre!) har åstadkommit i politiken. Jag förstår inte vad det är man försvarar med just Nazism när man bara kan förknippa det med Hitler, folkmord och snorungar i Salem. Man kan hålla med om många av ståndpunkterna i den städade agendan, men då kan man lika gärna hitta en annan ideologi då nazismen pga dess historia oundvikligen står för rasism, hat och förtryck snarare än några utvalda och välformulerade punkter i en agenda.

Nationalsocialismen gjorde visst en massa bra politiskt sett. Tycker du ska läsa lite historia och inte gå efter vad du fått lära dig i den obligatoriska historie undervisningen i grundskolan.


signatur
Medlem
Skrivet av dofilusåkaffe:

Nationalsocialismen gjorde visst en massa bra politiskt sett. Tycker du ska läsa lite historia och inte gå efter vad du fått lära dig i den obligatoriska historie undervisningen i grundskolan.

Det tar inte bort det faktum att de gjorde väldigt mycket dåligt också.

Skrivet av båtsman:
Skrivet av dofilusåkaffe:

Nationalsocialismen gjorde visst en massa bra politiskt sett. Tycker du ska läsa lite historia och inte gå efter vad du fått lära dig i den obligatoriska historie undervisningen i grundskolan.

Det tar inte bort det faktum att de gjorde väldigt mycket dåligt också.

Ja men vem var det som sade att vi inte skulle se allt i svart och vitt? Det funkar när vissa säger det men inte andra va!? lolz:|


signatur
Medlem
Skrivet av dofilusåkaffe:

Nationalsocialismen gjorde visst en massa bra politiskt sett. Tycker du ska läsa lite historia och inte gå efter vad du fått lära dig i den obligatoriska historie undervisningen i grundskolan.

Ja och kommunismen gjorde ju visst en massa bra politiskt sett (förutom det dåliga, som vi även exkluderar när vi pratar om det 'bra' nationalsocialismen har gett oss).
Det där är ju bara löjligt, jag förstår mig verkligen inte alls hur man kan tycka att nationalsocialism låter som en förnäm idé när den beviserligen inte alls fungerar.
Förvisso ett lite dåligt exempel.

Skrivet av dofilusåkaffe:

Hade jag t.e.x levt och haft någon form av inflytande under 2:a vkrgt. Så hade judarna istället skeppats till deras förlovade land i Israel och där kunnat leva i fred och frihet.

Ja, för det fungerar ju alldeles utmärkt att schasa bort ett helt folk från ett land, sen så fanns inte Israel (det hade namnet Palestina då, det som nu är i stark minoritet där borta) under andra världskriget, det kom till efter kriget år 1948.

För att någon ska vara stark (det tyska folket i det här fallet) måste det finnas någon som är svagare, något som går att skylla allt på för det kan ju inte alls bero på det egna folket, enter judar!


signatur

Morning Glory, the revival!
An "It's so easy" to be social, "It's so easy" to be cool

Medlem
Skrivet av dofilusåkaffe:
Skrivet av HinduTimes:

Nej HollowMan, det har du inte.

Och det var nog ett dåligt ordval av mig Dofilusåkaffe, men det är iaf det enda som Nationalsocialismen (det låter ju mycket bättre!) har åstadkommit i politiken. Jag förstår inte vad det är man försvarar med just Nazism när man bara kan förknippa det med Hitler, folkmord och snorungar i Salem. Man kan hålla med om många av ståndpunkterna i den städade agendan, men då kan man lika gärna hitta en annan ideologi då nazismen pga dess historia oundvikligen står för rasism, hat och förtryck snarare än några utvalda och välformulerade punkter i en agenda.

Nationalsocialismen gjorde visst en massa bra politiskt sett. Tycker du ska läsa lite historia och inte gå efter vad du fått lära dig i den obligatoriska historie undervisningen i grundskolan.

Jag har facit i hand, och att bortse från de fascistiska och diskriminerande åsikterna i ideologin är bara pinsamt.

Försök inte att få det att låta som om man bara var historiker så skulle man gilla nazismen, jag vet tillräckligt för att bilda en uppfattning om nazismen.

Förklara vad det är som är så bra med nazismen. Försvara den på riktigt istället för att bara påstå att vi inte kan vår historia. Jag vill veta.


signatur

Remember when you were young? You shone like the sun

Medlem
Skrivet av dofilusåkaffe:

Ja men vem var det som sade att vi inte skulle se allt i svart och vitt? Det funkar när vissa säger det men inte andra va!? lolz:|

Du sa att de gjorde en massa bra, jag sa att det inte tar bort det faktum att de gjorde dåligt. Självklart är det likadant tvärtom. Alltså försökte jag skapa en mer nyanserad bild.

Inaktiv

Människans natur - Finns det inget att bråka om uppfinner man det.


signatur

Bra kylning IsTheShit

Skrivet av Greger:

Ja, för det fungerar ju alldeles utmärkt att schasa bort ett helt folk från ett land, sen så fanns inte Israel (det hade namnet Palestina då, det som nu är i stark minoritet där borta) under andra världskriget, det kom till efter kriget år 1948.

Israel var bara ett exempel, dock inga problem att slänga ut dem ur ett land som jag kan se. Judarna har ju också sett Israel som deras långt innan 2:a vkrgt.

Som jag ser det är nationalsocialismen något positivt för arbetar/medelklassen i ett land. :heart:


signatur
Medlem
Skrivet av dofilusåkaffe:

dock inga problem att slänga ut dem ur ett land som jag kan se.

Varför? Många av judarna hade ju levt i många många generationer i Tyskland. Bara för att de tillhör en annan religion ska de bli utslängda?

Citat:

Judarna har ju också sett Israel som deras långt innan 2:a vkrgt.

Vilket de inte varit ensamma om.

Citat:

Som jag ser det är nationalsocialismen något positivt för arbetar/medelklassen i ett land. :heart:

Resten av samhället då?

Medlem

Oj, nu har spåret hamnat mellan olika politiska falanger och huruvida nazismen var bra eller inte under andra världskriget och även ett litet hopp in på första världskriget.

Det var väl AFA vi diskuterade nu, och specifikt AFA i Sverige?
Jag skulle kunna rabbla på om både det ena och det andra, utan att för den sakens skull föra ämnet vidare.

Som jag ser det nu, är det en person som faktiskt hade nåt bra att tillföra, namnet kommer ni själva se, men denne sa att ni skulle visa ert missnöje med den typ av aktion AFA eller den demonstration ni än ingick i, var i stånd att inbegripa sig i. Säg nej till våld! att hålla fast nån, brotta ner någon som försöker slänga en gatsten på en person eller egendom, det är inte våld, det är att aktivt motverka våld. Som de sa så bra på Hjälte-galan ikväll, om en ställer sig upp och säger nej, ställ dig upp bakom den personen. Tillsammans kan vi förhindra denna snedvridna syn på rätt handlande.

Edit: Plommon var det som sa det så bra. Slut på Edit


signatur

{15:3} Dominus quasi vir pugnator, omnipotens nomen eius.
The Lord is a Man of War.

Extremister är dem som inte kan se hela bilden. De bär redan på ilska över saker de inte helt förstår och blir vilseledda av ilskan i deras sökande på kunskap. Ju mer de lär sig desto större växer sig ilskan. De vill göra något åt de orättvisor de ser. De söker sig till grupper med likasinnade som hetsar varandra att känna starkt för orättvisorna. Sätta ansikten på orättvisan som man kan slå sönder. Utan någon vidare kunskap eller förmåga att organisera sig samlas de vid demonstrationer och visar sina åsikter med våld. Extrema nazister och extrema antifascister tillhör samma skikt. De kopplar samman bäst för att de liknar varandra. Det enda som står ivägen för vänskap är en simpel grundinställning. Ganska tragiskt när man tänker på det.

Medlem
Skrivet av unix:

Människans natur - Finns det inget att bråka om uppfinner man det.

Så länge det finns mer än en åsikt så finns det en anledning till konflikt.
Det gäller bara att hålla den hälsosam och i forumen.

Skrivet av Grön:

Extremister är dem som inte kan se hela bilden. De bär redan på ilska över saker de inte helt förstår och blir vilseledda av ilskan i deras sökande på kunskap. Ju mer de lär sig desto större växer sig ilskan. De vill göra något åt de orättvisor de ser. De söker sig till grupper med likasinnade som hetsar varandra att känna starkt för orättvisorna. Sätta ansikten på orättvisan som man kan slå sönder. Utan någon vidare kunskap eller förmåga att organisera sig samlas de vid demonstrationer och visar sina åsikter med våld. Extrema nazister och extrema antifascister tillhör samma skikt. De kopplar samman bäst för att de liknar varandra. Det enda som står ivägen för vänskap är en simpel grundinställning. Ganska tragiskt när man tänker på det.

Tyvärr är det så att vi alla söker någon att skylla på eftersom vi inte vill känna att man själv bär ansvaret för vad som hänt eller händer, vi försöker desperat klänga oss fast vid tanken på att vi är ofelbara.
Vi bär alla ansvar för att detta sker, det är upp till oss att, vad ska man säga, leda tillbaka dem.
När vi kan erkännna för oss själva att vi bär ansvaret, så har vi kommit en väldigt bra bit på vägen.

It's a dance epidemic 8)

Medlem
Skrivet av HinduTimes:

Nej HollowMan, det har du inte.

Och det var nog ett dåligt ordval av mig Dofilusåkaffe, men det är iaf det enda som Nationalsocialismen (det låter ju mycket bättre!) har åstadkommit i politiken. Jag förstår inte vad det är man försvarar med just Nazism när man bara kan förknippa det med Hitler, folkmord och snorungar i Salem. Man kan hålla med om många av ståndpunkterna i den städade agendan, men då kan man lika gärna hitta en annan ideologi då nazismen pga dess historia oundvikligen står för rasism, hat och förtryck snarare än några utvalda och välformulerade punkter i en agenda.

Tråkigt att du tycker så.

Medlem

Vilka typer av ungdomar är det som går in i stenkastarvänsterns sekt AFA?

Vilka samhällsklasser?

Varför vill man förstöra privatpersoners egendom?

Varför står man inte för sina åsikter?

Varför maskerar man sig?

Varför tar man inte debatten utan dubbelmoral? Att hetsa sina maskerade SA-truppe på gator och bruka politiskt våld, medans i SVT studion rapa upp floskler som kommer från Maos lilla röda?

Hur många kriminella agerar inom denna sekt?

Någon som har källor och referenser och inte bara tomt floskelsvammel?

Avstängd

Om man tittar på NSDAP:s partilista så finns det en del godbitar, men de är inte tillräckligt många eller tillräckligt bra. Jag vet inte hur det är med er andra, men jag skulle inte gräva i en dynghög för att komma åt några godisar utan papper. ^^

Medlem
Skrivet av bjosarn:

Bra att du snackar så mycket skit att det rinner ut ur öronen på dig. "Hej, jag pratar om mycket men kan lite."

Tvärtom är det så bang-on-target som det kan bli.

Välskrivet Lewl!

Medlem
Skrivet av dofilusåkaffe:

Som jag ser det är nationalsocialismen något positivt för arbetar/medelklassen i ett land. :heart:

Jag är ju annars av åsikten att diktatur och förtryck är någonting negativt.


signatur

"Moral är bra, men dubbel moral är inte dubbelt så bra"
Det fria operativsystemet: http://www.reactos.org

Medlem

Eftersom arbetarklassen (enligt min klassdefinition) är beroende av individer med annan härkomst än Sverige så känns det inte som att det skulle vara så bra.

Sen håller jag med Mr. G.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Skriv svar