Sällskapsspel! Våra rekommendationer, mina videorecensioner :)

Medlem

http://i.imgur.com/egJk2.jpg

I Nexus Ops sitter spelarna som olika korporationer vilka alla vill utvinna den värdefulla mineralen rubium från månen och med så många viljor går detta förstås inte helt fredligt till. Med mineralerna som samlas in hyr man in allsköns varelser att slåss för sin sak och segrar gör den spelare som snabbast lyckas ackumulera 12 poäng genom strider och diverse hemliga uppdragskort.

Medlem

http://i.imgur.com/XzxPX.jpg

Efter 75st uppladdade klipp, 454st prenumeranter, 86.633 visningar, 203st Facebook-medlemmar och 730 dagar så fyller ConraDargo Recenserar år igen och detta firas med en podcast på 35 minuter där de gångna åren samt även framtiden diskuteras! Medverkar gör inte bara jag själv utan även titelkortsmästaren Danny Ahrling från Inkdragon Studio

Medlem

http://i.imgur.com/BuFyK.jpg

Året är 1919 och i februar leder Józef Pilsudski en polsk offensiv österut in i Vitryssland och Ukraina. Det Polsk-sovjetiska kriget har inletts och som spelare i Strike of the Eagle är man en del av detta där det gäller att övervinna och överlista sin motståndare genom att dela ut hemliga ordrar till sina gömda trupper när man söker inta nyckelstäder och vinna viktiga strider på såväl polsk som sovjetisk mark.

Medlem

http://i.imgur.com/PnluO.jpg

Exakt vad som Doktorn egentligen har gjort dig och alla de övriga på herrgården för något ont spelar mindre roll - i Kill Doctor Lucky vill ni alla mörda honom, knepet är bara att med så många personer som springer runt i huset är det svårt att få en ensam stund med den tursamma gamlingen och eftersom alla vill få det stora nöjet att släcka Doktorns liv men bara en person faktiskt kan lyckas med detta, är spelarna lika måna om att stjälpa varandras mordförsök som att själv få mörda Doktorn.

Medlem

http://i.imgur.com/jhUPd.jpg

Plocka upp en spikförsedd handske, kasta ett eldklot, svinga din yxa och läk gruppens sår med en rosa dryck. Tar man konceptet med japanska TV-spelsrollspel och gör om det till ett brädspel blir resultatet Super Dungeon Explore; en grottkravlare för 2-6 deltagare där några spelar hjältarna som ska klå upp monster och bossar, medan en annan tar på sig rollen som grottherre med målet att slå luften ur sagda hjältar.

Still loving it!


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

http://i.imgur.com/fAl8S.jpg

Monster, människor, besvärjelser och portaler - i Quarriors samlas allting under en och samma typ av spelkomponent; tärningar. Analysera de tärningar som ligger tillgängliga för spelomgången och försök därefter att bygga en så effektiv samling som möjligt att samla poäng med och samtidigt också beröva dina motståndares.

Medlem

Imorgon kommer jag att få det stora nöjet och likaså äran att få demonstrera andra utgåvan av Descent: Journeys in the Dark hos WorldofBoardGames! Ett fåtal spel har flugits in från USA för att kunna demonstreras i diverse butiker och WOBG här i Umeå är alltså en av dessa och personalen där har bett om min assistans för att hålla i det hela Således kunde jag plocka upp demo-exemplaret igår och här ser ni hela härligheten efter 1 timmes uppackning:

Klockan 12 imorgon kör vi igång för alla er som har vägarna förbi eller bor här i Umeå! Anmäla till spel gör man antingen via deras Facebook-sida eller genom att slå en signal till butiken och även om det kanske redan är fullbokat så skadar det ju aldrig att dyka upp för att antingen hoppas på något avhopp eller bara titta på

Fler bilder från uppackningen hittar man i min Facebook-grupp.

Medlem

http://i.imgur.com/aDqs9.jpg

Genom att utgå från olika terrängkort som talar om var någonstans i det stora landskapet som det är tillåtet att bygga byar, expanderar spelarna i Kingdom Builder sitt eget kungarike och skall med såväl list som hjälp av särskilda platser - vilka tillåter specialhandlingar - försöka att samla ihop mer guld än någon annan spelare utefter vad kungarikesreglerna för spelomgången säger.

Medlem

http://i.imgur.com/jA1qp.jpg

Med elkraftverk och de olika resurser som dessa kräver ska spelarna i Power Grid försöka addera så många städer till sitt elnätverk som möjligt och försöka leverera ström till dem alla, inte bara för att få råd till starkare kraftverk och de resurser som dessa drivs av utan även kunna göra sitt nätverk större och på så sätt vinna spelet.

Medlem

http://i.imgur.com/ZMMkc.jpg

Med manskap, rätt utrustning, specialister och en stor portion mod försöker spelarna samarbeta i D-Day Dice för att överkomma sin rädsla och hela trycka framåt över de franska stränderna vid slaget om Normandie, och allt detta hanteras med en handfull tärningar!

Medlem

http://i.imgur.com/jry0X.jpg

Rånade på allt som dem äger och därefter övergivna mitt i Ingenmansland tvingas spelarna i Wilderness nu kämpa för att ta sig tillbaka till civilisationen. Men vägen dit är lång och vildmarken allt annat än förlåtande för även om man kan försöka kringå de vilda djuren så är det desto svårare att bekämpa törst, hunger och utmattning.

Medlem

http://i.imgur.com/hB8eG.jpg

Infiltration och Netrunner är båda två spel som utspelar sig i cyberpunk-universumet Android där världen styrs av ett antal megakorporationer som sitter på makten. I Infiltration skall spelarna infiltrera byggnaden till en av dessa för att försöka ladda ner mer data än sin motståndare och lyckas ta sig ut från byggnaden med denna innan vakterna kommer, medan Netrunner ställer två spelare mot varandra där den ena spelar en korporation som försöker sätta upp servrar fyllda med agendor vilka motspelaren vill stjäla genom att hacka sig in i servrarna.

Medlem

http://i.imgur.com/1lAFk.jpg

I en galax långt, långt borta i det så välkända Star Wars-universumet pågår ett krig mellan Imperiet och Rebellerna som genom X-Wing Miniatures Game delas upp på två eller fler spelare. Kämpa med din(a) pilot(er) för att gå segrande ur de intensiva rymdstrider som tar plats i detta enkla figurspel mellan X-Wings, TIE fighters och andra rymdskepp från Star Wars-sagan.

Medlem

http://i.imgur.com/H1WiX.jpg

Magiker ställs mot magiker inne på arenan i kortspelet Mage Wars. Skräddarsy din egen pärmbok fylld av besvärjelser med allt från kraftiga gejsrar till områdestäckande eldregn och ta hjälp av såväl ohyggliga demoner som tämjda vargar, allt beroende på vilken typ av magiker du väljer att vara.

Skägg.
10 Chambers

Du får mig att vilja ha ett extra dygn, per dygn!


signatur
Medlem

Hahaha! Best. Compliment. Ever

Medlem
Skrivet av ConraDargo:

Hahaha! Best. Compliment. Ever

Du gör kanonrecensioner .
Jag är antagligen ditt största fan (efter Calle såklart)! Ritar du alla "recensionsbilder" själv? Allihopa är verkligen "spot on"!


signatur

Have a good time!

Medlem
Skrivet av Brain:
Skrivet av ConraDargo:

Hahaha! Best. Compliment. Ever

Du gör kanonrecensioner .
Jag är antagligen ditt största fan (efter Calle såklart)! Ritar du alla "recensionsbilder" själv? Allihopa är verkligen "spot on"!

Åh jag tackar, att kunna tilltala just crew också känns lite extra roligt

Det är min kompis Danny Ahrling som ritar alla bilder på begäran! Han har ett eget företag som heter Inkdragon Studio och är illustratör (bland annat) och jag är verkligen lyckligt lottad som kan få hans hjälp

Medlem

http://i.imgur.com/qzj3g.jpg

Årets Spel i kategorierna Barnspel, Familjespel, Vuxenspel och Nykomling avgörs varje år av Leksakshandlarna.se och de titlar som vinner i varje kategori tilldelas utmärkelsen Guldtärningen. I denna temaspecial synas 2012 års alla vinnare i sömmarna för att ta reda på om de är värda att kallas för Årets Spel och dessa är i ordning Mato Mato, Bild'it, Timeline och Compact Curling.

Medlem

http://i.imgur.com/AA5Jz.jpg

I det medeltida Frankrike försöker 2-4 spelare i The Castles of Burgundy sköta sitt lilla prinsdöme där de reser slott, utvinner silver, expanderar betesmarker och bygger ut stadskärnor samtidigt som man även handlar med varor och försöker att få sitt landområde att frodas mer än sina motspelares i kampen om segerpoäng.

Medlem

http://i.imgur.com/g5VXy.jpg

Handel mellan olika raser är premissen för Merchant of Venus där upp till fyra spelare kryssar omkring i rymden och köper dyra rockvideos på ena sidan av galaxen för att sälja dem till ett ännu högre pris på den andra sidan. Med två olika sätt att spela på gäller det för deltagarna att antingen bli först med att uppnå ett visst kapital, eller sitta med mest pengar efter 30 spelrundor.

Medlem

http://i.imgur.com/RKjDR.jpg

Att tillbe gudarna är lika viktigt som att plocka majskolvar på fälten för spelarna när de i Tzolk'in: The Mayan Calendar försöker bygga upp sina stammar i Mayakulturen med såväl byggnader och monument som genom konstmässiga framsteg. Men med ett begränsat antal arbetare och en rörlig spelplan som varje ny spelrunda förändrar spelarnas förutsättningar, krävs det att man planerar sina drag väl för att lyckas hamna på toppen av poängskalan som bestämmer vinnaren.

Nice! Något att kolla på när jag kommer hem ikväll.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

http://i.imgur.com/8N6rM.jpg

Tomas "ConraDargo" Engström tittar tillbaka på året som har gått; vilka spel var de personliga favoriterna och vad blev kvarlämnat på grund av tidsbrist eller annat strul? Och på tal om strul bjuds det även på bloopers från när inspelningarna inte har gått riktigt som planerat...

God Jul och ett Gott Nytt År önskar ConraDargo Recenserar!

God Jul på dig Tomas. Tack för i år, hoppas på ett underhållande 2013


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Tack detsamma!!

Medlem

http://i.imgur.com/ZxcKk.jpg

Med den analkande dödsstjärnan har Rebellerna i Star Wars: The Card Game bråttom med att lyckas slå ut Imperiet genom att spela ut kort med karaktärer, varelser och fordon för att anfalla de uppdrag som den mörka sidan har ute på spelplanen.

Medlem

Oh, mer kortspel!


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Skriv svar